Franse justitie: ‘Mesaanval in Villejuif blijkt inderdaad terroristische daad’

Franse ordediensten in Parijs. Bron: Flickr / Kristoffer Trolle
Foto: Franse ordediensten in Parijs. Bron: Flickr / Kristoffer Trolle

De mesaanval in Villejuif blijkt met zekerheid een terroristische daad. Tot die conclusie komt nu ook de Franse officier van justitie. Vrijdag werd in een park in de Parijse voorstad een steekpartij gemeld waarbij een man werd gedood en twee vrouwen gewond raakte.

Nathan C., de jongeman die als een wildeman begon in te steken op passanten, schreeuwde tijdens zijn daad ‘Allahu Akbar’. Een slachtoffer wist de steekpartij niet te overleven. Twee anderen raakten zwaargewond.

Nog voordat C. begon in te steken op zijn slachtoffers spaarde hij een eerder potentieel slachtoffer omdat deze aangaf moslim te zijn. Nadat deze persoon als bewijs een gebed uitsprak, besloot C. de gelovige ongemoeid te laten. Volgens de Franse openbaar aanklaagster vervolgde de messteker daarna zijn terroristische honger met ‘extreem geweld’ en ‘extreme vastberadenheid’.

C., die vlak na zijn daad door de politie werd uitgeschakeld, stond tot voor kort onder behandeling in een psychiatrische inrichting. Het Openbaar Ministerie laat weten dat de zaak gezien de volharde feiten is opgepakt door de nationale dienst terrorismebestrijding. Volgens dat parket is voldoende bewezen dat radicalisering een belangrijke rol heeft gespeeld en dat er ook sprake is van een georganiseerde voorbereiding.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Ze krijgen langzaam door wat normale mensen al na een minuut door hadden.

  1.   

   Zolang we islamieten laten komen zal dit dagelijks blijven gebeuren.

   1.   

    @Hou Zee
    Leg s.v.p. uit, dagelijks? Waar gebeurde dit gisteren en eergisteren?
    Het zijn gelukkig nog steeds incidenten, elke keer is een keer te vaak, maar toch incidenten. Het zijn misdaden die ook door Nederlanders gepleegd worden. Migranten zijn blijkbaar ook mensen, inclusief de slechte eigenschappen bij sommigen.

    1.   

     Piet51 typte met een roze bril op:

     “…Het zijn misdaden die ook door Nederlanders gepleegd worden…”

     Nee…

     1.   

      Malle Pietje51 denkt dat we allemaal met molentjes lopen…..en die lulverhalen van hem geloven….

    2.   

     “Het zijn misdaden die ook door Nederlanders gepleegd worden”

     Noem eens een voorbeeld Piet?

     1.   

      @Job Jansen
      Ik ben ervan overtuigd, dat je de strekking van mijn reactie goed hebt gegrepen. Ik noemde geen aantallen en verhoudingsgetallen, dus daar is geen discussie over. Ik was alleen geïnteresseerd wat die dagelijkse steekincidenten dan wel zijn.

      Als deelnemer hier zul je het nieuws volgen. Dan weet je, dat steekincidenten, pistoolaanslagen, wurging, vergiftiging, etc. overal voorkomen, onder alle bevolkingsgroepen. Ik heb de indruk, dat Nederlanders alleen niet zo van de zelfmoordaanslagen zijn.

      Als je feiten wilt, kun je die supersnel zelf opzoeken. Ik doe dat niet voor je, want hier huist een aantal mensen die de oren spitsen als ze een misdaad door een migrant horen en diezelfde oren hermetisch sluiten als het geen migrant betreft. Daar doe ik niet aan mee en doe ik ook geen moeite meer voor om van het tegendeel te overtuigen. Sommige migranten misdragen zich, sommige Nederlanders en anderen ook. Dat blijft voor mij een feit. En beide categorieën moeten passend worden bestraft.

     2.   

      Piet51 heeft de vervelende eigenschap te gaan downplayen zodra de islam ter sprake komt. “Het zijn misdaden die ook door Nederlanders gepleegd worden”.

      Deze draad gaat over een TERRORISTISCHE aanslag Piet en voor zover ik weet maken Nederlanders zich niet aan terroristische aanslagen schuldig.

      Wees nu eens een vent en spreek eens een harde veroordeling uit over die moslimklootzak.

     3.   

      Piet,

      De misdaad in dit geval;
      Het insteken op onbekende nietsvermoedende onschuldige voorbijgangers die niet moslim zijn.

      Juist, een autochtone Nederlander doet dit inderdaad niet. Misdaden zijn van alle tijden maar niet in deze vorm. En deze misdaden (terrorisme) worden gepleegd door moslims. Dezelfde allochtonen die naar dit land zijn toegekomen voor een betere toekomst, terwijl ze de toekomst van autochtonen ontnemen. In plaats van dankbaarheid, krijg je een mes tussen je ribben.

      Deze model moslim doet exact wat de Koran hem opdraagt. En er lopen er heel veel van rond op de wereld.

     4.   

      @Job Jansen
      Je schetst een eenzijdig beeld van moslims. Ik heb moslim-vrienden, autochtone Nederlanders bekeerd tot de islam. Daar ontmoet ik heel andere moslims en een andere islam dan in de media worden geschetst. Die normale, gematigde zijn er ook en heel veel meer dan die radicale, want dat is een kleine minderheid.

     5.   

      Piet,

      Vervelend voor je (en Nederland) niet in te willen zien waar de Koran op aanspoort. Elke gematigde moslim is een tikkende tijdbom. Grote kans dat het goed gaat, maar ook een kans dat het ‘vervelend’ afloopt. Zo te horen gaat de Jihad de goede kant op. Zelfs Nederlanders bekeren zich, ze zijn werkelijk niet goed bij hun hoofd. Echte moslims dus.

     6.   

      @Job Jansen
      Ik ben het eens met wat je schrijft, namelijk: “Grote kans dat het goed gaat”. Zo beleef ik het ook. Ken je de boeken van Rutger Bregman “De meeste mensen deugen” en Maarten Boudry, “De wereld gaat niet naar de knoppen”? Zij dragen dezelfde boodschap uit, heel optimistisch en positief, terwijl ze de problemen van vandaag niet ontkennen.

    3.   

     Pietje is een rasechte nedermoslim die graag de Nederlanders voor achterlijk verslijt, daarnaast is pietje een enorme nuancene*ker

 2.   

  Leuke naam voor je stad… villejuif :)
  Misschien was Nathan C wel erg boos op eventuele kolonisten in zijn straat…

  1.   

   Ahhh, je bedoelt de Hezbollah- en Hamaskolonisten die Zuid-Libanon en Gaza gekoloniseerd hebben. Dan is het duidelijk.

   Dat jij de naam Jodenstad niks vindt ligt in de lijn der verwachting: als Stormfronter en NVU’er haat je het Joodse volk tot in je beenmerg. Vroeger ooit door een ‘pijpekrul’ in elkaar getimmerd?

   1.   

    Welnee, Rammstein. Het was slechts een grapje. ;)

    Maar jij gaat er weer happig op in… Villejuif bedankt jou voor je support, hoor! Jij deugerd, jij!

   2.   

    Kijk nou toch eens.
    Rammstein wordt in 20020 politiek correct.

    1.   

     In 2020

  2.   

   Op grapjes over Joden wordt hier gevoelig gereageerd.

   1.   

    Dat is juist, Heemland.
    De meeste hier vinden de joden ultra speciaal. Ze zouden hun eigen volk nog verkopen om bij hun een wit voetje te halen.

    1.   

     Joden en moslims zijn hetzelfde probleem.

     1.   

      Wien Neêrlandsch bloed door d’aderen vloeit,
      Van vreemde smetten vrij!

     2.   

      Pokke joden met hun terrorische aanslagen, het moest verboden worden.

     3.   

      Jezus, DDS zit met een echt probleem.

     4.   

      Helemaal eens, Vit. De terreur van de zionisten in het Midden Oosten is het grote probleem.

     5.   

      @Rammstein

      Als je denkt dat het niet gekker kan, jawel het kan.

     6.   

      “Pokke joden met hun terrorische aanslagen, het moest verboden worden.”

      Herstel: ik bedoel met hun zelfverdediging, sorry voor het ongemak.

     7.   

      (((Zelfverdediging)))

   2.   

    Het is hier een ‘rechtse’ site, had je dat nog niet in de gaten?

   3.   

    Zelfs van der Sar heeft vandaag een grote grap gemaakt.

   4.   

    Extreemrechts tuig meldt zich massaal aan bij DDS. Gisteren ‘bloed en boden’, nu Heemland.

    Dat is volgens mij niet helemaal de bedoeling.

    1.   

     Jij bent blijkbaar slap links Rammstein. dat is ook niet de bedoeling.

 3.   

  Het verdient de aanbeveling voor de heren om je te laten besnijden (uit hygienisch oogpunt aanbevelenswaardig) en….een of meerdere gebeden uit het hoofd te leren.
  Erin te stampen als ademhalen. Dat voorkomt een hoop leed.

 4.   

  De nieuws werd gisteren (4 januari) al bekendgemaakt. Door de officier van justitie van het gewest Créteil. Tijdens een persconferentie.
  (feitelijk was er natuurlijk slechts sprake van een bevestiging, want alle reeds bekende signalen wezen immers in de richting van terrorisme).
  Zelfs de Volkskrant berichtte hier gisteren om 12.00 al over.

  Zo niet echter propagandasite NU! Maar wat doen zij dan wel?
  Ze berichtten er pas om 21.00. ‘Toevallig’ vlak vóó’r sluitingstijd van reageren. Om vervolgens de volgende morgen doodgemoederd het artikel direct van de voorpagina te verwijderen!
  Gevolg, 0(!) reacties. En bijna niemand die het artikel gelezen heeft.

  Precies wat NU hiermee beoogt: aandacht voor terrorisme minimaliseren.
  Correctie, aandacht voor ISLAMITISCH terrorisme minimaliseren. Negeren.
  Want het grote publiek, dat moet vooral geen verkeerde dingen gaan denken…

 5.   

  Kwaad met kwaad vergelden mag niet, maar er zijn uitzonderingen, bij voorbeeld als de staat, zijn eigen burgers niet beschermd.

 6.   

  “De Zweedse professor in de politieke wetenschappen Tommy Möller heeft gewaarschuwd dat de ongekende massale migratie naar Zweden in het laatste decennium de ‘democratische welzijnsmaatschappij’ van het land zou kunnen ontrafelen.”

  Möller weerspiegelt de zorgen van de zogenaamde ‘populistische’ anti-massamigratie Zweden-democraten. Hij verklaarde verder: “Wat er ook gebeurt, niemand kan ontkennen dat onze samenleving belangrijke veranderingen heeft ondergaan als gevolg van de uitgebreide immigratie, en deze demografische veranderingen zullen de Zweedse politiek doordringen in de nabije toekomst “, wat duidelijk zou moeten zijn. Hij noemde integratie ook als laatste redmiddel, maar het is zeer onwaarschijnlijk gezien het feit dat islamitisch supremacisme is geworteld in de islamitische doctrine dat de islam de overhand heeft over alle andere religies. Het helpt niet dat linksen moslims hebben gekwetst, waardoor ze geen reden hebben om de mbehoefte te voelen om te integreren in ongelovige samenlevingen.

  RP: Dit zal niet alleen in Zweden plaatsvinden, maar in heel Europa, vanwege de wagenwijd geopende grenzen voor de moslim-immigranten, dankzij de EU!

  EUNMASK

  1.   

   Alleen een omvangrijke deportatiepolitiek van moslims kan deze ramp afwenden.

 7.   

  Psychiatrie helpt niet voor suikerpatiënten. Dankzij de ramadan mogen moslims elk jaar 1 maand volledig de draad kwijt raken om vervolgens hun ding te doen.

  Zo zie je maar, religie maakt meer kapot dan je lief is.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!