shutterstock 375252433

Mooi! Kabinet zegt 'Nee' tegen steden die vluchtelingenkinderen willen ophalen

Geen categoriemrt 06 2020, 19:00
Je kon er op wachten: een paar vluchtelingenkinderen kijken zielig in de camera en diverse Nederlandse steden staan direct klaar om ze op te komen vangen. Minister-president Mark Rutte wuift dat sentiment direct van tafel: „Er zijn geen voornemens hier om mensen van de Griekse eilanden op te halen.”
De vluchtelingen bij Griekenland zitten nou eenmaal in een benaderde positie, waar kennelijk ook Griekenland (buiten het sluiten van de grenzen om) actief aan bijdraagt. Geen fraai beeld en zeker zielig te noemen, absoluut! Maar de situatie die zich hier voltrekt wordt hard tegen hard gespeeld. Dat is de enige manier.
Je kunt namelijk niet hard zijn en tegelijkertijd 'maar een beetje' zwichten voor chantage. Je kunt niet alleen kinderen zonder familie opvangen. Natuurlijk duikt er dan ergens familie op, zegt men hier weer 'oeps!' en trekt er wéér een heel gezin deze kant op. Het Nederlandse asielsysteem is al praktisch vleugellam.
Ik vind het ook werkelijk ongelofelijk dat Amsterdam, Den Haag, Leiden, Groningen, Nijmegen, Zwolle en Utrecht zo gemakkelijk gehoor geven aan diverse ngo's en/of hulporganisaties. Want precies die roep om 'humaan beleid' is waar momenteel mee gechanteerd wordt. En kijken we naar de hele vluchtelingencrisis dan is dat eigenlijk waar áltijd mee gechanteerd wordt. Dit keer zijn er echter geopolitieke belangen en is dit een uitgelezen kans voor de EU om, eensgezind, ballen te tonen. Belachelijk dat ngo's en gemeenten menen om op zo'n moment de poten eronderuit te moeten zagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten