Oh nee! Het dodelijke coronavirus vangnet sluit zich rond Nederland: besmette Duitser bezocht vorige week Limburg

Het langverwachte en evenzolang gevreesde moment lijkt dan eindelijk daar: het coronavirus heeft Nederland bereikt. Vorige week is ons land bezocht door een man die besmet is met de levensgevaarlijke Chinese ziekte. Een Duitser van wie nu vaststaat dat hij lijdt aan corona deed Limburg aan. Het RIVM is direct een onderzoek gestart.

Het lijkt erop dat het coronavirus Nederland heeft bereikt. Of de ziekte zich definitief gevestigd heeft in ons land of slechts ‘even passeerde’ moet nog uit onderzoek blijken. Maar dat het spannende tijden zijn voor ons land, en voor Limburg in het bijzonder, lijkt wel alvast buiten kijf te staan. De RIVM kwam gisteravond laat met een weinig prettig nieuwsbericht: een Duitse man die besmet is met het coronavirus bezocht vorige week de zuidelijkste provincie van ons land.

Momenteel wordt onderzocht of deze zieke oosterbuur ook Nederlanders heeft ziek gemaakt:

“Vanavond werd bekend dat een Duitse man positief testte op COVID-19. De man verbleef een week eerder in Limburg. De GGD is gestart met contactonderzoek. Mochten deze contacten klachten krijgen, dan worden zij geïsoleerd en getest. Morgen volgt een update.”

Mogelijk arriveert het coronavirus, officieel COVID-19, ook via Den Haag in ons land. Een regeringsdelegatie rondom minister Blok van Buitenlandse Zaken heeft met hooggeplaatste Iraniërs gepraat eerder deze maand. Bij enkelen van hen is uiteindelijk het dodelijke coronavirus vastgesteld, onder wie de Iraanse onderminister van gezondheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Kretoloog

  Heerlijk toch, om zo paniek te zaaien.

  Maar serieus, het is diep treurig wat er nu in de media gebeurt. En hoe minder men er van weet, hoe meer men er over roept. Kranten (Telegraaf en AD voorop), politici (Pieter Omtzigt), columnisten (Wierd Duk), de gekte kent geen grenzen. Het virus evenmin, maar dat is van alle tijden.

  1. JochemX

   Kreet, dat is nu net het probleem, niemand weet precies waar we aan toe zijn en daardoor krijg je een paniekerige sfeer. Er is veel nepnieuws, maar de grootste verspreider is China. Van hun cijfers en verhalen klopt niet veel, terwijl ze daar juist van de hoed en de rand weten.

  2. Bullshit16

   Kreet
   Het is geen paniek zaaien het is een waarschuwing dus doe er mee wat je wilt

 2. inert

  De wereld is anno 2020 veel te klein geworden,al het slechte uit Aziatische en Islamitische landen komt naar Europa, ziektes, zwakbegaafde potverteerders, de Islam sekte, cultuurterrorisme, bloedwraak, omvolking etc.
  Het tuig krijgt notabene onbeperkte hulp van de EU Marrakesh politiek, vele NGO schepen, ontwikkelingshelpers, opvang/huisvesting, en de ultra-linkse regeringen en partijen!

  1. Piet51

   @inert
   De enige manier om de wereld te verlossen van een heleboel ellende is de EU Marrakesh politiek, vele NGO schepen, ontwikkelingshelpers, opvang/huisvesting van vluchtelingen, maar vooral echt onbeperkte hulp en wel in de landen waar die ellende heerst die vaak is veroorzaakt door de (handels-/geo-)politiek van ontwikkelde landen.

   1. Blitzkrieg

    Piet51 :
    -=> TROLTECHNIEK <=-
    Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Je maakt jezelf en DDS veel te belangrijk, door steeds te suggereren dat de overheid hier betaalde trollen aan het werk heeft. Maar je mag hier natuurlijk geloven en uitdragen wat je wilt. Het lijkt me wel erg vermoeiend om steeds weer in de handleiding voor overheidstrollen die ene regel uit 15 te zoeken die betrekking heeft op een bepaalde “trol”-reactie. Ik zal je help en geef je de complete “handleiding/taakomschrijving voor overheidstrollen”, want die heb ik natuurlijk. Dan kun je voortaan volstaan met het noemen van een nummer, net als bij de afhaalchinees. Of er gewoon mee ophouden natuurlijk. Dat zou ik je in overweging willen geven, is ook wel zo rustig voor je.

     “Handleiding/taakomschrijving voor overheidstrollen”
     1. Begin een verdeel en heers gevecht in de alternatieve gemeenschap.
     2. Doe alsof het een hopeloze zaak is om tegen de gevestigde orde te vechten omdat ze ons dan keihard zullen aanpakken.
     3. Wanneer er oplossingen worden aangedragen voor bepaalde problemen eis dan keihard en gegarandeerd bewijs dat ze het probleem zullen verhelpen.
     4. Kom zelf met oplossingen die zo vergezocht zijn dat ze nooit kunnen werken en die meer schade toebrengen dan dat ze goed doen.
     5. Verkondig dat de alternatieve media volledig onbetrouwbaar zijn en alleen maar hun activiteiten uitvoeren om veel geld te verdienen.
     6. Overleg met anderen en probeer zoveel mogelijk redelijke commentaren te laten verwijderen/censureren.
     7. Zorg dat je zoveel mogelijk kloonidentiteiten gebruikt, ook wel sokpop genoemd, waardoor je zelf in staat bent om een heel leger van trollen te maken.
     8. Probeer zoveel mogelijk zaken op sociale media te laten censureren.
     9. Wanneer overheden dingen doen die echt niet kunnen, bescherm ze dan door te doen voorkomen dat het in dit bepaalde geval echt niet anders kon.
     10. Bescherm de rijken en de machtigen. Doe dit door iedere beschuldiging van criminele activiteiten af te doen als een complottheorie.
     11. Vermijdt discussie over echt belangrijke zaken en concentreer zoveel mogelijk om minder belangrijke dingen.
     12. Gebruik een stroman. Creëer hierdoor een bepaald argument waarvan je weet dat je deze onderuit kunt halen, waardoor jij punten scoort en de ander afgaat.
     13. Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.
     14. Trek motieven in twijfel. Verdraai of vergroot ieder detail waardoor je het laat lijken alsof je tegenstander handelt volgens een bepaalde agenda of motief.
     15. Associëer stellingen van je tegenstander met oud nieuws. Dit is al lang “gedebunked”.

   2. inert

    piet51-
    Rot op met je onzin verhaal, heb soms zwartjes in de familie?
    Moet wel!

   3. Peetjoh

    De enige manier om de wereld te redden is de mensenin Afrika en al die andere derde wereld landen lekker te laten sterven. Niks geen eten geven. Niks geen hulp ze zoeken het maar uit. In tijden dat er geen eten is ga je geen kinderen maken. Maar ze hebben er even 2 miljoen bij gepoept vorig jaar, gevolg nou 10 miljoen mensen met honger. Dus als ze allemaal dood zijn is er ook geen honger meer daar. Opgelost.

    1. Piet51

     @Peetjoh en inert
     Ik zal jullie een resultaat van serieus wetenschappelijk onderzoek geven. Het probleem met overbevolking en alle problematiek die daaruit voortvloeit is heel simpel. Het kost een paar centen, maar die hebben we genoeg. Luistert:
     * Betere medische zorg, heeft er in veel landen, bijvoorbeeld ons eigen land, dat er minder kinderen geboiren worden. Slechte leefomstandigheden leiden tot gezondheidsproblemen, die niet tot minder, maar tot meer kinderen leiden.
     * Beter onderwijs, want beter opgeleiden mensen krijgen minder kinderen. Voorbeeld wederom onze eigen cultuur.
     * Beter economische omstandigheden voor iedereen, want een betere economie leidt tot minder kinderen.

     We zouden, desnoods puur uit eigen belang, Afrika en andere landen moeten helpen met veel meer ontwikkelingshulp. Dat betekent enerzijds meer geld, maar ook een betere besteding van dat geld.

     En verder lijkt het me heel gewenst om uitlatingen zoals hierboven over uit laten sterven en zo, niet meer onder de VMU te laten vallen, maar te vervolgen als haatzaaierij. Afrika is namelijk niet de schuld van onze betrekkelijke ellende.

     1. JochemX

      Ja Pietje, maar ook niet geheel onschuldig, het is makkelijk handelspolitiek overal de schuld van te geven. De wetenschappers zijn half in dienst van de ngo’s en zieligheidsindustrie. Wie veel hulp krijgt verleert zichzelf te helpen. Wij kregen hier toch ook geen hulp in de middeleeuwen?

 3. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Oorlog is dodelijk en daar kunnen de Zio Nazi niet genoeg van krijgen…
  Dit virus waait over en alleen die mensen gaan over voor wie het de tijd is !

 4. Brenda Welsh

  Hulde voor de Imams en andere Moslims die geen handen schudden bij het begroeten. Zo krijg je in ieder geval geen verspreiding van een mogelijk virus. Erop aandringen is erom vragen. Zeer respectvol ten aanzien van de medemens.

  1. Peetjoh

   Zegt onze eigen talibaard aanhangster. Nou nieuwtje voor je de dag dat ik zo’n stink knoflook vreter een hand ga geven staat nog niet op een kalender. Of dat wij die vieze genocide plegers überhaupt een hand zouden willen geven. Das wat voor landverraders zoals jij.

  2. evil knievel

   Geldt volgens mij toch alleen voor vrouwen omdat deze t schijnbaar niet waard zijn,..Slimmerik!

 5. fusilier

  Bij een griepvirus ga je niet gelijk naar het ziekenhuis, bij dit corona virus dus wel. Het lijkt een beetje op de Spaanse griep . Overal in je huis , in ieder vertrek schaaltje met gesneden ui neerzetten. Baat het niet, dan schaadt het niet.

  1. Vanduinen

   Dat kan ook met knoflook. Dat is evenzo zeer effectief tegen vampiers.

 6. Crassus

  De handel in knoflook en gember, een belangrijk export product van China, ligt nagenoeg stil. Dat biedt kansen op de termijnmarkt in deze producten.

 7. Original NL

  Hoorde gisteren dat de eerste gevallen al in het AMC liggen…maar sssst niet verder vertellen, mag nog niet naar buiten komen.

  1. Fortiori

   Komt door handen schudden, vasthouden aan leuningen, roltrappen, hanglussen in de tram enz. “Ik geef u geen hand, ik ben verkouden” is niet onbeleefd om te zeggen.

 8. josemoonen@70

  Volgens de informatie is het virus nog lang niet in Limburg .!!!!!!!!! Dit is gewoon slechte journalistiek .. Paniek zaaien ,is niet nodig.. De man was hier, maar was toen nog helemaal niet besmet . laten we het daarop houden AUB. !

 9. Rosasolis

  Het laatste nieuwsbericht is dat deze Duitser was niet in Nederland besmet, maar in zijn dorp in Duitsland, enkele dagen nadat hij Limburg had bezocht. Duitsland heeft nu over het hele gebied meerdere Corona zieken, en velen in quarantaine.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.