Knipsel3

Zihni Özdil krijgt het aan de stok met Shell over beschuldigingen van fakenews-campagnes

Geen categoriedec 15 2019, 18:00
Voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil schopt tegenwoordig graag tegen dingen aan met zijn columns. Gisteren waren de EU, de mensheid als geheel, maar met name de fossiele industrie flink aan de beurt. En waar zeker niet iedereen gediend was van die ietwat jankerige column, vonden ze het bij Shell perse nodig om ook ietwat jankerig te reageren!
Özdil schreef namelijk dat hij het belachelijk vond dat Greta Thunberg als 16-jarig meisje TIME-magazine's Person of the Year is geworden. Niet omdat hij een hekel heeft aan Thunberg maar juist omdat de rest van de mensheid niet zo gedreven is in het oplossen van de klimaatproblemen als zij. We doen volgens Özdil allemaal te weinig, zijn eigenlijk al te laat en hebben ons laten voorliegen door de grootmachten van de fossiele industrie. Met name Exxon Mobile en Shell krijgen ervan langs.
Met deze en deze links onderbouwt hij zijn beschuldigingen richting Shell. De Shell-bazen zouden namelijk actief nepwetenschap financieren en zelfs universiteiten zijn binnengedrongen met deze desinformatiecampagne. Vinden ze niet zo leuk bij Shell! Dus stuurt iemand van Shell Mediarelaties onderstaande mail:
Knipsel3
Mmm, ja, erg lastig dit! 'Staan die links bij jouw beschuldigingen richting ons er voor de katse kut of fungeren ze als onderbouwing?' Özdil ziet er een passief-agressieve teneur in en ik moet hem daar wel gelijk in geven. Hij heeft dan ook het volgende antwoord terug gemaild:
Knipsel4
En nu maar afwachten wat Shell nu gaat doen! Özdil staat met smart te wachten en schuwt de confrontatie duidelijk niet. Kon wel eens ontzettend lachen worden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten