Somalische terreurbeweging pleegt aanval op Amerikaans-Keniaanse legerbasis

Terwijl alle ogen zijn gericht op de militaire betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Iran en Irak, heeft de Somalische terreurgroep al-Shabaab een aanval uitgevoerd op een legerbasis in Kenia. Volgens het Keniaanse leger waren de in Manda Bay gehuisveste Amerikaanse en Keniaanse strijdkrachten het doelwit.

Bij de aanval op de luchtmachtbasis in het Keniaanse Manda Bay zijn zeker vier terroristen gedood, aldus een legerwoordvoerder. Er is melding gemaakt van meerdere ontploffingen. Vermoedelijk staken de jihadisten brandstoftanks in brand om op die manier explosies te forceren. Het leger zegt dat de branden inmiddels onder controle zijn.

Terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist en zegt de militaire basis te hebben ingenomen. Volgens al-Shabaab hebben ze meerdere Amerikanen en Kenianen gedood bij de aanval. Zeven vliegtuigen en drie legervoertuigen zouden ook zijn vernietigd.

Het Keniaanse leger spreekt de bewering van al-Shabaab tegen en zegt dat het kamp nagenoeg weer veilig is. De jihadistische strijders werden volgens een legerwoordvoerder ‘succesvol afgeslagen’.

al-Shabaab voert vaker aanvallen uit in Kenia. Als antwoord daarop stuurde het Oost-Afrikaanse land in 2011 legertroepen naar Somalië. De Keniaanse militairen werden later opgenomen in een 21.000 man tellende vredesmacht van de Afrikaanse Unie, met steun en hulp van de Verenigde Staten.

© Google. Jihadisten vallen een militaire basis in het Keniaanse Manda Bay aan.
© Google. Jihadisten vallen een militaire basis in het Keniaanse Manda Bay aan.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Anke Moerbei

  Het antwoord van de Islamitische gemeenschap laat niet lang op zich wachten. Treurig maar waar.

  1. M. Brandenburg

   Hoezo antwoord van de islamitsche gemeenschap, dus iets wat al 1400 jaar onafgebroken aan de gang is, is nu een antwoord.. U bent blijkbaar totaal niet op de hoogte van het structurele islam geweld in Afrika. Indien het Westen de Christenen en andere gelovigen eindelijk eens met gelijke munt zouden serugslaan, dan zou de walgelijke moslim ideologie al tientallen jaren volledig de kop ingedrukt zijn.

   1. Nestor Makhno

    U bent kennelijk niet op de hoogte van het structurele geweld van de westerse wereld overal ter wereld. 100 milioen gedode Indianen in het noorden van Amerika tot 1890. 240 millioen gedode Indianen in Zuid Amerika sinds 1492. Sinds de kolonisatie van India door de Britten 50 millioen doden tijdens 31 door de Uk veroorzaakte hongersnoden. Google op Bengal Famine. U heeft helemaal geen idee wat het westen op de hele wereld teweeg heeft gebracht.

 2. Vit

  Het paradijs schijnt nogal aanlokkelijk te zijn, men is alleen nog niet doordrongen van het feit dat je daar zonder stoffelijke attributen en/of hormoonhuishouding weinig klaarmaakt, ik zal nooit de foto vergeten van die jihadist die een tegel voor zijn klokkenspel had gebonden om te voorkomen dat het er af geschoten zou worden.

  1. Marija

   Een echte l.ul dus. :-))

   1. Op Koers

    Lul kunt gewoon voluit schrijven, @ Marija ;-D

 3. JFU

  Met een paar neutronen bommen is de ellende die die club ze veroorzaakt snel opgelost.

  1. Vit

   Als er daarbij geen collateral damage zou zijn wel ja, maar dat lijkt me moeilijk te verwezenlijken.

  2. Hou Zee

   De neutronenbom doodt wel mensen maar geeft weinig materiele schade. Dat is dus een prima manier om veel slachtoffers onder moslims te veroorzaken.
   Laten we hopen dat Trump straks een goede reden heeft om die bom in te zetten.

   1. Hard

    Wesley Hou Zee?

 4. fusilier

  De islam verbieden lijkt mij een doeltreffend middel. En maakt de Wereld een stuk veiliger. Wat dat betreft is China zijn tijd al ver vooruit,want die weten dat de islam alleen maar moord en doodslag brengt ,en de rotte appel is in een fruitmand.

 5. Pjotrs

  Al die islam-ellende gaat de hele wereld ontwrichten. De enige oplossing is mecca en medina vernietigen. Klinkt hard maar bespaart miljoenen doden.

 6. Nestor Makhno

  Héél goed. Ik ben zeker niet voor al Shabaab maar nog véél minder voor het US Imperium. Wat mij betreft mogen deze wereldkolonisators overal eruit gestampt worden. De US zijn opgericht in 1789 maar hebben behoudens een periode van 16 jaar ALLEEN MAAR oorlogen gevoerd. Tegen alles en iedereen. Kijk het maar na op het internet. De US is de grootste en meest gevaarlijk terreurstaat ter wereld. Het wordt tijd voor het stenen tijdperk. Voor de US althans

  1. Rammstein

   Rustig maar Wesley. Je bent aan het radicaliseren en een communistische Antifa aan het worden. Die staan op de terreurlijst, wist je dat?

   1. Vit

    @Rammstein

    Ik heb zonet op jou gereageerd, je weet wel iets met dimensie’s.

    1. Beukman

     Ik zag het, Vit.

     1. Beukman

      O sorry, foutje.

  2. Hard

   Nestor Wesley Makhno?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.