Epidemie van criminele leerlingen! Dertig scholen in Randstad deden nooit aangifte, slaan nu eindelijk alarm

Doorgeladen vuurwapens, explosieven, cocaïne dealende leerlingen en zelfs leerlingen met een prijs op hun hoofd! Een bestuurder van scholenkoepel iHUB (30 scholen met ~3.000 leerlingen), zegt ‘het probleem niet langer in de doofpot te willen stoppen’. Dat werd hoog tijd!

De scholenkoepel vertegenwoordigt basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen in onder meer Rotterdam en Amsterdam. Ze vallen allemaal onder het speciaal onderwijs. Logisch dus dat daar eerder wat speelt dan op een ‘normale’ school. Maar wat hier nou bekend wordt gemaakt is echt verschrikkelijk!

Ze noemen niet hoe lang het aantal incidenten al wordt verzwegen, maar vorig jaar telden ze er al 3.500. Wel zegt schoolbestuurder Mariette van Leeuwen dit:

“We zien nu in drie maanden wat we eerder in drie jaar zagen.”

En met ‘incidenten’ bedoelt men alles van fysiek geweld tot wapenbezit en drugshandel. Met een kutsmoes dekken ze zichzelf nog in ook. Want ze erkennen weliswaar de fout dat ze praktisch nooit aangifte deden van de incidenten, maar het ministerie van Onderwijs heeft ze ook ‘niet verplicht om over het aantal incidenten te rapporteren’. En ja, als het ministerie zich niet expliciet bekommert om de veiligheid van leerlingen, waarom zou je dan zelf wel die moeite doen?

“Een veilige sfeer creëren in het onderwijs is volgens het bestuur van scholenkoepel i-Hub steeds moeilijker. Van Leeuwen: “De grens om wapens te gebruiken wordt veel kleiner. Je bent steeds meer een held.” De scholen doen al veel, zoals kluiscontroles, cameratoezicht en extra begeleiding voor leerlingen. Maar de hulp van andere instanties, zoals jeugdzorg en politie moet beter.”

Juist ja… nu drillrap ineens bekendheid krijgt en als verklarende factor voor wapenbezit en geweld onder jongeren wordt gezien, kan de beerput eindelijk open. Jarenlang zélf onder de pet houden dat docenten met doorgeladen vuurwapens worden bedreigd, dat er zelfs explosieven af zijn gegaan in die scholen. En dan nu het gore lef hebben om te janken over gebrek aan hulp! Mijn god zeg…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Pijnstiller

  Scholen zijn al decennie lang geen veilige plek voor kinderen

 2. Pijnstiller

  Scholen zijn al decennia lang geen veilige plek voor kinderen.

 3. Pijnstiller

  De groenlinks en D66 brigade die op school de dienst uitmaken hebben een andere agenda dan kinderen een veilige plek voor kennisvergaring te bieden

  1. Pijnstiller

   De zogenaamde kennisinstituten hebben de idiote Wesley’s, Doppertjes, Madiloba’s en Brandenbokjes voortgebracht

   1. Politiek Profeet

    Je gaat toch niet meer voor zo,n klas staan als docent(e)?
    Je lijkt wel gek, laat dat tuig maar over straat zwerven en de burgers molesteren in de randstad, die hebben zelf gezorgd dat dat tuig zich daar kan blijven nestelen.

 4. trutje

  Wat gaat er eigenlijk nog goed in Nederland het is een land geworden van dweilen met de kraan los en als het kalf verdronken is delft men de put. Alles wordt jaren onder de pet gehouden totdat het totaal uit de hand is gelopen en men er geen raad meer mee weet. Allemaal weer geschokt nou ik echt niet meer.

  1. trutje

   Kraan open natuurlijk.

  2. Ad Fundum

   Als mensen zich ‘trutje’ gaan noemen is het inderdaad al uit de hand gelopen.

   1. Rompui

    Ad fundum : Het in 1 keer ledigen van een vol glas alcohol wint anders de schoonheidsprijs ook niet zuiplap.

 5. Gebande Kok

  Quote : Ze vallen allemaal onder het speciaal onderwijs. Logisch dus dat daar eerder wat speelt dan op een ‘normale’ school.
  .
  Misschien voor Wout logisch maar ik snap die logica niet.

  1. Joshuak

   Omdat op speciaal onderwijs vindt je vaak de mensen met ernstige leerstoornissen meneer EU kok..

   Bijvoorbeeld ADHD en vele andere stoornissen zie je daar ongelofelijk veel met als resultaat dat er maar iets kleins hoeft te gebeuren en die leerlingen knallen uit elkaar.

   Of laat me raden, dit is politiek incorrect om te zeggen zeker? Jij bent meer van de methode “Als je een probleem niet erkent, dan is hét ook geen probleem.”

   Het werkt wel, maar je moet wel steeds grotere oordoppen en oogkleppen halen

   1. Gebande Kok

    Voor een Chileen die pas 3 jaar in Nederland is weet u best veel van wat er in mijn mooie Nederland speelt.
    Maar ADHD is geen leerstoornis.
    Verder is uw verhaal rijp voor het ronde archief.

    1. Joshuak

     En dat is omdat je denkt dat het westen uniek en superieur is en wij in Chili eigenlijk maar idiote zijn?

     Volgens mij moet jij je gedachte maar even dekolonialiseren in zon fantastisch opleiding van mevrouw Simons.

     Want wat je met zei is natuurlijk ongelofelijk discriminerend.

     Gekkigheid wegenomen natuurlijk hebben wij in Chili ook onderwijsplekken waar mensen met leerstoornissen worden samengebracht voor meer directe hulp tijdens hun opleiding..

     Wij hebben een onderwijs systeem bijna gelijk aan het westen.. Kwalitatief zijn de scholen niet allemaal even goed maar dit soort begeleiding is natuurlijk normaal in bijna alle “westerse landen”..

     Ben je überhaupt ooit buiten Europa geweest? Want in plaats van dat ik veel weet over Nederland, lijk jij absoluut niks te weten over de wereld buiten Europa

    2. Joshuak

     En ADHD is geen leerstoornis? Dus hyperactiviteit en concentratiegebrek heeft geen invloed op zijn of haar opleiding?

     Kom op zeg.. Denk je überhaupt na?

     1. Politiek Profeet

      Ik vraag me stilletjes af hoeveel subsidie….in hun jargon ..soepsiedieee ze de afgelopen jaren hebben opgevreten?
      Komt wellicht in de miljoenen….
      Nu ze hun deugkneuzenproject zien falen trekken ze aan de bel…..
      Lekker links meeheulen met de doelgroepen en uiteindelijk inzien/ervaren dat je nu zelf de kop van jut bent geworden met doorgeladen pistolen tegen je linkse rotkop…toch?

     2. Joshuak

      @politieke profeet

      Weet ik niet man, maar je hebt echt wel mensen die met dat soort leerlingen samenwerken omdat ze het echt leuk vinden en die mensen willen helpen..

      Collega zijn vrouw doet dat ook, maar zei zegt wel.. Die leerlingen moeten zich wel laten helpen. Als ze dat niet doen is het alsof je een estaffete houdt met 3 lijken in je team..

      Je zult ze dan constant over de streep moeten trekken maar hoeveel zin heeft dat want in de toekomst zal er ook niet iemand zijn die de hele dag hun handjes vasthoudt

   2. Ad Fundum

    “vind je’ @Joshuak. Het schiet maar niet op !

 6. Cootje

  Leuk hè 75 jaar thee drinken en het culturele erfgoed , leuk hè 75 wegkijken en de mensen gedwongen opzadelen met gast arbeiders , leuk hè die zuivere tweedeling in Nederland , leuk hè die totale verrotte ondermijning , leuk hè dat de weg van de sterkste al met de paplepel wordt ingoten , leuk hè dat er linkse en rechtse idioten rondlopen , leuk hè dat criminaliteit hoogtij viert en in alle lagen van de bevolking zit, leuk hè dat 10 jaar rutte de boel op scherp heeft gezet , leuk hè dat ze in Brussel Nederland extra willen laten betalen , leuk hè dat deze bananen republiek een te kort heeft aan politie douane leger onderwijzers zorgpersoneel , leuk hè dat wij nog net zoveel ambtenaren hebben als in 2000, leuk hè dat wij instellingen hebben als het UWV , het CBR, en de belastingdienst , leuk hè dat deze instellingen mee doen aan die ondermijning, leuk hè

  1. Cootje

   Ingegoten

   1. Politiek Profeet

    Nederland is zo verdeeld dat zelfs bij een grote overwinning van de pvv en het forum er tweestrijd zal blijven en zaken niet opgelost gaan worden.
    Daarvoor zijn we al te ver in het islamitisch moeras gezakt.
    Blijft over …..6 maanden anarchie in de straten…daarna 6 maanden militair ingrijpen en stabilisatie en daarna pas naar de stembussen….

    1. Cootje

     Is ook niet meer de redden , alleen is er binnen 20 jaar Mexicaanse toestanden , in Nederland hangen ze de granaten nog gelukkig aan de deuren , in België laten ze al afgaan , is de zelfde doelgroep daar dus niet ver van ons bed

 7. Cootje

  Onder 10 jaar Rutte we blijven met onze poten van hulpverleners af , daar komen het onderwijzend personeel nog bij , of je moet je opleiding volgen op de kweekscholen van de AL-fRITAH moskee in Utrecht , het wegkijken en het niet benoemen van de heersende cultuur verschillen, weet een elk weldenkend mens dat er al sinds de tijd van Hans Janmaat een zuivere tweedeling is in Nederland het demoniseren en het wegkijken van deze partijen is niet van de huidige tijd maar bestaat als sinds de thee cultuur . Om te overleven op school en zelfs in de maatschappij , politici wonen niet in de Vogelaar wijken , is het jij of ik . En de romantische regering met het nep parlement denk met een totale uitholling politie douane en leger dit te voorkomen, ze hebben een vuurwerkverbod ingesteld voor 31 december 2020 , wie gaat dit handhaven ?

  1. Politiek Profeet

   Bij voldoende staatsgelden zal de drentse militie handhaven,uiteraard carte blanche en voorzien van alle benodigde ehhh gereedschappen!

 8. C.A.Barstow

  Het is het gevolg van het feit dat ons onderwijsstelsel volledig is verpest en vergiftigd
  door een verachtelijk smerig linkse ideologie waarin alles mag, alles kan en moet kunnen, en wee je gebeente als jij er tegenin durft te gaan.

  Stem links weg,
  Stem FvD/PVV.

 9. Cootje

  Hugo de jonge , ze zijn jong en ze zijn ook kind , en je moet de ouders aanspreken , Hugo de jonge kan net als al die kwakzalvers in het kabinet een romantischs boek schrijven . / Ik ben nooit niet buiten geweest/ dubbele ontkenning , wat een lu,l

 10. Cootje

  Ik ben al wat ouder , maar als ik op dinsdag avond kijkt op nederland1 heb ik toch gewoon een stukje ijzer achter de deur staan , en ik kom liever negatief in het nieuws als ik er nog maar ben, en zo kan je je kinderen toch ook opvoeden , want een stille tocht door de buurt voor zinloos geweld is prachtig , maar je kan het beter na vertellen en een preek en mooie woorden van een thee minister of bestuurder is vaak voor de bühne

 11. J.Rademaker

  De generatie onkwetsbare, niemand mag deze kinderen aanraken wat ze ook doen.
  Hangt er een kind aan je zonnescherm en zeg je daar wat van dan krijg je met de politie te maken. Corrigerende tik van de buurman omdat je in zijn appelboom zit, mishandeling.

 12. Paardenmiddel

  Respect voor leraren is ver te zoeken.
  Ook de ouders schelden leraren uit. Gevolg: geweld. Dan een foeigesprekje.

 13. Baron von Munchhausen

  HET grote probleem: angst van leraren om van discriminatie te worden beschuldigd! Linkse onderwijs instanties willen niet dat geweld naar buiten wordt gebracht! Jarenlang bekend dat problemen (dus ook jeugdige messen bezitters) van import zijn!
  Nu het bekend wordt/is zal het snel in de doofpot gestopt worden!
  D66, PVDA en Groen-Links willen hier niets over horen!

  1. ome

   Neger

 14. Sando

  als je de moslims er nu eens niet mee telt in nederland dan is het probleem opgelost .Is toch ZO!

 15. evil knievel

  Goeiemorgen!

 16. Fonz

  Het wordt tijd dat naast de kinderen ook de opvoeders eens keihard aangepakt gaan worden..

  1. denktenk

   Getint reltuig wordt:

   Thuis opgevoederd en op straat opgevoed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.