Peter R

Clash tussen misdaadverslaggevers: Peter R. de Vries beticht Alberto Stegeman van maken 'schijnnieuws'!

Geen categoriefeb 25 2020, 8:00
Het was maandagavond weer smullen aan de desk van RTL Boulevard. Peter R. de Vries kreeg het aan de stok met zijn misdaad-concullega Alberto Stegeman. De Vries noemde de undercoverjournalistiek van Stegeman 'schijnnieuws'.
Alberto Stegeman (SBS 6) was maandagavond te gast in het entertainmentprogramma RTL Boulevard en daar kreeg hij het al snel aan de stok met Peter R. de Vries die zijn collega-misdaadverslaggever er van betichte 'niet echt nieuws' te maken met zijn programma Undercover in Nederland. Een felle woordenwisseling volgt, waarbij Stegeman 'niet echt scherp' weet te reageren op de aantijgingen van De Vries.
"Het is schijnnieuws. Ik kan het iedere dag maken", zegt De Vries vervolgens over Undercover in Nederland. Stegeman reageert daarop als een gebeten hond: "Als je het elke dag kan maken, waarom heb je het dan nog nooit gedaan?", vraagt hij aan zijn collega-misdaadverslaggever. De Vries: "Omdat ik het geen nieuws vind".
Volgens De Vries is het programma Undercover in Nederland niets meer dan een 'flauwekulprogramma' en vergooit Stegeman zijn kwaliteit met het al lang lopende undercoverprogramma van SBS 6. Het hele videofragment van de clash is hier terug te zien.
Ergens heeft De Vries deze keer wel degelijk een punt, want Stegeman en SBS 6 staan natuurlijk niet echt bekend om hun hoogdravende misdaadjournalistiek. Dat deed Peter jaren geleden toch echt veel beter met zijn misdaadprogramma. Komen we ook meteen bij de kanttekening: daar had De Vries het destijds misschien ook maar beter bij kunnen laten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten