Niks sorry! Ophitsende SP-politicus die Baudet ‘nazi’ noemde zegt sorry, maar heeft geen spijt: “Ik zie gelijkenissen”

Zoals we hier al eerder vermeldden, werd lokale SP-fractievoorzitter van Midden-Groningen, Maarten Kluit, op de vingers getikt door de landelijke SP. Zijn trieste reactie op een Twitter-bericht, waar hij FvD-leider Thierry Baudet een ‘nazi’ noemde, is inmiddels verwijderd en hij moest sorry zeggen. Maar spijten doet het hem niet: “Ik zie gelijkenissen.”

We hebben hier te maken met eenzelfde situatie als van een pestend kind dat van z’n vader sorry moet zeggen tegen het gepeste kind, dat nog in de armen van z’n moeder ligt te huilen. Dat gepeste kind weet wat voor een ‘show’ zich aan het afspelen is en krijgt dat nog eens haarfijn door wanneer het pestende kind een slappe hand aanbiedt en wegkijkt terwijl het ‘sorry’ mompelt. De ouders weten dat er niks gaat veranderen, beide kinderen weten dat er geen woord van gemeend is en iedereen wil dat het zo snel mogelijk voorbij is.

Dat lijkt ook bij de SP aan de hand. En die zak hooi van een Maarten Kluit onderstreept dat nog eens even héél duidelijk. Toen de Tweet net online was, zei hij nog dit:

“Het is een extreme mening, maar ik heb hier drie keer over nagedacht en ik blijf hier achter staan.”

Toen de Tweet was verwijderd bood hij via Twitter z’n excuses aan. RTV Noord belde hem op en was wel benieuwd naar deze radicale positieverandering door iemand die ‘wel drie keer heeft nagedacht’. Dit is wat hij zei:

“Ik heb me onvoldoende beseft wat voor impact dit zou hebben op de partij. Ik ben sinds januari fractievoorzitter en daardoor straalt zo’n uitspraak meer dan vroeger ook af op mijn partij.”

Het boeit hem dus geen reet dat hij iemand het ‘nazi-labeltje’ opplakt. Hij probeert z’n eigen hachje te redden omdat hij nog niet helemaal doorhad hoeveel effect communicatie in het jaar 2020 heeft. Clown.

De ironie van z’n laatste reactie is hem ook volledig ontgaan:

“Ik zie zeer zeker gelijkenissen tussen Baudet en het fascisme en nazisme. Dan bedoel ik de enorme buitenlandhaat die Baudet tentoonspreidt, de aanvallen van de posities van rechters, media en iedereen die een andere mening heeft.”

Lekker bezig bij de SP! Dat dit soort types zonder zelfreflectie mooi een eind weg kunnen blèren en met een ‘sorry not sorry’ wegkomen. Dat schept vertrouwen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. nu ik

  Yep , dat had ik al gelezen. Zoiets lees je twee keer want je gelooft je ogen niet.

  1. Blitzkrieg

   nu ik :
   Mijn antwoord aan jou uit de vorige draad.

   Hij twittert: ‘Gisteravond heb ik, in reactie op een tweet van Baudet, geen correcte bewoording gebruikt. Hiermee heb ik @SPnl, @SP_MidGroningen en mijn eigen fractie in een moeilijk parket gebracht. Daarvoor bied ik mijn excuses aan’.

   De reden is dus duidelijk dat hij zijn partij in een lastig parket heeft gebracht. De excuses zijn dus gericht aan zijn partij niet aan Baudet.

 2. Watcher

  “Ik zie zeer zeker gelijkenissen tussen Baudet en het fascisme en nazisme. Dan bedoel ik de enorme buitenlandhaat die Baudet tentoonspreidt, de aanvallen van de posities van rechters, media en iedereen die een andere mening heeft.”

  Juist ja …

  1. Watcher

   Al die vriendschappen met extreemrechtse figuren, dan weet toch genoeg.

   1. Bolkestein

    Extreem rechts bestaat niet.

  2. JochemX

   @Watcher, aanvallen op andere meningen is sowieso het werk van een politicus. Als hij met iedereen meebuigt vinden ze hem een toffe gozer met waarschijnlijk nul zetels. En haat hij het buitenland of enkele buitenlanders? Aanvallen of kritiek van of op enkele rechters of alle rechters? Graag wat preciezer, zo weet niemand wat je bedoelt.

   1. Watcher

    Je hePt duidelijk de afgelopen jaren deze latente homo (DDS stijl) niet gevolgd.

    1. Blitzkrieg

     Watcher : Jij blijkbaar ook niet want je staat met je bek vol tanden.

    2. Hard

     Watcher?

  3. Fonz

   watcher dé fascistische nedermoslim
   watcher dé antichrist
   watcher dé Nederland minachtende moslim

   1. Watcher

    Sluit de kerken en moskeeën, laat priesters, predikanten en imams omscholen tot tramconducteurs, bejaardenverzorgers en verkeersregelaars, laat de gelovigen gedwongen afkicken onder toediening van een dagelijkse dosis rationeel wetenschappelijke inzichten.

    1. nu ik

     de blinde is eindelijk bezig om te zorgen dat we de arbeidsmarkt intern bedienen en kunnen stoppen met de omvolking

    2. Fonz

     watcher dé dwaas?

    3. Stanly2000

     Watcher is duidelijk afgekickt, maar of de dagelijkse dosis rationeel wetenschappelijke inzichten heeft gewerkt valt te betwijfelen, gezien zijn verdere reacties op dit forum.

 3. FVD

  Je zal toch fractievoorzitter zijn van een onbeduidend partijtje (SP) in de middle of nowhere, dan smacht je toch naar enige bekendheid bij de rest van de goegemeente.

  Maarten Kluit, is als gepassioneerd ex student “sterrenwichelarij” neergestreken in Groningen, en gaat er nog steeds vanuit dat er een verband is tussen de kosmos en het leven op aarde. U kent ze wel, die zwevende individuen waar je constant van denk “zijn ze nu dronken, of nuchter?’ Niet dat ze gevaarlijk zijn, maar geef ze geen functie binnen de politiek, want dan worden ze vreselijk irritant. Ze zijn zelfs instaat om over de politiek een horoscoop te trekken, om van hieruit te concluderen dat iemand een “nazi” is.

  Naast zijn hobby “sterrenwichelarij” , klungelt “onze” Maarten er ook nog wat bij als zelfstandig ICT-specialist. Maar Maarten heeft nog een passie, en dat is hobbybrouwer!

  Het zal toch niet zo zijn dat “onze” Maarten in de brouwketel is gevallen, en zwaar beneveld daarna de tweet heeft gepost waarin hij Baudet een “nazi” noemt

  Je weet het maar nooit, bij sommige SPers.

  1. Beukman

   Persoonlijk hou ik niet zo van het maken van Godwins, of het nou een politicus een nazi noemen is of de EU een fascistische organisatie. Een Godwin belemmert iedere gezonde discussie.

   Niettemin heeft Maarten gewoon recht op zijn mening. Misschien is het zinniger om eens te kijken hoe hij tot zijn oordeel is gekomen dan het af te serveren als een “sterrenwichelaar”.

   1. nu ik

    misschien moet je eens kijken waarom de EU een links fascistisch bolwerk wordt gevonden. Dat door ons strot gedrukte parlementaire leegvreet instituut kan je moeilijk scharen tot een democratisch tot stand gekomen besluit. Wordt voor een trol uiteraard moeilijk natuurlijk om zelfstandig te denken dus ik heb mijn verwachtingen erg laag gehouden.

    Rest ons nog te bezien of iemand voor nazi uitmaken tot hetzelfde idee gerekend kan worden ofdat zo een bewering gewoon laster en smaad is en niets te maken heeft met een politiek besluit

    het bekmannetje staat weer appelen en mandarijnen te vergelijken

    1. Beukman

     @Nu ikt:
     misschien moet je eens kijken waarom Baudet een nazi wordt gevonden.

     Juist! Wat niet wegneemt wie werkelijk interesse heeft in een inhoudelijke discussie, Godwins beter achterwege kan laten.

     1. nu ik

      volg een cursus begrijpend lezen trol , welk politiek besluit ligt ten grondslag aan het benomen van baudet tot nazi ?

     2. Beukman

      Dat moet je aan Maarten Kluit vragen, linkse vriend, niet aan mij.

     3. nu ik

      waarom reageer je dan op mij trol als ik het hem moet vragen ?

   2. plakband

    Het is duidelijk hoe hij tot zijn oordeel is gekomen.
    Hij heeft er drie keer over nagedacht.
    Hieruit blijkt dat je bij de SP niet tot drie hoeft te kunnen tellen.
    Dat is overigens bij meer politieke partijen het geval.
    Ik denk wel drie keer na voordat ik daar op stem.

   3. Blitzkrieg

    Beukman : Gaat hij toch lekker zijn menig rond toeteren. De SP doet het al slechter dan ooit en hier zal het niet beter van worden.

   4. FVD

    @Beukman, waarom zou ik mij er in verdiepen hoe deze “sterrenwichelaar” tot dit oordeel is gekomen, nadat hij rücksichlos een tweet openbaart met “mond dicht Nazi, *jij* bent de grootste bedreiging van de natiestaat”

    Onderbouwd deze nitwit ook zijn woorden? Deze roeptoeter, was volgens mijn bescheiden mening straal bezopen toen hij deze tweet postte. Dom gebrabbel, nadat hij door de landelijke partijleiding was teruggefloten, dat hij er drie keer over nagedacht had alvorens hij postte, geeft alleen maar aan hoe laag zijn IQ is.

    Of moet ik er vanuit gaan dat hij drie maal in zijn brouwketel is gevallen, en daarna op het randje van een delirium balanceerde.

    1. nu ik

     hij had de wijze raad van d666 opgevolgd en vast een onschuldig pilletje van het bekmannetje genomen

    2. Blitzkrieg

     FVD : De nazi’s, de isms en de foobs komen om de hoek kijken als iemand geen zuinige argumenten heeft. Zwakke bod dus!

    3. Blitzkrieg

     zuinig = zinnig

    4. Beukman

     @FVD
     Ik denk helemaal niet dat deze man dronken was. Bij de SP zetten ze vaak wat hard aan. Denk ook aan hun campagne tegen Timmermans vorig jaar.
     De SP heeft dit gemeen met DENK, de PVV, en, jawel, Forum.

     Persoonlijk hou ik er niet van. Het zet geen zoden aan de dijk en het is onbeschaafd. Politici moeten proberen om er op een beschaafde manier met elkaar uit te komen, ze hebben ook een voorbeeldfunctie.

     1. nu ik

      onbeschaafd was de demonisering van Fortuyn. Dat was tevens het faillissement van de gehele linkse kerk. De voorbeeld functie van beschaafdheid vervult rutte uitstekend. Leugen op onwaarheid en onwaarheid op leugen. U wou een discussie over beschaafdheid ?

      Laat me niet lachen en neem nog een onschuldig pilletje. Kan je nog meer onzin uitkramen uit je politieke correcte bovenkamer

     2. Beukman

      Je begint het te snappen, vriend. Met onbeschaafdheid kom je nergens.

     3. nu ik

      je bent echt een stierlijk vervelend links adept misselijke trol. een bijzonder minderwaardig mens had ooit iemand eens gezegd

     4. FVD

      @Beukman, laten we aannemen dat deze persoon niet dronken was, en deze tweet bij zijn volle verstand gepost heeft, is het dan geen gebrek aan enig intellect? Welk weldenkend persoon, beticht iemand als “Nazi” zonder daar maar enige motief aan vast te plakken? Dit kan alleen opborrelen bij een complete nitwit, die geen enig benul heeft wat het woord “Nazi” inhoud, dan wel betekent.

      Dat een politieke “delinquent” als deze Kluit, niet de betekenis van het woord “Nazi” begrijpt, dan wel overziet, geeft voor mij aan dat deze figuur zo spoedig mogelijk uit zijn functie ontheven moet worden. Dat het er in het politieke discours wel eens stevig aan toe gaat, is inherent aan politiek bedrijven, maar breng het wel zo beschaafd als mogelijk.

     5. Fonz

      beukhol zuigt hier een beetje, stangt de boel wat op, meer doet hij/zij/het niet

     6. Beukman

      @FVD
      Hou toch eens op met mensen uit hun functie te willen ontheffen vanwege hun woorden! Baudet vond een tijdje terug dat een weerman moest worden ontslagen omdat ie het niet eens was met diens analyses aangaande klimaatverandering. Ook Wilders heeft er een handje van om andersdenkenden te willen ontslaan. Maar we hebben hier in Nederland gewoon de vrijheid van meningsuiting, al gaat deze niet zo ver als in bijvoorbeeld GB en de VS.
      Daarom mag Bosma (PVV) Hitler framen als een socialist ook al vinden ze dat bij de PvdA niet leuk, en Kluit Baudet als een nationaal-socialist. Bosma en Kluit hoeven hun woorden zelfs niet eens uit te leggen als ze dat niet willen, al strekt het hen uiteraard wel tot eer.
      Overigens heeft Baudet ook een paar minder frisse uitspraken gedaan over de EU en over Timmermans. Niet fijn, maar Timmermans deed wat hij moest doen: zijn schouders erover ophalen.

      Het komt een beetje over alsof je persoonlijk gekwetst bent door Kluits opmerking. Ik zou zeggen: get over it en ga met de man in discussie in plaats van hem “nitwit” te noemen. Je vindt immers zelf dat we het een beetje beschaafd moeten houden. Discussie is de basis van beschaving. Jij en ik doen ons best.

     7. Beukman

      @FVD
      Hou toch eens op met mensen uit hun functie te willen ontheffen vanwege hun woorden! Baudet vond een tijdje terug dat een weerman moest worden ontslagen omdat ie het niet eens was met diens analyses aangaande klimaatverandering. Ook Wilders heeft er een handje van om andersdenkenden te willen ontslaan. Maar we hebben hier in Nederland gewoon de vrijheid van meningsuiting, al gaat deze niet zo ver als in bijvoorbeeld GB en de VS.
      Daarom mag Bosma (PVV) Hitler framen als een socialist ook al vinden ze dat bij de PvdA niet leuk, en Kluit Baudet als een nationaal-socialist. Bosma en Kluit hoeven hun woorden zelfs niet eens uit te leggen als ze dat niet willen, al strekt het hen uiteraard wel tot eer.
      Overigens heeft Baudet ook een paar minder frisse uitspraken gedaan over de EU en over Timmermans. Niet fijn, maar Timmermans deed wat hij moest doen: zijn schouders erover ophalen.

      Het komt een beetje over alsof je persoonlijk gekwetst bent door Kluits opmerking. Ik zou zeggen: get over it en ga met de man in discussie in plaats van hem “n*twit” te noemen. Je vindt immers zelf dat we het een beetje beschaafd moeten houden. Discussie is de basis van beschaving. Jij en ik doen ons best.

     8. Beukman

      @FVD
      Hou toch eens op met mensen uit hun functie te willen ontheffen vanwege hun woorden!

      Het komt een beetje over alsof je persoonlijk gekwetst bent door Kluits opmerking. Ik zou zeggen: get over it en ga met de man in discussie in plaats van hem “nitwit” te noemen. Je vindt immers zelf dat we het een beetje beschaafd moeten houden. Discussie is de basis van beschaving. Jij en ik doen ons best.

     9. nu ik

      bekmannetje heeft kennelijk hedenavond ergens het woord beschaafd gevonden en gooit te pas en te onpas even eruit.

      Het onbeschaafde narcistische gedrocht heeft geen enkele beschaving mee gekregen

 4. Michael M

  Wat heeft een vreselijk dom wezen als Maarten Kluit te zoeken bij de SP. Op non actief zetten. De SP is wat mij betreft een prima partij, maar je hebt in elke partij een rotte appel zitten. Personen dat onzin uitkraamt en wat hersencellen mist. Vergelijkbaar als in het bedrijfsleven waar je ook overal bijna wel verrot fruit vindt.

 5. Michael M

  Je hebt nu eenmaal hersenloze zielen rondlopen welke geen verschillen kunnen zien. Appelen met Peren vergelijkt. Niets van de 1ste en 2de wereldoorlog hebben meegekregen om echt te begrijpen wat Nazi’s nu werkelijk zijn. Wanneer je als een zombie rondloopt en niet door de werkelijkheid kunt heenkijken en je beperkingen hebt in je denken en kunnen, dan kraam je van alles uit, en smijt je net als de heer Kluit direct liever een steen door je voorruit. Je behoort dan wel in het groepje van personen als Meneer Kluitje.

 6. Baron von Munchhausen

  SP?
  Waar de geest van MAO nog heerst?
  Lekker doorgaan SP.

 7. Piet Klein

  Het labellen naar fascisme en nazi van Baudet zegt met name ook iets over degene die dit doet. Kennelijk wil de betreffende persoon duiden voor de onnozele lezer in zijn optiek. En het buiten elke orde framen geeft aan dat de SP kennelijk geen overtuigend weerwoord heeft op de standpunten die Baudet heeft. Een standpunt is dat van de migratie. Op dit moment lopen de huizenmarkt uit de hand, het vervoer kan de capaciteit niet meer aan, de luchtkwaliteit staat onder druk. Het beperken van de migratie naar Nederland is een zinvolle maatregel niet omdat de migranten geen aardige mensen zouden zijn maar omdat Nederland het niet meer aan kan en er elders in Europa meer ruimte is. De EU faalt, de euro leidt er toe dat burgers moeten betalen, risico’s op zich moeten nemen. Internationaal staat de EU niet op de kaart. Als er in Europa iets gebeurt dan is het niet de EU maar Merkel die met een zwakke vertoning denkt iets te kunnen doen. Het monetaire beleid is volledig fout. Dit beleid pompt de financiële markten vol en plukt de burgers. Europa mag dan een goed idee zijn, kritiekloos de EU volgen heeft Europa niet sterk gemaakt en kost ons veel geld. Op klimaat ben ik geen voorstander van de klimaat ontkenning van Baudet, maar de plannen van NL en EU zijn zot. De Zwiters hebben berekend dat 1,5 biljoen bomen goed zijn om de CO2 terug te dringen. Met ongeveer 7 miljard mensen is dat 225 bomen per wereld burger. Stel dat de helft van de wereld bevolking hierin kan bijdragen dat is dat 450 bomen per persoon, per Nederlander. Stel het planten van een boom kost 20 euro dan gaat het om 900 euro per persoon. Als u de plannen van NL en de EU bij elkaar optelt gaat het om 1000-den euro’s per persoon. Een kritische opstelling naar de EU is meer dan noodzakelijk willen we serieuze kansen krijgen op een sterk Europa. Maarten heeft gelijk, het is een extreme mening, het is misschien wel een extreme domme mening, het is vooral het onvermogen om serieus debat te voeren en met argumenten te overtuigen. Maarten is kennelijk niet in staat met argumenten te komen en kan alleen maar extreem negatief labellen/framen. We leren hiermee veel over Maarten en de SP.

  1. Hard

   “Het labellen naar fascisme en nazi van Baudet zegt met name ook iets over degene die dit doet.”

   Linksfascisten noemen anderen wat ze zelf zijn. Racisme en fascisme is een linkse uitvinding.

  2. Baron von Munchhausen

   Piet Klein
   Goed verwoord! Pluim!

  3. Rammstein

   Mooie bijdrage Piet Klein!

 8. Cycle25

  ht*ps://youtu.be/PLlHPPO25nM

  Opdat wij nooit vergeten…terreurpartij.

  1. Bolkestein

   Portretten van Nasrallah en van Khomeiny. Massa’s Moslims die hun kelen schor schreeuwen met “Hamas, Hamas, JODEN AAN HET GAS”. Hoe links gedegenereerd wil je het nog hebben?

 9. nu ik

  gaat erg goed bij de SP !

  QUOTE BREDA – Maandenlange onrust binnen de SP-afdeling Breda is eerder deze week uitgelopen op een knokpartij op een ledenvergadering. De landelijke partijtop heeft het roer tijdelijk overgenomen. Er dreigen royementen voor de vechtersbazen. END

 10. Roughwood

  De linkse kliek wordt zenuwachtig. En da’s een mooie ontwikkeling. Laten we hopen dat de wanhoop aan de linker deugzijde van het politieke spectrum alleen maar gaat toenemen. En dat er nog meer idioten vergelijkbare achterlijke uitspraken aangaande Baudet zullen uitbraken. Dat gaat Thierry een hoop stemmen opleveren en het FvD in 2021 de grootste partij maken!

 11. Bolland

  Pim Fortuin scenario

 12. George Knight

  Dit bewijst maar weer eens dat de nuance niet te vinden is bij radicale partijen. Of ze nou links of rechts zijn. De SP’er bewijst hoe gebrek aan nuance b=niet met gebrek aan nuance beantwoord moet worden. Dat is dom.

  De SP’er heeft wel gelijk dat Baudet ongenuanceerd is tegenover de media, de wetenschap en de rechterlijke macht. Of liever gezegd, Baudet gebruikt dat gebrek aan nuance voor zijn politieke marketing.

  Doelmatiger is om Baudet te noemen wat hij is: een slecht politicus. Zie hoe hij door zijn radicale uitingen eigenhandig de goede uitslagen van FvD bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in geen enkele provincie heeft weten te verzilveren. Zie hoe hij door onhandig opereren en kinderachtig persoonlijk optreden in de Eerste Kamer de status van grootste partij heeft verloren.

  De claim is goed verdedigbaar dat Baudet een slecht politicus is die het politieke handwerk niet in de vingers heeft. En dat waarschijnlijk nooit in de vingers zal krijgen. Baudet gaf trouwens zelf in de aanloop naar het Oekraïne-referendum toe dat hij geen politicus is en niet de ambitie is om dat te worden. Dat laat hij dagelijks zien.

  De beeldvorming van succes komt uit de eigen koker van Baudet en zijn niet aflatende campagnes op sociale media. Dat en de continue pro-Baudet informatie op sites als DDS creëren een fout, want te positief beeld van deze tovenaarsleerling. De SP’er had er verstandiger aan gedaan om dat ter discussie te stellen: Baudet is een slecht politicus.

  1. Kretoloog

   En vertel eens, George Knight, welke nuance zie jij dan bij de middenpartijen? Bv. bij de PvdA met Frans Timmermans en zijn klimaatgedram. Of bij D66, met het zwart-wit denken over gender en identiteit. Bij GroenLinks, VVD ja zelfs CDA en ChristenUnie (war against drûgs), ze zijn in hun opvattingen net zo radicaal, zo niet radicaler dan SP of FvD.

   En Baudet een slecht politicus? Het zou wat. Het belangrijkste criterium om een politicus op goed of slecht te beoordelen, is het aantal stemmen dat hij/zij binnen sleept. En dan scoort Baudet toch behoorlijk hoog, gezien de peilingen. Ofwel, hij is best goed.

 13. FVD

  @Beukman, hoe zou ik discussie moeten gaan met die Kluit, ik ken hem niet, en ik zou hem niet willen kennen. Figuren als een Kluit, begrijpen niet dat ze een voorbeeld functie hebben t.o.v. de bevolking, cq SP aanhang. Deze persoon, met zijn tunnelvisie en stomme uitspraken maakt voor de SP meer kapot dan dat hij zich schijnbaar realiseert.

  Dus daaruit mijn conclusie onthef hem van zijn functie, en geef hem bij de partij zijn oude ambacht weer terug “FOLDEREN!”. Daarmee kan hij zijn partij niet in het diskrediet brengen Hoewel deze nitwit (leeghoofd) in staat lijkt, om dat nog te verstieren.

  Mijn nekharen beginnen altijd iets of wat te kriebelen, als mensen ongefundeerd “Nazi” beginnen te krijsen, dat doet mij altijd weer denken aan onze “beschaafde” gemaskerde “vrijheidstrijders” van Antifa.

  1. FVD

   ik-IN-discussie

 14. Scheve Tinus

  Telegraaf: ’SP-politicus opgestapt na nazi-tweet aan Baudet’

  Hij is al met de staart tussen de benen vertrokken.

  Check ook even die harses van die vent, die zegt meer dan genoeg!

 15. Agios

  Er is hier een trol die orakelt over buitenlandhaat. Geen idee waar deze man met een dwarslaesie in het hoofd het over heeft. Welke landen haat Baudet dan? Is het überhaupt mogelijk om een land te haten? Links geblaat, anders is het niet. Ik wacht nog op een opsomming van landen die door Baudet gehaat worden.

 16. Bolkestein

  Hij die het zwaard hanteert, die zal ermee getroffen worden. Karma is a bitch. Met modder gooien werd Maarten Kluit fataal. 🙂

  „Het is een extreme mening, maar ik heb hier drie keer over nagedacht en ik blijf hier achter staan”, vertelde Kluit, sinds 1 januari fractievoorzitter, telefonisch. Op Twitter bood hij overigens wel excuses aan voor de tweet. Nu is hij dus, na overleg met zijn fractie en het afdelingsbestuur, opgestapt. Zijn account is inmiddels afgeschermd.

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/41441218/sp-politicus-opgestapt-na-nazi-tweet-aan-baudet

 17. Cesare

  Tsja, met dat intolerante tuig kan je dat verwachten. Hij mag vast blijven. De rest van zijn partij is net zo.

 18. Bes Tolen

  Ik maak de redactie er op attent, dat er nogal wat ingezonden reacties zomaar van het scherm verdwijnen. Duidelijk is mij dan dat deze ergens worden meegelezen en voor bepaalde lieden of groepen niet aanvaardbaar zijn. Mijn vraag is wie zijn die lieden, die ingezonden stukken van het scherm laten verdwijnen.
  Bijvoorbeeld drie reacties over bevolkingstoename buiten Europa. [M.i. wordt dit veruit het grootste probleem van de huidige eeuw].

  1. Rosasolis

   @Bes Tolen. Ja Bes, dat ik heb het ook meegemaakt. Ik ben van de oprichting van DDS lid en commentator. En zoals je weet, ben ik ook hoog-opgeleid. Ik weet hoe je voelt als je een intelligente bericht met jou eigen mening steurt, en dat jouw bericht, daarna zomaar geweigerd wordt. Hopelijk blijf je bij ons! Ik heb dagelijks ook heel veel last van de domme trollen…Kunnen jij en ik iets doen met anderen die voor voortgezet onderwijs houden, om op te komen voor te toekomst van onze maatschappij.

   1. Rammstein

    Rosa is zo overdreven fake – zo dwaas kan niemand in het echt zijn. Dit is volledig gespeeld van begin tot eind.

    Roosje, ik ben ook vanaf het eerste begin lid en ‘commentator’ van DDS. Inmiddels wel onder mijn 13e nick omdat ik er evenzovele keren vanaf gedonderd ben. Maar het gekke is dat ik me de naam Rosasolis helemaal niet herinner uit de begintijd. Hoe zit dat nou?

    1. Rosasolis

     @Rammenstein. Wellicht gaat uw geheugen achteruit!… Ik ken geen
     Rammenstein vanaf de begin jaren van DDS. Maar ik heb nooit een lijst gemaakt van wie erbij is gekomen. Vaak veranderen sommige abonnees hun
     naam. Ik heb dat nooit gedaan.

  2. Beukman

   @Bes toolt:
   Duidelijk is mij dan dat deze ergens worden meegelezen en voor bepaalde lieden of groepen niet aanvaardbaar zijn. Mijn vraag is wie zijn die lieden, die ingezonden stukken van het scherm laten verdwijnen.

   Maak jezelf niet belangrijker dan je hier bent, @Bes. Er verdwijnen inderdaad berichten, maar dit is een geautomatiseerd proces.
   Als jij hier een link plaatst, verdwijnt het hele bericht. Als je bepaalde lettercombinaties maakt, verdwijnt het hele bericht. Je hoeft niet bang te zijn dat iemand – behalve andere reageerders – jouw bericht leest, want dat gebeurt niet.

   1. Rosasolis

    @Bes en Beukman. Het verdwijnen van een bericht hebben we allemaal meegemaakt. Je schrijft een bericht, dat door een bepaalde woord dat je gebruikt,
    wordt verwijdert. Jammer dat wij dat niet eerder wisten. Enkele dagen geleden schreef ik mijn reactie op de Dr–s probleem. Omdat de redactie alle letters gebruikte, deed ik dat ook. Maar blijkbaar mogen gewone abonnees dat niet doen…
    Misschien heeft het iets te maken met bescherming of zo iets.

 19. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Links / rechts geleuter. Verdeel & Heer . Ordo ab Chao !
  De Satanisten van de Illuminatie lachen zich de gloeiende pook uit de broek !

  1. Mycase

   Wat een gewauwel prrrrrrt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.