Biljoen euro voor Green Deal naar coronabestrijding? Frans Timmermans: ‘Komt niks van in!’

Ongelofelijk. Frans Timmermans blijft onverminderd hard pleiten voor de Green Deal die de EU CO2-neutraal moet maken. Een biljoen euro dat van Timmermans, ondanks de ravage die het coronavirus creëert, niet voor de bestrijding ervan mag worden ingezet. Terwijl de economische gevolgen catastrofaal zullen blijken…

Kijk dan, alsof er genoeg ruimte is om het geld ergens anders vandaan te halen. Alsof de EU met de ene hand het klimaatprobleem eventjes aanpakt, met de andere hand het coronavirus helpt bestrijden, en nog een been ter beschikking heeft voor de Griekse grenzen! Hij zegt: ‘We hebben korte- en lange termijn uitdagingen om te tackelen, en de mogelijkheid om beide te overwinnen.’

De EU heeft tot dusver bar weinig bijgedragen aan het indammen van het virus of het dempen van de effecten ervan. (Al moet ik ze wel nageven dat de richtlijnen van 10 februari (PDF) erg goed zijn en overal al veel eerder hadden moeten worden overgenomen.) Het is voornamelijk bij adviezen en richtlijnen geven, coördineren en financieren gebleven. En natuurlijk het sluiten van de grenzen.

Maar dat is allemaal faciliterend. Wat prima is, maar toen bleek dat het ernstig mis begon te gaan in Italië, en nu Spanje, is dat toch echt onvoldoende. En ja, er wordt gesproken over de mogelijkheid om 7,5 biljoen euro in de economie te pompen als de gevolgen van de lockdowns rampzalig blijken te zijn. Dat is echter ook een paardenmiddel met behoorlijke risico’s.

Maar zelfs als je de houding van de EU wél voldoende vindt, is het nog steeds opmerkelijk dat Frans Timmermans zó rotsvast achter zijn Green Deal blijft staan. Want 7,5 biljoen voor liquiditeit in de markt gebruiken, en een deel van die 1 biljoen euro voor de Green Deal gebruiken om het omvallen van een land te voorkomen, zijn twee verschillende dingen.

Bedenk je namelijk wel dat, als zo’n enorme zak geld in de markt wordt gepompt en diverse economieën aan gruzelementen liggen, je kan rekenen op een flinke inflatie, toch? Weinig te krijgen en alles is duur, maar gelukkig heb je dan wel de (ineens relatief rete dure) klimaatprojecten overal in de stijgers staan!

Daar sta je dan straks, naar het nieuwe windpark te kijken. Oma dood, geconfronteerd met hoge belastingen om het corona vangnet van de overheid te bekostigen, koopkracht fors achteruit en nog meer bezuinigingen op komst. Maar gelukkig wel groene stroom. Wel balen dat het netto-effect weer teniet zal worden gedaan door Aziatische steenkolenfabrieken. Maar Timmermans mocht een biljoen euro uitgeven aan z’n hobbyproject.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  Deze Corona-crisis waait over maar de klimaatcrisis niet.

  Timmerman weet dat maar Wout niet.

  1. 777

   De eeuwig gebande, de melaatse hond, de uitgekotste!

  2. Fonz

   boudewijn is natuurlijk erg dom, er is geen klimaatcrisis, boudewijntje is een pathologische ontkenner van gezond klimaat…

   1. Original NL

    Boudewijn…verdedigd zijn grote liefde met verve.
    Ook plofkip timmerfrans zal de tering naar de nering moeten zetten.
    Jammer dat er geen god is…

  3. Willem Bever

   Hummeltje de zwetser

  4. RvdBe

   Er is geen klimaatcrisis, slechts klimaatindustrie.
   Aangezien het geloof bij de moderne mensch geen angst meer inboezemt, is nu het klimaat naar voren geschoven als de nieuwe hel en verdoemenis: betalen zal je!

  5. -Bo-Realist

   BH
   Klimaat (het gemiddelde weer op lange termijn) verandert al zolang als de aarde bestaat en zal dat blijven doen zolang de aarde blijft bestaan. Beweren dat de mensheid daar een significante invloed op heeft, getuigt van een naïve stupiditeit.
   Windmolens zijn onrendabel, duur horizonvervuilend en een vernietiging van de biodiversiteit.

  6. shidaian

   Klimaat verdienmodel bedoelt u toch. Timmermans weet dat als de beste. Machtswellust met als middel de klimaatgekte

 2. Sabreur

  Timmerfrans is een gevaarlijk monster met haast religeus fanatische dictatoriale trekjes. Een man als hij zou nog geen grammetje macht mogen hebben. En al helemaal geen sidekick als Didi, die hem al pijpend stroop om de mond smeert alsof hij de ecologische profeet der profeten was.

  ik hoop dat de coronacrisis de diverse EU-leden weer laat inzien hoe belangrijk de soevereine staat is en dat de EU uiteenvalt in 27 vrije staten voor het te laat is.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Timmermans voert zijn beleid uit met brede democratische steun. Met dictatuur heeft dat nietS te maken. Met fanatisme ook niet, het beleid steunt op een brede wetenschappelijke consensus.

   1. Fonz

    boudewijn liegt

   2. Bolland

    Er is een minimaal net zo n brede wetenschappelijke consensus, die het “beleid” van Timmermans totaal met de grond gelijk maakt, kijk bijv naar de biomassacentrales, opbrengst zonnepanelen en windenergie etc

    En brede democratische steun 18 % is goede uitslag maar niet meer dan dat

    1. Boudewijn Hummelinck

     Er zijn laagopgeleide sukkels, zoals Bolland, die de wetenschappelijke feiten over de opwarming van de aarde botweg ontkennen. Er zijn ook mensen die menen dat de Holocaust een hoax is, 9-11 een zionistisch complot en de aarde plat.

     Gelukkig betreft het een kleine, politiek irrelevante minderheid.

     1. janszm

      Godwin gebruikers zijn niet sterk in hun argumentatie.

   3. Bullshit16

    Boudewijn
    Lul welk democratie ik heb niet op die kabouters mogen stemmen je lult weer als een linkse rat uit je nek

   4. Gannascus

    Frans Timmermans behoort onder een op volle snelheid voortrazende TGV te worden getrapt.

   5. janszm

    Brede wetenschappelijke consensus?
    De feiten laten zien dat de wetenschappers er helemaal naast zitten, vanaf het begin.

   6. Maurits Dekker

    Wetenschappers die voor consensus gaan zijn geen wetenschappers maar ‘gelovigen’.

  2. Willem Bever

   @Sabreur; idd die man is knettergek en dient in een dwangbuis te zitten.
   Ik help hopen dat jouw wens tot uiteenvallen vd EU spoedig gaat plaats vinden.

   Wat heeft de grote EU-staat de afgelopen pakweg 10 jaar nu feitelijk bijgedragen….vrij weinig en met de huidige problemen hoor je ze (bewust?) ook niet….dus weg ermee

   1. Stanly2000

    Nou je hoort en ziet de Eu wel degelijk! Mevr. von der Leyen geeft de Europeaan een cursus “handenwassen”.

   2. Bullshit16

    Willem
    Wat heeft de eu bijgedragen vrij weinig
    ZEG MAAR GERUST HELEMÁÁL NIKS HET HEEFT ONS GIGANTISCH VEEL GELD GEKOST IN HEEFT ONS NIKS OPGELEVERD

    1. Willem Bever

     @ BS Helemaal eens. …maar Polen denkt daar heel anders over die hebben een kickstart gekregen na de periode die bekend stond als het ijzeren gordijn.
     En dat heeft toch meer europese consumenten gecreert waar op de een of andere manier NL ook van geprofiteerd heeft…….fruit bloemen etc…..
     Wellicht was dit ook onstaan zonder EU maar wel langzamer

     1. Bullshit16

      Willem
      Dan maar wat langzamer
      Het is voor dat we geen Europa waren ging het ook goed zelfs nog beter
      Dan hoefden wij niet zo veel te bezuinigen
      Gvd word waker elk jaar 7 miljard euro naar Brussel wat komt er voor terug misschien een paar miljoen euro nou daar kon je wat mee
      DOE MIJ MAAR DIE 7 MILJARD EURO DAAR KAN JE WAT MEE
      Maar die linkse ratten weten niet hoeveel 7 miljard is die denken dat het 7 euro is

    2. Willem Bever

     Ach dan wordt de wegenbelasting weer verhoogd of……ik begrijp je maar het heet toch …linksom of rechtsom je raakt het toch wel kwijt 🙂

 3. Fonz

  Nee fransje vindt zijn klimaatreligie véél belangrijker dan mensen…

 4. Baron von Munchhausen

  Clown Franske?
  Zoals het linkse invloedrijken betaamt: MACHT en GELD!
  Verschil tussen Franske en Adolf Hitler? GEEN!
  Hitler toen: “Tu was ich sage oder ich werde dich fangen!”
  Franske nu: “Tu was ich sage oder ich werde dich fangen!”
  En voor beide: “laat het klootjesvolk” bloeden!

 5. Kidogo

  Op sluiten deze man en geef hem een verplicht verblijf in hotel Corona !

 6. JFU

  Deze extreem linkse rat maakt rare sprongen. Europa is failliet, monopoly geld met triljarden bij gedrukt zonder enige waarde. De inflatie zal zeer hoog oplopen, en de rente extreem stijgen. Woningmarkt stort in en de z.g.n. Europeesche Unie zal uit elkaar vallen.
  Zal weer jaren duren voordat de economie weer goed draait. Dat weet Timmermans ook wel, dus redden wat er te redden valt denkt hij. Maar helaas zal niet helpen. De crisis komt er aan.

  1. Crassus

   Welnee man. De beurs giert omhoog. Beurzen lopen vooruit op de ontwikkeling. Dow Jones plus 10% Niks geen crisis.

 7. P. Breetveld

  Ik hoop dat alle die hard fans van frans straks ook nog al die interessante onderbouwde meningen hebben als de boel failliet is en franske een nieuwe functie krijgt als hofnar van Trump.

 8. Jack Flash

  Timmermans bewijst hiermee een gevaarlijke gek te zijn met nog een paar imbecielen die dit verdedigen.
  Ik hoop Timmermans een keer op het schavot te zien.

 9. Bullshit16

  Die hele miljo onzin die de linkse ratten nog steeds gelooft dikke bullshit
  Ik hoop dat die dikke kabouter zelf corona krijgt is kijken of die opvreter dan zijn green deal nog zo belangrijk vind die smerige landverrader

 10. Cootje

  Die green deal gaat samen met dikke fransje ten onder . Net zo goed dat het euro gebied ten onder gaat . Corona staat pas aan het begin en gaat het ondemocratische zooitje dat Europa heet uit elkaar spelen . Dan komt er een keiharde. Recessie achteraan waar door er geen beleid meer mogelijk is in Europa . Een harde brexit en de boel ligt omver. Het monopolie geld kan geen stand houden en de gewenste billen wassers van Rob Jetten overspoelen Europa 2020 gaat het rampjaar worden en er is dadelijk geen hond meer geïnteresseerd in het klimaat van een diabetische opponent uit Limburg. Allemaal eilandjes in een door grote werkeloosheid getergde Europa waar de eigen belangen terecht de hoofdrol spelen. Een romantisch sprookje komt ten einde . Gewoon weer allemaal je eigen broek ophalen . Heb je wel een Corona voor nodig en de gevolgen er van om de mensen wakker te maken voor deze ommekeer

 11. gargamel

  Als ik reactie hier zie, begrijpe ik waroom met NL elke dag schlechter gaat.17 milionem mensen opsluiten, of 82 in Duitsland,ik moet echt lachen om zo veel naiviteit . Ik las gisteren bericht van ” kerngezonde” man van 69 jaar, plotselijk overleden an hartstilstand, kan vorkomen, maar hij is gestorwen door corona, klinkt beeter en cijfers gaan omhog.

 12. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna direct uit het hoogmoed waanzin project de EU en Euro.
  Wat heeft de EU nu bijgedragen aan welvaart voorspoed werkgelegenheid voor de NORMALE MAN VROUW in Nederland.
  Timmermans is een gevaar voor de INWONERS van Nederland deze man is volledig doorgedraait in 40 -45 was er ook zo,n persoon die volledig de weg kwijt was

  1. Bullshit16

   Duck
   EN ZO IST EN NIET ANDERS WEG MET DIE LINKSE RATTEN
   STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 13. inert

  400 honderd jaar geleden werden mensen als Timmermans met kokend pek overgoten om vervolgens in kippeveren te worden gewenteld!
  Ik zou graag de pek alvast opwarmen, indien deze handelingen nog actueel zouden zijn!

  1. Bijenzwerm

   @inert dan zou ik graag de veren willen plukken😁

   1. Original NL

    Je gaat toch geen dieren plukken voor brusselmans…rol hem maar door een grindpad .

    1. Peetjoh

     Je vergeet te vermelden dat het om bonefatius ging. De kerk dus. deze onzin is ook een geloof. Geen feit. We leven in 2020 dus Frans mag eens ophouden met z’n geloof.

  2. Julian

   400 honderd jaar geleden werden mensen gevierendeeld etc omdat de bevolking DACHT dat mensen iets fout hadden gedaan. Vrouwen werden verbrand omdat met DACHT dat het heksen waren.
   Achteraf bleek sowieso dat het nooit heksen waren. Want ze verbrandden allemaal.
   Lees maar eens zijn tweet en wijs maar eens aan dat hij dat gezegd heeft wat beweerd wordt. Hij zegt er is ruimte om allebei aan te pakken.

 14. Paardenmiddel

  Alles draait om geld. Net gehoord:99% van de doden in Italie, had ook een andere aandoening. 1% is echt overleden aan het coronavirus. Geschatte leeftijd: rond 78 jaar.
  Zie hier de hype. Is het niet het klimaat dan is het corona. De volgende maand is het weer iets anders.
  Ze moeten in brussel jouw geld hebben.

  1. Julian

   Heb jij onder een steen geleefd? Er wordt helemaal niet en nooit gezegd dat Corona dodelijk is. Het is dodelijk voor mensen die onderliggend lijden hebben. Spreek niet van een hype als je nergens niks van weet.

   1. Fonz

    Maar het “coronavirus” is een hype juliaantje, en Paardemiddel zegt nergens dat het virus dodelijk is, dus over “spreek niet van een hype als je nergens niks van weet…” moet je even op jezelf toepassen..

 15. C.A.Barstow

  Het is nu wel duidelijk dan Schrans Timmermans een krankzinnige linkse idioot is.
  Deze gek moet koste wat het kost gestopt worden.

  Stem FvD/PVV.

 16. Vrijedenkert

  Frans Timmermans: ‘Komt niks van in!’

  Heeft Timmerfrans uiteindelijk als puntje bij paaltje komt niets over te zeggen maar de 27 lidstaten en de 27 regeringsleiders van die lidstaten wel en als die uiteindelijk gezamelijk beslissen het geld van Green Deal gaat naar coronabestrijding dan hebben Timmerfrans maar ook de EU-commissie en het EU-parlement dat maar gewoon uit te voeren!

 17. Julian

  Wat een sofbericht weer. Als je ziet wat in die tweet staat zegt Timmermans dat er ruimte is voor beide problemen. Hij zegt HELEMAAL NIET dat het geld die 1 biljoen daar niet naar toe mag.
  Dat is weer de gebruikelijk negatieve interpretatie hier. Bovendien is die 1 biljoen er helemaal niet.

  1. Fonz

   klimaatdictator timmerfrans kennende bedoeld hij dit wel

 18. fredjansen45

  Och, Frans Timmersmans voert alleen maar de opdrachten van de Bilderbergclub uit!
  Wanneer komt er in onze “vrije en open democratie“ eens een einde aan de geheimschrijverij van deze elitaire sekte?
  Zie de lijst van de Nederlandse gasten op de Bilderberg-vergaderingen, de politieke mist over Europa trekt dan voor een groot deel op!

 19. Kristalix

  De EU doet alleen iets als ze burgers uit kunnen kleden. Ze zijn niet slim. Er is zometeen weinig meer aan burgers over.

  Dus komt Timmerfrans in de wachtrij, sorry Timmerfrans, er zijn nog 1000 doden voor U.

  Daar komt geen duppie meer uit.

 20. Maurits Dekker

  Frans Timmermans heeft liever dat we allemaal doodgaan door het coronavirus dan dat er één windmolen minder komt.
  Moge hij het coronavirus krijgen.

  Dat laatste is natuurlijk een parafrasering.

 21. harte385

  Deze man samen met zijn EU kunnen van mij doodvallen ik wens niets meer met die achterlijk idioten te maken hebben wat een stelletje tering schoften zijn dat zeg.

 22. macsjang

  Kan die zwamhals niet gewoon doodgaan? Oh ja, en zijn hypocriete rechterhandje natuurlijk ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.