Coronavirus loopt totaal uit de hand: 11.000 officiële besmettingen, 258 doden

Maar let wel, die cijfers moeten we met een enorme korrel zout nemen. Er is namelijk reden om te geloven dat China ze bewust drukt. In werkelijkheid zijn de cijfers hoogstwaarschijnlijk hoger. Veel hoger, misschien zelfs.

MSN Nieuws — ja, ja, ik lees die website normaal gesproken ook niet, maar op de één of andere manier kwam ik er vandaag toch terecht — bericht dat het dodental door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China nu al is opgelopen naar 258. Alleen al in de provincie Hubei kwamen er de afgelopen 24 uur 45 nieuwe sterfgevallen bij. In totaal zijn er minimaal 11.000 mensen besmet.

Al met al zijn er momenteel besmette patiënten in meer dan twintig landen, waaronder de VS, Duitsland, het VK, Rusland en Zweden. Het goede nieuws is dat geen enkele patiënt buiten China tot nu toe om het leven is gekomen. Dat kan komen doordat het percentage patiënten dat eraan sterft zo’n 3%-5% is (en er buiten China nog niet zoveel gevallen zijn), maar ook doordat de zorg elders in de wereld gewoon beter is.

Ik bedoel maar: China is wel een fascistisch-communistisch land. Het is niet zo dat alles er top is, zeker niet in ‘de provincie.’

Deze cijfers zijn al zorgwekkend genoeg, maar wat het allemaal nog vervelender maakt is China’s reputatie als regime van, voor en door beroepsleugenaars. Zoals Epoch Times uitlegt is de kans levensgroot dat Beijing bewust liegt over het aantal besmettingen én het aantal doden. Zo wordt er onder meer bericht dat de autoriteiten bewust (!) minder testpakketten dan benodigd zijn naar ziekenhuizen sturen zodat er niet meer diagnoses gesteld kúnnen worden.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor zijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

 

Als dit klopt — en er is werkelijk geen enkele reden om te geloven dat dit niet zo is, sterker nog, het is hoogstwaarschijnlijk correct — zijn er veel meer patiënten en veel meer doden, wat betekent dat het risico voor China én de rest van de wereld óók veel groter is dan Beijing wil toegeven. Geen wonder dat allemaal luchtvaartmaatschappijen vluchten naar China hebben opgeschort.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Johnsen

  Ohhhh en dit is zeker ook allemaal de schuld van Rutte?

  1. Hard

   Johnsen?

 2. Original NL

  Wij hebben het mark rutte virus…symptomen zijn:
  Liegen en/of selectief geheugenverlies.
  Bedonderen van de autochtone bevolking.
  De drang een natie kapot te deugen.
  De drang om belastingen te verhogen.
  De ziekelijke dwang om steeds maar te lachen.
  Help dit virus te bestrijden voordat het nederland dat wij liefhebben geheel tot het verleden behoort.
  Stem FVD of PVV.

 3. nu ik

  Leuk dat paniek zaaien. In Nederland vallen zo een 9.000 doden JAARLIJKS door de griep ondanks de griep vaccinatie. we hebben zo een 17.000.000 inwoners en China heeft er 1.300.000.000 . Dat is 81,25 in verhouding.

  Als er in China dus net zoveel doden moeten vallen als in Nederland moeten we 81.25 vermenigvuldigen met de 9.000 jaarlijkse doden. 731.250 om gelijk te komen aan normaal griepvirusje tijdens de griepperiode in Nederland.

  Waarom laten mensen zich volledig hersenspoelen door die achterlijke berichtgevingen

  1. Kretoloog

   Zo is dat: paniekvoetbal gefaciliteerd door de media. Ieder uur sterven in China minstens 1000 mensen, per dag zeker 25.000. Daar vallen die paar honderd doden in 3 weken volledig bij in het niet. Bovendien betreffen die Coronadoden mensen met een onderliggende ziekte, waaraan ze toch al binnen afzienbare tijd zouden zijn overleden.

   Zoals een deskundige zei: “Corona is besmettelijke dan Sars, maar veel minder dodelijk”.

 4. Bolkestein

  Uiteraard wordt het corona virus nu ook gebruikt om vrijheid van meningsuiting en vrijheid van informatiegaring nog verder aan banden te leggen. Facebook (Zuckerberg) heeft al bezworen dat alle informatie die gepost wordt en in tegenspraak is met die van officiële instanties kritisch zal worden bekeken en waar mogelijk verwijderd.

  Twitter is ook al weer bezig. de nieuwswebsite Zerohedge is van het platform afgegooid.

  Afbeelding
  h**ps://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b792-20bd8d8fa069.storage.googleapis.com/s3fs-public/inline-images/twitter%20ban.jpg

  h**ps://www.zerohedge.com/political/zerohedge-suspended-twitter

  Zerohedge post erg veel informatie over de corona uitbraak, informatie die veel mensen nu onthouden wordt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.