Mark Rutte snapt de kritiek van de Verenigde Staten op Europa: ‘Donald Trump heeft gelijk!’

Premier Mark Rutte neemt het onverwachts op voor de Amerikaanse president Donald Trump. De Nederlandse regeringsleider geeft Trump gelijk op zijn zware kritiek op internationale organisaties als de Europese Unie en de NAVO.

Mark Rutte uitte zijn kritiek op de internationale veiligheidsconferentie in München:

“Die organisaties waren de laatste jaren gewoon allemaal zwak. We moeten Trump niet meteen afwijzen, of in de hoek zetten, dat werkt niet. Niet met hem praten, als kleine kinderen, en de hele dag over hem roddelen, heeft geen zin”, betoogde Rutte.”

Vervolgens complimenteert Mark Rutte zijn Amerikaanse collega Donald Trump:

“We dienen juist gebruik te maken van de aanwezigheid van Trump, om internationale organisaties te versterken. Die hebben we uiteindelijk nodig. En als het om de NAVO gaat, erkent Amerika dat ook. De Verenigde Staten zijn vanuit hun eigenbelang in Europa actief. Omdat de Russen meer invloed krijgen.”

Dat de campagne in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen alweer volop is begonnen, bewijst Rutte dit weekend door het nieuws te halen met standpunten die haaks staan op de huidige progressieve koers van de VVD. Zo zei Rutte zich te hebben geërgerd aan het meerjarige begrotingsplan van de Europese Unie.

.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Bockbeer

  Mark Rutte?

  1. ome

   Mark wie?

   1. Rogul

    Ome wie?

    1. Rompui

     roggel wie ?

  2. Blitzkrieg

   Bockbeer : Hoe gaat de NPO zich hier uit lullen?

 2. Baron von Munchhausen

  ” Mark Rutte snapt de kritiek van de Verenigde Staten op Europa: ‘Donald Trump heeft gelijk!”
  Toestemming van Merkel om dit te mogen zeggen. Op voorwaarde: meer geld naar Brussel! “Ons” Markje heeft al akkoord gegeven!
  Vanaf morgen “mondje dicht” Markje!

  1. hans-e-pans

   We kunnen nu als Nederland wel vergeten dat we de verhoging van de landsbijdrage aan de EU niet hoeven te betalen.

   Normaal vallen de eikels in de herfst op de grond, maar eikel Mark R. ligt eigenlijk al jaren op de grond.

 3. Baron von Munchhausen

  5 x M = : geen rekensom!
  Maar:
  Mussert, landverrader, wilde Nederland aan Duitsland verkopen. Ter dood gebracht!
  Mark, idem en dito Mussert. Glijdt op Tefal-wijze weg van de strop.
  Merkel, zet voort waar Duitsland in 1945 struikelde.
  Macht is in Berlijn herrezen!
  Meelopers en uitvoerders zijn de enorme zakkenvullende (EU) “Zonnekoningen/innen” en Europa verkwanselde…………ja…..wat is een nieuw woord voor NSB’er?

 4. Cootje

  De knapste chirurgen heb je in Nederland en de innovatie is ook van uitzonderlijke kwaliteit een l:ul. 2 oren aangenaaid en nog minster president van Nederland gemaakt , en die oren zitten niet in de weg want buiten het pissen gebruik hij hem toch niet , of zal MACRON hem wat ingefluisterd hebben ?

 5. Piet Klein

  Het probleem met Mark Rutte is dat je van zijn uitspraken eigenlijk nooit weet of dat een serieus politiek standpunt is of slechts verkiezingstaal in de aanloop van de verkiezingen in NL. De VVD zal de rekensom hebben gemaakt en zien dat haar kiezers weglopen vermoedelijk naar rechts, dat er op links niets te halen als het kiezers betreft. Tip voor de kiezer, luister niet naar Rutte en kijk slechts naar zijn daden. Nu komt in het nieuws dat Rutte zich verzet tegen meer afdracht naar de EU. Absoluut een zinnig standpunt maar nog aan de zwakke kant, hij zou moeten pleiten voor minder afdracht aan de EU. Luister niet naar hem en kijk naar zijn daden. De kans is niet ondenkbeeldig dat de afdracht toch verhoogd wordt en gepresenteerd wordt als een succes van Rutte. Dan wordt hij geprezen omdat het toch een beetje minder is dan gedacht maar feitelijk dan weer meer. Ik kan het niet voorspellen. Het advies blijft vergeet Rutte zijn taal en kijk naar zijn daden. Een paar voorbeelden Rutte ging de verkiezingen met het imago de immigratie te beperken. We krijgen nu per jaar een stad als Zwolle er bij. Krankjorum en heus immigranten zijn aardige mensen. Nederland kan deze aantallen niet aan. Het Oekraïne referendum, u kent het resultaat. De zorg in de problemen , onderwijs in de problemen, boeren worden de problemen ingejaagd, huizen markt volledig uit het lood, vervoer duurste van Europa, lange files, pensioenen onnodig gekort. De coalitie, het partijkartel is inherent onbetrouwbaar. Vergeet Rutte zijn taal en kijk slecht naar zijn daden.

 6. Hendrie1963

  Mark rutte complimenteert zijn collega Donald Trump??? Hoezo collega? Hoe kun je in godsnaam die vergelijking maken. Trump heeft Amerika niet weggegeven aan de EU. Trump bedonderd zijn volk niet met verraad en liegen. Rutte wel. Amerika eerst. Nederland Second en de EU eerst. Ik wou dat wij zo’n minister president hadden en eentje met ballen en geen jankende homo.

 7. Ron

  Het wordt Rutte wat warm onder zijn voetjes.
  Tja het succes van Trump kan je niet blijven framen en bagatelliseren.

 8. Fonz

  Leugenclown Rutte? joh het interesseert hem echt geen reet wat Trump zegt, leugenclown Rutte is geen leider maar uitvoerder

 9. Timber

  Wauw! Rutte de super kameleon. Zou hij ook van kleur kunnen veranderen!?

  1. Blitzkrieg

   Timber : Waarschijnlijk wel, hij schijt zeven kleuren stront.

 10. crimson1960

  Verkiezingen komen eraan. Rutte de draaikont. Leugenaar.

 11. Appelstroop

  Trump openlijk gelijk geven als hij gelijk heeft, tegengas geven aan de EU, hardere aanpak criminele azielzoekers en illegalen.

  Dit heeft helemaal niets met de verkiezingen te maken.

 12. Bullshit16

  Bla bla bla bla Rutte weer door de bocht hij is bang dat trump gaat winnen hij had gedacht ach 4 jaartjes dan zijn we weer van trump af maar dat lijkt nu toch mis te gaan trump gaat dik winnen in Rutte moet op zijn knietjes bij trump om zijn NAVO contributies te betalen wat Rutte niet kan wand alle geld gaat op aan Brussel in aan die gelukszoekers die vuile leugenaars moeten opdonderen STEM ZE WEG
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 13. JFU

  Ons lachebekje gaat nu al opmerkingen maken die aanslaan bij het merendeel van de kiezers. Maar ja….volgend jaar verkiezingen, en dan moet je vroeg daarmee beginnen.
  Helaas zullen vele kiezers hier weer in trappen, en deze verrader van de democratie, zijn oude achterban, en moslim knuffelaar weer steunen. Helaas is de VVD een groen linkse partij geworden, die niets meer te bieden heeft aan de liberale kiezers. En zijn mooie praatjes…trap er niet in.

  1. DidiMadloba

   Niets te bieden aan liberale kiezers?
   Onder Bolkestein werd de VVD een grimmige conservatieve partij. Pechtold had gelijk toen hij eens zei: echte liberalen hebben bij de VVD niets te zoeken.
   Bedenk dat een “liberal” in Amerikaanse terminologie extreem links is.
   Maar uiteindelijk gaat het om vrijheid, en die past niet per se bij conservatieve standpunten.

   1. JochemX

    Nou, nou, Didi, uw rooie vriendjes kunnen er ook wat van. Socialisme en vrijheid? Mag ik even hartelijk lachen? U verwart vrijheid met ‘laat maar waaien’, de Nederlandse variant van tolerantie.

   2. Rosasolis

    @Didi M. Eigenlijk zijn er in Amerika 3 partijen: de Democraten, Republicanen, en de kleinere partij: de Liberalen. Bij de Republicanen zijn er twee groepen:
    gewoon conservatief, of extreem-rechts, vaak racistisch. Bij de Democraten zijn er de grootste groep midden-standers, en ook dan echte ouderwetse socialisten. Bij de kleine Liberal Partij is het veel moelijker om een stempel te geven. Zijn ze midden-standers?.
    Wie weet. Zeer onduidelijk, daarom blijft de Liberal Partij in Amerika klein.
    Het is veel duidelijker met de politiek in Canada. De conservatieven houden aan de bekende werkwijze, en geven het echte beeld van deze land. Komt op voor traditionele waarde, economie, onderwijs, vooruitgang, en samenwerking met andere landen. Op een voorzichtig manier. Ik heb altijd op deze partij gestemd.
    Dan heb je de Liberalen van Dandy Papa en idem zoon Trudeau, die meer van sensatie houden, dan echte plannen voor de toekomst. Omdat zij veel te weinig kennis hebben van deze grote land, zijn veel van hun plannen niet uitvoerbaar.
    En dan is er de New Democrate Party van Canada. (Zij zijn rond 50 jaar oud, maar heten gewoon zo). De NDP is de socialist partij van Canada, die lang niet Extreem-Links is. Het is de middenstanders partij van Canada. En volgens de Canadese peilingen wordt de volgende verkiezing een nek-aan-nek race met
    de conservatieven en de NDP. Canada kent (tot nu toe) geen coalitie regering.
    Omdat ik beide regering systemen ken, gaat mijn voorkeur uit naar de oude Europese coalitie regering vorm. Op onze manier kan er nooit een dictator komen.

 14. DidiMadloba

  Trump is een zakenman, en hij ziet de EU als geduchte concurrent.
  En Rutte is zo slap om te zeggen dat hij gelijk heeft.
  Hij hoopt vast Eurofoben te paaien, maar het is wel een symptoom van een “weg met ons” mentaliteit.

  Straks bestaat de wereld uit een aantal mega-landen, een aantal clubs van staten zoals de ASEAN, en een schattige archipel van ministaatjes in Europa die zich hopelijk ontwikkelen tot een toeristencentrum maar ook opnieuw een bloedbad kunnen beginnen zoals in de eerste helft van de vorige eeuw.
  Of misschien slokt Poetin dan toch West-Europa op. Jammer voor Kenneth want Poetin houdt niet van homo’s.

  1. evil knievel

   Bij jouw vriendjes van de pislam,wordt Kenneth van de hoogste toren gegooid!
   Dat zie je ntlk liever!?

 15. Gewoon werken

  Verkiezingen komen er weer aan 4 jaar niet mee gewerkt het hele land naar de kloten helpen en nu weer lekker met de wind mee lullen.

  Dat is de vvd.

 16. inert

  Verkiezingsretoriek, Rutte is alle schaamte voorbij!

 17. Kristalix

  Mark Rutte? Die iets snapt?

  Werkelijk?

 18. RvdBe

  Weer een doorzichtige poging van Rutte om zijn rechtervleugel te paaien, het blijft een Judas.

 19. evil knievel

  Als ik toch n euro(liever weer gulden)zou kunnen krijgen voor elke leugen die deze charlatan al uitgekraamd heeft!

 20. Cycle25

  Die VVD ook, proberen zieltjes te winnen door Trump gelijk te geven, terwijl Bilderberger Rutte niets anders dan een doortrapte globalist is.

 21. Politiek Profeet

  Rutte zei eigenlijk het volgende….
  We moeten Wilders niet meteen afwijzen,of in de hoek zetten,dat werkt niet!
  Niet met hem praten,als kleine vvdkinderen,en hem de hele dag demoniseren,heeft geen zin!

 22. Rud56

  Rutte, onze jarenlange volksverlakker met een partij vol blaaskaken en leeghoofden.
  En het domme stemvee trapt erin, telkenmale!

 23. liefdevol rechts

  Tja, de verkiezingsstrijd is al begonnen, al die linkse gasten beginnen rechts aan te leunen om toch maar stemmen te winnen.
  Diegene die deze gasten nog gelooft zijn geen vaderlands geliefden mensen .
  Rutte die Trump gelijk geeft??!!
  Rutte die de EU in vraag stelt??!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.