shutterstock 1445263985

Wopke Hoekstra organiseert 'reorganisatie om belastingbetaler te ontzien' van oneerlijke belastingtirannie

Geen categoriejan 11 2020, 21:00
Het duurde even, het heeft heel wat belastingbetalers stress en slapeloze nachten gekost, maar de Belastingdienst is er nu dan toch uit: een reorganisatie is onvermijdelijk. Door de aanhoudende en structurele problemen bij de Belastingdienst zullen de onderdelen 'Toeslagen' en 'Douane' worden afgesplitst. Zij zullen zelfstandig verder gaan binnen het ministerie van Financiën, waar de fiscus ook onder valt.
Verantwoordelijk bewindsman Wopke Hoekstra (CDA) hoopt met zijn ingreep sneller verbeteringen te kunnen doorvoeren en daarmee het vertrouwen van de belastingbetaler terug te winnen. De Belastingdienst staat al langer onder druk na een serie van grootschalige fouten binnen de gewraakte overheidsdienst.
Hoekstra wijst op de misstanden rond de kinderopvang, maar doelt ook op talloze andere blunders, waardoor sommige burgers gedupeerd, in de schulden en zelfs depressief raakten.
Zowel de dienst 'Belastingen' alsmede 'Toeslagen' en 'Douane' krijgen voortaan ieder een eigen topman, als het aan Hoekstra ligt. Vrijdag werd al bekend dat de huidige directeur-generaal van de fiscus, Jaap Uijlenbroek vertrekt. Uijlenbroek was sinds 2017 verantwoordelijk voor de Belastingdienst, maar moest onlangs concluderen dat hij er een zooitje van had gemaakt.
De toeslagenaffaire kostte vorige maand ook al staatssecretaris Menno Snel van Financiën de kop, nadat zijn situatie al langer onhoudbaar was gebleken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten