Bizar! Iran ontkent dat er sprake was van een doofpot rondom neergeschoten vliegtuig

De Iraanse overheid spint de ene leugen na de andere, het is haast onmogelijk om het nog allemaal te volgen. Zojuist heeft de overheid via de media doodleuk verteld dat ze er helemaal geen sprake was van een doofpot in eerste instantie. We zijn benieuwd wie er nog in deze onzin trapt van de Iraanse overheid. 

Voor enkele dagen hield de overheid stug vol dat het een technisch mankement was. Diverse beelden op het internet deden toch anders suggereren; uiteindelijk gaf Iran toe dat ze een enorme blunder hadden gemaakt.

Een woordvoerder van de overheid was vandaag opgetrommeld om de overheid vrij te pleiten – er succesvol was deze poging niet.

“Tijdens deze trieste dagen waren er vele punten van kritiek gericht op de betrokken functionarissen en de autoriteiten. Sommige functionarissen werden zelfs beschuldigd van liegen en een doofpot, maar – in alle eerlijkheid – dat was niet het geval”

Ondertussen zei premier Justin Trudeau van Canada, niet te rusten tot er antwoorden zijn.
Laten we hopen dat hij voet bij stuk houdt en de duimschroeven flink aandraait, want Iran moet en zal transparantie tonen rondom de vervolgstappen van het vliegtuigongeluk.

Ondertussen gaven enkele Iraanse generaals al aan dat dit een rampzalige fout is geweest en dat dit nooit de bedoeling was geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. nu ik

  Hoe moet je nou verantwoorden dat je een lijnvliegtuig uit de lucht knalt ? Dan kun je enkel gaan liegen en komen met een dubbele agenda

 2. Vit

  Een moslim gaat eerst over op taqqiya en als dat niet houdbaar is zit er niets anders op.

  1. EU kok

   @Vit.
   Neem aan dat uw vriendin geregeld tegen u zegt, dat u er nog geweldig uitziet en goed presteert?

   1. Vit

    @EU kok

    Als je in Den Haag komt en een tamelijk knappe gozer op leeftijd ziet met een Surinaamse vrouw is de kans groot dat ik het ben.

    1. Vit

     Hint: Ken je George Cloony?

   2. Vit

    Ohh wacht nee nou snap ik ‘m omdat zij een moslima is hi hi, nou in de verte hoor want zij is net als ik sterk atheïst.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Blanke mannen met zwarte vrouwen hebben doorgaans een gigantisch minderwaardigheidscomplex…

     1. Vit

      Ik zal het haar straks vertellen (als ik dat durf).

      Grinnik.

   3. Vit

    Btw, als je de waarheid spreekt hoef je niet zoveel te onthouden.

 3. Politiek Profeet

  trudeau met haatbaard zal niet rusten voordat er antwoorden komen…hahahaha…de sukkel denkt nog iets te betekenen…..

 4. RvdBe

  Iran heeft een regering die liegt, gelukkig hebben wij Rutte…….

  1. Vit

   Van dit soort grappen hou ik wel.

   Grinnik.

 5. Heinrich

  Onder die enorme tulbanden moet bij opwinding een sterke oververhitting plaatsvinden, dat kan niet bevorderlijk zijn voor het toch al gebrekkige denkvermogen van de sowieso zwakbegaafde met kamelenkeutels spelende fanatiekelingen!
  Vandaar de voor ons onbegrijpelijke dadendrang en verklaringen van dat achterlijk volk!

  1. Nestor Makhno

   Bent u psycholoog of zo? Heeft u de temperatuur onder “die enorme tulbanden” al eens gemeten. En u meent dat zij zwakbegaafd zijn, een beperkt denkvermogen hebben en met kamelenkeutels spelen? Ik zal je vertellen mannetje dat Iran al een rijke cultuur had lang, heel lang voordat de de eerste Europeaan nog uitgevonden moest worden. laat staan Nederlander. En technologisch zijn de Iraniërs zo goed dat ze qua raketttechnologie in de wereld ver voorop lopen. Daar kan Nederland met tulpenbollen en klompen niet aan tippen. Ga jij maar met je knikkers spelen domoor.

 6. Ben-NIET-Groen-L

  Als je een blik op de foto werp, zou je je dan in het jaar 2020 wanen ?

  1. Politiek Profeet

   specsavers/pearle en eye wish doen er zo te zien goede zaken…zelf zien ze het niet meer allemaal zo helder….

 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ik denk eerder dat Israël het geflikt heeft…

  1. marco kruidenberg

   doe ff normaal

   1. Nestor Makhno

    Normaal doen ? Het zou mij niet verbazen dat de israelis de tankers in de Golf van Oman en Hormuz aangevallen hebben. De Israelis willen met alle geweld een oorlog tussen de US en Iran uitlokken. Het is dat de US geen steun krijgt van Europese landen behalve de UK, uit angst voor nieuwe vluchtelingenstromen, anders had hij Iran al lang aangevallen want de US zijn de proxy van de Israelis en de US doen wat de Zionisten willen.

 8. Rieks

  Iran geeft toe dat het schuldig is aan het ongeluk, slechts enkele dagen erna. Hoezo doofpot en liegen? Men had ook de optie kunnen kiezen om jarenlang te ontkennen zoals Saoedi Arabië bij de moord in de Turkse ambassade. Wat meer waardering is op zijn plaats voor Iran in deze zaak.

 9. Cycle25

  Toch heette die bulldozer volgens mij Doofpot.

 10. Mar

  Loop eens door de lijst van neergeschoten burgervliegtuigen:

  Iran Air vlucht 655 (IR655) was een passagiersvlucht vanuit Teheran naar Dubai via Bandar Abbas, uitgevoerd door een Airbus A300-B2 van Iran Air. Op 3 juli 1988 werd het vliegtuig op het tweede deel van de vlucht neergeschoten door de Amerikaanse kruiser USS Vincennes in de Perzische Golf. Hierbij kwamen alle inzittenden om.

  Op de USS Vincennes zou het vliegtuig zijn aangezien voor een Iraanse F-14-onderscheppingsjager. Om een aanval door het toestel te voorkomen werden er twee raketten op afgevuurd. Het vliegtuig is nooit positief geïdentificeerd. De Amerikaanse marine heeft nooit het volledige verhaal vrijgegeven omtrent de ramp. Volgens de Iraanse regering wisten de Amerikanen wel degelijk dat het om een passagiersvliegtuig ging.

  In 1996 bereikten de VS en Iran een overeenkomst bij het Internationaal Gerechtshof waar de Verenigde Staten erkende dat het ongeluk een vreselijke menselijke tragedie was en zijn diepe spijt betuigde over de vele verloren levens bij het ongeluk. Deel van de overeenkomst was dat de Verenigde Staten niet wettelijk aansprakelijk werd gesteld, maar wel op vrijwillige basis een totaalbedrag van 61,8 miljoen dollar zou betalen als compensatie aan de families van de slachtoffers.

  Bij de ramp kwamen zestien bemanningsleden en 274 passagiers, onder wie 66 kinderen, om het leven. De slachtoffers waren afkomstig uit zes verschillende landen.

  1. Nestor Makhno

   En Niet te vergeten . Rogers de kapitein van de USS Vincennes kreeg in 1990 een lintje voor zijn “moed” Zijn “moed” bestond er uit een passagiersvliegtuig neer te schieten. Waar was de Dagelijkse Standaard toen om daar tegen te protesteren?

  2. Nestor Makhno

   Reijmerink kan het ook anders zien. Maar dat wil hij niet . Waarom? Omdat het stemmingsmakertje en opjutter is. Maar NIET bij mij. Het kan ook zo zijn dat de Iraanse regering zélf in dubio was wat er precies gebeurd was en dat eerst daarna duidelijk werd wat er gebeurd was. Reijmerink haalt er graag doofpotten bij terwijl hij daar geen bewijs van heeft. Zeg Reijmerink. Vertel eens even joh wat je er nou van vindt dat de US NIMMER schuld heeft erkend voor het neerhalen van de IR 655? En wat vind je ervan dat de US NIMMER herstelbetalingen heeft gedaan aan Vietnam terwijl die oorlog net zo onterecht was als in de inval in Iraq, Syrie, Lybie en Joegoslavie. Waarom zeg je daar nou niets over? Of past dat niet in jouw agenda?

 11. fusilier

  Een moslim mag gewoon liegen,als hij waarheid te kort komt. I.S van hetzelfde laken een pak. En de hardwerkende kaaskop trapt er met beide voetjes in,en vindt alles wel goed.

  1. Nestor Makhno

   Een Nederlander kent de waarheid niet. Hij kan dus niet anders dan liegen . U bent daar een voorbeeld van. Ik ben geen Nederlander en weet dus waar ik het over heb. Die kaaskop trapt er met beide voetjes in want hij zegt: déja vue omdat het precies overeenkomt met zijn eigen leugen

 12. Grote Trek

  Hoewel er ook heel veel bewijs is in MH-17 is er vanuit die contreien nog steeds niet gesproken over een tragische vergissing. Nogtans houdt Putin de kaken op mekaar.
  De daders zouden bij wijze van spreken door de machtige arm van Rusland zo op een bordje aangeleverd kunnen worden, schoongemaakt en wel.

  1. Nestor Makhno

   Aks u nu nochtans ipv van nogtans had geschreven dan had ik uw verhaal afgelezen. Bij die blunder vond ik het welletjes en heb het sermoen in de vuilnisbak gegooid

 13. fusilier

  Trek. Vanuit welk land werd de MH17 neergehaald?

 14. DidiMadloba

  De Iraniërs hebben anders al heel snel toegegeven dat ze een fout hebben gemaakt. Maar DDS is het nog niet snel genoeg blijkbaar.

  1. Vit

   Het gaat er om dat het eerst werd ontkent snappie?

 15. marco kruidenberg

  Lijkt het kabinet Rutte wel een beetje (qua gedrag dan)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.