Zihni Özdil krijgt het aan de stok met Shell over beschuldigingen van fakenews-campagnes

Foto: Voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil schopt tegenwoordig graag tegen dingen aan met zijn columns. Gisteren waren de EU, de mensheid als geheel, maar met name de fossiele industrie flink aan de beurt. En waar zeker niet iedereen gediend was van die ietwat jankerige column, vonden ze het bij Shell perse nodig om ook ietwat jankerig te reageren! Özdil schreef namelijk dat hij het belachelijk vond dat Greta Thunberg als 16-jarig meisje TIME-magazine's Person of the Year is geworden. Niet omdat hij een hekel heeft aan Thunberg maar juist omdat de rest van de mensheid niet zo gedreven is in het oplossen van de klimaatproblemen als zij. We doen volgens Özdil allemaal te weinig, zijn eigenlijk al te laat en hebben ons laten voorliegen door de grootmachten van de fossiele industrie. Met name Exxon Mobile en Shell krijgen ervan langs. Met deze en deze links onderbouwt hij zijn beschuldigingen richting Shell. De Shell-bazen zouden namelijk actief nepwetenschap financieren en zelfs universiteiten zijn binnengedrongen met deze desinformatiecampagne. Vinden ze niet zo leuk bij Shell! Dus stuurt iemand van Shell Mediarelaties onderstaande mail: Knipsel3 Mmm, ja, erg lastig dit! 'Staan die links bij jouw beschuldigingen richting ons er voor de katse kut of fungeren ze als onderbouwing?' Özdil ziet er een passief-agressieve teneur in en ik moet hem daar wel gelijk in geven. Hij heeft dan ook het volgende antwoord terug gemaild: Knipsel4 En nu maar afwachten wat Shell nu gaat doen! Özdil staat met smart te wachten en schuwt de confrontatie duidelijk niet. Kon wel eens ontzettend lachen worden!

Voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil schopt tegenwoordig graag tegen dingen aan met zijn columns. Gisteren waren de EU, de mensheid als geheel, maar met name de fossiele industrie flink aan de beurt. En waar zeker niet iedereen gediend was van die ietwat jankerige column, vonden ze het bij Shell perse nodig om ook ietwat jankerig te reageren!

Özdil schreef namelijk dat hij het belachelijk vond dat Greta Thunberg als 16-jarig meisje TIME-magazine’s Person of the Year is geworden. Niet omdat hij een hekel heeft aan Thunberg maar juist omdat de rest van de mensheid niet zo gedreven is in het oplossen van de klimaatproblemen als zij. We doen volgens Özdil allemaal te weinig, zijn eigenlijk al te laat en hebben ons laten voorliegen door de grootmachten van de fossiele industrie. Met name Exxon Mobile en Shell krijgen ervan langs.

Met deze en deze links onderbouwt hij zijn beschuldigingen richting Shell. De Shell-bazen zouden namelijk actief nepwetenschap financieren en zelfs universiteiten zijn binnengedrongen met deze desinformatiecampagne. Vinden ze niet zo leuk bij Shell! Dus stuurt iemand van Shell Mediarelaties onderstaande mail:

Knipsel3

Mmm, ja, erg lastig dit! ‘Staan die links bij jouw beschuldigingen richting ons er voor de katse kut of fungeren ze als onderbouwing?’ Özdil ziet er een passief-agressieve teneur in en ik moet hem daar wel gelijk in geven. Hij heeft dan ook het volgende antwoord terug gemaild:

Knipsel4

En nu maar afwachten wat Shell nu gaat doen! Özdil staat met smart te wachten en schuwt de confrontatie duidelijk niet. Kon wel eens ontzettend lachen worden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

36 reacties

 1.   

  Linkse kerk is totaal van het padje af.

 2.   

  er moet tenslotte brood op de plank komen, nietwaar geachte heer Oezdil? tenslotte de 75 miljoen dollar die het klimaat meisje Gretta bij elkaar heeft gesprokkeld, opent onvermoede perspectieven.

  1.   

   vergeleken met de 3,5 BILJOEN dollar die er jaarlijks in de olie- en gassector omgaat is dat natuurlijk helemaal niets.

   1.   

    Inverhouding tort die 3.5 biljoen is het verschrikkelijk veel, er wordt voor die 75 miljoen buiten een jankend geindoctrineerd kind dat aantoonbaar niet weet waar ze het over heeft, helemaal niets geboden. Dat geld verdwijnrt zoals elke keer weer in de zakken van hen die leven van het alarmisme zonder ook maar een oplossing voor het door hen verzonnen probleem aan te dragen.

 3.   

  Tja. Ozdil heeft natuurlijk in essentie wel gelijk. Dat hij de dingen scherp aanzet valt hem niet aan te rekenen. De man is per slot columnist.

  1.   

   wat zet hij scherp neer opportunist

 4.   

  Deze Turk vergeet waarschijnlijk een ding.

  Shell is niet getrouwd met Nederland.

  Deze Turk bezit nog steeds twee paspoorten.

  Laat hem in Turkije deze toon aanslaan.

  1.   

   Beukman. Linkse fascist!

 5.   

  Over activisten gesproken, Volkert van der Graaf schijnt een van de activisten te zijn die aanwezig was bij de Greenpeace demonstratie op Schiphol. Op twitter gaat een foto rond waarop hij duidelijk te zien is. Ziek dat een club als Greenpeace geassocieerd wil worden met een moordenaar.

  1.   

   Ja, en in de brandende Notre Dame liep een moslim rond.

   1.   

    Beukman vindt Hitler een prima vent!

   2.   

    Ik was in eerste instantie ook sceptisch Beukie, ik vermoedde een fotoshop. Maar het blijkt helaas waar te zijn. Hij zat er echt.

    1.   

     Beter je best doen dan, @Ziggy. Het kostte me minder dan een minuut om de waarheid te achterhalen. Dan zou jij het in een halve minuut moeten kunnen toch?
     Deze kale man heet Jeroen Kok. Hier is ie:

     twitter.com/GreenpeaceNL/status/1205847662840492038

     Kale mannen van Nederland: opgelet!

     1.   

      Jammer voor je, maar hij is het wel. Bekijk dat 8 seconden durende filmpje waarin hij zich voor stelt als Jeroen Kok, en bekijk foto’s van Volkert van der Graaf. Het is Volkert van der Graaf, 1 op 1, die zich voordoet als Jeroen Kok.

     2.   

      Deze man is verder nergens op internet te vinden als Jeroen Kok, behalve een vaag Facebook account ( heb zelf geen Facebook dus kan dat niet bekijken). Het is gewoon Volkert can de Graaf die onder de naam Jeroen Kok meedoet aan acties van Greenpeace. Deze Volkert van de Graaf liep ook al eerder dit jaar mee in een marathon onder een valse naam.

     3.   

      Ik zie een heleboel Jeroenen Kok, @Ziggy. Maar kennelijk moet deze Jeroen Kok van jou op Facebook zitten. Terwijl je er notabene zelf niet op zit.
      Heb je wel gehoord wat Jeroen Kok zegt in dit filmpje?
      Ik heb het met Jeroen te doen. Straks kinkelt iemand zijn ramen nog in.

     4.   

      Dat zal wel meevallen Beukman, Volkert van der Graaf leeft immers ook nog steeds, regen verwachtingen in. Pim helaas niet meer, Theo ook niet, Geert heeft 24/7 bewaking nodig, Ayaan ook, Salman Rushdie idem dito. Maar Volkert kan zich gewoon vrij bewegen in Nederland.

     5.   

      Echt logisch dan he, @Ziggy, om actie te gaan voeren bij Schiphol. En om zich kort te laten interviewen als zijnde Jeroen Kok.

     6.   

      bekmannetje schaamt zich nergens voor , te vies om aan te pakken daarom kan het vrij bewegen

     7.   

      Ziggy, ik heb het filmpje ook bekeken en het spijt me voor je maar Jeroen Kok is 100% zeker NIET Volkert van der Graaf. Sterker, hij lijkt er in de verste verte niet op.

     8.   

      @rammstein
      kijk deze is dan ,
      ht*ps://www.google.com/search?q=volkert+van+der+graaf+vrij&oq=volkert+van+&aqs=chrome.2.0j69i57j0l6.8842j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

      rechterkant , linkerfoto , heeft ie een broer dan ?

     9.   

      Jammer weeropnieuw, maar je link werkt niet. Een paar maal geprobeerd maar noppes, nada.

     10.   

      deze dan

      ht*ps://www.ad.nl/binnenland/geen-nieuwe-meldplicht-voor-volkert-van-der-graaf~a24a4713/

     11.   

      Kale mannen van Nederland, blijf voorlopig binnen! Mogelijk lijken jullie op Jeroen Kok. Jeroen Kok wordt gezocht door @weer opnieuw. Als die u tegenkomt terwijl hij zijn bril niet opheeft, bent u de sigaar!

     12.   

      Ja weeropnieuw, deze link werkt. Maar ik kan er met de beste wil ter wereld niet Jeroen Kok in zien. Heel andere ogen, een andere kaaklijn, ander neus. Naar mijn idee is die man die Ziggy aanduidde echt heel iemand anders. Maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben.

     13.   

      ik heb ze hier in een gedeeld scherm staan , gelijkenis is er zeker maar als er iets moeilijk is het onomstotelijk iemand identificeren.

      Zal me verder worst zijn al hoewel zou fijn zijn als volkert onder een politie bus zou belanden

     14.   

      @geen opnieuwt:
      gelijkenis is er zeker

      Absoluut! Beide heren hebben een kale kop.

      google.com/search?q=kale+man&rlz=1C1GCEU_nlNL821NL821&sxsrf=ACYBGNRnfQzfxcPAYM2C6O0Dp0tblUlltA:1576440734494&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=wL4EA2tAWYP3fM%253A%252C2CXvZlo2SZcl4M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kTr9uhDrIZ4LKI2bDeX3z6pcqdYag&sa=X&ved=2ahUKEwiTovSvu7jmAhWbEMAKHbUHBC0Q9QEwAnoECAcQCA#imgrc=wL4EA2tAWYP3fM:

     15.   

      de linker heeft haar bekmannetje en de middelste een snor

  2.   

   dat weet je toch van die linkse correcte idioten ? die hebben geen moraal

  3.   

   Beukman!

 6.   

  Shell is een walgelijke bedrijf die verboden moet worden

  1.   

   Voor 1 cent per liter extra rijdt je bij shell CO2 neutraal..das toch groen of niet?
   Vindt shell V power veel te duur…en een voordeel is nooit aangetoond, geen lager verbruik, geen hogere prestaties.
   En nu die kudt E10..moet je die duurdere troep toch kopen, als je auto wat meer ervaring heeft!

 7.   

  Voordat iedereen begint te raaskallen over de linkse hobbies en hoe achterlijk het is om shell aan te vallen. Jullie beseffen allemaal dat shell mede eigenaar is van de Nam, je weet wel die aardgasboorders die zorgen dat half Groningen nu wegzakt en wordt geplaagd door aardbevingen!!?
  Wat je standpunt over de klimaatacties van vandaag de dag ook mogen zijn het staat compleet los van de walgelijke dingen die shell in Nederland en wereldwijd heeft gedaan om maar een groot rijk oliebedrijf te zijn. En oja het geeft ons land niet een al te beste naam als het bedrijf de naam the royal Dutch oil company heet he

  1.   

   De NAM is voor de helft van Shell en de andere helft is van ExxonMobil. Wat is precies je punt, Sharky?

   1.   

    Mijn punt is dat shell een kwaadwillend bedrijf is dat geld verdient over de rug van de burgers en dus geen verdediging verdient. Het aan de kaak stellen van dit bedrijf zoals de GLer dat doet is iets waar we trots op mogen zijn omdat deze man opkomt voor de (Nederlandse) bevolking. Iets wat vele rechtse politici nalaten. Linksom of rechtsom we zijn allemaal gebaat bij een strenge aanpak en ter verantwoording roepen van een bedrijf als shell zodat zij eindelijk gaan bijdragen aan oplossingen

 8.   

  turken kunnen zich beter met turkije bemoeien, die hebben daar meer te doen dan in NL. Kijken hoe erdogannetje erop reageerd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!