Is dit een grap? ‘Marechaussee aangeklaagd om etnisch profileren’

KOZP heeft nu een waarschijnlijk een ander doelwit gevonden dan leuke kinderfeestjes; het is de beurt aan onze marechaussee om te dekoloniseren. De marechaussee is namelijk ‘fout’, want ze doen aan etnisch profileren – alhoewel dit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met dat bepaalde groepen ook eerder bereid zijn om fouten dingen te doen. Na de politie is het nu de beurt aan de marechaussee om het boetekleed aan te trekken!

De Volkskrant begint al direct lekker: ‘de marechaussee discrimineert niet witte mensen’. Bij zo’n kneuterige opening ben je direct AF.

Vier organisaties en twee burgers stappen naar de rechter omdat de marechausse mensen systematisch zouden discrimineren. Helaas vergeten deze clubs dat ze dat ook deels doen om ons land te beschermen, want de statistieken zien er waarschijnlijk niet rooskleurig uit voor de ‘gediscrimineerde groepen’.

Onze koene ridders van Amnesty International, Control Alt Delete, antidiscrimantiebureau RADAR en het NJCM stappen dus naar de rechter. Voor gerechtigheid menen ze.

De organisaties zijn het niet eens met het gebruik van risicoprofielen. Dit zou discriminerend en stigmatiserend zijn. Alhoewel ik zelf denk dat de marechaussee er echt wel goed over heeft nagedacht hoe die profielen eruit zien en waarom iemand er bij een bepaald profiel hoort.

We zullen zien of de rechter het noodzakelijk vindt om de marechaussee te dekoloniseren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Duckday

  Dit land is volledig de weg kwijt Ziek worden van die woorden.Als het ze niet aanstaat klinkt het woord DISCRIMINATIE Je krijgt steeds meer hekel aan deze mensen die woorden slaan kant nog wal.Laat ze zelf de advocaatkosten betalen! Ze lokken het zelf uit.Schop die bestuurders gewoon van hun stoel af die dit steeds maar het aan wakkeren.

  1. Blitzkrieg

   Duckday : Gewoon statistiek…?!! Ah, nu snap ik waarom we van sylvana de wiskunde moesten dekoloniseren.

  2. hans-e-pans

   Als deze woorden maar vaak genoeg gebruikt/bezigt gaan worden dan vrliezen ze vanzelf hun betekenis. Dus wie houd dat tegen.

 2. Pijnstiller

  Tot niet zo heel lang geleden, nooit negatieve gedachten gehad over negers en kleurlingen. Dit soort gasten zorgt er echter voor dat negetieve sentimenten ontstaan.

  Ze veroorzaken hierzelf het racisme mee dat ze menen te bestrijden. Zo hou je je doelstelling wal lekker actueel.

  Laat ons nu eens beginnen met al deze clubjes, wit, roze, rood, vanille, mokka, bruin en zwart (en wie ik abussievelijk vergeten ben), geen subsidie meer te verlenen

 3. Hendrie1963

  Als de rechter verstandig is gaan ze kozp verbieden. Want ze hebben iedere week een rechtzaak door deze idioten. Krijg steeds meer hekel aan zwarten.

  1. Blitzkrieg

   Hendrie1963 :
   Quote : “Krijg steeds meer hekel aan zwarten.”
   Dat geeft je ze precies wat ze willen. Identiteitspolitiek is erop gericht om mensen tegen elkaar uit te spelen, vergeet dat nooit.

   Waarom denk je anders dat onze overheid KOZP subsidieert?

 4. Ron

  Het is geen grap denk ik. Infiltreren op alle fronten.
  Maak het wettelijk onmogelijk om een lichtgetinte aan te houden en ze kunnen vrij doorlopen met bomgordel.

  En voor de deugers, nee ik zeg niet dat alle lichtgetinte een bomgordel draagt maar wel elke bomgordel drager is licht getint.

 5. Bullshit16

  Heel simpel koop geen staatslot meer of andere loten dan zijn deze clubjes zo weg wand deze haat zaaiende clubjes worden ondersteund door deze staatsloterij in andere loten ik doe er niet meer aan mee nu jullie nog
  ST
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Peetjoh

  Ja zo kan je het noemen,etnisch profileren. Ik noem het mensenkennis. De marechaussee noemt het ervaring. Jammer dat geen enkele geprofileerde beseft dat het zijn soortgenoten zijn die hier voor zorgen, met hun criminele gedrag.

 7. ervi

  Ze zullen hun zaak aanbrengen bij een D-66 rechter die hen vervolgens gelijk geeft.
  Hebben ze weer een zogenaamd blank suprematisch bastion geslecht.
  Best walgelijk, vindt U niet?

  1. Marija

   Het gevaar komt alweer van links.
   Dat is wat wij moeten bestrijden.
   Weg met alle linkse halve zolen van hoog tot laag,
   Stem ze weg.

 8. Jack Flash

  Kozp zorgt ervoor dat mensen steeds meer een hekel aan negers krijgen,het is blijkbaar de bedoeling.

 9. musicmaniac

  Willen we in angst leven? Willen we aanslagen in Nederland? Willen we dat onze [blanke] monden worden gesnoerd? Willen we onze identiteit verliezen? Willen we dat hulpverleners worden belaagd? Willen we dat vrouwen geen rechten meer hebben behalve de plicht zich in kopvodden te verhullen? Willen we de sharia in Nederland? Willen we de democratie afschaffen? Willen we een tsunami van zgn. niet westerse vluchtelingen? Willen we Airfryer als premier? Stem dan vooral NIET op de PVV of FvD, maar op links!

 10. Vliegenvanger

  Weet je wat ik discrimineren vind?
  Dat wij Hollanders moeten werken om die gelukszoekers aan het vreten te houden.. dat is pas discrimineren.

 11. harte385

  Begin steeds harder te kotsen van al dit tuig. Ga lekker in je eigen land lopen klooien en pleur hier dus op

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.