Bizar! PvdA kan zich maar niet ontdoen van antisemitische trekjes! Partijcongres stond bol van antizionistisch complotdenken!

In het recente verleden ging het ook al vaak genoeg mis bij de PvdA, twee jaar geleden werden jongeren van het CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israël, al weggetreiterd bij een PvdA-congres. Ook gisteren deed het bestuur weinig om antisemitische trekjes binnen de partij te verwijderen. De PvdA heeft net zoals zuster-partij Labour in Engeland een serieus antisemitisme-probleem. 

Het is en blijft bijzonder dat de PvdA zulke rare types blijft aantrekken. Er zijn genoeg prominenten binnen de partij van joodse afkomst. Toch blijft de partij een broeinest van extreem antizionisme en antisemitisme. Het zal wel vast ritueel zijn om over het ‘joods complot’ te praten bij het naborrelen.

Gelukkig heeft het CIDI wat onderzoek gedaan naar deze salon-verheerlijker van Hamas, en wat blijkt? Het is een typische antisemiet: naast wat ordinaire jodenhaat – of zoals zij het noemen ‘kritiek’ – zien we het gebruikelijke flirten met terreurorganisaties als Hamas.

De PvdA moet niet dezelfde fout gaan maken als Labour, ze moeten dit soort onkruid direct uit de partij verwijderen. Je kan de schijn niet ophouden dat je pro-joods bent als je zulke types keer op keer weer inspraak geeft in de partij.

Het is ook bizar dat niemand kritiek gaf op zijn betoog over de joodse lobby.

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Isengrijn

  Waarom is er eigenlijk een CIDI?

  1. 777

   Jodenhater?

  2. Seneca

   @isengrijn
   om dubieuze figuren zoals jij er een van bent, te monitoren. op het moment dat jij jouw afgrijselijke ideeën t.a.v. Joden in praktijk gaat brengen, zal je, zeer terecht, snel de laatste adem uitblazen.

   1. 777

    @Seneca: Zo had ik het nog niet bekeken, maar Israël weet inderdaad wel raad met Jodenhaters als Isengrijn.

   2. Isengrijn

    Ah, dank je voor de uitleg, oude Senecaatje.

    Dus als ik in de gaten wordt gehouden door CIDI is het prima, maar houdt ik CIDI in de gaten zal ik omgelegd worden…

    Fijne jongens, waar jij het voor opneemt, Seneca!

    1. Seneca

     @isengrijn
     jouw reactie toont weer duidelijk, dat je niet kunt lezen en eveneens niet terecht reageert. duidelijk een teken van verregaande linkse hersendegeneratie.

     1. Isengrijn

      Zucht… oké Seneca, stel je voor: ik ga mee met jouw gedachtegangen.

      “…op het moment dat jij jouw afgrijselijke ideeën t.a.v. Joden in praktijk gaat brengen…”

      Over welke afgrijselijke ideeën t.a.v joden heb jij het in jehova’s naam?
      Ben je bang dat ik hun matzes niet ga eten?

 2. Mees

  ‘ ordinaire jodenhaat – of zoals zij het noemen ‘kritiek’ .

  Wat een gezeik van CIDI.

  1. Veteraan

   bla, bla, zucht, saai

 3. Baron von Munchhausen

  “…Partijcongres stond bol van antizionistisch complotdenken!…”
  Snap er iets van. Is het erfelijk om eigen denk-soort-cultuur aan te vallen, cq te vernietigen? Er zitten, relatief, veel joden bij de PVDA.
  Moet denken aan Joodsche-Raad met Asscher als voorzitter (grootvader) en nu Asscher.

  1. Beukman

   Niet dat het er toe doet, maar Asschers zijn opa zát helemaal niet in de Joodsche Raad.
   Wat deed jouw opa in de oorlog eigenlijk, @Munch?

   1. Baron von Munchhausen

    Beukman
    Je bent weer aan het Liegen!
    Trek een schone luier aan , gebitje in, papje eten.
    Heb je nu geen last van onafgebroken liegen.verdraaien? Zit het in de genen of een karaktertrek?

    1. Isengrijn

     Sterrek wederwoord, von Münchausen!
     😉

     1. 777

      Joden haten?

    2. Beukman

     Het was kennelijk een voltreffer over jouw opa, @Munch? En dat probeer je te verbergen door te jokken over de opa van Lodewijk Asscher?
     Wat heeft die opa van Lodewijk er überhaupt mee te maken?

   2. Rammstein

    Wiki: “Asscher (grootvader van Lodewijk Asscher) en Cohen werden in 1941 door de Duitse bezetter aangewezen om de Joodse Raad voor te zitten.”

    Waarom lieg je zo opzichtig Beukman?

    1. Rammstein

     Grootvader moet zijn overgrootvader.

     1. 1234vijf

      Rammstein ziet zijn fout in.

      🙂

     2. Beukman

      @Ramm
      @Munch bewijst dat hij een antisemiet is door de voorouders van Lodewijk erbij te slepen.

     3. 1234vijf

      Juist, de verwijzing naar de voorouders door de Baron en Rammstein (waarom kiest iemand zo’n alias?) impliceert de overtuiging dat Joden genetisch niet deugen.

      Antisemieten zijn zich vaak nauwelijks bewust van hun racistische vooroordelen, het is een impliciete manier van redeneren.

     4. 777

      1234vijf?

     5. Rammstein

      1234wijf is niet alleen een ouwe zeur, maar ook aardig seniel aan het worden: ik heb nergens naar de voorouders van Asscher verwezen, alleen Beukman er op geattendeerd dat hij een fout maakte dan wel loog.

     6. Beukman

      alleen Beukman er op geattendeerd dat hij een fout maakte dan wel loog.

      Tut-tut. Ik loog helemaal niet, dat heb je zelf nota bene erkend.
      En verder is het ordinair antisemitisch wat @Munch zegt. Waarom geef je dat niet gewoon toe?

   3. Seneca

    @beuk
    een zeer bevestigende reactie van jou. je ontkent in alle toonaarden dat je niet anti joods zou zijn, maar de haat voor de Jood in het algemeen, druipt uit je ogen. nu je over de grootvader van de baron wilt weten, wat deze in de oorlog heeft gedaan, vraag ik jou hetzelfde. daar je geen antwoord op deze vraag zult geven, zal ik deze vraag voor jou beantwoorden: het zou mij niet verbazen als jouw grootvader als ‘rechtgeaarde’ Nederlander, bij de SS in dienst is getreden.

    1. 777

     @Seneca: “(…) het zou mij niet verbazen als jouw grootvader als ‘rechtgeaarde’ Nederlander, bij de SS in dienst is getreden.”

     Geen twijfel over!

    2. Beukman

     @Seneca
     Mijn ene opa probeerde tijdens de oorlog zijn hoofd boven water te houden met allerlei baantjes, mijn andere opa was op dat moment in een gemeente in Zuid-Holland werkzaam als gemeentesecretaris, terwijl hij in zijn kelder een joods gezin verborgen hield.
     Wat is precies je punt? Vind jij het normaal dat @Munch begint over de getraumatiseerde opa van Lodewijk Asscher?

     1. Seneca

      @beuk
      de overgrootvader van de heer Asscher was zo fout als maar mogelijk was. hij heeft – door alsnog onopgehelderde oorzaak – de oorlog overleefd. de grootvader van de heer Job Cohen – voorzitter Joodse Raad te Rotterdam, eveneens zo fout als maar mogelijk was – heeft de oorlog niet overleefd. treffend dat de nazaten van deze twee foute Joden, een carrière in de politiek konden maken. dit zegt overigens meer over dit ‘Jodenvriendelijke’ land als over de heren Cohen en Asscher.
      bijzonder trouwens, dat jouw grootvader een joods gezin heeft verborgen. aannemend dat dit in Israël bekend zal zijn, zal jouw grootvader ongetwijfeld in het ‘Boek der Rechtvaardigen’ genoemd zijn. zoals jij dan zal weten, is dit Boek door Israël ingesteld om hen te eren, die hun leven hebben geriskeerd om anderen te redden. echter jouw relaas herinnert mij aan lieden, die om hen moverende redenen, een ongefundeerde antipathie tegen Joden hebben en om dat te maskeren verklaren: ‘dat sommigen van hun grootste ‘vrienden’ Joden zijn’.

     2. Beukman

      Over hoe fout deze voorouders precies waren verschilden zelfs toen al de meningen, @Seneca; ook de vraag: “Wat had jij gedaan?” blijft gemakshalve onbeantwoord.
      Asscher en ik dacht ook Cohen kwamen uiteindelijk zelf ook in een concentratiekamp terecht. Ik begrijp dat Asscher posthuum zijn excuses zou moeten aanbieden voor het feit dat hij dit overleefd heeft? Deze zienswijze kom je wel vaker tegen bij antisemieten.

      Overigens, waarom zouden nazaten van joden die in een kamp hebben gezeten geen carriere kunnen of mogen maken?

     3. 777

      Nazivriendje!

  2. Seneca

   @baron
   het was niet de grootvader maar de overgrootvader van de heer Asscher. volgens joodse begrippen is de heer Asscher – ondanks diens naam – geen Jood. zowel diens moeder als grootmoeder hadden geen joodse wortels.

   1. Beukman

    @Seneca
    Merkwaardig dan dat jij Lodewijk Asscher regelmatig hier “een verachtelijke jood” hebt genoemd.

    1. Julien Sorel

     Bijzonder verontrustend.
     Laten we niet hopen dat De dagelijkse Standaard een podium wil bieden voor antisemitisme en met passende maatregelen hierop ingrijpt.

    2. Seneca

     @beuk
     klopt. slechts nadat ik mij in de genealogie van voornoemde heer Asscher had verdiept, bleek dit een foutieve benoeming der feiten te zijn. de heer Asscher is geen verachtelijke Jood, hij is gewoon verachtelijk.

     1. Beukman

      Maar Cohen, Grunberg en een paar anderen blijven in jouw ogen dus “verachtelijke joden”?

     2. Rammstein

      Je bent een klein, koppig doordrijvertje Beukman. Welk punt wil je nu precies maken? Of wil je weer als vermeend topaapje op de rots gewoon je gelijk halen?

 4. Beukman

  Platteschorre is niet kosher met zijn “joodse lobby”. Maar verder moet inderdaad antisemitisme niet worden verward met kritiek op de regering van Israel.

  1. Rammstein

   Gewone kritiek niet. Maar overdreven, voortdurende kritiek ondersteund door een boycot heeft duidelijk een antisemitische basis.

  2. van Urk

   Nog nooit gehoord van een nieuwe plank om ergens op te slaan beste Beukman? Anitisemieten hebben eeuwenlang altijd naar nieuwe argumenten gezocht om Jodenhaat in ere te houden.

   1. Beukman

    @Urk
    Dus de regering van Israel is – anders dan welke regering dan ook – boven elke kritiek verheven?
    Wat een opsteker voor de corrupte Netanyahu.

    1. van Urk

     Natuurlijk niet. De regering van Israel geeft ook toe dat zij net als ieder ander regering van welk land dan ook fouten maken. Het gaat erom dat het een georganiseerde linkse hobby geworden is om de regering van Israel stelselmatig te bekritiseren terwijl zij andere regeringen liever ongemoeid laten. Want nergens bij Groen Links of PvdA worden gelijksoortige acties gevoerd tegen bijvoorbeeld Turkije, Iran, Noord-Korea, Venezuela, Arabie of Zuid-Afrika.

     1. Rammstein

      Bravo! Geen speld tussen te krijgen, geen woord aan toe te voegen.

     2. 777

      @Urk: Hear, hear!

     3. Beukman

      Tja @Urk, wij zijn nu eenmaal een bondgenoot van Israel wat betekent dat we invloed kunnen uitoefenen, in tegenstelling tot pak hem beet Noord Korea, en we hebben sterke historische banden met het land.
      Daar komt nog bij dat vele Nederlanders zich vanuit hun afkomst verbonden en betrokken voelen met het conflict waarvan Israel het brandpunt is.

      Voortdurend als iemand kritiek levert op bijvoorbeeld het nederzettingenbeleid van Netanyahu, wordt de antisemitismekaart getrokken. Vind jij dat normaal?

     4. van Urk

      Laten wij ons met het oog op de woningmarkt eerst druk gaan maken om onze eigen nederzettingsbeleid. Trouwens men doet tegenwoordig dat de Westbank onvervreembaar Palestijns grond is terwijl dat eeuwenlang een braakliggend terrein was dat in de negentiende eeuw toebehoorde aan de villayets van Beiroet en Damascus. Arabische woordvoerders hebben tijdens de VN hoorzitting in 1947 betoogd dat het “Palestina” ten westen van de Jordaan, dat toen nog Mandaatgebied was, er als zelfstandige natie nooit is geweest en ook nooit mocht komen. Wat velen niet weten is dat de grote instroom van kolonisten pas tussen 1974 en 2000 plaatsvond, dus na de Jom Kippoer oorlog. In deze periode zijn naar schatting 400.000 Arabieren vanuit Syrie en Jordanie hiernaar toe verhuisd, vaak uitsluitend op een toeristenvisum. Als bleek dat de sociale omstandigheden en het arbeidsloon beter waren dan in het thuisland, besloten zij te blijven. De Joden keerden pas na 1967 terug, eerst naar Hebron, waar de Joodse gemeenschap in 1926 werd afgeslacht, maar ook naar de nederzettingen van Gush Etzion, waarvan de inwoners in 1948 door het Arabische legioen waren vermoord. Pas na 1973 zijn Joodse pioniers zich in de verlaten streken van Samaria, Benjamin en de Jordaanvallei gaan vestigen, terwijl de inkomende Arabieren naar elders gingen. De verontwaardiging van Joodse nederzettingen is dus ongegrond, zelfs immoreel.

     5. Veteraan

      @ van Urk
      +++
      Hier kan geen Trol tegenop.

     6. Beukman

      Ook jij weet donders goed dat er meerdere visies bestaan op het nederzettingenbeleid en de geschiedenis ervan, @Urk.
      Maar we hebben het nu over de principiële vraag: is het per definitie antisemitisch om kritiek te uiten op dit beleid? Het lijkt alsof je daar een beetje omheen draait.

     7. Rammstein

      Beukman, daar heeft Van Urk al uitgebreid antwoord op gegeven. Zie #40.

     8. Beukman

      Zeker @Rammstein, maar vervolgens werpt hij een Urker Rookgordijn op.

      Gewoon onvoorwaardelijk erkennen dat kritiek uitoefenen op het beleid van de regering van Israel net zo valide is als op die van willekeurig elk ander land, hoe moeilijk is dat?

     9. Rammstein

      Het hangt er maar van af hoe die kritiek eruit ziet, Beukman. Als het volstrekt eenzijdig tegen Israel is, tegen het ‘misdadige’ nederzettingenbeleid, als Israel getypeerd wordt als een schurkenstaat die uit is op oorlog voeren en onevenredige strafexpedities uitvoert en je tegelijk ongenuanceerd partij kiest voor de zielige Palestijnen in overvolle kampen, dan heb je voor mij afgedaan.

      Normale kritiek op het beleid van de Israelische regering moet natuurlijk altijd mogelijk zijn.

     10. van Urk

      @Beukman, Hoe Rammstein dat verwoordt is nou exact wat ik bedoel. Noem eens wat op wat in vergelijking staat met kritiek op Israel? Die zijn er gewoon niet omdat er in Turkije, Iran, Arabie, Noord-Korea, China etc geen woordje “Jood” of “Zionisme” in voorkomt en daarom voor linkse activisten niet echt relevant is om tegen dit soort echte schurkenstaten te demonstreren. Dat riekt dus naar een stelselmatig hobby van antisemitisme omdat er zoveel andere regeringen zijn waar men ook iedere week op de Dam gerust tegen mag gaan demonstreren.

     11. van Urk

      Als men echt zo begaan zijn met de Palestijnen waarom hoor ik ze nou nooit over de erbarmelijke situaties van Palestijnen in Jordanie, Syrie of Libanon?

  3. Veteraan

   bla, bla, zucht, saai

  4. 777

   Zuigman?

 5. Veteraan

  PvdApen oftewel ordinair Links vind het wel makkelijk om Joden te haten net zoals alle Trollen hier. En dan nog wel een beetje bedekt want kritiek is niet leuk en wordt altijd meteen geweerd, blijft toch lastig om wat introspectie toe te passen hé knulletjes.

  Voor moslims zijn ze bang want die snijden hun strot af en doen onverwachte dingen en Joden blijven braaf.
  Gelukkig denkt Israël met al die inteelt zandbakbewoners om hun heen er anders over.
  Laat alle Joden maar naar Israël verhuizen want het antisemitisme is nooit weggeweest en nu weer helemaal openlijk. Dan blijven alleen de moslims en gelukszoekers hier over met wat autochtonen en ik weet al wie er gaat winnen want samenleven gaat niet.

  1. Brenda Welsh

   “Ik weet al wie er gaat winnen” Er bloeit een Christelijk Islamitische cultuur op met lichte Voodoo invloeden. Aangezien niet zeker is wie er over de volmaakte wetenschap beschikt wat waar is, moet het een interessante samenleving worden waarin wij veel kunnen leren. Lijkt mij.

   1. 777

    De eeuwig gebande!

   2. -Bo-Realist

    @brenda
    De wetenschap is per definitie nooit voltooid, want zij onderzoekt zaken waar wij nog geen of beperkte kennis over hebben.
    Hoe ziet die christelijk-islamitische cultuur eruit?
    Je hoort toch vaak twee gesegregeerde samenlevingen: de overwegend joods-christelijke en de overwegend islamitische.

 6. Mees

  Prachtig toch, een congres voor leden die ook nog stemmen over moties.
  Kan het FvD nog veel van leren.

 7. Hendrie1963

  “voor iedereen” ? Hahahaha hahahaha. Alleen voor links zullen ze bedoelen. Wa

  1. Hendrie1963

   Wat is deze partij toch afgezakt naar de afgrond.

 8. 1234vijf

  “Toch blijft de partij een broeinest van extreem antizionisme en antisemitisme. “

  Dit is een krankzinnige en lasterlijke bewering.

  Waarom laat DDS debiele artikeltjes schrijven door onnozele studenten?

  1. Bockbeer

   1234vijf?

  2. Veteraan

   Bla, bla, zucht, saai

  3. 777

   Eeuwig gebande!

  4. van Urk

   Het vele overdreven aantallen resoluties en boycots dat tegen Israel ingediend wordt ten opzichte van echte schurkenstaten zegt al meer dan genoeg. En de linkse partijen en aanhang van ons land juichen dit meestal ook toe.

   1. Rammstein

    Zo is dat, Van Urk. Maar 1t/m5 is een Palestijnen-lover en Joden-hater, dat is het hele eieren eten.

  5. 777

   “Waarom laat DDS debiele artikeltjes schrijven door onnozele studenten?”

   Binnenkort weer van dit toneel verdwenen en terug onder een andere naam die na twee zinnen weer stink als voorheen, de eeuwig gebande!

   1. Brenda Welsh

    U ziet dit forum als “toneel” en “stink” wat bedoelt u hiermee te zeggen?

    1. 777

     Brenda Welsh?

    2. 777

     De eeuwig gebande!

    3. Veteraan

     Ach gossie toch

 9. Seneca

  dit bericht over de PvdA bevestigt wederom dat anti Joodse gevoelens het best bij links tot uiting komen. anti joods sentiment en ‘gerechtvaardigde’ kritiek op Israël zijn een karaktertrek van linkse idioten zoals die op dit blog in te grote aantallen dit blog vervuilen. met name mees, isengrijn, beuk, 1234(kan niet tellen) alle cockjes en noem maar op.

  1. Isengrijn

   Wat ben jij een jankerd, Seneca. Poeh hee!

   1. Seneca

    @isengrijn
    je voelt je aangesproken? verbaast mij niets. het linkse anti joods gedachtegoed spuit uit je ogen en je toetsenbord. je liegt bovendien om te verklaren dat je niet links zou zijn. je bent zo links dat Friedrich Engels, vergeleken met jou, rechts was.

    1. Isengrijn

     Als je mijn gebruikersnaam intoetst in jouw berichtje voel ik mij inderdaad aangesproken. Niet raar, toch?
     En ik verzeker je dat ik rechts ben. Daar is geen woord van gelogen.
     Of is het een regel dat alleen linkse mensen kritiek op israël hebben?
     Want dan moet ik, als rechts zijnde, die regel maar overtreden.
     Jammer voor je.

  2. Isengrijn

   Bovendien is Isengrijn zeker niet links!

   1. Veteraan

    Ach gossie toch

   2. 777

    Is een Jodenhater!

 10. C.A.Barstow

  Verachtelijk en smerig links stond en staat altijd al gelijk aan antisemitisme, Jodenhaat en islamknuffelen.
  Links stemmers zitten daar niet mee, zij stemmen daar mee in en steunen dat daarmee dan ook.

  Stem voor de vernietiging van politiek links,
  Stem FvD/PVV.

 11. -Bo-Realist

  Als je er voor iedereen wilt zijn, zul je op den duur eens aan jezelf voorbijgaan.

  Dat zie je goed op de linkervleugel, de leefbaarheid van Nederland wordt massaal ondermijnd door doorgeslagen duurzaamheidsdenken en massaimmigratie.

  Door toe te geven aan groeperingen als Extinction Rebellion, Antifa, Urgenda en We are here worden de belangen van autochtonen en de al langer aanwezige allochtonen uit het oog verloren. Hiermee schiet de linkse kerk zich in de eigen voet. Ik kan niet wachten op 2021.

 12. Rosasolis

  Er is een verschil tussen het joodse geloof, en het zionisme. Deze geloof is gebaseerd op de lessen en psalmen uit de Oude Testament van de Bijbel. Zionisme is zuiver politiek en vertegenwoordigt de staat Israel. Die vertegenwoordigd wordt door joden, christenen, moslims, en niet-gelovigen. Er zijn vele joden in Israel en in vele andere landen die tegen de huidige beleid van Nethanyahu,…(onder leiding van Trump), zijn. Omdat het deze kleine land heeft vreselijk verdeeld, en wil het jodendom met zionisme verenigen om deze overbevolkte land dwingen tot een segregatie beleid…net als het apartheid’s regime van de vroeger Zuid-Afrika…Stap voor stap nemen ze steeds meer
  van de niet-joodse wijken over, om steeds meer chique woon-wijken voor rijke Amerikaanse Orthodoxe-Joodse emigranten te bouwen. Dat zijn de echte Zionisten!
  Steeds meer van oorsprong Russische joden keren terug naar Rusland omdat ze het huidige beleid helemaal niet ziet zitten.
  Ergens in de Bijbel (Genesis) wordt verteld dat er een vruchtbare land bestond:
  Ca’anen. En dat Abraham een “bericht” kreeg dat hij kon de bevolking uit deze oer-oude land verdrijven, het overnemen en een nieuwe land “Israel” stichten…
  Zo ging dat toen, en blijkbaar nu alweer.
  Velen zullen het Bijbels verhaal van de profeet Jeremiah kennen…die toen waarschuwde over de verval van Jeruzalem…wegens corruptie.
  De leden van P.v.d.A. die van joodse afkomst zijn, zijn niet antisemieten. Maar zij
  zien religie van politiek gescheiden. Net als onze christelijke partijen, die het geloof as basis houden, maar niet dat religie de moderne democratie gaat overheersen.

 13. Mar

  @Seneca

  U bent weer lekker bezig met diverse mensen de les te lezen.

  Dat doet Esther Voet ook:

  h**ps://niw.nl/beste-geert-beste-thierry/

 14. Caesar Lion Cachet

  LS…

  En dat blijft maat zeiken over antisemitisme terwijl Arabieren Semieten zijn en Joden Ashkenazi Khazaren !

 15. Maxks

  De “joden” onder de PvdA zijn van “een ander joods geluid”. Dat zijn Nederlandse joden die de bezettingspolitiek van Israël willen doorbreken en vredesactiviteiten zeggen te ondersteunen. Dat is dus de officiële lezing van deze club. Deze weg-met-ons-joden mogen de naam jood niet dragen.
  Ook beseffen zij niet dat als het doomsday is zij ook worden gekielhaald door hun “medestrijders”.

  Trouwens, de benaming “de linkse en de rechtse” komt vanuit de plaatsindeling rondom Hitler binnen de Reichstag. De media schreef, destijds, derhalve over “die rechte und die linke”. De NSDAP zaten aan de linkerzijde in de Reichstag.

  1. Mar

   @Maxks

   “Deze weg-met-ons-joden mogen de naam jood niet dragen.”

   En wie bent u om dat te mogen bepalen?

   In feite bent u een antisemiet. Joden moeten zich zo en zo gedragen als jood zijnde volgens uw opinie. Doen ze dat niet, dan zijn het geen joden. Nepjoden wordt er ook weleens gezegd.

   1. Seneca

    @mar
    hetzelfde heb je tegen mij, niet zo lang geleden, gezegd. heb je geen ander melodietje? pathetiek van de bovenste plank. overigens ‘Marks’ heeft gewoon gelijk. u bent lid van EAJG dus u zeurt maar lekker door met mitsen en maren.

    1. Apailiya

     EAJG, hoe verachtelijk kan men zijn om je eigen volk een mes in de rug te plaatsen? Smeerlappen…..

    2. Mar

     @Seneca

     U bent in de war. U zegt dat ik een antisemiet ben.

     En waarom zou ik lid zijn van EAJG? Ik ben niet joods. In tegenstelling tot u. U bent vast en zeker lid van Likoed.

 16. Vrijedenkert

  De SDAP had ooit een zeer groot aantal Joodse leden, nu zijn de PvdA en andere linkse partijen vooral in allochtone en Moslim vijvers aan het vissen naar nieuwe leden!
  Antisemitisme is niet vreemd onder socialisten en communisten:
  1844 Karl Marx, Zur Judenfrage…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.