Maurice de Hond: 'Verschil tussen vast contract en flexwerk moet kleiner'

Maurice de Hond: 'Verschil tussen vast contract en flexwerk moet kleiner'

Werkloze bouwlui. Bron: Shutterstock.

Het merendeel van de Nederlanders vindt het verschil tussen mensen met een vast contract en flexwerkers te groot. Bij de linkse partijen ligt dat percentage zelfs op driekwart van de ondervraagden, zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Binnen de achterban van de VVD schommelt het percentage rond de vijftig procent. Dat is ongeveer evenveel qua statistieken als dat er binnen de VVD voorstanders zijn van een liberaler drugsbeleid.

Maurice de Hond: 'Verschil tussen vast contract en flexwerk moet kleiner'

De meeste ondervraagden zijn een voorstander van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden. Daar staat tegenover dat slechts 36 procent van de Nederlanders het ziet zitten om de belastingvoordelen voor zelfstandigen af te bouwen. Ruim de helft van de PvdA-kiezers is daar echter wel een voorstander van, tegenover 28 procent van de VVD'ers en 31 procent namens de achterban van de FVD.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties