shutterstock 129903842

Uitbraak coronavirus gaat nu snel! Tweede grote stad wordt nu geïsoleerd

Geen categoriejan 23 2020, 12:00
Naast Wuhan wordt nu ook Huanggang geïsoleerd van de buitenwereld. Men is helemaal in de ban van het coronavirus, dit betekent dat een tweede grote stad in China wordt afgescheiden van de rest van het land. De onrust neemt alleen maar toe, in Huanggang wonen maar liefst 7 miljoen mensen!
Huanggang ligt zo'n 40 kilometer van Wuhan vandaan, waar het nieuwe coronavirus ineens opdook. Wuhan, ook een miljoenenstad, is al hermetisch afgesloten van de rest van de wereld. Enkele vliegtuigen worden nu ook aan de grond gehouden en geïnspecteerd.
Tot nu zijn er 17 mensen aan het virus overleden, allemaal in de desbetreffende provincie waar ook Wuhan en Huanggang liggen. De autoriteiten proberen een grote uitbraak te voorkomen, want dan is de ramp niet meer te overzien.
Ondertussen zat er een Telegraaf-correspondent vast op het vliegveld in Wuhan, omdat de stad dus hermetisch is afgesloten. Vliegtuigen worden geïnspecteerd en mogelijk aan de grond gehouden.
https://twitter.com/czhuijgen/status/1220146791204524032?ref_src=twsrc%5Etfw
De autoriteiten laten na herhaalde checks pas een vliegtuig vertrekken. Alles om het risico te vermijden dat het virus door middel van een vlucht de halve wereld overgaat. Dit zou een enorme ramp betekenen.
https://twitter.com/czhuijgen/status/1220199118414331904?ref_src=twsrc%5Etfw
Gelukkig mocht haar vlucht doorgaan en is ze nu op weg naar een veilige plek. Voor de rest van de mensen in Wuhan blijven het onzekere tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten