shutterstock 1652235325

Duizenden migranten staan te trappelen bij Griekse grens, willen heel snel op doorreis

Geen categoriemrt 01 2020, 11:00
De Turkse regering in Istanboel zegt dat ze tot nu toe al meer dan 75.000 Syrische migranten heeft doorgelaten die inmiddels op doortocht naar landen binnen de Europese Unie zouden zijn. Bij de Griekse en Bulgaarse grens staan migranten te trappelen om dieper Europa in te reizen.
Griekenland en Bulgarije voelen zich overvallen met de massale toestroom van migranten en hebben inmiddels hun grensbewaking verscherpt. Ook Hongarije is in de hoogste staat van paraatheid en heeft zijn grenzen potdicht gegooid.
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft op zijn Twitter-pagina laten weten dat zijn land geen illegale immigranten tolereert. Toch heeft Griekenland er de grootste moeite mee om de Syrische migranten buiten de deur te houden. Migranten proberen gaten te maken in de hekken bij de grens om op die manier voet aan de grond te zetten op het Europese vasteland.
Hoewel de Turkse regering rept over het doorlaten van 75.000 migranten, houden de Verenigde Naties het voorlopig op een aantal van 13.000.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten