Uitbraak coronavirus gaat nu snel! Tweede grote stad wordt nu geïsoleerd

Naast Wuhan wordt nu ook Huanggang geïsoleerd van de buitenwereld. Men is helemaal in de ban van het coronavirus, dit betekent dat een tweede grote stad in China wordt afgescheiden van de rest van het land. De onrust neemt alleen maar toe, in Huanggang wonen maar liefst 7 miljoen mensen! 

Huanggang ligt zo’n 40 kilometer van Wuhan vandaan, waar het nieuwe coronavirus ineens opdook. Wuhan, ook een miljoenenstad, is al hermetisch afgesloten van de rest van de wereld. Enkele vliegtuigen worden nu ook aan de grond gehouden en geïnspecteerd.

Tot nu zijn er 17 mensen aan het virus overleden, allemaal in de desbetreffende provincie waar ook Wuhan en Huanggang liggen. De autoriteiten proberen een grote uitbraak te voorkomen, want dan is de ramp niet meer te overzien.

Ondertussen zat er een Telegraaf-correspondent vast op het vliegveld in Wuhan, omdat de stad dus hermetisch is afgesloten. Vliegtuigen worden geïnspecteerd en mogelijk aan de grond gehouden.

De autoriteiten laten na herhaalde checks pas een vliegtuig vertrekken. Alles om het risico te vermijden dat het virus door middel van een vlucht de halve wereld overgaat. Dit zou een enorme ramp betekenen.

Gelukkig mocht haar vlucht doorgaan en is ze nu op weg naar een veilige plek. Voor de rest van de mensen in Wuhan blijven het onzekere tijden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ritter

  Veel virussen komen uit China.

  Ook de pest kwam uit China. (uit Azië) De ziekte werd naar Europa gebracht door schepen die uit Azië kwamen en die vervolgens het hele Middellandse Zee gebied aandeden.

 2. EU kok

  Quote : dit betekent dat een tweede grote stad in China wordt afgescheiden van de rest van het land.
  .
  Mooi, gaat deze stad verder als zelfstandig land ?

 3. nu ik

  17 mensen overleden !! hoeveel mensen overlijden jaarlijks aan de griep ?

  Wordt er geen paniek gekweekt ?

  1. Top

   Nee hoor! Alle Chinezen ‘ophokken’, dat is de redding.

 4. Kretoloog

  “17 doden, er dreigt een ramp”

  Alles is relatief. Malaria eist jaarlijks 500.000 doden, hoor en lees je toch weinig meer over. En griep is nog een slagje dodelijker: ieder jaar tussen de 600.000 en 1 miljoen slachtoffers. Maar malaria en griep, dat is business as usual.

  1. nu ik

   precies kretoloog , er wordt wat paniek gezaaid om straks iets van een dubbele agenda door te voeren

 5. Agios

  Steden isoleren is geen paniekreactie. Met griep, malaria en andere ziekten is een virusuitbraak niet te vergelijken. De zaak op z’n beloop laten heeft enorme consequenties, met neme voor een exporterend land als China. Zodra de mensen angst krijgen voor het virus, zullen ze ook geen goederen willen hebben die net uit China geimporteerd zijn. Daar zijn de Chinezen als de dood voor. Ik heb eergisteren net een film gezien op Netflix van een virusuitbraak vanuit Australie. De film geeft een goede indruk van de paniek, hoewel het overdreven Amerikaanse er wel in zit.

 6. Vraagtekentje

  Nou ik mag hopen dat dit beter tegen de overbevolking helpt dan Ebola.

 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Hoezo biologische oorlogsvoering…
  Trump je wordt bedankt !

  1. Top

   Koekoek!

  2. nu ik

   heeft trump geniesd daar ?

 8. fusilier

  Spaanse griep virus eiste meer dan 50 miljoen doden.

 9. nu ik

  quote Tot nu zijn er 17 mensen aan het virus overleden, allemaal in de desbetreffende provincie waar ook Wuhan en Huanggang liggen. De autoriteiten proberen een grote uitbraak te voorkomen, want dan is de ramp niet meer te overzien. end

  Doe ze een cocktailtje griepprikken onruststokers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.