Bizar! D66 vindt dat migratie-industrie zich niet aan coronamaatregelen hoeft te houden: ‘Bescherming bieden!’

Altijd hartverwarmend om te zien hoe de D66’ers van deze wereld hun prioriteiten helemaal goed op orde hebben, hoor!

Zoals ook de rest van Nederland ondervindt ook de IND, de instantie die de migratie van asielzoekers naar Nederland regelt, hinder van corona. Logischerwijs moet ook deze overheidstak zich aan de regels houden. Die houden momenteel in dat verzoeken van asielzoekers op een lager tempo beoordeeld zullen worden. Want ja, ook de asiel-industrie is niet immuun voor het besmettelijke coronavirus. Dus:

“De rijksoverheid kondigde zondag 15 maart aanvullende maatregelen aan om verdere uitbreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Deze maatregelen hebben effect op alle Nederlanders en dus ook op medewerkers van de IND en het werk dat ze in contact met klanten doen.

​De gehoren vinden niet langer plaats. Dat geldt zowel voor asiel als reguliere aanvragen. Deze maatregel is in ieder geval tot en met 6 april van kracht. De loketfunctie van de IND wordt tot en met die datum beperkt tot spoedzaken.”

Volstrekt logisch, natuurlijk. Het is lullig voor de vluchtelingen die uit minder veilige landen komen (en wat minder lullig voor alle veiligelanders die schaamteloos meeprofiteren van het Nederlandse beleid), maar het coronavirus besmet nu eenmaal gewoon mensen. Ook zij die een verblijfsvergunning hebben aangevraagd.

D66-Kamerlid Maarten Groothuizen denkt echter dat het coronavirus eens een keer respect moet hebben voor al die vluchtelingen… ze hebben het al zwaar genoeg! Nederland moet het pakket coronamaatregelen dat is afgekondigd jegens migranten dus als de wiedeweer terugdraaien. Want zo bieden we zogenaamd “geen bescherming meer” en ontzeggen we asielzoekers een “individueel recht”. Dus boze D66’er is boos:

“Recht op asiel is een individueel recht. D66 heeft begrip voor het feit dat Corona vraagt om maatregelen, maar het kan niet zo zijn dat Nederland mensen geen bescherming meer biedt. Er moet opvang zijn voor mensen die het nodig hebben. D66 heeft vragen over Kamerbrief van gisteren”

Wat zien we hier? Juist ja. Iemand die z’n prioriteiten weer eens pijnlijk slecht op orde heeft. Maar hé: het is een D66’er. Dus wat hadden we nu eigenlijk ook helemaal verwacht?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Fonz

  D666-ers zijn helemaal gestoord, die gasten willen de mensheid dood hebben dat is inmiddels duidelijk..

 2. van Urk

  Massa-immigratie betekent ook een massale import van besmettelijke ziektes. Alles wat Europa aan ziektes als tuberculosis, syfilis, cholera, tyfus, waterpokken en HIV bedwongen heeft komt langzamerhand weer terug inclusief de voor ons onbekende Aziatische virus dat nu heel Europa heeft platgelegd.

  1. Fonz

   De islam is een dodelijke ziekte, zowel geestelijk als lichamelijk…

   1. Fonz

    Daar kan geen corona tegenop, sterker nog, hier zoeken ze geen medicijn voor die het uitroeit…

 3. Hendrie1963

  En er zijn 67% van de rechters die Op deze
  Debielen club stemmen en dat zegt genoeg over de rechtstaat in dit land

 4. Peetjoh

  Het leger rijd door Rotterdam. Net gehoord van iemand van rijkswaterstaat. Vanaaf krijgen we lockdown. Lekker dan

  1. Hendrie1963

   Ze zijn bang dat de EU uit elkaar klap bij de volgende crisis

  2. Lambieck

   Hier op de Eindhovensedijk ook al

 5. Veteraan

  svp grenzen dicht en met scherp schieten op alles wat ook maar een poging doet, inclusief Turken die door Erdogan gestuurd worden om de Griekse blokkade te doorbreken. We kunnen ze nu niet hebben en ze zijn nog dodelijker dan normaal. Kom maar weer eens terug als er genoeg NLers overleden zijn.

 6. fusilier

  Veteraan .Rustig aan hé.

 7. Vrijedenkert

  De migratie-industrie zou zich voornamelijk moeten bezighouden met het tegenhouden, opsporen, vangen en het per direct uitzetten van illegalen!

 8. Baron von Munchhausen

  Onafgebroken bestoken met “nieuws” Corana, NPO/NOS,( wat erg genoeg is) bedekt dat de weldoorvoede “lesbos vluchtelingen” , inmiddels, lekker naar Nederland komen!
  Dankzij de machtige steenrijke, linkse asiel-industrie!

 9. Wiewatwaar

  Nederland biedt mensen sowieso geen bescherming met het corona beleid. De groepsimmuniteit waar Rutte over spreekt staat haaks op wat de WHO vindt.
  We worden blootgesteld aan besmetting, want het gros van de mensen zal ziek worden. Dat er dan een heleboel zullen sterven is collateral damage. En dan gaat zo’n knulletje van D’66 lopen zeuren over gelukszoekers. Want dat zijn de meeste. Hebben we nog niet genoeg aan ons hoofd? Ga wat nuttigs doen met je leven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.