De rechter heeft gesproken! Frauderende PvdA’er krijgt straf!

Het voormalig – hij werd direct op non-actief gezet na de beschuldigingen – gemeenteraadslid van Rotterdam, Kevin van Eikeren, heeft een taakstraf gekregen voor het frauderen. Tot verrassing van vele collega’s werd de man betrapt op het frauderen. 240 uur taakstraf is wat Van Eikeren nu opgelegd heeft gekregen

Van Eikeren zei eerder dat hij zijn foutjes had recht gezet. Toch ziet de rechter dit anders, de PvdA in Rotterdam doet er goed aan een ander raadslid te installeren.

“Ik heb inderdaad in het verleden een stomme fout gemaakt. Ik heb het gedaan omdat ik financieel door de bodem zat. Al het geld is terugbetaald aan de verzekeringsmaatschappijen.”

Het zou gaan om een bedrag van in totaal rond de 10.000 euro. Dat zijn flink wat dure camera’s, laptops en jawel zelfs schoenen. Uiteindelijk heeft Van Eikeren alles bekend. Zo eerlijk was hij dan wel weer.

“Ik heb mij schuldig gemaakt aan verzekeringsfraude. Door persoonlijke en financiële problemen heb ik dingen gedaan die niet mogen. Daar heb ik enorm veel spijt van.”

De rechter zei overigens dat een celstraf terecht was geweest. Maar doordat Van Eikeren zeer veel negatieve publiciteit heeft gehad en zijn naam flink door het slijk is gehaald en nu ook zijn raadslidmaatschap kwijt is, vond de rechter een taakstraf en drie maanden voorwaardelijk al een straf genoeg.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. nu ik

  voor 10K willen veel mensen wel 240 uur dienstvelening doen. Dat is netto 42 euro per uur.

  Nou nou nou , wat een straf

  Stem sociaal , stem PVV

  1. hans-e-pans

   De verzwaring van de straf waar niet over gerept werd was een stevig FOEI gesprek.

 2. Bullshit15

  PvdA weg er mee zijn goed voor de moslims goed voor de beroeps werklozen goed voor de nep afgekeurden in goed voor zichzelf
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 3. Duckday

  Stem PVV of FvD.!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Breek het kartel

 4. Kristalix

  Nu Rutte nog.
  Hoeveel staat er eigenlijk op volksverneuken?

  1. Fonz

   Een nieuwe goed betaalde baan……..!

  2. Bullshit15

   Onbetaalbaar

  3. RvdBe

   Kristalix, op volksverneuken staat in NL nog 4 jaar de zaak mogen verneuken.

 5. RvdBe

  Toch weer een pvdaer die dus niet gestraft wordt, snijden in eigen vlees blijft pijnlijk.
  Volgens de “rechter” moest het eigenlijk celstraf zijn, maar omdat het een pvda gemeenteraadslid is volstaat dienstverlening.

  1. Top

   Lullig strafje. Maar, de grootste straf krijgt hij nog wel. Mijn vader heeft me niet veel geleerd, want hij vond zijn werk belangrijker. Maar op een dingetje was hij erg gebrand,
   hij zei, “er zijn twee dingetjes, wat je nooit moet doen en dat is een bank of verzekering oplichten”!
   Hij krijgt zijn bekomst nog wel.

   1. ZiggyStardust

    Yep! Wil hij ooit nog een verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld een auto, dan wordt hij bij reguliere verzekeraars geweigerd. Hij kan dan alleen nog tegen een tarief dat 4 a 5 keer zo hoog is een verzekering afsluiten bij bepaalde verzekeraars. Dit gaat hem nog lang achtervolgen, minimaal 8 jaar.

 6. Michael M

  Als er iets binnen de partij van de FVD of PVV plaatsvindt dan is het ineens wereldnieuws welke door linkse flapdrollen er dik bovenop gelegd wordt, maar als dit soort ernstige zaken plaatsvinden bij de caroussel partijen zoals hier bij de PVDA dan houd men het ineens heel stilletjes, want owee als het maar niet naar buiten komt. Sorry, ik ga het iedereen vertellen. Wat een schijnheiligen.

 7. C.A.Barstow

  Waarom wordt er met deze verachtelijke linkse dief geen voorbeeld gesteld?
  U raad het waarschijnlijk al,
  het justitiële landschap in Nederland is, net als het onderwijs, door smerig links volledig veroverd, vergiftigd en verpest.
  Als het een dief uit de rechterhoek zou zijn geweest durf ik je op een briefje te geven dat de straf dan zwaarder was geweest.

  Stem voor de volledige vernietiging van politiek verachtelijk en smerig links,
  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.