Infectie-experts: Wereldwijde uitbraak levensgevaarlijk virus ligt op de loer!

Het gevaar van het coronavirus begint steeds duidelijker te worden. Als we geen passende maatregelen treffen, ligt een wereldwijde uitbraak zelfs op de loer. Onlangs sloeg het besmettelijke virus al over van China naar het Europese vasteland.

Steeds meer invloedrijke mensen beginnen de ernst van het besmettelijke virus in te zien. Zo oordeelde de Chinese president Xi Jinping onlangs al dat we te maken hebben met een ‘ernstige situatie‘. Meer (grootschalige) uitbraken van het virus zijn dan ook niet uitgesloten volgens Jinping.

Volgens onze minister van Volksgezondheid, Bruno Bruins, is het besmettelijke coronavirus slechts een opgewonden standje. ‘Een glas, een plas en alles bleef bij wat het was’. Volgens Bruins is er slechts een ‘kleine kans‘ dat het virus Europa zou bereiken. Niet veel later werden er meerdere besmettingen gedetecteerd in Frankrijk.

Een wereldwijde pandemie ligt dan ook op de loer, aldus vooraanstaande virologen die na een persbericht van Reuters worden geciteerd door De Telegraaf.

. Mensen die besmet raken met het virus zullen eerst griepachtige verschijnselen krijgen zoals hoofdpijn, spierpijn en een snotneus. Aangezien er in Nederland al langer een griepepidemie heerst, zullen mogelijke slachtoffers daardoor moeilijk te detecteren zijn. Uiteindelijk kan het coronavirus zorgen voor levensbedreigende situaties. Hoge koorts, gecompliceerde longinfecties, ademhalingsproblemen en zelfs bloedvergiftiging en het uitvallen van de nieren kunnen het gevolg zijn. In meerdere gevallen zelfs totdat de dood er op volgt.

Het is dan ook de vraag wanneer minister Bruno Bruins de ernst van de situatie gaat inzien en zal ingrijpen. Tot nu toe laat Bruins de feiten liever even over zich heen komen. Te hopen is dat het niet te laat is om in te grijpen als onze minister alle snel opeenstapelende gruwelfeiten rondom het virus heeft verwerkt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Tman

  Bovendien heeft de Europese welvaartsmens minder weerstand dan Aziaten, tegen allerlei infecties!
  De griepspuit is hiertegen uiteraard niet afdoende!

  1. Kretoloog

   “Europese mens heeft minder weerstand dan de Aziaten”

   Daar staat tegenover dat de mensen in Europa geen apen, slangen en vleermuizen eten.

   1. Tman

    kretoloog:
    Dat is dus irrelevant mbt de besmetting, toch?

    1. nu ik

     Weet jij waar de plotselinge besmetting zijn oorsprong gevonden heeft dan ?

     1. Tman

      nu ik:
      Neen, maar het is `besmettelijk’!
      Praktisch handelen, een vaccin ontwikkelen is nu aan de orde.
      En afwachten!

     2. nu ik

      Ik denk dat ze eerst de bron moeten lokaliseren anders kan je geen vaccin ontwikkelen.

      Is het een virus of een bacteriële ontsteking bijvoorbeeld. Virussen reageren niet op antibiotica , zo zijn er nog honderden combinaties mogelijk. Erg vervelend als je niet weet waar je tegen vechten moet.

     3. Ben-NIET-Groen-L

      Nu ik,

      In Amsterdam denk ik. lol

     4. Ben-NIET-Groen-L

      nu ik,

      Een virus of een bacteriële ontsteking is makkelijk te constateren middels een bloedonderzoekje.

     5. Tman

      Heb ik geen verstand van, maar de laboratoria zullen hun best doen vermoed ik!

     6. Kees Kroket

      Uit de urine van ratten.

 2. Agios

  Enkele boze blikken van Greta…een hard uitgesproken How Dare You…en het virus weet hoe het een einde kan maken aan de dreigende vervuiling door het aantal mensen te reduceren.

 3. nu ik

  QUOTE Steeds meer invloedrijke mensen beginnen de ernst van het besmettelijke virus in te zien. END

  Die hebben natuurlijk de kennis in huis om die afweging te maken 🙂 🙂

  1. Pjotter

   nu ik@ invloedrijke mensen reizen meestal veel, dus de kans dat daar flink wordt uitgedund is groot (die knijpen hem) en houd U verre van hen.

 4. Filthje

  Met een beetje geluk roeit het 75% uit voordat ze er wat tegen kunnen doen!

  dus voor die 25% die overblijkt,
  geniet ervan, jullie hebben het verdient!!

  1. Cootje

   En de klimaat problemen zijn opgelost

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Volgens onze minister van Volksgezondheid, Bruno Bruins…………….
  hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahaahahahahaahahahahaahahahaahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………………………………

 6. Ben-NIET-Groen-L

  Nergens lees ik dat mensen met een longaandoening zoals COPD, tuberculose en andere varianten geen schijn van kans hebben om te overleven als zij besmet worden met dit virus…incapabele minister lullo Bruins !!!!!

 7. Broodnuchter

  Als ik me niet vergis is 3% overleden. Hier in het verzwakte vergrijsde Europa iets hoger. Al met al valt het denk ik wel mee.

  1. Lieftinck

   Het werkelijke aantal besmettingen ligt meestal 20 keer zo hoog als gerapporteerd. Wellicht dst 1 op 1000 met zwakke gezondheid sterft, net zoveel als de seizoensgriep. Maar mensen zullen wel weer gevaccineerd moeten worden, zijn we de Mexicaanse griep hoax alweer vergeten,

  2. Lieftinck

   Fortunately, the virus seems to cause only minor symptoms — such as fever and difficulty with breathing — in people who are young and healthy. Most of the 41 deaths tied to the coronavirus to date have been in people who were at least 50 years old with underlying medical problems or weakened immune systems, Chinese officials said.
   “We don’t have evidence yet to suggest this is any more virulent than the flu you see in the U.S. each year,” said said Dr. Michael Mina, an epidemiology

 8. Cootje

  De klimaat problemen worden opgelost via de natuur in 100 jaar van 2 miljard naar 8 miljard gaat niet ongestraft insecten en bacteriën en virussen gaan het regelen niet de warmtepomp

 9. Lieftinck

  Dit is de Mexicaanse griep hoax all over again. Waarom gaat het hier? Een virus die verkoudheid verschijnselen teweeg brengt, gevaarlijk voor mensen met een zwakke gezondheid, net zoals de seizoensgriep. Straks moeten onze kinderen volgepompt worden met vaccins en draait de media overuren dit te hypen:
  Fortunately, the virus seems to cause only minor symptoms — such as fever and difficulty with breathing — in people who are young and healthy. Most of the 41 deaths tied to the coronavirus to date have been in people who were at least 50 years old with underlying medical problems or weakened immune systems, Chinese officials said.
  “We don’t have evidence yet to suggest this is any more virulent than the flu you see in the U.S. each year,” said said Dr. Michael Mina, an epidemiology
  https://www.google.com/amp/s/www.latimes.com/science/story/2020-01-24/china-coronavirus-panic%3f_amp=true

 10. Rosasolis

  Koop nooit meer vlees, kip of vis producten op de markt. Ze zijn niet altijd vers, en kunnen besmet zijn. Koop alleen goed-gekeurde producten vanuit een Nederlandse supermarkt. Zouden (bevroren) import garnalen uit China nog steeds veilig zijn? En zou een gerecht met deze import garnalen veilig zijn op een Chinees restaurant?
  Als je moet met de vliegtuig reizen neem 4 mondkappen mee voor binnen de luchthaven, zowel voor je heen reis, als voor je reis terug.
  Enkele weken geleden was er weer een wetenschappelijk bericht, dat vele virussen immuun zijn geworden tegen inenting.

  1. Kretoloog

   “Koop nooit vlees, vis of kip op de markt”

   En luister nooit naar een kakelkip.

   1. Rosasolis

    @Kreteloog Smakelijk eten van je heerlijke dagelijks markt maaltijden.
    Blijkbaar bent u te dom om over de gevaren van niet-geregistreerde dieren producten te weten.

    1. nu ik

     ach , alsof AL het vlees buiten de markt wel gekeurd is. Je moet een randdebiel zijn om dat te geloven. Een alu hoedje

    2. Politiek Profeet

     Knettergek die verwarde importsupermarktvoedselvreters.
     Tast de hersenen aan die gifzooi uit de supermarkt…gelukkig zijn er de busjes en mannen in het witte pak…eventjes wachten want het busje komt zo….busje komt zo ,busje komt zo…

  2. Pjotter

   Rosasolus@ Roosje mijn roosje weer bedankt voor je CDA/Trouw proza, wel eens gezien wat er in de douane opslag loodsen en vrieshuizen met vlees gebeurt voor het als gekeurd NL vlees op jouw bordje ligt, eet ze, ik geniet van je proza.

   1. Rosasolis

    @Pjotter. Wat ik schreef was niet “CDA/Trouw proza”, maar van andere bronnen,
    en ook uit eigen kennis. Blij dat je geniet van mijn proza.

 11. Cootje

  En het is een eerlijk virus , met geld kan je het niet stoppen

 12. Fonz

  Wij van wc-eend adviseren wc-eend..

  1. Hard

   @Fonz: China telt 1,4 miljard inwoners en er zijn 56 overleden.

   Dat is ‭0,00000004‬%

   #next

   1. Fonz

    Dat bedoel ik, het is een jaarlijks terugkerend farmaceutische paniekzaaierij..

 13. Kretoloog

  Waar hebben we het over? 56 doden tot nu toe als gevolg van Coronavirus.

  Heeft iemand wel eens bedacht wat het ‘normale’ sterftecijfer is in een populatie van 1,4 miljard Chinezen. Wel, dat zijn er meer dan 10 miljoen per jaar ofwel meer dan 1000 per uur! Daar vallen die 56 Coronadoden in 20 dagen totaal bij in het niet.

  En dan nog wat: Neem het aantal doden wereldwijd in 2019 aan infectieziekten.

  Tuberculose: 1.500.000
  HIV: 770.000
  Malaria: 405.000
  Mazelen: 140.000
  Griep: ergens tussen 600.000 en 1.000.000

  Dus waar hebben we het over?

  1. Hard

   “Dus waar hebben we het over?”

   Over 0,00000004% van de bevolking. En onze kranten staan er bol van. We raken een beetje gewend aan de medianazi’s.

 14. gargamel

  Wetenschap is tegenwordig zo voruit, zou ik me niet verbazen dat virus is in een of andere laboratorium gemakt, dan komt vakcin en iederein blij, bijzonder Pharmacie-mafia

 15. Vliegenvanger

  Bruno Bruins, lult als een kip zonder kop.
  Je moet dit serieus nemen, het is een heel gevaarlijk virus. Dit virus zal veel mensen treffen die het helaas niet meer kunnen na vertellen. Ook hier kun je zien dat er mensen in onze regering zitten die maar wat aan klooien. Eigen volk eerst, stem PVV.

 16. Vit

  Mocht ik het krijgen van de Chinees om de hoek, dan ga ik alle AZC’s langs om onze ‘gasten’ een handje te geven.

 17. Rud56

  Die Bruins, VVD pur sang, dus geen inzichten, niet in staat verdeer dan zijn neus te kijken.
  Een hol vat dus, geheel VVD eigen.

  En deze man moet ons met zijn, nog véél, héél veel te nemen maatregelen, laten beschermen tegen dat virus, h i j die het UWV en zijn gebruikers in grote ellende achterliet?

  Ja, h i j dus …..!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.