Netjes! Forum voor Democratie nu grootste partij van het land: heeft CDA en PvdA flink ingehaald

Forum voor Democratie heeft de ledenaantallen van het CDA én de PvdA voorbijgestreefd. Daarmee is de partij van Thierry Baudet nu qua ledenaantallen de grootste van het land. Op plek 2 de PvdA, plek 3 het CDA en plek 9 de VVD.

FvD ging natuurlijk al als een speer vooruit en behaalde vorige jaar ruim 30.000 leden. Per 1 januari 2020 staat de teller echter op 42.794. De PvdA stond op dat moment op 41.078 leden en het CDA zakte weg naar 39.187 leden.

Ergens moesten die laatste twee wel een keer van de troon worden gestoten, beide leveren immers al sinds de jaren ’80 in. Met name het CDA heeft hier last van, want naast hun ledenaantallen krimpen ook hun stemmers, waarbij sterfte een grote factor is. Dat zal in mindere mate voor de PvdA ook wel gelden, al zijn de leden daar ook een stuk minder loyaal naar hun partij.

Maar dat niet een GroenLinks, D66 of andere gevestigde partij aan kop zou gaan, is verrassend. Forum, als nieuweling, grijpt razendsnel om zich heen en verspreidt zich dus niet alleen snel, maar ook nog eens véél sneller dan alle concurrenten! En dat ook nog eens met alle negatieve berichtgeving die sinds de oprichting de ether in wordt geslingerd (waar FvD trouwens ook zelf een aandeel in heeft). Ondanks dat staan ze momenteel in peilingen tussen de 12-16 zetels op basis van alle meest recente peilingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. nu ik

  Dat moet een teken aan de wand zijn voor de verkiezingen

  stem sociaal , stem PVV
  Bij gebrek aan vertrouwen FvD

 2. CLoVis

  En dan wordt het nu wachten op de smoesjes van de linkse excuus-truusjes:

  Ja, maar…
  dan toch…
  maar volgens…

  En de meest jammerlijke ervan:
  ze zeggen…
  volgens…
  ik heb gelezen…

  En de ergste ervan: “Ik vind…”

 3. Rammstein

  Gefeliciflapstaart Terry!

 4. Dropje

  “Forum, als nieuweling, grijpt razendsnel om zich heen en verspreidt zich dus niet alleen snel”

  Het coronavirus is er niets bij
  De vraag is echter: wat is erger

  1. nu ik

   quote De vraag is echter: wat is erger end

   de winst van de pvda bij de EU verkiezingen

  2. Fonz

   Het virus “dropje” moet terstond uitgeroeid worden

 5. EU kok

  FvD is G4S voorbijgestreefd.
  Nu is Baudet & Co de beste persoonlijke flappentapvuller van Nederland.
  En samen met de PvdA de top subsidie slurpers.
  Subsidie Wet financiering politieke partijen 750.000 eurootjes belastinggeld.

 6. Beukman

  De meeste leden, maar wat zegt dat? De D van Democratie betekent intern niets.
  Waarschijnlijk is Forum de enige partij waarvan de leden het bestuur niet kunnen kiezen. Het bestuur heeft statuair geregeld dat leden hierover helemaal NIETS te zeggen hebben.

  Zodoende kan het bestuur – geholpen door andere leden van de partij-elite – zelf “kandidaten” voordragen en daar vervolgens zelf uit kiezen. De leden staan buitenspel.
  Het bestuur draait zichzelf tureluurs in de interne baantjescarrousel door de ene lucratieve Haagse baan op de andere te stapelen.

  Dat niet alleen: het bestuur stelt ook zelf de interne regels op en ook hier staan de leden buitenspel. Diezelfde leden dienen zich wél aan die regels te houden. Onlangs paste het bestuur de interne regels aan, maar communiceerde dit niet met de leden.

  Maar wie controleert dan eigenlijk het bestuur? Het is bijna om je dood te lachen, maar dat doet het bestuur zelf.
  En zo kan het dat hoewel er in de Integriteitscode van Forum staat dat dubbelfuncties ongewenst zijn, er aan de top toch volop baantjes én salarissen worden gestapeld.

  En de leden? Die pikken het in hun kritiekloze adoratie.

  FvD kan nog veel leren van andere kartelpartijen. Daar hebben leden niet alleen invloed, ze hebben ook inzage in de boekhouding van de partij, zodat ze weten wat er wordt gedaan met het ledengeld. Je kan beter een partij met minder leden hebben die normale invloed hebben dan een partij met veel leden die daar voor piet snot zitten, FvD.

  1. Watcher

   We gaan plussen:
   ++++++++++++++++++++++++

   1. CLoVis

    kind toch, wanneer wordt je eindelijk eens zindelijk.

  2. Fonz

   Hahahahaha

  3. Kretoloog

   Van Beuk is bekend dat hij zure sappen verspreidt. In zijn wijde omgeving wil er niks meer groeien of ontkiemen. Er resteert slechts een dorre bladerhoop.

   1. Beukman

    Ik ben alleen maar de brenger van het slechte nieuws, @Kreetman. Maar ik begrijp dat de druiven zuur zijn.

    1. Seneca

     @beuk
     het is meer ‘de wens is de vader van de gedachte’ dan de ‘zure druiven’.

    2. CLoVis

     @baby-aap
     In dat geval:
     kill the messenger

     1. Beukman

      Natuurlijk @Vis, kill the messenger. Stop je kop in het zand en denk dat daarmee ook het probleem verdwenen is.

     2. nu ik

      bekmannetje heeft zich verheven tot de klokkenluider . klokkenluider van de notre dame en werkenloos momenteel daarom trolt ie hier

   2. Rammstein

    Het is al de zesde keer dat Deugman deze zelfde tekst plaatst. Zijn haat tegen het FvD komt er duidelijk in naar voren. Maar er blijkt ook uit dat hij niet veel anders meer weet te verzinnen. Uitgeluld dus.

    En het FvD blijft gewoon doorgroeien.

    1. Beukman

     Ik pas de tekst steeds aan aan de omstandigheden, @Ramm. Merkwaardig dat er nooit een weerwoord is he?

     Wat vind jij van een ledenpartij waarvan de leden geen invloed hebben op de genoemde zaken, en ze zelfs de facto buiten spel zijn gezet? Denk jij niet: dan liever de PVV, daar kan je geen lid van worden dus is er ook geen interne wassen neusdemocratie?

     1. Rammstein

      Zoals ik al zeker 10 keer hier heb gezegd, maar door jou niet wordt gezien of onthouden: ik heb helemaal niets met het FvD en Baudet. Hoe die partij dus georganiseerd is zal me worst wezen.

      Overige partijen zullen dat wellicht anders hebben geregeld, maar ik kan me niet herinneren dat er ooit een voltallig partijbestuur is weggestemd door leden, van welke partij dan ook.

      Vrijwel alle ledenvergaderingen fungeren als applausmachine Beuk, en dat weet jij donders goed. Ze vreten wat het partijbestuur inbrengt.

     2. Beukman

      Kom-kom, @Rammstein, jij hebt overal een mening over, behalve over de ledenpartij FvD? Dat gelooft niemand, en terecht niet.

     3. Veteraan

      Grappig dat jij denkt dat mensen een weerwoord willen hebben tegen onzin of een hopeloze discussie willen beginnen tegen een idioot.
      Wordt het niet tijd voor een euthanasie, volgens mij leid jij ondragelijk.

     4. nu ik

      Quote Veteraan 2 minuten ago
      Grappig dat jij denkt dat mensen een weerwoord willen hebben tegen onzin of een hopeloze discussie willen beginnen tegen een idioot.
      Wordt het niet tijd voor een euthanasie, volgens mij leid jij ondragelijk. END

      Dat heb ik die idioot gisteren en eergisteren ook proberen uit te leggen.

     5. Rammstein

      Beuk, zoals je wellicht weet, of althans kunt vermoeden, ben ik een PVV-stemmer. Nogmaals: het zal me aan m’n reet roesten hoe het FvD georganiseerd is. En dat geldt ook voor ‘mijn’ PVV. Ik vind het prima zo. Zolang ik er maar op kan stemmen.

  4. Tguard

   @beukman als ik uw bijdrage lees dan denk ik, zo die weet er veel vanaf die zit er midden in, of heeft u gewoon een hekel aan de partij.
   U kan en mag inbrengen wat u wil Bij het fvd. Het feit dat we de gelederen nu dichthouden heeft als doel om de uitbouw van de partij ordentelijk laten verlopen. U weet de standpunten, u kent het programma en op dit moment is dat waar we op stemmen. Het nu open staan voor allerlei baantjes jagers zou de ondergang van het fvd betekenen. Dus laten we wachten dat het hoogste punt van de bouw bereikt is en de vlag uitgaat om daarna pas verder te ontwikkelen.

   1. Veteraan

    @ Tguard
    ++
    Altijd fijn om een normale bijdrage te kunnen lezen.
    Alleen zal het voor Beuk niet meer helpen, Trol zijn is een ernstige psychische aandoening. Alleen jammer dat ze er oud mee kunnen worden.

    1. Beukman

     Jij bent duidelijk geen echte FvD-er, @Veteraan. Een echte FvD-er neemt kritiek serieus en gaat ermee aan de slag, in plaats van de boodschapper te labelen als “trol”.

   2. Beukman

    @Tguard
    Ik heb nergens ook maar een begin gezien van de intentie om Forum om te bouwen tot een normale ledenpartij, dwz een partij waarvan de leden invloed hebben op de samenstelling van het bestuur, inzage in de boekhouding, en die mede de inhoud van het reglement bepalen.

    Wachten tot “het hoogste punt van de bouw bereikt is” is als wachten op Godot. Vooralsnog blijft mijn kritiek daarom staan, en zal ik haar bij gelegenheid ook opnieuw uiten.
    Evengoed bedankt voor je reactie, @Tguard.

  5. Joshuak

   Allemaal sprookjes want als dat zo was dan waren mensen ook geen lid geworden..

   Het is juist de huidige stroming wat mensen aanstaat want een nieuwe partij moet juist doelgericht blíjven. Wanneer ze besturen kan het losser worden maar daarvoor moet je nu eenmaal duidelijk zijn en dat kan niet als de helft van de politici 1 ding roepen en de rest iets anders.

   Dan krijg je juist van die flip flop praktijken wat je in die kartelpartijen ziet en juist daar zijn mensen zat van

  6. Rosasolis

   @Beukman. FvD is niet de enige partij waarvan de leden het bestuur niet mogen kiezen.
   Er zijn twee anderen. De PVV werd 16 jaar geleden door G. Wilders als societeit ogericht.
   PVV heeft alleen een officiele lid: G. Wilders. De PVV societeit kent alleen medewerkers die geen officiele status hebben; en de PVV houdt geen ledenvergadering…omdat het geen leden heeft. De GPV is een mannen partij die geen vrouwen in het bestuur toelaat.
   Als deze 3 partijen ooit een kans zouden krijgen om een regeringscoalitie te vormen…
   dan is het afgelopen met Democratie in Nederland.

 7. Watcher

  Poeh, meer leden, meer subsidie en ook het lidmaatschap levert geld op.
  Verder moeten je als lid je ”bek” houden.

  De -D- van democratie is ver te zoeken.

  Gevaarlijke man die lavendelsnuivende pianist.

  1. Fonz

   watcher dé cokesnuivende antisemitische nedermoslim

   1. Watcher

    Zo zo Fonzie, ga jij maar protesteren bij de abortus of euthanasie kliniek.
    Tussen al die antichristen reaguurders en redacteuren heb jij toch niks te zoeken.

    1. Fonz

     zie! ik heb gelijk, volledig doorgesnoven!

  2. CLoVis

   @schele
   Jij mag ook zonder dat je lid – lees lul- bent jouw bek houden.
   Bovendien, de ‘D’ van democratie is het verst te zoeken bij de VVD en D66.

   1. CLoVis

    @beukman
    Er staat: ZIJN rechterhand, niet MIJN rechterhand;
    krijg je behalve nachtmerries nu ook al seksuele dromen over me?

    Maak je niet ongerust, baby-aap;
    ik ben geen liefhebber van bestialiteiten.

    Bovendien:
    je kunt jezelf wel beukman noemen maar je lijkt me meer iemand die als een linkse impotente met zijn slappe dingetje tegen een surrogaat loopt te wrijven.

    1. Beukman

     Ziehier het niveau van FvD-lid @Clovis. Misschien maar goed ook dat leden niks te vertellen hebben.

     1. nu ik

      ach , bekmannetje , jouw niveau is breed bekent hier , noemen ze ook wel riooljournalistiek

      ik stem sociaal , ik stem PVV juist omdat individuele mafkezen daar niets te vertellen hebben

     2. Beukman

      Toch niet, kleine vriend. Bij de PVV heeft één individuele mafkees alles te vertellen.

  3. Beukman

   Leden van FvD zeggen: “Ok, ik laat me naaien. Maar ik laat me wél naaien door de beste.”

   1. Fonz

    beukhol laat zich blijkbaar graag naaien

    1. CLoVis

     beukmans enige seksuele ervaring bestaat uit de kennismaking met zijn linkerhand

     1. Beukman

      Ik kan me niet herinneren dat ik jou ooit heb afgetrokken, @CloVis. Wanneer mag dat geweest zijn?

   2. Vit

    @Beukman

    Ooit zal ook jij het licht zien, daar vertrouw ik op.

    1. Beukman

     Zoals @Sponz, bedoel je?

   3. Johnsen

    Nee Lubach is beter in bed dan Thierry Baudet!

    1. Hard

     Wesley Johnsen?

  4. Vit

   @Watcher

   Als lid ben je het eens met de doelstellingen, dus waarom zou je er tegenin gaan?

   Isis, wat ben ik helder vandaag.

  5. nu ik

   lijkt wel het congres van pvdd , d666 of de pvda

 8. Fonz

  LOGISCH natuurlijk

 9. Filthje

  Hopen dat FvD ook het record behaald van langste grootste partij van Nederland

 10. Adriaanv

  God bless Thierry

 11. Pescador

  gefeliciteerd. weg met de vvd en d66 en groenlinks die hebben genoeg kapot gemaakt.

 12. Bullshit15

  Gefeliciteerd nu nog de ZETELS

  1. Grote Trek

   Het aantal leden is onvoldoende voor ook maar één zetel. Rekent u zich niet rijk in uw enthouiasme.

 13. Tman

  Ik ben in het geheel niet verrast, het was te verwachten, gezien het onkundig gehannes mbt milieu en immigratie van Rutte3!
  De gemiddelde Nederlander heeft geen tomaten op de ogen, `rechts’ zit in de lift!
  We krijgen mooie verkiezingen in 2021!

  1. Veteraan

   Helaas is de gemiddelde Nl’er wel blind en doof, daarom zitten we nu al decennia met een Links kabinet en kunnen we ons iedere dag weer verbazen over de idiotie.
   Maar mooi dat jij er nog in gelooft Tman.

 14. Baron von Munchhausen

  Enfin, einde dit jaar Fvd de grootste partij na verkiezingen.
  Kabinet is gevallen. Eindelijk komt boven water dat Rutte de, inmiddels 1600 MILJARD, pensioengelden aan de EU de beslissingsbevoegdheid heeft gegeven!
  Wanorde in Nederland!
  Houdt uw hart vast: zie gisteren op TV, Knot (president Nederlandse bank) die ” zich in de rondte” moest kletsen om iets van waarheid te vermelden!
  Ja,…ja… vriendjes beschermen elkaar.

  1. toetssteen

   @Baron
   Het leek wel een paling in een emmer u weet wel. Glibber de glij.

   1. CLoVis

    Het leek wel?
    Het is er een

 15. Veteraan

  Elk succesje voor Rechts is meegenomen maar NL is al verloren, net als Frankrijk, Duitsland en meer Europese landen. Daar wonen zoveel buitenlanders die zich niet aanpassen en crimineel zijn dat de autochtonen de strijd nu al verloren hebben.
  Allen haten zij Joden, regels tot fatsoensnormen, de wet en gewoon arbeid verrichten.
  Alleen een burgeroorlog die leid tot deportatie van de slechte onder hun en een ontmoedigingsbeleid voor de rest kan nog een ommekeer brengen.
  Nog nooit op aarde in welke periode ook hebben moslims [zonder dwang] in vrede samen geleefd met anderen. En dit zal ook nooit gebeuren.

 16. Johnsen

  Hahaha niet eens genoeg voor 1 zetel!

  1. Hard

   Wesley Johnsen?

 17. Heras

  Gifdropje:wat een walgelijke uitspraak. Als eigenaar van een nieuwssite zou ik je bannen.

 18. Hard

  Niet geheel onverwachts na de zegen van de laatste landelijke verkiezingen. 🙂

 19. Kristalix

  Hopelijk lukt het Baudet om links op rechts in te halen. Aan Rutte had veel eerder een eind moeten komen.

  Nexit, zo snel mogelijk.

 20. Jack Flash

  Ik stem PVV.
  Als de PVV niet zou bestaan zou ik FVD stemmen.
  Dus proficiat Thierry.

 21. Loes

  Ik ben super super gelukkig,

  1. Fonz

   Nou nog lid worden?

 22. Amersfoort

  Forum: 43000 leden
  Otten: 6 leden

  Je weet wel; Otten waar de hele media van droomde dat Forum kapot zou gaan. Inclusief Harry Mens en Johan Derksen. Bewijs: mensen kun je niet in de maling nemen.

  1. Rosasolis

   @Amersfoort. Ja inderdaad Groep Otten begon vorige jaar september met 6 leden, die uit de FvD stapte, maar ook is deze nieuwe partij hard aan het groeien.

  2. Amersfoort

   @Rosasolis
   Net even op de site van de RUG gekeken (zij leggen de ledenaantallen vast per 2020). Otten kwam daar niet in voor. Of er is sprake van “betalingsachterstanden”/malversaties, waardoor zij de gegevens niet kunnen/willen publiceren. Wellicht zal hij bij zijn vriend Harry Mens wel een “plausibele” verklaring voor hebben.

 23. Rosasolis

  Hopelijk realiseren de FvD aanhangers dat geen enkele partij, behalve PVV en
  de oude- mannen partij GPV, willen ooit in een coalitie met Dandy Baudet en zijn FvD samenwerken. Zowel de PVV societeit en de GPV zijn niet zo groot en geliefd. Net als voor jarenlang (16 jaar?) is het nooit de PVV gelukt om in een coalitie regering
  te komen, en ministers en staats-secretarissen te leveren, zal het ook nooit de FvD lukken…
  Wie heeft nou interesse in een politieke partij waarvan de ene leider een potentiele gevaarlijk cartoon wedstrijd wil organiseren, en de ander leider preekt over Griekse Mythologie terwijl hij uitspraken van andere politieke leiders overneemt, en de veel oudere partij geen vrouwen willen in welke hoge functie dan ook! Kortom: deze 3 partijen houden niet van democratie onder onze algehele bevolking.
  Zij hebben niets voor onze huidige samenleving en de toekomst te bieden.

  1. nu ik

   Een linkse gladjakker zei ooit ; ” de uitslagen zijn ondergeschikt aan de coalitie , het land moet toch geregeerd worden ” We houden ze maar aan die uitspraak

 24. Robbert58

  De manier waarop het FvD de partij leidt is een keuze van de partij zelf en volledig legaal.
  Het feit dat er mensen lid worden van deze partij bevestigd dat dit er helemaal niet toe doet.
  En dat mijn beste Beukman is ook democratie en zo hoort het.
  dank u.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.