Na een vreselijke week verslaat Jinek dan toch Op1

In huize Jinek kunnen ze vandaag een heel klein beetje feest vieren. Na een vreselijke week is Eva er namelijk dan toch in geslaagd om het programma van de publieke omroep, Op1, te verslaan.

Gisteren berichtte het AD nog dat het een vreselijke week was voor Jinek — en daar was geen woord van gelogen. Op maandag, dinsdag, woensdag én donderdag keken er namelijk meer mensen naar Op1 dan naar haar programma. Donderdagavond vestigde ze zelfs een laagterecord. Toen keken er maar 552.000 kijkers naar haar programma. Voor een ander willekeurig programma zou dat niet eens zo slecht zijn, maar voor Eva Jinek en dan ook nog op dat tijdstip, én op RTL 4? Slecht. Heel slecht.

Nou, goed nieuws voor de Grote Dame van de Commerciële Omroep, gisteren versloeg ze Op1 dan toch. Er keken 640.000 mensen naar het praatprogramma van de NPO, terwijl 794.000 mensen afstemden op het programma van Jinek. Daarmee haalde ze net de top 10, terwijl Op1 niet eens in de top 15 terecht kwam van best bekeken programma’s.

Zo, die kan de NPO in zijn zak steken.

Toch moet er mij iets van het hart. Is het niet opvallend dat commerciële omroepen als RTL 4 het alleen maar proberen met oud-presentatoren van de publieken? Je hoopt als rechtse kijker dat RTL 4 met een nieuw programma komt, met een nieuw (rechtser!) gezicht. Maar nee. Ze nemen gewoon de linkse Jinek over van de NPO en hopen dat wij dan opeens haar grootst mogelijke fans worden, puur en alleen omdat ze niet meer van belastinggeld betaald krijgt. Voor de rest is ze net zo links als altijd, maar hé, misschien dat we dat over het hoofd zien!

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 140 DDS-lezers gingen u al voor!

Nou, RTL, dat doen we dus niet. We weten wie Eva Jinek is. We weten precies wat we van haar kunnen verwachten, ongeacht op welke zender ze te zien is. Als jullie als commerciële omroep méér mensen naar je toe willen trekken zullen jullie toch echt niets anders — iets nieuws — moeten verzinnen.

Steun mij op BackMe en Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Lambieck

  Je hoopt als rechtse kijker dat RTL 4 met een nieuw programma komt, met een nieuw (rechtser!) gezicht.

  Zou Michael kunnen aangeven op welk programma/uitlating of wat dan ook, deze verwachting gebaseerd is?

  1. Bockbeer

   Lambieck?

   1. Rogul

    Bockbier?

  2. ome

   Lambieck Johnsen?

   O Michael, let op u saeck.

 2. Lambieck

  Ze nemen gewoon de linkse Jinek over van de NPO en hopen dat wij dan opeens haar grootst mogelijke fans worden, puur en alleen omdat ze niet meer van belastinggeld betaald krijgt.

  Vreemde conclusie.
  Ze nemen de succesvolle Jinek over, wat voor commerciële bedrijven vrij normaal is.
  Is toch gewoon een rechtse gedachte, goed scorende mensen wegkopen bij conculegas.

  1. ome

   Wesley Lambieck?

  2. Cootje

   Gewoon links lullen en rechts vullen. Jinek is een ras socialist en die zijn allemaal niet bang voor geld , kijk bv fransje Timmermans de diabetische komediant in Brussel.

 3. Mees

  Het wachten is op ON, de omroep die het gehele medialandschap zal doen veranderen.

  1. Fonz

   zeker en het FvD journaille h**ps://www.youtube.com/watch?v=uJfXj2zvmGs

 4. Cootje

  Terwijl je toch ook elke avond een avond vullend programma kan hebben , over de illegale asielzoekers en hun criminelen activiteiten, en zelfs de legale migranten die voorrang hebben op de huizen markt voorrang hebben bij de bijstand loketten , die ook nog criminelen activiteiten hebben , en dat je dat kan duiden dat het in hun genen zit , de cultuurschok die deze lui met zich mee brengen , het kattengejank als ze op een kleedje liggen, en de opvoeding kunsten van hun kinderen of beter gezegd de nalatigheid daar bij , kan een avondvullende uitzending worden van elke avond van 2 uur met meer dan een miljoen kijkers , plus een paar oude beelden van een voorspeller Hans Janmaat

 5. Heinrich

  De linkse omroepen kunnen nog even opscheppen,of je nu door kat of de hond wordt gebeten, ze verkondigen allemaal dezelfde kak!
  Eind dit jaar komt een mega concurrent “Ongehoord Nederland”!

 6. Baron von Munchhausen

  Koffietijd is verplaatst naar de avond. Het is “slapgelul” tijd geworden.
  Altijd politiek “correct” Altijd FvD en PVV aanvallen. Altijd een 6e rangs muziekje en promotie boekje (moet wel links zijn). En het erge: ontzettend gezwam van randstedelijke wijsneuzen die hun kennis van Peppie & Kokkie, kinderboerderijen en NPO hebben!

  1. Pronounce

   Een zeer adequate omschrijving. Geen wonder dat steeds meer mensen de televisie links laten liggen. En dat mag je hier vrij letterlijk opvatten. De NPO in haar huidige belerende vorm is een sterfhuisconstructie en voor de mainstream commerciëlen met hun eindeloze reclame onderbrekingen geldt dat nog sterker. Ze zijn de jonge kijkers allang kwijtgeraakt en Youtube, Netflix en dergelijke diensten en die gaan ze ook nooit meer terugkrijgen. Voor hen is de mobiele telefoon de norm – niet de televisie.

 7. DidiMadloba

  Presentatoren moeten zich ontwikkelen. Dat laat RTL over aan de NPO, lekker goedkoop, en als een presentator is opgeleid en zich bewezen heeft kopen ze hem of haar op.
  Met leedvermaak constateer ik dat dit ook wel eens faliekant mis gaat, zoals bij Twan Huys.

 8. Brenda Welsh

  Er zijn toch nog kijkers voor de omroepen. Of er nu een interland op NPO 1 wordt uitgezonden of Veronica, dat zal de kijker niet boeien. Die gaat voor de wedstrijd.
  In ieder geval de ervaringsdeskundige Jensen kan alles over kijkcijfers vertellen als geen ander. Jinek vind ik een topprogramma met prominente gasten.

  1. Rompui

   Jinek is een dom blondje die meer met haar tie ten bezig is hou toch op

   1. Lambieck

    Lijkt wel of u die taak graag van haar over zou willen nemen.
    Jaloers?

   2. Seneca

    @rompuy
    ik wist niet de voormalige voorzitter van de EU commissie geïnteresseerd was in de borstpartij van mevrouw Jinek.

 9. DennisEijs

  Het lijkt wel schaatsen, tour de France, of een ander sportevenement. Al weken dit gezeik over Jinek en Op1. Ja de ene dag heeft de ene zender meer kijkers en de andere dag de andere. Alsof het een competitie is. Misschien ligt het aan de onderwerpen? Of op welke zender de tv toch al stond toen de programma’s begonnen? Eigenlijk, WHO CARES. Ik kijk beide programma’s niet eens.

 10. Bullshit16

  Ik kijk ook niet meer net wat er gezegt is ze moet het van haar tieten hebben die linkse rat als er een lelijke kop op zat had er al lang niemand meer gekeken
  Stem fvd of PVV uit de eu

 11. Kleurloze Politiek

  Misschien zijn mensen juist dat extreem-rechtse gelul over immigratie en integratie zat..
  Je hoort niets anders in tv praatprogrammas rechts is alleen maar goed om de grote problematiek in de schoenen van immigratie te schuiven..

  Terwijl de woningnood al sinds de jaren 70 een serieuze probleem was..
  We kennen allemaal de democratie tijdens de troonswisseling in 1982..
  Geen woning Geen koning..

  De Zorg identiek ook toen was de ziekenfonds een probleem

  Het onderwijs precies het zelfde.

  Dus dat rechts gewoon niet weten hoe ze het land moeten regeren is puur een wandaad.
  Maar zoals gewoonlijk is het bij rechts de gewoonte om de schuld in andermans schoenen te schuiven..
  De Joden waren hier eeuwen lang de dupe van geweest en zijn de moslims aan de beurt..
  Het joodse gemeenschap is niet voor niets naar Israël Amerika en Canada gevlucht..

  1. Bullshit16

   Kleurloze
   Weet niet waar je het over hebt maar die linkse ratten besturen al eeuwenlang ons land in zie wat er van geworden is .in dan is het zo dat rechts constant weg gezet worden voor rasist door die linkse raten dus mag aan mij liggen maar weet niet waat je het over hebt dus verklaar u nader

 12. DidiMadloba

  Als je de half Amerikaanse Eva ook al links vindt weet ik het niet meer.

  Of wil DDS dat talkshowhosts gaan zeuren over de populistische canon die hier tot vervelens toe wordt besproken, van islamisering tot klimaat.

  1. Rammstein

   De hamvraag blijft natuurlijk waarom jij, DidiMadloba, meent te moeten reageren op een item van 4 weken geleden. Je loopt achter dat is duidelijk.

   1. Kretoloog

    4 weken: Zo lang heeft Didi nodig om een reactie te bedenken.

 13. DidiMadloba

  RTL zou een transfersom aan de NPO moeten betalen. Die leidde Eva op, en nu neemt RTL haar gratis over.

  Enfin, ik vind Eva zwaar overschat. Die Tsjechische kop van haar heeft voor mij geen enkele charme. Ze ziet er uit als een onecht kind van Poetin.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.