Geert Wilders: ‘Iran is doodsbang… Ze weten dat de VS gehakt van ze maakt’

PVV-leider Geert Wilders is bepaald niet onder de indruk van de Gekke Mullahs in Iran. Volgens Wilders blijkt uit hun reactie op de dood van Terreur-Generaal Qassem Soleimani namelijk dat ze doodsbang zijn voor Amerika. En ja, daar hebben ze nog gelijk in ook. Als het tot een confrontatie komt, stelt Wilders, is het namelijk in no time einde oefening voor ze.

Geert Wilders is qua buitenlandse politiek bepaald geen havik. Ja, hij is een nationalist qua binnenlands beleid, maar hij wil eigenlijk niets te maken hebben met militaire avonturen. Dat bevestigde hij gisteren maar weer door voor een totale Nexit uit Irak te pleiten.

Dat gezegd hebbende heeft hij wel degelijk in de gaten hoe het allemaal werkt in het Midden-Oosten. En dus tweet hij nu dat Iran “doodsbang” is. “Ze hebben bewust Amerikaanse troepen gemist. De eerdere aanval vorig jaar op Saoedische olie-installaties met Iraanse kruisraketten en drones bewijst dat ze als [ze] willen met militaire precisie kunnen toeslaan. Maar ze weten dat de VS dan gehakt van ze maakt.”

Dit klopt natuurlijk volledig. Iran wist helemaal niemand te raken met de aanvallen gisteren. Dat is erg vreemd, aangezien het Iraanse leger er weinig moeite mee zou moeten hebben om wél serieuze schade aan te richten. Er is dan ook maar één verklaring voor de faalactie: het was bewust. Iran wilde geen Amerikaanse soldaten raken. De reden laat zich ook raden: als ze wél Amerikanen hadden gedood had Trump op grote schaal gereageerd. Dat had weleens het einde van het regime van de Gekke Mullahs kunnen betekenen.

Sterker nog, Irak zegt dat Iran een paar uur voor de “aanval” liet weten wat er stond te gebeuren. Bagdad gaf die informatie meteen door aan Amerika (wat natuurlijk de bedoeling was van Teheran). Washington kon daardoor meteen in actie komen en ervoor zorgen dat Amerikaanse soldaten geen gevaar liepen.

Het was dus één grote theatershow in elkaar gezet omdat, zoals Wilders terecht stelt, Iran doodsbang is voor het Amerika van Donald Trump.

Volg me op Twitter en Like me op Facebook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ben Venuti

  Het verbaast mij dat DDS geen aandacht besteedt aan het neerstorten van de Boeing 737 van Ukraine International Airways kort na het opstijgen in Iran en waarvan Iran weigert de blackbox te overhandigen.
  Het toestel spatte in de lucht uit elkaar en er werden wijdverspreide brokstukken gevonden overeenkomstig met de ramp van het MH 17 toestel.
  Volgens de “Independent” zou het vliegtuig uit de Oekraíne weleens door Iran uit de lucht geschoten kunnen zijn.

  h*tps://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/iran-plane-crash-shootdown-ukraine-boeing-latest-a9275051.html

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   In Iran staat het luchtdoel geschut zo scherp afgesteld dat nog geen vlieg kan opstijgen zonder afgeschoten te worden.

   1. Scheve Tinus

    Ben ik de enige die zich afvraagt wat LS… precies betekend?

    1. Top

     Lectori salutem (meestal afgekort tot L.S.) betekent letterlijk heil aan de lezer, den lezer heil of de lezer gegroet.

    2. Mart

     Tja Tinus…wij NIET hoogopgeleiden,dus de latijnse taal niet machtig, moeten er maar naar raden.

 2. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Onze Geert is levensmoe ! Als entertainer vond ik hem briljant maar nu gaat hij letterlijk en figuurlijk meer en meer op Freek de Jonge lijken. In Iran weten ze duivels goed waar Abraham de mosterd haalt. Ga het niet uitleggen: Paarlen voor de zwijnen !

  1. Ego-non-solus

   “Ga het niet uitleggen…”

   Is het een idee om hier dan maar helemaal weg te blijven? U was mogelijk trots op uw commentaar maar inhoudelijk vind ik het toch wel wat armoedig.
   Is Joop.nl niet liever uw thuisbasis? Daar is het intellectueel niveau n.m.m. wat lager dus in uw geval wellicht passender?

 3. Dropje

  Ja tuurlijk Geert, net zoals Vietnam, Korea, Afghanistan en Irak
  Daar hebben ze ook gehakt van gemaakt toch ?

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Iedere dag plegen 20 Veteranen zelfmoord om dat ze niet meer kunnen leven met wat ze gezien en gedaan hebben in landen waar ze niets te zoeken hebben.

  2. Top

   Dom, dommer, domst! Dat plakken we maar op u aanwezigheid hier. Het zijn handophouders zoals ‘U’, die de tijd hebben om overal tegen te ageren. Dat wordt onder ‘de noemer’ publieke opinie geschaard en daar luisteren domoren in welke regering dan ook naar. Maar als men echt wil? Is het een gelopen wedstrijd. Maar in NL is zelfs Mengele tegenwoordig een slachtoffer en een Jood een uitlokker. Dus? Maak je alstublieft schaars hier!

   1. Ego-non-solus

    @Top
    Ik ben bang dat we met Caesar LC een nieuwe ster aan het blogfirmament hebben. En ik ben het met u eens, dat het zo snel mogelijk een zwart gat mag worden….

 4. Ritter

  Iran heeft eieren voor haar geld gekozen. Een echte aanval op Amerikanen zou zelfmoord zijn voor het bewind in Iran. En zelfmoord laten ze liever aan hun proxy over.

  Met Trump valt niet te spotten. Een heel andere wind dan Obama die zelfs vliegtuigen met geld naar Iran stuurde waarmee Iran haar terroristische infra structuur kon versterken.

  Trump is niet uit op oorlog en heeft op de Iraanse provocaties in het verleden niet (of matig) gereageerd.

  Maar als Amerikanen omkomen dan is het voor Trump een heel andere zaak en slaat hij keihard terug.

  Met de actie tegen de generaal heeft Trump voor Iran een rode streep getrokken………..geen dode Amerikanen. Dat weet Iran nu.

 5. denktenk

  Geert heeft het voor de zoveelste keer weer eens goed gezien.
  De Iraanse koppensnellers schijten in hun broek.
  De meeste broeken, die daar gedragen worden, zijn daar trouwens al op gemaakt.

  1. Top

   Dat zou ik ook doen, als ik op mijn radarscherm in Teheran, een zwerm meeuwen ziet aankomen die 1800km per uur lijken te vliegen.

 6. Rosasolis

  De fanatieke Ayatolahs zijn niet zo bang, als de rest van de wereld. Gedurende de laatste paar dagen in het wat rustiger in Iran. Laten we hopen dat het niet de “stilte voor de storm” is. Deze mensen zijn bekend met hun zeer stiekem werkwijze. Niemand weet waarmee ze nu bezig zijn. Helaas hebben de Ayatolahs een zeer stevig greep op alles en iedereen in deze land.

 7. Cycle25

  Iran heeft gewoon geel geld voor een zware oorlog, door aan te vallen zou het land kunnen omvallen. Trump krijgt hiermee zijn zin, terugtrekking van alle Amerikanen uit het M.O en het stokje doorgeven aan papieren tijger EU.

  1. Cycle25

   herstel : geel = geen

 8. Ritter

  “Ongeveer 1500 mensen werden gedood in Iran tijdens minder dan twee weken van ‘onrust’ die begon op 15 november 2019.

  Het cijfer van de dodentol, die aan Reuters werd verstrekt door drie Iraanse ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken, omvatte ten minste 17 tieners en ongeveer 400 vrouwen [bron: Reuters, 23 december 2019]

  Het is moreel walgelijk en absoluut belachelijk dat al deze linkse westerse ‘humanitaire’ mensen – die nog nooit eens de straat op zijn gegaan in de 40 jaar waarin Iran duizenden vrouwen, dichters en minderjarigen ter dood veroordeelde – zo beledigd en woedend waren toen een Iraanse super-terrorist werd geëlimineerd.

  Waar waren al deze westerlingen zo diep ongerust over het doden van Qassem Soleimani toen de handlangers van de Iraanse generaal genadeloos duizenden Iraanse jongens en meisjes op straat doodden die vroegen om vrijheid, die vrouwen die hun sluiers afdoen en die nog nooit een enkele dag hebben gekend van democratie?”

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   De conflicten in deze regio stammen uit Bijbelse tijden ! Het barbarendom uit het Westen zal daar nooit verandering in brengen… De legaal gedrogeerde Hillbillys uit Amerika maken het alleen maar erger.

   1. nu ik

    Hoe kan je een anarchie in een ideologie als buitenstaander dan beinvloeden sufferd

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Wartaal zoals gebruikelijk !

 9. Kleurloze Politiek

  Ik ben antie oorlog en neutraal in deze ..
  Maar Iran is zeker geen land dat je moet onderschatten.. het is een van de kernmachten in die regio
  Ik denk eerder dat er op het diplomatieke achtergrond in het geheim op hoog niveau is bemiddeld om de zaak niet te laten escaleren vergeet niet dat Iran de Olietoevoer voor schepen in handen heeft en dat is een ding waar Europa en Amerika niet in het geding willen brengen..
  Want een oorlog betekent geen scheepvaart in dat regio..dus geen olietoevoer
  En dat is ook de rede waarom de VS bewust de Iranese Generaal niet in en op Iraans grondgebied heeft beschoten..
  Want dan had je de Poppen pas echt aan het dansen..

  Dus wat betreft heerst de angst aan beide kanten
  En daarbij zijn de Amerikanen de oorlogen meer dan zat de Afghanistan en Irak invasie heeft ze een velen miljarden gekost.
  En Europese landen hebben daarnaast van de Irak oorlog geleerd dat het nooit had mogen gebeuren..

  Kort om niemand is gebaat bij een oorlog escalatie..

  1. nu ik

   Er is tegenwoordig genoeg olie te betrekken uit andere regio’s dan Iran.

   Niemand is gebaat bij oorlog maar ook niemand is gebaat bij een dictaat vanuit Iran.

 10. Kleurloze Politiek

  @nu ik

  Dat er meerdere ruwe oliebronnen zijn is waar maar het middenoosten is goed voor 70% van de wereld olievoorraad..
  Saudi-Arabië Koeweit Oman of Qatar Verenigde Arabische Emiraten Irak En Iran.
  Das bepaald geen kinderachtige voorraad..
  Alle grote oliemaatschappijen staan hier echt niet op te wachten
  Ruwe olie is één van de zo niet de belangrijkste Beursgenoteerde product
  Dus het heeft wel deegelijk consequenties

  1. nu ik

   kleurloos leeft nog in het stenen tijdperk . De teervelden in Canada en Noord Amerika zijn een veelvoud van de steeds moeilijker te bereiken velden in S.A

 11. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Nogmaals: Geert Wilders was leuk in de tijd dat hij gehakt maakte van o.a. Job Cohen maar nu is hij echt levensmoe. Want ook Geert Wilders zal begrijpen dat ook hij niets anders zal worden dan een hoopje stof dat in de nucleaire wind zal wegwaaien.

  1. nu ik

   nogmaals , we weten inmiddels hoe linkse fascisten hun tegenstanders opruimen. Het was nooit leuk om te zien hoe links correcte anarchisten het openbare debat verstoorde. Ooit zal dit fenomeen weggeblazen worden in de zuigkracht van hun windmolen

 12. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Als het echt los gaat is Geertje ook in zijn bunker niet veilig.
  Voorlopig is Iran de verstandigste. De wereld mag dankbaar zijn !

  1. denktenk

   Caesar Lion Cachet is nog niet zo’n kleine stommerik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.