Column Ozair Hamid: D66 wereldvreemd na immigratievoorstel

D66 stelde afgelopen week een versoepeling van de procedure om Afrikaanse arbeiders te laten werken in Nederland voor. Niet alleen is dit plan culturele zelfdestructie, maar ook roept het vragen op over de gelijke behandeling van immigranten.

Als er één partij is waar Nederland genoeg van heeft is wel Democraten ’66. De partij is volstrekt losgetrokken uit de concrete realiteit, want na jaren van culturele botsingen en binnenlandse spanningen door de komst van tienduizenden mensen uit andere landen en culturen denkt ‘D66 dat dit plan wél in goede banen zal verlopen. Na vier jaar zal de migrant, die inmiddels geworteld is in de samenleving (in de eigen bubbel), moeten vertrekken naar het land van herkomst. Erg betamelijk is het deporteren van arbeidsmigranten die inmiddels dan een leven hier, in Nederland, hebben opgebouwd natuurlijk niet – hoe de volksvertegenwoordigers van D66 hier niet aan hebben gedacht toont al genoeg aan.

De argumentatie die D66 aanvoert is dat het (1) ‘personeelstekorten oplost’ en (2) dat het ‘gevaarlijke reizen met bootjes voorkomt’.

Dat arbeidsmigratie, vooral immigratie van hoger opgeleiden, personeelstekorten oplost en goed is voor de economie, wordt breed gedeeld door gerenommeerde economen. Comparatief voordeel, een hogere arbeidsproductiviteit en lagere prijzen rechtvaardigen de komst van hoogopgeleide, Engelssprekende migranten. Kennismigranten kunnen echter al relatief makkelijk toegang verkrijgen tot Europese lidstaten, zoals Nederland. De toekomstige werkgever kan een verzoek indienen bij de IND om de desbetreffende kennismigrant toegang te verlenen tot ons land.

Eigenaardig is dat de zogenaamde liberalen een special treatment willen voor louter immigranten die uit Afrika komen. Er zijn immers voldoende kennismigranten afkomstig uit Aziatische landen, waar men over het algemeen behendiger is op het gebied van ICT, de sector waar er sprake is van enorme tekorten. D66 acht daarentegen het beperken van overtochten vanuit Afrika naar Europa op bootjes van vitaal belang. Dat zegt men tenminste, maar toen Thierry Baudet een vlootblokkade voorstelde in Europees verband(!) was D66 niet gecharmeerd.

De werkelijke reden is misschien dat zij op deze manier het ethische standpunt innemen, gezien Afrikanen allemaal zo zielig zijn en empathie tonen je ‘beter’ maakt. Moeten we Afrika echter niet zelf laten ontwikkelen in plaats van interventionistisch beleid op economisch vlak voeren, opdat zij dan zelf niet-kunstmatige progressie realiseren?

Volg mij op Twitter

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. DidiMadloba

  Zou het kunnen dat deze scholier (en andere critici) het vernieuwende voorstel van D66 niet snappen?

  “een partij waar Nederland genoeg van heeft”: ik denk dat deze knul zich beter thuis zou voelen in een dictatuur die alle “verkeerde” partijen verbiedt.

  Nee, Ozar zo was dat misschien in het land waar je vandaan komt maar in de Nederlandse politiek zijn afwijkende meningen toegestaan. Ook al kunnen dictaturen efficiënter zijn.

  1. Rompui

   Werkelijk ??? man man tis wat met jouw .

  2. Bullshit16

   Ja didi idioot
   Er komt toch werkelijk maar dan ook wérkelijk ook niks geen zinnigs uit je strot.alsof we hier nog geen beroeps werklozen genoeg hebben die kunnen werken moet dat volk hier ook nog heen gehaald worden door die rand DEBIELEN van d 66 in ja wij zijn die landverraders meer dan zat duidelijk
   Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Peter Loosduinen

  We hebben geen behoefte aan islamitische negers die goed op een trommeltje kunnen slaan !
  Voorkomen is beter dan genezen.
  Zie in onze samenleving hoe het kankergezwel van de islam haar onheil aanricht.

 3. P. Breetveld

  In een normale samenleving waar z’on wereldvreemd plan wordt gelanceerd noemt men een persoon die dit bedenkt
  een “ Randdebiel”
  Nieuwe naam misschien?
  Debiel66

 4. Drollevanger

  Kan het ook zijn dat men in Afrika de capaciteiten om een goedlopende maatschappij in te richten nog steeds mist.
  Is het niet beter om die Afrikanen eerst op te leiden naar een aanvaardbaar niveau, voordat we hen alleen laten in een prima draaiend land(Zimbabwe, Z-Afrika) om het naar zijn Mallemoer te helpen
  Krijgt Links dat nooit door? Moet ook de rest van Afrika door Linkse onkunde worden vernield? Ook de Linkse onkundigen hebben de talrijke Afrikaanse vermoorden rechtstreeks op hun geweten.
  Ook wij als Nederland stapten niet zonder verstand van zaken vanuit de steentijd rechtstreeks in onze nu moderne maatschappij.

 5. Rud56

  Ozair,
  Zou de werkelijke reden achter dit absurde voorstel geen doordacht kabinetsbeleid zijn?
  Kabinetsbeleid in opdracht van Brussel in kader van de omvolking? Wat nu als inclusie en diversiteit wordt gebracht?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.