Weerbericht Oud en Nieuw: Klimaatstress vanwege ‘vuurwerkmist’

Alles duidt erop dat we knallend van klimaatstress het nieuwe jaar zullen inluiden. Volgens Weerplaza kan tijdens de jaarwisseling dichte vuurwerkmist ontstaan. Oud en Nieuw zou dan ook niet alleen slecht zijn voor het milieu, ook mensen met longklachten worden geadviseerd om binnen te blijven in hun energieneutrale huizen.

Volgens het online weerbureau is er een grote kans dat vuurwerkdampen zich zullen ophopen en blijven hangen in een dik pak mist smok. Zelfs op plaatsen waar geen vuurwerk wordt afgestoken kan er veel mist ontstaan.

Mensen met longklachten doen zich er goed aan om hun buren al voor de jaarwisseling de ‘beste wensen’ te wensen. Na twaalven kunnen ze beter binnen blijven vanwege de luchtvervuiling van het vuurwerk.

Op Nieuwjaarsdag is het volgens Weerplaza nog niet gedaan met de mist. Wel blijft het droog en zal het zonnetje gaan schijnen. De mistige temperatuur zal blijven hangen op maximaal 6 graden.

Jesse Klaver (GroenLinks) en Rob Jetten (D66) hebben vooralsnog niet gereageerd op het dreigende weerbericht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. fusilier

  Alles is beter dan die horizon vervuilende windmolens,die onze natuur naar de mallemoer helpen.

 2. Ab Infinitum

  In de korte broek je energiezuinige huis uit om in de korte broek naar het vuurwerk te gaan kijken. Het is weer een spannend verhaal van Kenneth.

  1. Tony Faas

   Wesley Ab Infinitum?

 3. Johnsen

  Stop met die onzinnige knallen en vuurwerk. Geef het geld uit aan windmolens, zonnepanelen of spaar desnoods!

  1. Tony Faas

   Wesley Johnson?

  2. weer opnieuw

   GEEN CENT naar die linkse milieu vervuiling. Slechts debielen blijven vast houden aan zonnepanelen en windmolens .

   Dankzij de linkse mafkezen importeren we op een door de weekse dag 60 tot 70 % van onze energie uit franse kerncentrales. Volledig afhankelijk van de buurlanden maar door hoor je de linkse adepten niet over

   ht*ps://www.tennet.eu/nl/elektriciteitsmarkt/data-dashboard/importexport/

 4. weer opnieuw

  je wordt zo langzamerhand kots misselijk van dat dagelijkse gezeik

 5. EU kok

  Vanaf 2020 geeft Kenneth alleen nog op woensdag zijn verslag betreffende de parlementaire gebeurtenissen.
  .
  Dat was duidelijk de zoveelste leugen van Kenneth.

  1. Tony Faas

   EU kok?

   1. Rechtsaf

    EU kok!

  2. Kretoloog

   Het moderatiebeleid van DDS is duidelijk versoepeld. Men mag nu ongelimiteerd de redacteuren beledigen, zoals EU kok regelmatig doet. Totdat de kruik weer barst…

 6. Scaldis

  Natuurlijk reageren Robo Robbie en Yasser niet, Kenneth. Zij zijn de halve aardbol rondgevlogen en genieten nu van een vakantie in een luxe resort.

 7. Jumping

  Zou het dan een probleem zijn, om wat snoeiafval te verbranden.?

  1. Roughwood

   @Jumping; Topidee! Met biomassa de vuurwerkmist compenseren. Weer een probleem opgelost!

  2. Mart

   Dat doe ik hier elke maand bij droog weer,want de vuilniswagen neemt het niet mee.Niemand die daar over mekkerd….behalve een buurvrouw uit de nabije flats die wat wasgoed had opgehangen op haar balkonnetje.

 8. Tony Faas

  Alles om moeder aarde te redden… waar gaat de mist eigenlijk heen?

  1. Blitzkrieg

   Tony Faas : Rechtstreeks naar een natura 2000 gebied, wat dacht jij?

  2. Rechtsaf

   mist heeft grenzen net als co² en stikstof

 9. Bullshit15

  Geloof die linkse ratten niet meer wij gaan massaal knallend het nieuwe jaar in zo dat de ozon laag weer groeit dan krijgen we van zelf weer winter wand zo schoner de lucht des te warmer het Word wand de echte wetenschappers die de waarheid spreekt die worden dood gezwegen dank zij die linkse raten

  1. weer opnieuw

   heb al 35 kilo klaar liggen , 7 hele mooie batterijen

   1. Bullshit15

    Helemaal top

  2. Johnsen

   En nu even in goed Nederlands!

   1. Tony Faas

    Wesley Johnsen Quispel?

   2. Isengrijn

    Komt ‘ie Johnsen.

    “… Ik geloof die linkse ratten niet meer! Wij gaan massaal knallend het nieuwe jaar in! Zo dat de ozonlaag weer groeit, dan krijgen we vanzelf weer winter.
    Want hoe schoner de lucht des te warmer het Wordt. Want de echte wetenschappers die de waarheid spreken, die worden dood gezwegen dankzij die linkse ratten…”

    Neem het BullshitVijtien niet kwalijk…Hij heeft niets aan zijn lagere school gehad. Gisteren was er een reaguurder die terecht opmerkte dat Bullshit zijn schoolgeld terug moest vragen.

    1. Bullshit15

     Niks inhoudelijks schaakmat fijne jaarwisseling met heel veel vuurwerk

    2. Bullshit15

     Uilskuiken het moet vijftien zijn geen vijtien kan ik ook hoor uilskuiken

     1. Isengrijn

      😉

     2. Abn

      Doe het dan ook!

 10. josemoonen@70

  En niemand van de politieke partijen zegt hier iets over . Dat schijnt dus geen vervuiling te zijn . Het is maar waar je intrapt . vuurwerk vervuiling moest verboden worden , maar hier laat de regering het afweten , dat schijnt toch wel winstgevend te zijn .
  HOW DARE YOU !!!!!!!

 11. Cootje

  In Australië gaat het goed nu nog het Amazonewoud en Indonesië en de lucht is goed genoeg om hier palmbomen te laten groeien en de rest is een zorg van later en voor de geiten wollen sokken clubjes

 12. Cootje

  Remkes verbood een gecontroleerde vuurwerk stapel en in nu verantwoordelijk voor handhaving een prettige ouderejaars avond in Nederland en omgeving Den Haag maar ik ben bang als de mist is opgetrokken dat het ouderwetse zwarte pieten weer gaat beginnen

  1. Kretoloog

   In Den Haag op oudejaarsavond weer kerstbomen rausen en op straat in de fik steken? Liefst met wat autobanden erbij. En daarna matten met de juut. Dat wordt dan een ouderwets Haags uiteinde.

   1. Isengrijn

    +1!

    1. Tony Faas

     Isengrijn?

 13. claus

  Vuurwerkmist?
  Er is nog wel meer smerige mist in dit jaargetijde, bijvoorbeeld de inmiddels onomstotelijk bewezen schadelijke longvernietigende gesubsidieerde rook van de “milieuvriendelijke pelletkachels”.
  De Nederlandse overheid is zoals bekend uiterst selectief in het benoemen en handhaven van milieuvriendelijke en onvriendelijke processen!
  Bovendien is er een enorm gebrek aan objectieve en realistische kennis hieromtrent!

  1. Tman

   claus;
   Klopt helemaal, iedereen leutert maar wat!
   Het “Thunberg syndroom”.

  2. Cootje

   Geweldige kachels en wie het langste leeft die heeft alles . Gewoon de voc mentaliteit ikke ikke ikke en de rest kan stikke je moet goed voor ze zelf zorgen een ander doet het niet . De kankers zijn ook economisch om u heen anders migreren naar Afrika en leven met een handje rijst

  3. Bullshit15

   Ook naar kassa gekeken zeker in geluisterd naar die hoog lerares die een iq 0 heeft niks mis met die kachels als de pijp maar lang genoeg is dan zijn ze miljovriendelijk echt weer een verhaal van die linkse ratten

   1. Tman

    bullscheet:
    Als jij van grote hoogte omlaag schijt, trapt een ander nog steeds in JOUW stront!
    De hoogte van JOUW pijp is irrelevant!
    Maar dat zul jij wel niet snappen!

    1. Bullshit15

     Wat kan jij uit je nek lullen ik kan hier een heel verhaal ophangen maar daar heb ik geen zin in zoek het zelf maar uit in anders geloof je toch die linkse ratten wand die zijn heel goed alles in negatieve te brengen succes

    2. Bullshit15

     Schaakmat jij ook fijne jaarwisseling met heel veel vuurwerk

   2. Rechtsaf

    Precies BS een paar foto’s erbij van een stel amateur installateurs die bezuinigen op goede aansluitingen….

  4. Kretoloog

   Zit niet te zeiken, Clootje. Niks mis met houtkachels. Natuurlijk komt daar CO2 en fijnstof vrij. Maar dat is helemaal geen probleem. Tenminste, als je het vergelijkt met andere zaken. Wist je dat er bij de start van 1 vliegtuig net zoveel fijnstof vrijkomt als 1 miljoen (!) vrachtwagens? Dan alle vliegverkeer maar verbieden? Gaat echt niet gebeuren. Dus dan ook niet alle oh-en over houtkachels.

 14. Heinrich

  Voor wie het nog niet weet, er is een nieuwe herziening en wetsontwerp in de maak, die een heel andere benadering gaat krijgen mbt de rookgassen uitstoot van álle soorten privé gestookte kachels!
  Voortschrijdend inzicht wellicht!

  1. weer opnieuw

   bedoel je dat de zwaar gesubsidieerde houtkachels nu gestraft gaan worden ? tja rutte en vertrouwen das een contradictie

 15. Rosasolis

  Steeds meer ziekenhuizen moeten astma en hart patienten tijdens de vuurwerken spektakel opnemen, met ernstige klachten. Van ernstige benauwdheid tot een vreselijk
  astma aanval. En terwijl je in de ziekenhuis aan de zuurstof ligt, en probeert bij te komen, na een astma aanval, vraag je je af wanneer er ooit rekening wordt gehouden met mensen met een gevoelig hart of longen… van alle leeftijden. Laat de vuurwerken doorgaan alleen door een georganiseerde groep of vereniging, ver weg van gewone woon gebieden.

  1. Cootje

   Dat help dan weer om het stikstof probleem op te lossen de natuur doet zijn werk

   1. Rosasolis

    @Cootje welke natuur is er in vuurwerken?

    1. Cootje

     Net als in de natuur de zwakkere uitschakelen , zo dat de sterkste overblijven dus slechte longen en aanverwanten ziektes , de ebola.s de malaria,s de tbc de mazelen en onze welvaart ziekten de kankers doen dan hun werk in 100 jaar tijd van 2.5 miljard mensen naar 8 miljard moet en kan niet alleen met een strenge winter worden opgelost

 16. Rechtsaf

  Ik heb nog even wat extra vuurwerk besteld daarnaast zal ik 2 200 liter vaten gebruiken om mijn bewust opgespaarde hout op te fikken…

 17. Veteraan

  Gewoon niet naar buiten gaan en achter je driedubbel geïsoleerde ruitjes de ramp voorbij laten gaan. Auto in de garage en knuppel bij de hand voor het geval de Marokkaantjes te dicht in de buurt komen.
  Zelf vuurwerk afsteken is voor niet al te slimme mensen.
  Het stinkt, is levensgevaarlijk, lokt Tokkies en Marokkanen aan, is niet mileuvriendelijk en de dieren krijgen er ook stress van.
  Ik zeg elke stad wat siervuurwerk van je belastinggeld en de rest verbieden. En alle zwart afstekers [oei, oei] gewoon afschieten, de gemeentereiniging veegt het wel op mee met de rest van het afval.

  1. Bosche draak

   Dat jij het al aan je hart krijgt van een rotje is jouw probleem, kleur en kabaal horen erbij.

   Als ze zo nodig het klimaat willen ontzien dan moeten ze maar niet jan en alleman binnenlaten, als je met twintig man in een kamer staat te blazen wordt de kamer ook sneller warm dan dat je met vijf man staat te blazen.

 18. P. Breetveld

  Belasting opbrengsten zijn zeer welkom. Het milieu en vervuiling wordt op de koop toe genomen. Dat heet een dubbele moraal. Vuurwerk voor een appel en een ei gekocht in China wordt hier verkocht voor goud geld. Terwijl het gewoon troep gemaakt van heel veel karton is. Met flitsende verpakkingen wordt gesuggereerd dat het zeer zwaar en professioneel is.

 19. Dixie

  What’s new ? Wie herinnert zich de jaarwisseling 92 / 93 ? Toen ook een lekkere mix van vuurwerkdampen en zeer dichte mist. Ik ben toen 5 uur onderweg geweest van Monster naar Leiden.Het was vervelend maar kan me uit die tijd geen klimaat gezeur herinneren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.