Geert Wilders uit zijn ongenoegen over asielbeleid Nederland: ‘Gooi het tuig het land uit’

PVV-voorman Geert Wilders zat zich weer groen en geel te ergeren aan ‘kartelnonsens’ die te horen bij WNL. Wilders is van mening dat het allemaal veel simpeler kan dan dat de overheid ons probeert uit te leggen. Ze komen maar met excuses en draaien om het onderwerp heen. Wilders heeft genoeg gezien, tijd voor een andere aanpak. 

Wilders moet niks hebben van de besluiteloosheid van onze overheid. Al decennia komen ze met de mooiste verhalen en doelstellingen omtrent migratie, terwijl in feite eigenlijk niks verandert en we de ene compromis na de andere sluiten. Wilders zijn oplossing? Weinig verrassend, een Nexit uiteraard!

Op Twitter was men ook zwaar ontevreden over de zondag aflevering van WNL, van verwijten tot crypto deugen tot ‘nep-rechts’, men vond het maar niks. Het stukje waarin Broekers pleitte voor het soberder maken van de opvanglocaties voor overlastgevende asielzoekers viel op de één of andere manier toch niet goed bij veel mensen. Ze vonden haar te zwak, en in de woorden van Wilders: besluiteloos.

Rick Nieman stelt overigens nog een scherpe vraag: we kennen allemaal de verhalen van overlastgevende asielzoekers, toch kunnen we er niks aan doen. Dat is toch absurd? En daar snijdt hij een gevoelig onderwerp aan, want de politie én onze bestuurders in Den Haag lijken allemaal geen antwoord te hebben op deze vraag.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Blitzkrieg

  Wat heeft het voor zin om immigratie beleid te maken als je niet weet het je mensen moet uitzetten?

 2. Kretoloog

  Met die oude Ankie Knol vang je geen hazen.
  En al helemaal geen tuig.

 3. Mar

  Vast zetten is de enige optie.

  1. Blitzkrieg

   Mar : Uitzetten is het beste, als dat niet kan moeten ze worden vastgezet.

   1. Mar

    Uitzetten waar naar toe? Nederland heeft niet zoals Australië de mogelijkheid om ze te dumpen op eilandjes in de buurt of een arm land in de buurt ze voor een leuk bedrag te laten opnemen.

    Dat vertellen partijen, die Australië noemen als voorbeeld van hoe om te gaan met ongewenste asielzoekers, er niet bij. Gratis is het niet.

    1. Blitzkrieg

     Je kunt mensen uitzetten naar het land van herkomst, kan je ze zoals ik (en jij ook) vastzetten. Indien mensen worden vastgezet zullen steeds meer mensen willen worden uitgezet. Je moet een drijfveer creëren zodat ze weer terug willen. Voorlopig is het echter zo dat onze overheid helemaal geen behoefte lijkt te hebben om mensen uit te zetten. Grote delen van Syrië zijn weer veilig, maar onze overheid stuurt helemaal niemand terug. Baudet heeft de kamer gevraagd zich te laten informeren over welke delen van Syrië weer veilig zijn, maar verzette zich hiertegen in alle toonaarde. Onze overheid wil geen mensen uitzetten, dat is het echte probleem.

     1. Hard

      @Blitz: Den Haag (lees partijkartel) willen helemaal niemand terugsturen. Er zijn doelbewust en opzettelijk meer dan 500.000 immigranten binnengelaten. Rutte doet precies wat Brussel (Marrakesh) wil.

     2. Blitzkrieg

      Hard : Ik ben me hiervan ten volle bewust.

   2. Fonz

    “Uitzetten is het beste,”

    Nee het allerbeste is dit tuig niet binnen laten

 4. Heinrich

  Elke vreemdeling krijgt door geitenwollen sokken dragend Nederland haarfijn uitgelegd op welke rechten hij aanspraak maakt, plichten zijn een nietszeggend detail!
  Dus het is helemaal niet vreemd dat dmv mond tot mond reclame en de huidige moderne media, lokkende berichtgeving over het domme en goedige Europese melk en honing continent tot ver in de woestijn doorklinkt.
  Een migratiestop is enkel verwezenlijken bij een echt Nationalistisch beleid, zoals het momenteel in de VS en Australïe plaatsvindt.
  Zolang wij lidstaat van de EU zijn, gaat het alleen maar erger worden!

 5. Piet Klein

  Het asielbeleid en migratiebeleid het is dwangneurotische politieke correctheid die zijn weerga niet kent. Voor alle duidelijkheid heel veel mensen deugen. Heel veel migranten deugen. Er is een aantal dat zich absurd gedraagt en veel overlast veroorzaakt. Er zijn relatief grote groepen die de Nederlandse basiswaarden niet echt steunen en graag wegduiken in een te conservatieve islam maar de sociale voorzieningen van Nederland waarderen. Dat geldt ook voor de isis dames die getuige zijn geweest en wreedheden hebben gesteund die zijn weerga niet kennen. Maar ook zij zien de sociale voorzieningen en de milde reacties op foute uitingen van islam binnen Nederland als prima condities om in Nederland te komen wonen. Erger dan nsb-ers zijn deze dames en natuurlijk in het kielzog van de moeders en kinderen komen de vaders. Maar er zijn ook heel veel prima migranten die de Nederlandse waarden kunnen waarderen. Mensen die deugen. Alleen Nederland kan deze migranten stromen volstrekt niet aan. De huizenprijzen lopen uit de hand. Starters kunnen nauwelijks een fatsoenlijk huis krijgen, het vervoer kan het niet meer aan, de luchtkwaliteit staat onder druk. Daarboven op regelt de regering dat het bouwen lastiger wordt. Maar de dwang neurotische politieke correctheid maakt het onmogelijk om stelling te nemen en duidelijk te maken dat Nederland de migrantenstroom niet meer aan kan en zeker nu niet meer aan kan. De politici wringen zich in allerlei bochten, klimmen in het land van de onmogelijkheden. Het is kennelijk te moeilijk om te constateren dat het fout zit en dat migranten hoe zeer ze ook kunnen deugen, er niet meer bij passen. Deze politiek is de daadkracht volledig kwijt. Hier wordt niemand gelukkig van.

  1. Vee

   Het is “Hans Janmaat”. Ondertussen denken volgens mij hele volksstammen dat ie “Jan Maat” heette.

  2. Vee

   Sorry Piet, dubbelpost op verkeerde plek. Wat ik wilde zeggen is dat ik jouw reactie top vind. Maar hoe keren we dit alles?

 6. Baron von Munchhausen

  WNL gezien. Genant. Zwak. Om te huilen.
  Wéér, het zoveelste, bewijs de Linkse Ministeries bepalen wat er gebeurt:
  ” we moeten ons houden aan regels, wetten, verdragen, overeenkomsten” en meer van die kletskoek.
  En Rutte? Laat liever Nederland naar de knoppen gaan, dan een waarschuwing(?) uit Brussel!

 7. Cootje

  Kijk we hebben Jan maat gehad in België toen Vlaams blok , de oude le Penn allemaal duidelijke filosofen die het bij het rechte end hadden , plus dat wij toen. En nu nog met de vervelende nazaten van onze koloniën zaten allemaal culturen waar wij niet om gevraagd hebben maar gewoon over ons is uitgestort, de silvana,s van deze wereld hoef je geen verrijking te noemen en een paar van die eilandbewoners die tegen de oud Hollandse gratie zwarte piet zijn , is ook geen verrijking voor onze cultuur en we hebben er ook niet om gevraagd , niemand van toen de regeringen kwam mij uitleg geven dat ik mij twee dochters anders moest opvoeden , ze deden maar en gelukkig gaan ze steeds meer de rekening krijgen . Jan maat wist het toen al vol is vol zei hij . En Wilders is razend populair onder de schooljeugd dus de toekomst ziet er goed uit

  1. Vee

   Het is “Hans Janmaat”. Ondertussen denken volgens mij hele volksstammen dat ie “Jan Maat” heette.

   1. Cootje

    Oké was mij thuis ook geleerd met twee woorden te spreken maar heb een cursus taal in de stad gehad dus anders zullen ze denken dat Hans Janmaat een hockeyer was , en dat was hij echt niet want hij had het gezegde hoe kleiner de ballen hoe groter de kwallen

  2. Original NL

   HET IS HANS JANMAAT COOTJE!!

   1. Vee

    Ondanks de wazige reactie van Cootje waar ik werkelijk geen touw aan vast kan knopen denk ik dat ze het begrepen heeft.

    1. Cootje

     Ik heb het begrepen was nog die heerlijke tijd toen ik al op hem stemde toen had je nog touwtjes uit de deuren hangen kon je nog veilig over straat , in de jaren 80 werd het steeds donkerde in de straten en nu hebben ze op dinsdag avond een eigen programma met in de hoofdrollen getinte personen kijken anderhalf miljoen mensen naar en de publieke zenders kunnen er elke avond een succes programma van maken . Maar die arme Hans Janmaat moest worden weggezet als racist

   2. Cootje

    Van welke hockey club was hij ??

 8. Vee

  Heb het ook gezien. Was werkelijk tenenkrommend. Beide bewindsvrouwen kwamen, als gewoonlijk, niet verder dan de ingestudeerde voorgekauwde antwoorden. “We moeten er hard aan werken”, “Het heeft onze volle aandacht” en meer van die bekende gemeenplaatsen. Nog geen spoor van ee mogelijke oplossing. Niet voor immigratie probleem en niet voor woningcrisis. Vroeg mij op een gegeven momemt af waarom die lui nog uitgenodigd worden. Nooit komt er een concreet antwoord op welke vraag dan ook. Vermoed dat er ook niet doorgevraagd MAG worden omdat ze anders niet meer komen. Maar dit is gewoon zonde van de zendtijd.

 9. Cootje

  Als ik van die zogenaamde vriendelijke buren krijgt neem ik gewoon een paar kleine siervarkens in onze tuin een oer Hollandse traditie en zomers lekker die speklapjes buiten bakken gewoon om deze gasten te laten wennen aan onze gewoonten , de mensen kunnen zelf heel veel doen om het hun buren naar hun zin te maken

 10. RvdBe

  Op een schip zetten en dumpen op de Noord Afrikaanse kust, dat kan en dat moet gewoon.
  De laffe politiek verschuilt zich achter wetten, verdragen, overeenkomsten etc.

  1. Cootje

   Kan je daar de katten niet aan doen dat is pas echt dierenleed

 11. rujoleki

  Stem op de PVV of het FvD.
  Einde asielparasieten en einde islam.

 12. nu ik

  Wederom de enige waarheid sprekende Nederlandse politicus.

  Als turkije ongelimiteerd mensen kan uitwijzen en kan terug brengen naar alle landen ter wereld kunnen wij dat ook. Echter de politieke wil ontbreekt om de omvolking te staken.

  Getuige de woningnood , de kosten van opvang en de volle opvang locaties zou het prioriteit urgent moeten hebben voor het kabinet om het asielbeleid aan te scherpen

  stem sociaal , stem PVV

 13. R. Echts

  Je zou bijna een AK-47 kopen en een beetje van die kansparels afschieten.

  Maar als dat zou gebeuren moet je eens zien hoe die walgelijk linkse deugmensen schreeuwen en tieren.

  Dus ik ben voor een burgeroorlog het is tijd voor een grote schoonmaak moslims weg, en hun linkse vrienden ook. bah word kotsmisselijk van dat gekonkel en desinformatie op de NPO dat moet stoppen.

  1. nu ik

   Je kan veel makkelijker , goedkoper en volgens de wet de linkse deugmenschen de pas afsnijden.

   Stem sociaal , stem PVV

 14. jvkc.stema

  Nederlanders geven met hun animale gedraging op de Antiiliaanse eilanden zelf het slechte voorbeeld . Het lijkt alsof ze hun voorouders uit de koloniale periode aan het play-backen zijn. Zelfs op de arbeidsmarkt wijzen ze donkere sollicitanten op dezelfde wijze af zoals in hun eigen land van herkomst plegen te doen. Een illustratief voorbeeld betreft een zwarte sollicitant met de naam Zuiverloon die voor een baan als docent op een Nederlandse school op Curacao solliciteerde.Toen men in de deuropening iemand van Negroide afkomst in de deuropening ontwaarde, was de vacature opeens vervuld. Daarna bleef men met dezelfde vacature in Amigoe adverteren,

  1. nu ik

   U bedoelt vrouwen en allochtonen genieten de voorkeur ? de kleurling was dus net de pas afgesneden door een andere kleurling. Kan gebeuren

 15. Response

  Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan! Echter deze slappe wegkijkcoalitie verschuilt zich achter door diezelfde wegkijkcoalitie gekozen (EU)wet- en regelgeving en weigert ooit genomen besluiten die niet werken terug te draaien. Ze kiezen al jaren lang liever voor woorden zoals ‘ketenmarinier’, ‘onacceptabel’, ‘we zitten er bovenop’, ‘we werken er keihard aan’, ‘keihard aanpakken’ etc. Ik noem dat een gebrek aan daadkracht en doorpakken. Pappen en nathouden, slappe hap!!

 16. AS210854

  Knol moet maareens met Hiddema gaan praten , die weet nl de oplossing wel. Maar Ja dat past niet in het belang van onze linkse kliek struisvogelpolitiek.

 17. JFU

  Als je ze niet binnen laat…heb je het probleem van uitzetten niet.
  Gewoon zeer strenge grensbewaking invoeren,zoals het altijd is geweest. Zo moeilijk is het niet.

  1. DidiMadloba

   Nederland heeft 1053 km landgrenzen: 575 km met Duitsland, 478 km met België. Plus een kustlijn van 451 km.
   Die waterdicht te beveiligen gaat miljarden kosten, plus de gevolgschade voor de economie.
   Meneer Wilders, zullen we dat geld dan maar weghalen bij de zorg?

   1. Ron

    Die afstanden die jij noemt zijn hetzelfde als toen we nog grenzen hadden hoor.

   2. nu ik

    nee muts , dat geld halen we op bij het werkloze COA . Mes snijdt aan vele kanten

    minder minder minder

 18. DidiMadloba

  De echte oplossing ligt in de herkomstlanden. Die moeten meewerken. Dwingen blijkt niet te werken. Hier geldt het gezegde dat je meer vliegen vangt met stroop dan met azijn. Zorg dat die landen er een belang bij hebben om mee te werken!
  Dat is het uitgangspunt van het Marrakech pact. Nee, dat zet de grenzen niet open, zoals zwartkijkers vrezen, maar beoogt plannen te maken om tot oplossingen te komen waar ook herkomstlanden wat aan hebben.

  Maar Wilders wil helemaal niets oplossen – zoals is gebleken in de 15 jaar dat zijn beweging bestaat. Het is electoraal veel aantrekkelijker om te blijven schelden en mopperen.

  Waarbij Wilders langzamerhand moet oppassen voor een andere vijand: de verveling. Inmiddels kun je elf wel voorspellen waar Wilders morgen weer over gaat zeuren.

  1. nu ik

   quote De echte oplossing ligt in de herkomstlanden. Die moeten meewerken. end

   Das dus een keiharde leugen gelet op de turkse uitzettingen !

 19. Veteraan

  Voor NL is het al te laat. Misschien dat er bij de volgende grote crisis iets gebeurd wanneer een land als Italië omvalt en hierbij direct andere landen meeneemt.
  Maar met zoveel allochtonen en moslims in NL [die wel vechten en voor hun cultuur opkomen, nou ja andere culturen weg willen hebben eigenlijk] is het hier al klaar, de oorlog is verloren.
  Vanwege omvolking en degeneratie van Links zijn de barbaren niet alleen al binnen de poorten maar hebben zelfs de sleutels ervan.
  Dus vergeet NL maar en ga naar een gezond land.

 20. Arafat

  Al 20 jaar……….HET ZELFDJE LIEDJE! Maar nog steeds NIKS bereikt! gaaaaaap!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.