Het land van Mark Rutte: 93-jarige Piet pleegt zelfmoord vanwege belachelijk slechte zorg

Het is te triest voor woorden: de 93-jarige Piet Bezemer besloot in december 2019 uit het leven te stappen. De reden? Hoewel hij bijna helemaal blind en doof was werd hij “te licht” bevonden voor een plek in een goed verpleeghuis. Dit terwijl hij kort voor de afwijzing om 18:00 uur was gevallen en pas om 22:00 uur overeind kon kopen toen een medewerker van de thuiszorg — nog steeds op de grond! — aantrof en hielp.

Het Algemeen Dagblad — een ranzige linkse krant die zo heel nu en dan tóch met een belangrijk artikel komt, zoals nu — bericht dat Piet op de 20e van december zelfmoord pleegde. Zijn zus, Bep, legt uit dat de wijkverpleegster die ochtend aanbelde bij Piet, maar dat er niemand opendeed. Dat was verdacht, want Piet was altijd vroeg op. Vervolgens keek Beps echtgenoot, Wilt, in de kamer. De balkondeur stond op. “Daar stond zijn stoel. Die had hij altijd in de slaapkamer staan. Hij was slecht ter been en nagenoeg blind. Die stoel gebruikte hij om uit bed te komen. Hij moet al schuifelend met die stoel helemaal door de kamer zijn gegaan. Ik keek over de rand van het balkon en zag meteen onder het wateroppervlak z’n grijze koppie.”

De familie twijfelt er geen moment aan dat de combinatie van de valpartij en de afwijzing van het verpleeghuis Piet tot zijn daad hebben gebracht. Hij wilde dolgraag naar het in aanbouw zijnde zorgcomplex Rijnzate, maar in de loop van 2019 kreeg hij te horen dat hij niet voor een plekje in aanmerking kwam. Hij moest dus gewoon in zijn eigen woning blijven, waar hij verpieterde en waar hij de zorg niet kón krijgen die hij nodig had.

Piet werd steeds depressiever, steeds negatiever, en besloot uiteindelijk om het dan maar voor gezien te houden. Zo hoefde het niet voor hem.

Laat dat nou eens goed op je inwerken. Een man, een Nederlander!, wordt 93 jaar oud. Hij ziet van alles in zijn leven. Hij maakt de Tweede Wereldoorlog mee. Hij helpt het land op te bouwen na die vreselijke jaren. Hij zet door. Hij trouwt. Hij zet altijd door. Nooit geeft hij op. Hij zet zich in voor zijn kerk. Hij wordt ziek, andere mensen in zijn omgeving worden ziek. Zijn vrouw overlijdt. Maar Piet geeft niet op. Nooit. Hij blijft doorgaan… tot hij op 93-jarige leeft zo ontzettend depressief is geworden door de walgelijke zorg in ons land dat hij zelfmoord pleegt.

Het wordt werkelijk niet triester dan dat. Het ergste? Er zijn heel veel ouderen die precies hetzelfde meemaken als Piet; mensen die hun leven niet als “voltooid” beschouwen, zoals Pia Dijkstra ons wil doen geloven, maar die gewoon depressief tot op het bot zijn omdat Mark Rutte de ouderenzorg in ons land compleet verpest heeft.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor zijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

Want ja, laten we hier geen doekjes om winden. De dood van Piet — en die van andere ouderen als hij — komt op het conto van Mark Rutte. Als premier is hij hoofdverantwoordelijk voor het afbraakbeleid in de ouderenzorg. Hij — niemand anders — is de voornaamste oorzaak van deze problematiek. Het komt door hém en zijn nietsontziend anti-ouderenbeleid dat letterlijk tienduizend bejaarden het voor gezien willen houden… terwijl ze eigenlijk, als ze goed verzorgd werden, nog heel graag wat jaren op deze aardbol zouden willen leven om te zien hoe de kleinkinderen opgroeien.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. nu ik

  rutte verzint wel iets lachwekkends zodat ie het gewoon in zijn derde zin kan weglachen.

  stem sociaal , stem PVV , ze hebben een compleet programma voor de zorg.

 2. Stanly2000

  Prachtig, gaaf land!

 3. Gerda

  Spaart weer kosten verpleeghuis uit.

 4. Kretoloog

  Even nagaan: wie is ook alweer verantwoordelijk voor de zorg? O ja, Hugo de Jonge van het CDA. De minister die wekelijks in de zonnebank ligt te bruinen en die loopt te pronken met zijn avant-gardistische schoenencollectie. Een narcistische egotripper, die zichzelf belangrijker vindt dan al die miljoenen burgers waar hij voor is aangesteld.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Hugo !
   Prototype van een Satanist van verdachte huize…
   Het kabinet zit er vol van !

 5. Madretsma

  Precies, daar draait het om, doorgaan. Dat is wat Piet jaar in jaar uit is voorgehouden. Doorgaan. Maar waarom een bedelbrief er tussendoor?

 6. Hendrie1963

  Dat is precies wat rutte wil. Hij wil graag van de ouderen af. Dat hij landverrader is dat is bekend maar zo erg had ik nog niet gehoord. Net als bij de 75 jarige herdenking waar de EU volkslied wordt gedraaid. De mensen die gevochten hebben voor dit land draaien zich in het graf om. Waar is het vaderland liefde. En waar is het Wilhelmus. Ik heb al gehoord dat mensen kwaad zijn weggelopen. Zo gaat rutte met zijn volk om. Gaan ze de EU lied draaien. Sinds wanneer is Duitsland bevrijd want die zit ook in de EU. En dan weer schijnheilig met 5 mei met die rotkop vooraan staan. Vieze verrader. Als je ergens zuinig op moet zijn dan is dat wel onze ouderen.

 7. Kim de Roder

  Er zijn weinig landen in de wereld waar de kwaliteit van de ouderenzorg op zo’n hoog niveau staat en waar zo veel geld aan deze vorm van zorg wordt uitgegeven.

  Het uitvergroten van dit tragische incident om dit krankzinnig demagogische punt te maken is ranzig en misselijkmakend.

  Dat er op dit blog verstandelijk gehandicapten rondhangen die dit soort waanzin geweldig vinden is een tragisch gegeven. Dat Michael van der Galien dit soort zieke demagogische bagger hier durft neer te plempen is echter onvergeeflijk. Het tekent het trieste niveau van DDS. Lager kan men niet zakken.

  1. Op Koers

   Mee eens ! Het meest stuitende is de bedelpartij voor deze ‘mooie website’ .De eigenaar geeft een aardig inzicht in zijn karakterstructuur met zijn bijdrage om en passant te cashen.

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak! Ik vind het wel een goed voorbeeld voor je. Je bent toch al jaren overbodig en vervelend. Kom op wees een vent en stop ermee!

  2. Johnsen

   Kim voortreffelijk verwoord!

  3. Top

   Ach gossie, ons aller ‘sneeuwvlokje’ Kim, heeft er verstand van. Als haar tijd gekomen is, dat ze afhankelijk is van ‘de zorg’ piept ze wel anders. Maar ja, wat moet je anders, als zelfs de LBO niet hebt afgemaakt.

  4. Fonz

   “Er zijn weinig landen in de wereld waar de kwaliteit van de ouderenzorg op zo’n hoog niveau staat”

   Er zijn héél weinig landen waar de burgers VERPLICHT zo enorm veel betalen voor zorg dus is het logisch dat de zorg goed is

  5. Original NL

   Quote…Er zijn weinig landen in de wereld waar de kwaliteit van de ouderenzorg op zo’n hoog niveau staat…….
   Ik kan wel zien dat je daarmee totaal geen ervaring hebt sukkel…hoe durf je dit te beweren!
   Onder wat voor steen leef jij eigenlijk?
   Hoeveel mensen staan er ook alweer op de wachtlijst voor een verpleegtehuis leugenaar?

  6. Scherpeblik

   Duidelijk dat je totaal niets van deze materie weet.
   Je bent kennelijk vergeten dat de verzorgingshuizen sinds 2015 gesloten zijn en verpleeghuizen alleen toegankelijk zijn voor de meest zware vnl. psychogeriatrische gevallen. Ook interesseert het je kennelijk niet zoals ook uit het bericht blijkt, dat het politieke dogma, zo lang mogelijk thuis wonen, met slechts kort aanwezige thuiszorg, hier debet aan is. Het was nl. domweg een bezuiniging, verpakt onder het mom van betere zorg dichtbij. Kennelijk ben je zo dom en naïef dat je daar in stinkt. De thuiszorg kan nl. geen 7×24 uurs toezicht houden, zoals dat wel in de verzorgingshuizen gold.
   Nu de cijfers:
   In 2018 overleden 4.628 inwoners van Nederland door een ongelukkige val. Ruim 75 procent van de overledenen was 80 jaar of ouder. Vrijwel alle hulpbehoefende ouderen wonen thuis met qua tijd een beetje thuiszorg. Het aantal dodelijke valpartijen is sinds het sluiten van verzorgingshuizen scherp gestegen. Dus het gevolg van kabinetsbeleid. De politiek kijkt gewoon weg van deze gruwelijke cijfers, een veelvoud van het jaarlijks aantal verkeersdoden. Nou jij weer….

 8. Bolkestein

  Wie in Nederland woont kan beter niet oud worden. Met ons belastinggeld worden asielzoekers wel verwend en voorgetrokken, maar onze eigen ouderen kunnen creperen. Links noemt dit sociaal…

 9. Cycle25

  Ouderenzorg en liberalisme, dat gaat gewoon niet samen. Collectiviteit is voor VVD een onding, dit soort berichten zal vaker voorkomen.

  1. Top

   Je vindt het dan toch niet erg storend, als ik er dan een paar mee neem, die verantwoordelijk zijn voor deze vorm verraad?

 10. Seneca

  @MvdG
  je hebt helaas gelijk! dit gave land – een vaasje, weet je nog – is compleet naar de Filistijnen geholpen. in NL leven toch meer masochisten dan ik dacht. die idioten, die alleen geestelijk genot krijgen door zich – figuurlijk – door Rutte cs laten kastijden, blijven op hem stemmen. tot er een golf van ontevreden burgers, dit tuig, letterlijk van de aardbodem doet verdwijnen.

 11. Zweedse kok

  De 93 jarige zijn tragische dood is Michael van der Galien zijn brood.
  How low can hou het vd Galien?

 12. Beukman

  De ouderenzorg zal de komende jaren nog veel verder achteruitgaan door de demografische verschuivingen die ons te wachten staan. Ouderenzorg wordt onbetaalbaar en er zal relatief nóg minder personeel zijn.
  Het wordt tijd voor een goed euthanasiebeleid inclusief de mogelijkheid voor ouderen om de regie over hun leven in eigen hand te krijgen middels een zgn “laatste wil middel”. Niet iedereen heeft zin om 93 te worden. Alleen al van de 55 plussers lopen er meer dan 10.000 rond die een wens hebben tot levensbeëindiging.

  Overigens plegen dagelijks zo’n vijf Nederlanders zelfmoord. Helaas zijn de meesten veel jonger dan 93.

  1. Kim de Roder

   “Ouderenzorg wordt onbetaalbaar en er zal relatief nóg minder personeel zijn.
   Het wordt tijd voor een goed euthanasiebeleid inclusief de mogelijkheid voor ouderen om de regie over hun leven in eigen hand te krijgen middels een zgn “laatste wil middel”.”

   Alarmerende waanzin.

  2. Original NL

   Het wordt idd tijd om je te laten euthaniseren beukman…mocht dit niet lukken help ik je graag een handje!

 13. Fonz

  Je vraagt je af waar de kinderen dan zijn voor de zorg, je moet eens kijken in landen waar dit wel gebeurd wat er gebeurt met de gemiddelde leeftijd

 14. Jack Flash

  Alles loopt volgens plan.
  Dit “gave land” zit systematisch het eigen volk op te ruimen,zoniet, het land uit te jagen.

 15. Vit

  Ik mag hopen dat ik voor die tijd dat ik hulpbehoevend wordt uitstap, als je die oudjes op hun dood ziet zitten wachten word je niet vrolijk van, als het zover is hoop ik er zelf een eind aan te kunnen maken als ik dat nog kan, een drankje van kaliumchloraat maken of zo. Een vriend van me kreeg een hersenbloeding en kon niets meer en dacht ik hoop dat ik dat kan voorkomen.

  1. Beukman

   Ben je al lid van Coöperatie Laatste Wil, @Vit? Zoniet: doen!

 16. Bunky01

  Vele volksvertegenwoordigers zijn toe aan de “pil van opzouten”. Nederland is handen gevallen van de witteboordencriminaliteit. En maar lachen en appen in de Kamer. Het is te gek om los te lopen. De zorg in z’n algemeenheid kan best worden betaald maar sodemieter er dan eerst alle illegalen eruit en sluit de grenzen. Stap uit de monsterlijke EU

 17. Pescador

  prachtig mooi land hé dat Nederland , volgens sommige partijen zoals dictatuur 66 en en die Marokkaanse sekte van klaver , is het het beste als we de mensen na hun 70ste afmaken dat scheelt veel in de zorg kosten, ik stel voor dat wij die badgasten afmaken dat scheelt nog meer problemen.

  1. Veteraan

   @ Pescador
   Ik vind het wel een goed idee dat huistrollen worden afgemaakt en daar mag een leeftijdsgrens geen rol in spelen. Ook Trollen onder de 70 mogen in aanmerking komen al zullen er daar niet veel van zijn.
   Ook criminelen [zowel auto als allochjes] mogen meedoen met deze behandeling.

 18. ReneR

  Mark Rutte, een heel naar virus dat echt gewoon snel verwijderd moet worden uit onze politiek. NEXIT is de volgende logische stap.

  1. Blitzkrieg

   ReneR : We moeten het nog even uitzitten tot na de verkiezingen, maar Rutte is daarna definitief verleden tijd 🙂 .

   1. Pescador

    dat hoop ik toch wel en de EU ook als het aan mij ligt.

    1. Blitzkrieg

     Pescador : Reken er maar op dat er in de achterkamertjes van Brussel spoed overleg is.

 19. Original NL

  Toch niet onze piet51!!???

 20. Mar155

  Heel in – en in triest. Maar migranten uit veilige landen krijgen wel meteen een opvang plaats. We hebben een heel fout beleid. En we moeten ook z.s.m. uit de EU vandaan. Net als Engeland deed.

 21. Tuinpaden

  Hoe creëer je anders meer woonruimte..

 22. rujoleki

  Als de ouderen op de PVV of het FvD stemmen dan gaan zij weer voor. Doen ze dat niet dan is dit het resultaat.

 23. Racerfirst

  Rutte wil niet NAAR Brussel!
  De opdracht van EU is : Maak van Nederland het eerste model EU provincie!
  En daarbij hoort het toelaten van veel emigranten, dat moet dan ten koste van anderen!
  Het helpt als ouderen verdwijnen en als erfenis vervalt aan de staat is dit mooi meegenomen!

 24. Joost mag het weten

  Rutte en z’n kabinet zorgen er wel voor dat je je leven als “voltooid” beschouwd…

 25. JeMoerigeHoeder

  stel je niet aan, je kan gewoon legitiem euthanasie uitvoeren..je bent echt niet bijzonder met je 93, entitled stille laffe generatie.

  1. Jannes46

   En wat zijn jouw heldendaden voor NL dan geweest? Genoeg aan een A4-tje?

 26. pjerry

  Links spiegelt altijd zichzelf, wat zeggen zijn ze zelf.

 27. Jannes46

  Met dank aan Dood66.

 28. perry

  En dan hebben ze het niet eens over de NAVO bijdrage á 2% BBP, waar niet aan wordt voldaan!
  Nee, kritiek op Trump mbt dit thema is misplaatst, tot dusver heeft deze extraverte President het gelijk aan zijn zijde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.