Crisis bij partij van Merkel! Merkels gedrag veroorzaakt enorme leiderschapscrisis bij CDU

De AFD kan haar geluk niet op, half Duitsland viel schuimbekkend over elkaar heen toen bleek dat zowel het CDU als de AFD een liberale premierskandidaat hadden gesteund bij de lokale verkiezingen in Thüringen. Merkel sprak schande en verweet de partijvoorzitter van het CDU gebrek aan leiderschap. Merkel toont haar tanden, maar het zorgt alleen maar voor een interne crisis!

Annegret Kramp-Karrenbauer, ook wel AKK genoemd, had de opvolger moeten zijn van Merkel. Maar dit gaat dus mooi niet door, zojuist heeft ze bekend gemaakt dat ze haar functie gaat neerleggen. Ze is niet langer kandidaat voor het bondskanselierschap en ook haar huidige functie als partijvoorzitter zal ze neerleggen.

Hiermee lijkt een strijd tussen Merkel en AKK te zijn afgelopen. AKK werd binnen CDU-kringen gezien als de opvolgster van Merkel, maar na de premiers-stunt in Thüringen liggen de verhoudingen helemaal anders.

De machtsstrijd die nu woekert binnen de partij van Merkel is enorm ongunstig voor de positie van Duitsland als ‘gids van Europa’. In Duitsland zelf zal de AFD alleen maar profiteren, voor het buitenland zal dit betekenen dat Duitsland te wispelturig is. Wat betekent dat ze liever een ander gidsland hebben. Een positie waar Frankrijk maar al te graag naar graait.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Heras

  Het werd eens tijd dat de bevolking opstaat tegen Merkels : ‘wir schaffen das”.

  Hoeveel aanslagen zijn er ook alweer gepleegd door deze onbezonnenheid.
  Hoeveel werkelozen heeft de EU inmiddels? Hoeveel islamieten zijn er nu?

  1. Original NL

   Q….Het werd eens tijd dat de bevolking opstaat tegen Merkels : ‘wir schaffen das”.
   Het wordt idd eens tijd dat het duitse volk zich van haar ontdoet.

 2. goedisfout

  Het politieke einde is nabij voor dit DDR dramloeder.

 3. musicmaniac

  Links is uitgeregeerd is Duitsland. Zweden heeft spijt links gestemd te hebben evenals Frankrijk. Nu Nederland nog. Het einde van de EU nadert met rasse schreden. Weg met het dictatoriale gedrag van Brussel. Ieder voor zich, net zoals Engeland. Daar gaat alles al een paar weken alles oor de wind. Ook ons kan dat overkomen. Stem daarom op de PVV of FvD. We zijn in staat onze eigen boontjes te doppen, en hebben de geldverslindende en dictatoriale EU niet nodig. Eigen wetten, eigen regels, grenzen dicht en alle criminele buitenlanders het land uit. Weg met de salafistische moskeeën, en een veiliger en bewoonbaarder Nederland.

  1. Mees

   Wat een simpele kijk op het politieke gebeuren.

   “Ieder voor zich, net zoals Engeland. Daar gaat alles al een paar weken alles oor de wind”

  2. Meriadoc Brandebok

   Musicmaniac schreef: “Links is uitgeregeerd is Duitsland.”

   Niet volgens de peilingen.

   h**ps://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_next_German_federal_election

 4. J.Rademaker

  Het europa van Napoleon dus.

 5. Hendrie1963

  Zij heeft dezelfde EU trekjes als die achterlijk malloot rutte. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van de EU de mensen pikken het niet meer.

 6. crimson1960

  Of je daar nu blij van moet worden. Frankrijk als gidsland met macron de ontmannelijkte man.

 7. Kretoloog

  Angela Merkel maakt dezelfde fout als haar voorganger Helmut Kohl: te lang blijven zitten. Die werd als bondskanselier bejubelt, maar kon niet stoppen. Uiteindelijk met zachte dwang tot opstappen bereid. Eindigde zijn leven als een verbitterd man.

  Met Merkel zie je hetzelfde gebeuren. Haar eigen partij durft niet in te grijpen en dat gaat het CDU zetels en het bondskanselierschap kosten. Zodat Merkel uiteindelijk nog slechter eindigt dan Kohl.

 8. Rosasolis

  Helaas doet deze artikel te kort aan de echte reden dat AKK plotseling niet opvolger van Merkel wil zijn, voor de CDU. De meeste CDU leden willen onder geen voorwaarde samenwerken met de AFD. Deze extreem-rechts partij is alles behalve een gewone “liberale” partij.
  Vele leden zijn neo-nazi’s, en als de AFD door de steden en dorpen demonstraties organiseren, kan je overal binnen hun groep dit duidelijk zien.
  Omdat Frau AKK geen bezwaar tegen een eventuele samenwerking maakte, werd de meerderheid van de CDU kwaad. Dus naam de toekomstige partij leider afstand van haar positie.
  Gelukkig kwam Merkel meteen in aktie. Zoals bekend is zij vel tegen de Extreem-Rechts AFD lui.

  1. JochemX

   AFD springt in het gat dat de andere partijen open laten: ze komen op voor de belangen van de gewone burger. Je kunt natuurlijk alles wat je niet bevalt lekker makkelijk met extreem aanduiden.

  2. Politiek Profeet

   Ach…. daar is DD weer, DOMME dOOS, busje komt zo, busje komt zo, ditkeer met spuitjes voor de extremere gevallen…haatbaardje trudeau komt je persoonlijk platspuiten,en zichzelf ook als junkie zijnde…

  3. Janna47

   @rosasolis
   De meeste leden Neo nazi’s???? Bent u wel helemaal fris?
   En niks extreem rechts, gewoon rechts, maar dat kennen ze tegenwoordig niet meer bij die linkse troep….weten helemaal niet meer wat rechts berekent….achterlijke types…en dat wil de dienst uitmaken….

 9. Meriadoc Brandebok

  Kramp-Karrenbauer leek nooit op de krachtige leider die het CDU, en wellicht de bondsrepubliek Duitsland, nodig heeft. Het is niet verwonderlijk dat zij nu is gevallen. Met de CDU loopt het wel los; op den duur komt er wel een opvolger.

  Maar dat moet vlug gebeuren. De Groenen hebben in de peilingen de electorale positie van de SDP ingenomen, een stroming die al in het interbellum een bekangrijke rol in de Duitse samenleving innam. En een stelletje eco-populisten in het machtigste land van Europa is niet comfortabel.

  Veel hangt af van de komende tijd.

  1. Blitzkrieg

   #DEXIT is trending 🙂 .

   1. Meriadoc Brandebok

    Duitsland is het kloppend hart van de Europese Unie. Het lot van Europa hangt voor een groot deel af van de centrale bondsrepubliek. En het heeft veel meer in de mars dan het nu laat zien. Duitsland kan de EU liberaliseren, de Fransen in de hoek zetten, de Europese militaire capaciteit vergroten en geopolitiek leiderschap tonen op migratie.

    Duitsland is een zwak leider; een verlegen reus. Maar als het in de EU wil blijven moet het echt gaan veranderen.

    1. Kretoloog

     Ha ha die Bokkelul, kijk eens wat het ventje nu weer schrijft.

     “Duitsland kan de militaire capaciteit vergroten”.

     Ja dat hebben de Duitsers eeuw ook al 2 keer gedaan. Met 10-tallen miljoenen doden tot gevolg. Door oorlogsgeweld, vergassing van 6 miljoen Joden en hongerdood.

     En Guusje vindt dat Duitsland opnieuw een kans moet krijgen. Tuurlijk joh, de vorige wereldoorlog is alweer 75 jaar geleden. Hoogste tijd voor nr. 3.

     PS. Wie belt de GGZ om Brandebok op te halen met het busje?

 10. Baron von Munchhausen

  Merkel:
  “Leider haben wir es unterschätzt. Die friedliebenden Muslime sind böse!
  Wahrscheinlich zu spät, um das Blatt zu wenden!”
  Zal Merkel dit zeggen? Natuurlijk niet: zij heeft zelf de EU instructies gegeven om meer Moslims naar Europa te halen!

 11. claus

  Minder tot géén vreemd volk meer toelaten in een overbelast immigratieland, heeft niets te maken met `populisme’ en `rechts extreem’ !
  Het is realisme van de bovenste plank, de Merkel (Ferkel) propaganda mbt gratisgeld kassa’s moet stoppen, en wel in heel Europa!
  Merkel prostitueert zich met veel vreugde voor de EU politiek, weg met die multiculturele griezel!

 12. Kees

  Angela, de grootste ramp die Europa overkomen is na WO2.

 13. Wim Vreeswijk

  De AFD gaat hierdoor nog sneller groeien !

 14. Heinrich

  Merkel is een gedreven aanhangster van de/een Nieuwe Wereldorde, bestuurd en georganiseerd door de rijken der aarde, daarom moeten alle non conformistische elementen en tegenwerkende krachten (vóóral rechtse politici) verdwijnen uit de wereld en de politiek!
  Een uiterst effectief instrument is daarom de ongebreidelde toestroom van vreemdelingen, deze taktiek gaat uiteindelijk resulteren in een mak en gewillig volk, waarvoor het stemrecht een verdwenen handeling zal zijn, immers het volk heeft niet het vermogen de belangen intrinsiek te beoordelen en naar waarde te schatten.
  De Bilderberg vergaderingen hebben al een deel van de plannen geactualiseerd!
  De denkende mens moet snel handelen, nu het stemrecht nog bestaat!

  1. Baron von Munchhausen

   Heinrich

   En wie zat er ook bij de Bilderberg-groep? Cathalijne Buitenweg van, schrik niet,…. Groen-Links! Ook deze partij zet alles in om nog meer Moslims naar Europa te halen!
   En het kabinet buigt voor de “door Allah goddelijke gezonden” Jakkes Klaver!

 15. Cootje

  Er is geen crises met Merkel, MACRON Kan met zijn ervaring met oudere dames het probleem met een vinger beweging oplossen , die heeft geen voorspel nodig die komt gelijk ter zaken , dus de vervangster moet een oud wijf wezen in Duitsland om met Macron te kunnen communiceren

  1. Kretoloog

   Mevr. Kramp, beoogd opvolger van Merkel, kreeg spontaan vaginisme bij de gedachte met Macron te moeten samenwerken. Zij heeft de pijp aan Maartje gegeven. Dat vergroot de kans dat de volgende bondskanselier een man wordt. En dan is het snel over met de praatjes van Emmanuelle.

 16. Cootje

  Er zitten goede tijden aan te komen in het verrotte Europa , de AFD in Duitsland , Orban in Hongarije , de dwarsligging in Polen , le Penn in Frankrijk , Salvini in Italië , Vlaams belang in België , Wilders en Baudet, in Nederland , de rechtse in Oostenrijk , de rechtse beweging in Denemarken , en een harde brexit gaat het Ondemocratische Europese bolwerk slopen , gewoon met stapjes

 17. Maurits Dekker

  Uw kennis van de Duitse politiek is al even krakkemikkig als uw beheersing van de Nederlandse grammatica.
  Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) wordt door de CDU-top gesteund.
  CDU-Bundesvizepräsident Thomas Strobl heeft AKK uiterst krachtig verdedigd tegen kritiek die hoofdzakelijk anoniem via internet tegen haar werd gebezigd. Net als in Nederland worden ook in Duitsland rechtse politieke tegenstanders nazi’s genoemd.
  De domheid regeert en u doet hieraan volop mee.

  1. Cootje

   Nee ik stemde al op Hans Janmaat en het Europese bolwerk mag liever nu omvallen dan morgen , en we hopen voor een steuntje in de rug op een harde brexit

 18. Maurits Dekker

  @Rosasolis
  Uw kennis van de Duitse politiek is al even krakkemikkig als uw beheersing van de Nederlandse grammatica.
  Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) wordt door de CDU-top gesteund.
  CDU-Bundesvizepräsident Thomas Strobl heeft AKK uiterst krachtig verdedigd tegen kritiek die hoofdzakelijk anoniem via internet tegen haar werd gebezigd. Net als in Nederland worden ook in Duitsland rechtse politieke tegenstanders nazi’s genoemd.
  De domheid regeert en u doet hieraan volop mee.

  1. Cootje

   En gelukkig groeit het ondemocratische gevoel van het ene Europa , met dank aan de Engelsen die een mooie voorzet hebben gegeven .

  2. Rosasolis

   @Maurits Dekker. afgezien van uw domme kritiek van mij, neem me niet kwalijk , maar wie kan uw betoog gewoon lezen en begrepen?

   1. Ikbenhetbeu

    @Rosasolis, ik kan het betoog van Maurits Dekker heel goed lezen en begrijpen in tegenstelling tot wat u hier schrijft. “afgezien van uw domme kritiek van mij”? of moet het zijn op mij? “maar wie kan uw betoog gewoon lezen en begrepen”? of moet het zijn begrijpen? Nou vind ik extreem links verwijt dat iedereen die minder of geen immigratie wil gelijk nazi, racist, extreem rechts etc wel erg kortzichtig en dom en nog dommer om deze partijen uit te willen sluiten, wat NietDemocraten666 en GL hier dus ook doen in NL. Gevaarlijk en eng zijn de linkse deugmensen bezig en onverantwoord. Want ben je het niet met links eens dan word je en gedemoniseerd en uitgesloten, m.a.w. jullie zijn fascisten.

   2. Politiek Profeet

    DOMME DOOS…..busje komt zo busje komt zo, eventjes wachten want het busje komt zo….

   3. Politiek Profeet

    …busje komt zo busje komt zo, eventjes wachten want het busje komt zo….

 19. fusilier

  Hoe meer chaos in Duitsland hoe beter.

 20. Politiek Profeet

  Duitsland als GIDS van Europa…en dat uit het brein van een studentje geschiedenis….
  GVD de GVD hoe krijg je het uit je strot….40-45 vergeten ,hup, zakdoekje halen en melk afvegen ….

  1. Meriadoc Brandebok

   Europa wordt in feite geregeerd door drie landen: Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Militair en economisch staan zij aan de top. Maar Duitsland is de machtigste van de drie. Alle kleinere Europese landen zijn dan ook nauw verweven met de grote bank Duitsland – met inbegrip van Nederland. Dus ja: gidsland, in die zin dat zij de baas is. Duitsland is te klein voor de wereld en te reusachtig voor Europa.

   Reijmerink heeft gelijk.

 21. Bes Tolen

  In Duitsland is de politiek verkrampt. Al heel lang. De politici, die daar een eind aan hadden kunnen maken, werden constant dwars gezeten en verloren door ze tot aftreden te dwingen. Zoals Helmut Schmidt. De zogenaamde bondgenoten, die niet anders wilden dan beknotten van Duitsland, hadden grote invloed. De Duitse politici hebben gefaald omdat ze de ban niet konden doorbreken, omdat ze niets van de slechte positie van Duitsland begrepen, en daar ondervindt heel Europa al sinds jaar en dag groot nadeel van. Die ban werd door Merkel, dienaar van het slechte in de westerse cultuur, onderhouden en daarom kwam ze er in de westerse pers er goed van af. De
  pers, die altijd invloed van Rome ondergaat en die ook in Nederland wordt geloofd. Basis leugen, laster en verdraaiing. Basis Eerste Wereldoorlog. Basis ondergang van Duitsland. En het zwaar gehavende Europa anno 2020.

 22. Kretoloog

  In de Duitse media (links en rechts) wordt Angela Merkel deze dagen tot op haar enkels afgebrand. Van haar eens zo imposante statuur blijft helemaal niks meer over. Had ze in 2017 geen 4e termijn genomen, dan was haar deze afgang bespaard gebleven. Maar ja, wie niet van de geschiedenis wil leren (haar voorganger Helmut Kohl verging het precies zo) is gedoemd die te herhalen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.