Coronavirus zet EU onder druk! Duitsland, Frankrijk en Tsjechië zeggen over mondkapjes: ‘eigen volk eerst’

EU-landen laten steeds meer hun ware aard zien nu het coronavirus écht op stoom begint te komen. Dat samenwerken is allemaal leuk en aardig, tot er schaarste dreigt te ontstaan. Duitsland, Frankrijk en Tsjechië houden daarom de mondkapjes mooi voor zichzelf: ‘eigen volk eerst’.

Minister Hugo de Jonge zegt dat Nederland meer sterfgevallen door het coronavirus te verduren zal gaan krijgen. En in de Volkskrant zegt men dat EU-landen verwachten dat zo’n beetje heel Europa de komende weken bezaaid zal zijn met brandhaarden zoals in Italië. Het RIVM is zich vooral bezig met of iedereen zich nog wel aan hun richtlijnen houdt en maar liefst drie EU-landen kiezen dus inmiddels eieren voor hun geld.

De ministers van Volksgezondheid zijn het eens over wat ze in deze fase van de virusuitbraak te wachten staat: het indammen en verlangzamen van de verspreiding. Dan helpt het (voor zover mondkapjes überhaupt helpen) dat er genoeg mondkapjes zijn in gebieden waar uitbraken zijn. Maar daar willen Duitsland, Frankrijk en Tsjechië niets van weten! Ze zeggen per aanvraag te bekijken of ze zullen leveren of niet (dikke kans van niet dus).

De paniek neemt dus langzaam maar zeker de overhand. Als het coronavirus echt overal van die brandhaarden ontwikkelt, zal de druk, en dus de paniek, nog veel verder toenemen. Het aantal overlijdens zal niet eens het grootste probleem zijn. Maar puur de overbelasting van het zorgsysteem en de economische dreun die er ook uit voortvloeit, lijkt mij een behoorlijke stresstest voor de hele EU. En de eerste scheurtjes zijn nu al zichtbaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Bullshit16

  Kan niet wachten dat ze mekaar dood slaan in Brussel liever vandaag dan morgen in laten ze voor mijn part maar beginnen met die Paulus de boskabouter timmerfrans
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Kidogo

  Ja behalve in Nederland daar is het eigen volk laatst met alles .
  Stem FVD #wegmetditzooitje

 3. Kretoloog

  In het AD: “Oud-Beijerland geschokt door eerste Corona-dode”.

  We hebben het hier over een hoogbejaarde man van 86 (!) met een onderliggende ziekte. Wat een valse dramatiek geven de media toch aan deze virusepidemie. Een epidemie die tot op heden nauwelijks die naam mag hebben.

  1. Willem Bever

   Ja Kretoloog maar voorlopig is de msm lekker bezig iedereen gek te maken….zich niet (of wel maar dat is conspiracy) realiserend wat de effecten hiervan kunnen zijn.

  2. ikweetwatikwil

   Wat ik gelezen heb was de 86 jarige redelijk gezond en genoot van het leven. Totdat hij corona tegenkwam. Erg jammer. Daar hadden nog een paar jaar bij gekund.

   Zelf mijd ik grote mensen massa’s en let op. Waarom zou je het opzoeken. Lang leve het leven.
   Ben niet medisch onderlegd dus luister ik naar mensen die er verstand van kunnen hebben en trek mijn conclusie’s.

  3. Peetjoh

   De man had urine klachten gekregen. En ja dat hoorde bij de symptomen. Ik vin dat jij hier nogal wat valse uitingen doet. Blijkbaar vind jij het niet erg dat een Nederlander is gestorven door een ziekte die domme reizigers hierheen hebben gebracht. Ik stel voor de brenger op te sporen en te vervolgen voor dood door schuld. Want hij heeft deze vader, opa vermoord. Blijkbaar is kretoloog alleen op de wereld geen ouders geen opa geen kennissen die een ziekte hebben geen zwakkere van de samenleving in zijn vriendenclub. Daardoor heeft hij een hart van ijs. Ik stel voor daar een brander op te zetten. Misschien ontdooid hij misschien gaat hij dood. Maak niks uit niemand mist hem.

   1. Kretoloog

    Misschien een bezoekje aan de psychiater, Peetjoh? Je bent behoorlijk van het padje, zo te lezen.

 4. JFU

  In ons land komt de eigen bevolking als laatste aan beurt…als er dan nog iets over is.

 5. Cootje

  Ha ha al mij verhalen van de laatste dagen worden bevestigd , het ondemocratische gedrocht krijgt al scheurtjes van de mondkapjes die de eigen bevolking eerst moeten hebben. Ik schrijf al een maand het Corona virus en de brexit gevolgd door een harde recessie gaat het Europese front slopen , Het eigen belang en dadelijk de financiële verplichtingen van de onderlinge landen gaat nog een virus apart worden . Plus onbetaalbaar Nederland / Duitsland worden slachtoffer wegens de garanties die we getekend hebben , een harde brexit en de boel valt uit elkaar , wij gaan echt niet achterover leunen om geen zaken meer te doen met Engeland , de financiële markten richten hun pijlen op de zwakke zuid Europese broeders die met hun banken al gauw het kind van de rekening zijn , die hebben namelijk veel te veel nationale schuld op hun balansen staan , dus de mondkapjes maken zichtbaar wat ons te wachten staat.

 6. Baron von Munchhausen

  Eigen mensen eerst!
  En……………wat mankeert hier aan???
  Het zal toch niet zo zijn dat ” Onze geliefde vrede brengende Moslims” , geen kapje hoeven te dragen?
  Als we doodgaan wachten er 72 Maagden! ( Voor de Moslima’s; vagina,s schoonlikken)

  1. 1234vijf

   ‘vagina,s schoonlikken’

   Dit is echt een taboe doorbrekend blog.

 7. Cootje

  Bij ons in de tweedehands winkel hebben ze nog goedkope gebruikte Mondkapjes komen uit China . Misschien wat voor Brussel ??

  1. Vrijedenkert

   Veel enveloppen worden ook geproduceerd in China, die legen enveloppen kun je vervolgens ook volkuchen en versturen naar EU-instaties in Brussel…

  2. Peetjoh

   De grootse manufacturer dus 3m zelf heeft alleen fabrieken in China. Dat is gelijk ook het probleem. Bedrijven hier zoals intersafe hebben wel een aardige voorraad maar bijna elk bedrijf in Nederland put die voorraad uit. Maar dus ook de duuren en goedkope stofkapjes komen allemaal uit China.

 8. Vrijedenkert

  De gewone mondkapjes helpen geen ene malle moer en verergeren in sommige gevallen alleen maar de verspreiding, hoe vaak moet dat nog herhaalt worden?
  Alleen speciale modkapjes met filter die men gebruikt in de gezondheidszorg, ziekenhuizen en laboratoria helpen tegen verspreiding of besmetting…

  Het zinlose mondkapjes geneuzel in de media moet stoppen.

  1. Bullshit16

   Vrijdenkerr
   Klopt helemaal

  2. Cootje

   Je heb gelijk met die mondkapjes , maar het geef de ultieme solidariteit aan in het zo mooie voorgestelde Europese gewest . En dadelijk de tig miljarden transfers van noord naar zuid . Bij een zeer zware recessie komt de scheuring precies op tijd . Voor een totale verandering moeten mensen eerst de bodem van het glas zien . En vooral de Nederlandse mentaliteit van polderen en kijken of de buurman het opknapt . De green deal van onze dikke in Brussel kan de vriezer in. Is geen geld voor met de zuiderlijken landen onder het infuus van het IMF

  3. Peetjoh

   Ffp3 is genoeg je zou ook een 3m 6055 of een 6035 kunnen nemen. De speciale in de ziekenhuizen zijn ook gewoon Ffp3. En ze verergeren niks. Verkeerd gebruik verergerd dus opzetten en afblijven pas aanraken bij afzetten en dan gelijk de bak in. Handen wassen nieuwe op. Ik hou in dit geval gewoon de regels aan van met organische dampen werken.Dat doe ik namelijk. Die kapjes bevatten een laagje geactiveerde kool. Dat houd het echt wel tegen. En ze zouden 8 uur moeten werken. Is vastgesteld op een werkdag namelijk. Maar je moet hm niet 2 x gebruiken. Dus afzetten = weggooien

 9. C.A.Barstow

  Het schijnt dat er in meerdere landen mondkapjes te over zijn,
  hoe zou dat toch komen?
  Misschien komt dat door die misselijk makende Haagse laksheid bij alles wat het Nederlandse volk aangaat, uitgezonderd als het op betaling van belasting aankomt, dan zijn zij er als de kippen bij.

  Stem dat verachtelijk linkse tuig weg,
  Stem FvD/PVV.

 10. lumberjack

  Man kan geen corona meer horen. Maar je hoeft radio of tv maar aan te zetten of het gaat erover.

  1. Bullshit16

   Lunber
   Ik ook niet zolang ze over corona lullen hoeven ze verder nergens anders over te HEBBEN onze staatzenders HEBBEN opdracht gekregen van onze landverraders
   Puure afleiding zo dat ze de rest er zo door drukken
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Marija

    Kijk en dat bedoelde ik met mijn opmerking dat dit virus een rookgordijn kan zijn om andere problemen even in de koelkast te houden, b.v. de hordes opvreters die er aan komen en waarmee men even geen raad mee weet.

 11. plakband

  De wankelende EU blijkt vooral een asociale club te zijn.
  In nood leert men zijn vriende kennen.
  Die zitten dus niet in Duitsland, Frankrijk en Tsjechië.

  Nexit, voor het te laat is.
  Over maximaal 12 jaar verlaat Polen als eerste Oostblokland de EU.
  Polen moet dan nl finsncieel gaan bijdragen aan het EU-drama.
  Daar beginnen ze niet aan.

 12. Peetjoh

  Valt dat hele 1 Europa nou door de mand?. Met de moffen madame voorop. Een klein beetje paniek en het is ieder voor zich. Willen de eu voorstanders zich even melden. Meria beuk Rosa didi. Wat vinden jullie ervan dat 1 Europa toch een lucht bel is.

 13. Maxks

  Toen hiv/aids nog peniskanker genoemd werd was de gekte niet zo erg als vandaag de dag bij Covid-19..(klinkt naar een zwaar vervuilend metaal) en toen was men al helemaal van de realistische pot gerukt.
  Bij mondkapjes, kan en moet, eigen volk eerst maar bij de zaken die er echt toedoen, eigen volk achteraan sluiten a.u.b.

 14. Wim Vreeswijk

  De EU doet er verstandiger aan het Verdrag van Schengen uit 1985 op te heffen zodat er grenscontrôles komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.