Hoogleraar en demograaf Jan Latten: ‘Komt de EU binnenkort met een nieuw immigratie-dictaat voor Nederland?’

Hoogleraar en demograaf Jan Latten vreest voor een nieuwe Brusselse dwangsom voor Nederland om nog meer immigranten op te nemen. Hij vraagt zich dan ook af of de Europese Unie binnenkort met een nieuw immigratie-dictaat zal aankloppen bij de Nederlandse regering.

Volgens Latten zullen er rond 2030 grote problemen ontstaan als de Nederlandse bevolking naar schatting zal zijn gegroeid met meer dan 100.000 personen. 82.000 van deze nieuwe Nederlanders komt het land binnen via immigratie.

In gesprek met WNL op Radio 1 zegt Latten daarover:

“Het komt met name door immigratie en het lijkt erop dat daar totaal geen grip op is. Hebben wij nog wel enige zeggenschap over de mate van groei? Het lijkt alsof er geen bovengrens is, dat vind ik wel zorgelijk.”

Jan Latten heeft zich in het verleden al veel vaker kritisch uitgesproken over de houding van de Europese Unie en de immigratiegroei binnen Nederland. Vorig jaar noemde Latten het nog vreemd dat men zich in Nederland zo druk maakt om duurzaamheid, maar tegelijkertijd de impact van bevolkingsgroei onbesproken laat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Fonz

  Dat hoeft niet want leugenclown Rutte en co hebben Nederland allang verkocht aan de EU

 2. Zweedse kok

  Geen dank Kenneth, graag gedaan.

  1. Hard

   Zweedse kok?

   Daar horen we binnenkort niets meer van, hij slaat de hand die hem voedt.

   1. Zweedse kok

    Klopt, ik word per reactie door DDS betaald.

 3. Sharktyricon

  Goed leesmateriaal over dit soort ideeen:
  h**ps://www.adl.org/resources/backgrounders/from-alt-right-to-alt-lite-naming-the-hate

 4. Promeush

  Soevereniteit nou echt niet. Nederland beslist nergens meer zelf over. Waarom hebben we nog een regering?

 5. Kretoloog

  Jan Latten heeft het goed in het snotje wat er allemaal gaande is in Europa en de EU in het bijzonder. Jammer dat hij pas kritisch werd op het beleid, nadat hij gepensioneerd was. Toen hij nog bij de overheid werkte, hoorde je hem nooit over de negatieve effecten van de migratie. Zie je wel vaker, bv. bij oud-minister Ronald Plasterk.

 6. ikweetwatikwil

  Dus zolang ze voor de overheid werken, lopen ze mee voor hun broodje. Zijn ze met pensioen dan schrijven ze hun eigen mening.

  Zo weet je wat er bij de overheid zit. Die zijn er niet voor de burger , maar voor hun broodje.

  Geef mij de PVV maar, recht voor de raap.

 7. Rammstein

  Bleef het maar beperkt tot 100.000 nieuwe inwoners tot 2030. Kenneth heeft een beetje moeite met grote getallen, want het gaat om 1.000.000 (1 miljoen). Vorig jaar alleen al kwamen er 134.000 nieuwe inwoners bij.

 8. Heinrich

  Hoogleraar en demograaf Jan Latten is een realist, zonder racistische/fascistische denkbeelden of uitspraken.
  Ik denk dat deze man zijn politieke voorkeur privé houdt, anders krijgt hij nóóit meer een microfoon te zien.
  Hij heeft in elk geval géén geitenwollen sokken!

 9. Michael M

  Een grote groep links denkt niet eens aan de gevolgen van massale immigratie, want ze kunnen niet denken. Op het moment dat ze gaan proberen om te denken, is het helaas voor velen andere groepen al te laat. Homo’s, joden, enzovoorts zullen naar veilige havens moeten emigreren. Bij immigratie emigreer je niet alleen mensen maar ook het andere denken mee!

 10. Michael M

  Rutte is de grootste ramp van deze eeuw en gaat de geschiedenis boeken in als de grootste ramp van deze eeuw. Over 100 jaar zullen ze zeggen wat een vreselijk kabinetten dit zijn geweest.

  1. Hard

   Hij heeft 10 jaar lang kunnen slopen!

  2. Original NL

   Quote….Over 100 jaar zullen ze zeggen wat een vreselijk kabinetten dit zijn geweest…..
   Pas over 100 jaar???? Wat denkt u van nu?

 11. Michael M

  Daarom NEXIT. Nederland bepaald wie hier binnen komt. Dat doe je ook met je eigen huis! Of geef je je sleutel af!

 12. kees cup

  Blijkbaar slaagt het partijkartel er nog steeds in om na elke democratische verkiezingsronde, een regering samen te stellen, die een xenofiel beleid kan uitdragen, met dank aan onze linkse premier Rutte, knechtje van de heer Klaver.
  Grote veranderingen hierin zie ik niet snel plaatsvinden wegens de smoes “Brussel ”.
  Ik ben dus niet erg optimistisch op dit gebied voor de komende jaren.
  Deze tsunami van gelukzoekers vergelijk ik met een plaag van woestijnsprinkhanen (lekker actueel), deze woestijnsprinkhanen ,op twee benen, vestigen zich hier om zich vol te vreten, dus niet als vluchteling en al helemaal niet om een positieve bijdrage aan onze maatschappij te leveren.
  Hebben ze ons land uiteindelijk helemaal leeg geparasiteerd dan vertrekken ze weer vanzelf. Met in hun voetspoor, hoop ik, de leiding van het huidige partij kartel 🙂
  Daarna pas zouden wij ons land weer kunnen opbouwen.

 13. Heras

  Jan Latten: ja, ze zullen weer komen met prachtige ideeën, geldig tot aan de verkiezingen in 2021

 14. nu ik

  Als we slim zijn zijn we weg voordat de idioterie verder uitgewerkt wordt in wetgeving. Volg de Britten en haal opgelucht adem als je uit het keurslijf de eU gestapt bent.

  stem sociaal , stem PVV

 15. Wim Vreeswijk

  Als de EU nog een keer met een migratie-dictaat komt, en de bewuste migranten zijn absoluut geen raketgeleerden of hooggeschoolde expats, ontstaat er een steeds grotere onderlaag. Deze afrikanisering leidt uiteindelijk alleen maar tot armoedisering en nog meer binnenlandse onderdrukking van de eigen bevolking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.