Column Kenneth Steffers: Linkse samenwerking brengt slechts meer Brussel, meer immigranten en meer klimaatdwang

Columnist Kenneth Steffers is sceptisch over het nieuwe linkse monsterverbond dat Lodewijk Asscher, Lilian Marijnissen en Jesse Klaver gisteren beklonken hebben in de Tolhuistuin in Amsterdam. De partijen willen “meer Brussel, meer immigranten en meer klimaatdwang,” waarschuwt Kenneth: “En wie daar niet in meegaat zal gestraft worden.”

De drie linkse partijen GroenLinks, de PvdA en de SP presenteerden gisteren een nieuwe onderlinge samenwerking. Een fusie tussen de drie partijen zit er voorlopig nog niet in. Wel willen Jesse Klaver, Lodewijk Asscher en Lilian Marijnissen met hun linkse alliantie een krachtig, socialistisch en klimaatbewust blok vormen tegen rechtse partijen zoals VVD, FVD, PVV en in mindere mate het CDA.

Om te kunnen inschatten wat de neveneffecten van zo’n linkse samenwerking kunnen zijn moeten we naar het huidige beleid van de Europese Unie kijken. Al dan niet toevallig vandaag presenteerde eurocommissaris en PvdA-klimaatpaus Frans Timmermans een nieuwe Europese klimaatwet. In die wet staat dat lidstaten die te weinig doen aan het behalen van de klimaatdoelen hard bestraft moeten worden.

Timmermans doet niet eens geheimzinnig over zijn intenties. Hij zegt letterlijk dat hij moet ingrijpen omdat Europa in 2050 anders mogelijk niet klimaatneutraal is. Ja, u leest het goed: MOGELIJK. Toch voelt Timmermans de noodzaak om nog meer macht naar zich toe te trekken en Europese lidstaten te dreigen met dwangsommen en uitsluiting.

Binnen het Europees Parlement is er inmiddels al lichte paniek uitgebroken over de klimaatwet van Timmermans. Zo ook binnen de Nederlandse fracties in Brussel. Forum voor Democratie spreekt van een ware machtsgreep van Timmermans. De VVD en het CDA sluiten zich daar bij aan en noemen het voorstel afwijzend een overdracht van de macht.

De partijen (VVD, FVD, PVV en CDA) die nu geschrokken reageren op de machtsgreep van Timmermans, zijn precies de partijen die nu door GroenLinks en de PvdA -met hun linkse monsterverbond- worden uitgesloten. En daar ligt ook het gevaar op de loer. Met de samenwerking op links halen we ook meer Timmermans naar Den Haag. En meer verdeeldheid. Want de eurosceptische Socialistische Partij van Marijnissen is nu een benauwend verbond aangegaan met GroenLinks en de PvdA.

Het zal de SP nog meer stemmen gaan kosten en nog ongeloofwaardiger maken, maar bovenal zijn ze nu een link(s)e samenwerking aangegaan met twee partijen die in Europa al hebben laten zien wat ze in hun mars hebben: meer Brussel, meer immigranten en meer klimaatdwang. En wie daar niet in meegaat zal gestraft worden door Timmermans. Nu nog in Brussel, wie weet straks ook in Den Haag. Het ´Timmermans-effect´ valt nooit uit te sluiten…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Jack Flash

  Moeten we die linkse rattenbende eigenhandig elimineren.
  Oh ja,rattengif hebben ze ook al verboden.

 2. Baron von Munchhausen

  Waarom nemen ze de verdwaalde CU en D66 ook niet mee? Zijn in ieder geval alle dolgedraaide wereldvreemde partijen op een hoop. Dan nog een “Jip en Janneke” naam bedenken en als een(1) partij de verkiezingen in. Scheelt weer een aantal partijen in het theater 2e kamer!

 3. Sabreur

  Volledige samenwerking tussen linkse partijen is net zo haalbaar als vreedzame samenwerking tussen diverse religieuze stromingen. In hoofdlijnen vinden ze het wel okee, maar door de kleine verschillen slaan ze elkaar liever de hersenen in. Prima plan dus om de partijen meer samen te laten werken.
  Het einde van het Marxisme is nabij.

 4. Bullshit16

  Kenneth je hebt helemaal gelijk we HEBBEN gezien toen de PvdA aan de knoppen zat toen was het ook een bende toen ging het geld ook naar die gelukszoekers in naar die beroepswerklozen naar die zo genaamde afgekeurden als die linkse ratten weer aan de macht komen dan krijgen we nog veel meer brussel in krijgen we nog veel meer gelukszoekers hier waar wij mensen met gezond verstand niet op zit te wachten deze linkse kabinet voert al GL SP PVDA beleid uit in zie wat komt er van
  Mensen stem gewoon FVD OF PVV dan worden wij weer baas in eigen land
  Wil je ons land weggeven stem dan PVDA GL SP
  Mijn advies
  Stem FVD OF PVV

 5. Meriadoc Brandebok

  Links is slim en zoekt de samenwerking: rechts is vooral bezig onderling elkaar te bestrijden. Links kan daardoor achteroverleunen, want rechts is te verdeeld om een eengezinde regeringscoalitie te vormen.

  1. Bullshit16

   Maria
   Ik geloof dat ik het eerder heb gezegt maar zeg het nog eens er komt niks maar dan ook niks goeds uit jij strot dan alleen maar linkse bullshit
   Rot een eind op man kom een keer met feiten

   1. Meriadoc Brandebok

    @Bullshit16

    Als dat je mening is, is dat je goed recht.

 6. Jack Flash

  Qua onzin uitkramen begint MB het zelfs te winnen van de imbeciele huistrol.
  Man man,niet te geloven.

 7. inert

  De partij oprichter Jan Marijnissen zal intussen hooglopende ruzie hebben met z’n dochter!
  De hele partij verzuipt in ongeloofwaardigheid en stuurloosheid!
  Vrouwen aan de knoppen? da’s áltijd kut!

  1. ikweetwatikwil

   Inert wat zeg je van de mannen aan de knoppen.GL D66 PvdA VVD enz. Niet dat ik een fan ben van de SP. Van mij mag zij van Marijnissen de SP blijven leiden. Zoveel te sneller zijn we daar van af. Maar let op, die linksen zijn net moslims ,kunnen ook goed met elkaar overweg. Dus GEVAAR, GEVAAR.

 8. 777

  Marrakesh is getekend en is verheven boven de nationale wetten. Daarom zal de immigratiestroom ook niet stoppen.

  Er is daarom ook maar één oplossing: NEXIT

  Zijn we ook gelijk van die volgevreten Timmermans af!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.