Nederland poept in haar broek! Mensen zijn massaal aan het ‘preppen’! GGD wordt helemaal platgebeld!

Het is wachten tot in Nederland de eerste besmetting opduikt, naar alle verwachtingen zal het niet lang meer duren. Sommige mensen in Nederland nemen het zekere voor het onzekere en zijn al gigantisch aan het preppen. Ondertussen kan de GGD het niet meer aan, ze worden overspoeld met telefoontjes, want mensen zijn doodsbang. Wat een griepvirus wel niet doet met Nederlanders…

Alle instanties in Nederland herhalen het keer op keer, paniek is niet nodig. Maar ondertussen is half Nederland compleet hysterisch vanwege het coronavirus. Van bedrijven en hulpverleners tot normale burgers, iedereen ‘wil alles weten’. Maar er valt helaas niet zo veel te melden, ook blijft onze regering opmerkelijk stil. Want wat gaat er gebeuren als de eerste besmettingen zijn gevonden in Nederland? Krijgen we dan ook te maken met Italiaanse toestanden?

„Om te beginnen is er nog niet één coronapatiënt in Nederland, maar we hebben ook een heel goed en fijnmazig systeem om de ziekte te beteugelen en als dat eventueel niet lukt zoveel mogelijk te vertragen.”

Als er in Nederland een besmetting is gevonden gaan er tal van instanties direct alle stappen van ‘patiënt nul’ langs. Dit om te voorkomen dat eventueel andere besmette personen het virus zo ook verspreiden.

„Al die mensen gaan we dan bellen en vragen hun gezondheid twee weken goed in de gaten te houden en zich te melden bij symptomen. Mocht er iemand besmet zijn, dan begint dat hele protocol opnieuw.”

Dus mensen, wees niet zo hysterisch. Het zal allemaal wel meevallen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Wat is preppen . Het zijn vaak jonge mensen die opgefokt raken.

  1. Mar

   Ikwikw

   Het nieuwe Nederlands voor luie mensen. De originele Nederlandse woorden hebben teveel letters, dus geven ze Engelse woorden een Nederlands sausje.

   Zeer irritant.

 2. Mikael Blomkvist

  Ondertussen kan de GGD het niet meer aan, ze worden overspoeld met telefoontjes, want mensen zijn doodsbang.

  —————————————

  Dat is althans de indruk van deze DDS redacteur. Ik geloof er weinig van.

  1. Stiek

   Mikael Blomkvist Welsh?

   1. Luu Gar

    ome cock

  2. Gebande Kok

   En morgen schrijft dezelfde redacteur dat alle officiële instanties zich verschrikkelijk aanstellen.
   Het kunnen zeiken is belangrijker dan berichtgeving.

  3. Scheve Tinus

   Wesley Benbow?

 3. Ego-non-solus

  855

  855

  „Al die mensen gaan we dan bellen en vragen hun gezondheid twee weken goed in de gaten te houden en zich te melden bij symptomen. Mocht er iemand besmet zijn, dan begint dat hele protocol opnieuw.”

  Nou, nou, wat een daadkracht. Betreft natuurlijk allemaal verantwoordelijke mensen die hun contacten met anderen vast meteen zullen minimaliseren of zelfs tot nul terugbrengen. En als het toch misgaat? Geen probleem, de Nederlandse overheid is goed voorbereid en heeft de nummers van begrafenisondernemers klaar. Is ook weer een kleine bijdrage aan de woningnood. Gaaf land, toch?

  1. Gebande Kok

   Mijn complimenten.

 4. Blitzkrieg

  Zou allemaal maar lekker gaan slapen en je niet zoveel zorgen maken.

  h**ps://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

  Quote : “Is het nieuwe coronavirus (COVID-19) ernstiger dan een gebruikelijke griep?
  Dat weten we nog niet goed. De officiële cijfers van dit moment lijken niet heel verontrustend. Maar we weten niet precies hoeveel vertraging er in de gegevens zit en of er sprake is van een onderrapportage en hoe groot die is.”

 5. Hendrie1963

  Als hij toch inslaat die virus dan maar op links.

  1. Mees

   Kun je beter een Breivik in huren.
   De haat die hier op DDS wordt gevoed jegens links, neemt ziekelijke vormen aan.

   1. Cootje

    Bedoel je met links de thee partijen en het clubje van ra ra wijnand duyvendak ?

    1. Mees

     Buiten de PVV, FvD en de SGP is volgens DDS alles links 🙂 🙂 🙂

     1. Cootje

      Dat is ook zo links of dubieus , handklap maar nu wel 20 sec daarna wassen , of in het clubhuis de sterke verhalen van bij Poetin gehoord in de achterkamer, of de misbruiken in de kerken. Of de thee en de subsidies zijn bij migranten terecht gekomen , of wegens solidariteit van mondje toe mag je burgemeester van Amsterdam worden , het is links onderleiding van een schoolmeester die het klasje bij elkaar houd . Zijn echte vrienden kregen net niet hun bonus van 2 miljard en nu heeft hij pech nu wil Brussel ze , ook voor linkse hobby’s

 6. Cootje

  Het enige rechtvaardige is dat het in Bloemendaal, het gooi, haren, of de Amsterdamse grachten gordel het met geitenwollen sokken of met heel veel geld niet is te stoppen . en kunnen ze tegen hun achterban zeggen het is goed voor het milieu , en mensen zonder geweten mis niemand

 7. Cootje

  Als het je tijd is ga je en wie het langste leef heeft toch alles , en anders hebben we nog het stikstof probleem of het PFAS. En ik ben landelijk benieuwd of mensen een uitbraak in het kabinet betreuren of toe juichen , misschien knapt Rutte er van op 14 dagen in quarantaine met Jolanda Schouten

 8. Mees

  Kom op Bart, extreemrechts poept in hun broek!

  1. Cootje

   Daarom durven ze in België geen nieuwe verkiezingen uit te schrijven , en dan is de impact alleen zichtbaar in Vlaanderen , want Vlaams belang kan daar gaan 22% nu naar ruim 30 % van de Vlamingen , en als die over de Dam is komt Baudet en Wilders , Salvini , le Penn , Orban en in Zweden durven zede eerste 10 jaar geen verkiezingen te organiseren , daar hebben de migranten an asielzoekers zich niet goed geprofileerd , trouwens net zoals in heel Europa

  2. Ego-non-solus

   Meesje, wat fijn dat jij er bent. Je van hoog IQ getuigende schrijfseltjes maken mijn dag weer goed.
   Meer, meer, meer, nu!

   1. Mees

    Ach, zie hier één van de eerste nick’s van de fam Lugar.
    Hoge eigen dunk stinkt weer de panelen uit.

    1. Ego-non-solus

     Fout. Irritatiegraad van deze reactie is ondermaats. Kom op mesepees, je kan beter!

 9. fusilier

  Wie gaat er nu nog een steden trip maken in Europa. Het corona virus is een tijdbom. Het kan maar zo al je dierbaren uitschakelen bij terug komst. De mens wikt, maar God beschikt.

  1. Brenda Welsh

   Denk je aan een straf ? Wel erg voorbarig …. Lugor et Emergo..

 10. Piet51

  Wat een onzin. Het is zelfs onverantwoord om zulke berichten te verspreiden.Vanochtend ook al i.v.m. die later ziek geworden Duitser die in Limburg op bezoek was. DDS zal er een bedoeling mee hebben en ik wil er niet aan denken welke.
  Maar, gelukkig zijn de meeste Nederlanders wijzer. Zelfs hier op DDS maakt men bij uitzondering zich niet zoveel zorgen.

 11. Beukman

  Gisteren heeft een jong Alkmaars stel zijn net geboren meisje “Corona” genoemd.
  Kijk, dat noem ik nou Hollandse nuchterheid. Van die broodje Indianenverhalen van Bart geloof ik geen lor.

  1. Stiek

   Zuig…mans

  2. musicmaniac

   Beter dan je dochter Heineken te noemen.

 12. Bullshit16

  Wie is er in paniek er is er maar een dat is mees die achterlijke mongool die weer extreem rechts in zijn bek durft te nemen rechts is helemaal niet in paniek dat maakt hij er weer van donder toch een keer op man je word toch dood ziek van deze gasten
  Stem fvd of PVV uit de eu

 13. JFU

  9 mei 1940…..toespraak op de radio van de toenmalige regering. ” Beste landgenoten…Er is geen enkel gevaar te duchten van de Duitsers. U kunt gerust gaan slapen…De regering waakt over u”. 10 mei 1940….De Duitsers vallen ons land binnen…….2020.. “..Het coronavirus geeft geen aanleiding tot nu al extra maatregelen. Onze regering heeft het volledig onder controle…..U kunt gerust gaan slapen….doen wij ook”.

  1. Piet51

   @JFU
   Het is waar, dat minister-president Colijn dat ooit in een radio-toespraak zei. Maar dat was niet op 9 mei 1940, een dag voor de Duitse inval. Dat was namelijk al op 11 maart 1936, toen er een Duitse dreiging elders in Europa was. Het verhaal wordt nog steeds misbruikt om Nederlanders bang te maken bij geruststellende woorden van de overheid.

 14. RvdBe

  Onzin, merk niks van paniek om die griep.

 15. perry

  De mensen mijden contacten, sluipen met mondkapjes als een paria’s door de straten, de angst is groot!
  De introverte eenlingen hebben feest, hun gedrag is nu de norm!

 16. DidiMadloba

  Nederland doet in ZIJN broek.
  HET land is niet vrouwelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.