Clash tussen misdaadverslaggevers: Peter R. de Vries beticht Alberto Stegeman van maken ‘schijnnieuws’!

Het was maandagavond weer smullen aan de desk van RTL Boulevard. Peter R. de Vries kreeg het aan de stok met zijn misdaad-concullega Alberto Stegeman. De Vries noemde de undercoverjournalistiek van Stegeman ‘schijnnieuws’.

Alberto Stegeman (SBS 6) was maandagavond te gast in het entertainmentprogramma RTL Boulevard en daar kreeg hij het al snel aan de stok met Peter R. de Vries die zijn collega-misdaadverslaggever er van betichte ‘niet echt nieuws’ te maken met zijn programma Undercover in Nederland. Een felle woordenwisseling volgt, waarbij Stegeman ‘niet echt scherp’ weet te reageren op de aantijgingen van De Vries.

“Het is schijnnieuws. Ik kan het iedere dag maken”, zegt De Vries vervolgens over Undercover in Nederland. Stegeman reageert daarop als een gebeten hond: “Als je het elke dag kan maken, waarom heb je het dan nog nooit gedaan?”, vraagt hij aan zijn collega-misdaadverslaggever. De Vries: “Omdat ik het geen nieuws vind”.

Volgens De Vries is het programma Undercover in Nederland niets meer dan een ‘flauwekulprogramma’ en vergooit Stegeman zijn kwaliteit met het al lang lopende undercoverprogramma van SBS 6. Het hele videofragment van de clash is hier terug te zien.

Ergens heeft De Vries deze keer wel degelijk een punt, want Stegeman en SBS 6 staan natuurlijk niet echt bekend om hun hoogdravende misdaadjournalistiek. Dat deed Peter jaren geleden toch echt veel beter met zijn misdaadprogramma. Komen we ook meteen bij de kanttekening: daar had De Vries het destijds misschien ook maar beter bij kunnen laten…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Hendrie1963

  Wanneer halen ze deze kwal eens van de tv.

  1. JochemX

   Petertje kan gewoon niet hebben dat een ander iets meer aandacht krijgt. Trouwens waar slaat die R. eigenlijk op? Heeft het iets te maken met zijn nasale stemklank? Rhino o.i.d.

   1. hans-e-pans

    Vroeger ssschijnt Petertje de Vriesss al een heel vervelend jongetje te sssijn geweessst, daarom noemden ssse hem geen Petertje maar dat Rotsssakje de Vrrriesss.

    Daar wasss hij ssso trotsss op dat het later dusss Peterrr R. de Vriesss isss geworden/gebleven.

 2. Kretoloog

  RTL Boulevard: kijk ik nooit naar.

  Peter R de Vries, inderdaad een misselijk egomannetje. Maar eerlijk is eerlijk, zijn uitzending over de Charly de Chileen en Mabel Los (“Die Waif van die Lange”) blijft legendarisch.

 3. Duckday

  Wat een kwal is die man.Zit in alle waardeloze programma,s

 4. Meriadoc Brandebok

  Het programma van De Vries was evident beter dan dat van Stegeman. Zijn andere programma’s – over kinderarbeid en cybergetreiter – waren ook uitmuntend. Zulke programma’s worden niet meer gemaakt, ook niet door Stegeman.

 5. yellow thread street

  Ik vind Alberto wel een sympathiek iemand, hij heeft geen enkele kapsones en brengt op zijn wijze zaken aan het licht die niet kunnen, volgens mij is daar weinig mis mee.
  Absurd dat ze hem nu een taakstraf willen geven, echte misdadigers worden niet meer aangepakt.

  De zelfbenoemde detective is een linkse egotripper, hij is gewoon zeer irritant, wat vind hij zichzelf toch goed en belangrijk, net als vele personen aanschuiven bij het programma van RTL.
  Zelf heb ik het idee dat de mensen die je daar hoort praten bepaalde middelen tot zich genomen hebben en daardoor wartaal uitkramen.

 6. DidiMadloba

  Heel simpel: Stegeman is geen misdaadverslaggever. Maar blijkbaar zijn de undercover-acties die hij verzint leuk genoeg voor zoveel kijkers dat SBS hem handhaaft.

  Misdaadjournalistiek is soms spannend, maar voegt weinig toe.

  Undercover acties daarentegen kunnen wel maatschappelijke problemen blootleggen, met name een gebrek aan beveiliging.

  Soms gaat Stegeman wel te ver, zoals met die nepbom. Die actie mislukte bovendien, omdat die bom werd ontdekt. Het was hoogstens nieuws geweest als die bom NIET was ontdekt.

  Maar die acties waarbij Stegeman langs alle bordjes “verboden toegang” vliegvelden op rijdt zijn wel prachtig. Zo lang hij geen nep-bommen plaatst.

 7. evil knievel

  Ach gut,..PETERTJE R heeft ook weer last van oprispinkjes!

 8. Bullshit16

  Ach die petertje R zit er alleen maar om kijkcijfers voor die programma’s wand men weet overal waar petertje is gebeurd wel wat in dat vinden de mensen mooi
  Alberto heeft gelijk hij laat zien hoe lek het mandje is bij de overheid in dat kan de overheid niet hebben dat mag de buitenwereld niet zien in plaats van straf hadden ze hem ook kunnen bedanken in zeggen ja hier kunnen wij uit lèren
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Lay down your souls to the gods rock and roll

  NEE!! programma’s over kinderarbeid en cyber getreiter is zeker echt nieuws???? Whahahaaa!!!!!!! laat me niet lachen. Peter zit elke keer onzin te verkondigen wat totaal nergens op slaat. Na die sneer van Peter over z’n contractverlenging bij RTL4 en dat hij misschien een programma gaat maken met echt nieuws. Stegeman had daar gewoon niet op moeten reageren, maar goed vanuit de luie stoel is het altijd makkelijk praten. Maar hij moet denken de wiezen kummen uut het Oosten. Had alleen maar even het regionale spreekwoord even in gedachten moeten nemen : God schiep met goud de korenaer, de Drenthe en de Twentenaar en van de afval en de resten schiep ie de klootzakken uut het Westen. En Peter R de Vries is gewoon een enorme klootzak van de 1e categorie. Die zichzelf enorm belangrijk vindt en ook lid is van de afseik generatie. De verborgen camera actie van Joran van der Sloot. Schreeuwde hij al hoog van de toren van : “en dit is het programma van het jaar en later de zaak Natalee Holloway is opgelost” in werkelijkheid heeft Joran niet veel losgelaten tegen Patrick van de Eem, overigens ook een type met een criminele reputatie,maar dit terzijde.En is de zaak Natalee Holloway anno 2020 opgelost????? NEE!!!! er is geen lijk en Joran van der Sloot is alleen nog maar verdachte in de zaak niet meer en niet minder. Joran zit vast voor een andere moordzaak op Stephanie Flores. Alberto Stegeman had ook tegen Peter kunnen zeggen; Ja maar undercover in Nederland en Stegeman op de bres wordt al jaren uitgezonden, hoelang heeft de Raadkamer het eigenlijk vol gehouden???? Daarover gesproken dat was een programma met de ‘snelheid’ van een programma uit de jaren zeventig. Gutte gutte traag, langdradig en bij vlagen irritant. Wel een ideaal programma als je niet kunt slapen met de Raadkamer op TV val je binnen een minuut in slaap. Alberto Stegeman en voormalig rechterhand van Peter Kees van der Spek zijn de volgende generatie als het gaat om misdaad en oplichting programma’s waar ik liever naar kijk ook omdat Stegeman en van der Spek sympathieker overkomen en meer zichzelf zijn. Dat de kijkers de Raadkamer letterlijk en figuurlijk links laat liggen zegt ook iets over de presentator.

 10. Caesar Lion Cachet

  LS…
  P#do R.de Vries is een overheids troll.
  Viel definitief door de mand toen hij Joris D. een keurige man vond…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.