Ellende niet te overzien als je vrouw aanneemt maar niet beste persoon voor de job… Mannen: zandzakken voor de deur!

De ellende voor de gehele Nederlandse economie is niet te overzien als grote bedrijven en overheidsinstellingen doorgaan met het doelbewust selecteren van vrouwen in plaats van de beste persoon voor de gegeven baan, zegt Frits Bosch. Hij schrijft: “Met nadruk zeg ik dat dit niet wegneemt dat er vanzelfsprekend ook uitstekende vrouwelijke bestuurders zijn, net als zwakke mannen. Daarom is het zo belangrijk dat de beste persoon voor de job wordt benoemd, niet het geslacht dat doorslaggevend is. Selecteren op geslacht is ten nadele van vrouwen, ze krijgen er een slechte naam door. Maar het is ook te nadele van mannen, ten nadele van onze gehele samenleving.”

In mijn DDS-artikel “Extreem-links roddelblaadje NRC Handelsblad verspreidt onafzienbaar linkse bagger!” van 27 februari jl., schrijf ik dat Ingrid Thijssen de nieuwe voorzitter van VNO-NCW is. Annemarie Jorritsma: “Thijssen is hartstikke goed, zeer intelligent, scherp en verbindend”. NRC verslaggever Mark Duursma vraagt haar “wat is nou het verschil tussen mannen en vrouwen”? Zij antwoordde: “mannen verkondigen meningen, vrouwen stellen vragen. Met vragen stellen breng je een discussie verder”. Dit antwoord is geen toonbeeld van “intelligentie” waar Jorritsma zo hoog van opgeeft. Het is een bestuursvoorzitter van de Nederlandse werkgeversvereniging onwaardig. Als we dan ook vernemen dat ze het old boys network komt opruimen, dan is Thijssen niet “verbindend”. Maar nu verneem ik dat Thijssen bij Alliander met harde hand regeerde, zodat goede directieleden vertrokken. De prestaties van Alliander zijn slechter dan van concurrenten. Dus de claim van Jorritsma dat Thijssen “scherp” is, is maar hoe je het bekijkt.

Aan wie doet ons dit nog meer denken?

De affaire-Paulien Krikke. Ex-burgemeester Pauline Krikke is vervangen door een ‘oude dominante blanke man bovenop de apenrots’. Krikke moet als burgemeester aftreden omdat er te veel fout is gegaan bij de jaarwisseling 2018 om nog voldoende gezag te hebben. Maar vooral de sollicitatiecommissie van Den Haag treft blaam. Deze commissie motiveerde destijds haar besluit om Krikke te benoemen met de aanbevelingen dat ‘Krikke heeft heldere opvattingen over openbare orde en ze is sterk oplossingsgericht.‘ Dat was de beeldvorming. Haar twijfelachtige historie was bekend en toch viel de keuze op haar, ongelooflijk. Het heeft er alle schijn van dat haar geslacht heeft meegespeeld. Het toont aan hoe verkeerd het is te kiezen op basis van lidmaatschap van een partij en geslacht. Krikke is daardoor onnodig beschadigd. De nieuwe burgemeester moest en zou een vrouw worden. De commissie die haar voordroeg werd voorgezeten door het toenmalige raadslid Guernaoui, dezelfde man die als wethouder van corruptie wordt verdacht. Aan wie doet ons dit nog meer denken?

De affaire-Dominique Leroy, ooit de voorgenomen KPN topvrouwe vormt evenmin een klassiek voorbeeld van een succesvolle selectieprocedure van een vrouw op een hoge bestuurlijke positie. Ze is voortijdig afgeserveerd als CEO vanwege omstreden aandelentransacties. KPN heeft Joost Farwerck benoemd tot nieuwe topman, een dominante blanke man. Ook hier heeft de sollicitatiecommissie geen goed werk gedaan. Er is geen aandacht geschonken aan een belangrijke risicofactor: hoe zit het met de eigen aandelentransacties van mevrouw Leroy. Ook hier heeft het feit dat Leroy van het vrouwelijke geslacht is voor een te snelle en onzorgvuldige besluitvorming gezorgd, al ontkent de commissie dit in alle toonaarden. De nieuwe CEO moest en zou een vrouw worden. En ook hier is mevrouw Leroy onnodig beschadigd door vooringenomen werk van de sollicitatiecommissie. Selecteer enkel op kwaliteit! Aan wie doet ons dit nog meer denken?

De affaire-Olga Zoutendijk, bij ABN Amro duwde toenmalig minister Jeroen Dijsselbloem erdoor dat een vrouw als voorzitter van de Raad van Commissarissen moest komen. Zoutendijk had geen goede reputatie, maar dat donderde niet. Ze werd tegen het advies van de Raad van Commissarissen van de bank doorgeduwd door het  ministerie van financiën. Door haar ‘verbindende’ optreden veranderde Dé Bank in een vechtende kluwen topfunctionarissen. Einde Zoutendijk. Allerlei reputaties beschadigd. Aan wie doet ons dit nog meer denken?

De affaire-Aysel Erbudak. Ze doet het voorkomen alsof ze slachtoffer is van het stereotype dat een Turkse vrouw niet goed kan zijn in de ogen van een blanke Nederlander. Erbudak heeft een corrupt verleden van hier tot Istanbul, maar werd met een MAVO opleiding toch directeur van het Slotervaart ziekenhuis. Ze is op het paard getild door een mannelijke collega. Toen het fout ging trok ze de discriminatiekaart: ‘ik kan het als Turkse nooit goed doen in Nederland”. Ze vormt het voorbeeld hoe het fout kan gaan als iemand geparachuteerd wordt in een te hoge functie. Dat geldt voor een vrouw, maar natuurlijk ook voor een man. Aan wie doet ons dit nog meer denken? De voorbeelden stapelen zich op. Ze staan in mijn “Feminisme op de werkvloer”.

Vrouwen worden nu voorgetrokken zodat dit wel tot brokken móet leiden. Mannen durven dit niet te benoemen. Met nadruk zeg ik dat dit niet wegneemt dat er vanzelfsprekend ook uitstekende vrouwelijke bestuurders zijn, net als zwakke mannen. Daarom is het zo belangrijk dat de beste persoon voor de job wordt benoemd, niet het geslacht dat doorslaggevend is. Selecteren op geslacht is ten nadele van vrouwen, ze krijgen er een slechte naam door. Maar het is ook te nadele van mannen, ten nadele van onze gehele samenleving.

Ingrid Thijssen meent dat er een mannenbolwerk is. Ze wil het Old Boys netwerk afbreken. Heeft de Benoemingscommissie heeft alweer slecht werk verricht? Ze weet ze zich goed te verkopen bij benoemingscommissies en toezichthouders, die bij gebleken ongeschiktheid toch voor een vrouw kiezen. Wordt alweer de verkeerde persoon benoemd? Als je niet op zoek gaat naar de beste persoon voor de job, maar voor iemand van het vrouwelijk geslacht, dan is de ellende niet te overzien. Thijssen heeft geen bedrijfservaring buiten publiek rechtelijke instellingen. Mannen: zandzakken voor de deur!!

Frits Bosch, auteur van ‘Feminisme op de werkvloer’ en “Schaft ook Nederland zich af?”. U treft op Bol.com een Inhoudsopgave en Proloog aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Gebande Kok

  Ik denk dat de belevingswereld van Frits Bosch perfect aansluit bij die van veel reageerders.
  Gelukkig is het niet mijn/onze wereld.

  1. Ron

   Ok dus jij ziet liever een vrouw aan de top die het bedrijf niet kan leiden behalve naar de afgrond dan een man die het wel kan en daardoor misschien 100den banen behouden blijven?

   1. Gebande Kok

    Uw conclusie is uw verantwoording.
    Ik denk dat er net zoveel mannen als vrouwen op een te hoge functies zitten .
    Ken van beide de voorbeelden.

    1. Ron

     Dat zeg ik niet.

     Het gaat om de vraag of jij liever een vrouw kiest omdat ze vrouw is maar niet bekwaam.

     Maar je ontwijkend antwoord zegt genoeg.

     1. Rompui

      ALS je nou eens stop die zuiger te voeren dan komen we nog ergens

     2. Ron

      Nee joh, ik lach me ziek, die banaan bij Ernie in zijn oor was nog slimmer.
      Hij kletst zichzelf vast, negeren is leuk, maar bevestigen dat ze dom kleppen is leuker.

  2. Mikael Blomkvist

   In dezelfde belevingswereld zijn zwarte mensen en moslims inferieur en is er niets aan de hand met het klimaat.

   Een domheidscomplex.

   1. Ron

    Domheidscomplex verweten worden uit de mond van iemand die net als kok veel kletst maar nooit enige constructieve bijdrage levert aan een discussie is beter dan wel compliment dat je kan krijgen van zo’n figuur.

   2. Bockbeer

    Wesley Benbow Mikael Blomkvist?

 2. JeMoerigeHoeder

  Vrouwenquotum is antikapitalistisch. En als je zo graag CEO wil zijn, richt je eigen bedrijf op.

  1. Gebande Kok

   CEO van je eigen bedrijf.
   Een hele aparte uitdaging.

   1. FJ

    Kokkie,

    Ben je van dat kinderprogramma Peppie en Kokkie, want jouw antwoord is ook zo kinderlijk qua intelligentie.

    Weleens van Zuckerberg, Musk, Job of Gates gehoord.

    1. Gebande Kok

     Sorry, u heeft gelijk.
     Zuckerberg, Musk, Job of Gates, allemaal dames welke een eigen bedrijf zijn gestart om CEO te kunnen spelen/worden.
     Pies of keek.

     1. Ron

      Lees jij je eigen bijdrage wel eens na?

      Eerst zeg je dat CEO van je eigen bedrijf en heel uitdaging is waarmee jij aangeeft dat het niet kan. Dan komt er een voorbeeld en dan draai het naar een flauwe sarcastisch opmerking dat de heren die genoemd worden tuurlijk dames zijn die CEO willen spelen.
      Dus eigenlijk vind jij dat vrouwen het dus niet kunnen.
      Seksistische kok

     2. Gebande Kok

      Quote: Eerst zeg je dat CEO van je eigen bedrijf en heel uitdaging is waarmee jij aangeeft dat het niet kan.
      .
      Fout uw conclusie, uw verantwoording.
      Ik zeg dat tussen een eigen bedrijf starten en CEO worden en lange moeizame weg ligt.
      De hier genoemde namen zijn uitzonderlijke, zeldzame successen.

     3. Ron

      Onzin je plaatst een fout daar wordt je op gewezen en nu probeer je goed te praten.

      Maar vandaar dan je sarcasme?

      En zeg je nu omdat het uitzonderlijke successen zijn dat het een vrouw niet lukt?

     4. FJ

      Echt zo’n Peppie en Kokkie antwoord, kinderlijk en achterlijk.
      Heb je je gratis yoga les ook van Halsema gekregen.

     5. FJ

      Ron je hebt helemaal gelijk.

      Hij bevestigt nogmaals dat vrouwen helemaal niet in staat zijn zoiets te bereiken.
      Weer zo’n linkse feministische gek die plat op z’n bek gaat.

     6. Gebande Kok

      FJ pruttelt: Hij bevestigt nogmaals dat vrouwen helemaal niet in staat zijn zoiets te bereiken.
      .
      Wist u dat vrouwen tot bovenmenselijke prestaties in staat zijn.
      Uw geboorte is het keiharde bewijs wat nog geen man haar heeft nagedaan

     7. Ron

      Leuk feitje, ik heb er ook 1. Kok kletst veel maar nooit heeft hij antwoord. Kan je ook gewoon eens antwoord geven op de vraag ipv steeds ontwijken?

    2. Gebande Kok

     Quote van Ron: Leuk feitje, ik heb er ook 1.
     .
     Alweer onjuist, uw mening is geen feit.
     Mocht u een antwoord niet bevallen, de vraag opnieuw stellen verandert de situatie niet .

     1. Ron

      Je kunt wijs proberen te doen maar je slaat de plank totaal mis.
      Je hebt geen antwoord gegeven op mijn vraag, en hoop onzin heb je de ruimte ingeslingerd maar geen antwoordt op de vraag, wil jij liever een onbekwame vrouw aan de top omdat ze vrouw is ipv een bekwame man?
      Heel simpel ja of nee meer hoeft niet.

     2. Ron

      Quote:Wist u dat vrouwen tot bovenmenselijke prestaties in staat zijn.
      Uw geboorte is het keiharde bewijs wat nog geen man haar heeft nagedaan//

      Jij presenteert dit bovenstaande tot een feit maar in jouw geval gaat dat niet op, want poepen is niets bovenmenselijk aan doet iedereen elke dag, maar normaal wordt het doorgespoeld.

 3. Kidogo

  Het is gewoon K.T !

 4. Bullshit16

  Je bent er nog een vergeten alsema kijk wat er in Amsterdam gebeurd een drama
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Ron

   1?

   Kaag?
   Engelshoven?
   Bijleveld?
   Visser?
   Schouten?
   En natuurlijk Ollekebolleke

   1. Ron

    Autocorrectie ollongren

    1. Original NL

     Maakt niet uit Ron alleen een paar ø verschil!

     1. Ron

      Ik vind het wel een leuke bijnaam voor haar

   2. Yoyo

    Nina Brink?

 5. Rud56

  Ook goed artikel, dat vele ogen maar worden geopend!

 6. observer

  Ach, links is nu eenmaal een bak vol emoties met nauwelijks een feitelijke onderbouwing

 7. Mikael Blomkvist

  Deze misogynie, vermomd als rationele borreltafellogica, is weerzinwekkend om te lezen.

 8. Rammstein

  Is er al eens een vergelijkend onderzoek geweest naar de overeenkomsten en verschillen tussen topvrouwen en topmannen?

 9. Meriadoc Brandebok

  Wat een infantiel artikel. Als je wilt aangeven dat je vindt dat de juiste mensen op de juiste posten moeten worden benoemd kan dat evengoed in drie zinnen. En dan die hysterische tekst “zandzakken voor de deur”. Bizar weer.

  1. Veteraan

   Bla, bla, zucht, saai

  2. Ron

   Ik zou ook Rosa nog ff van stal halen om te reageren.

 10. Cootje

  Het old boys netwerk heeft Amsterdam opgezadeld met een vrouw die uit een club komt van ra ra pr man weiland duyvendak . Die een grote mond had dat haar kinderen gewoon op een zwarte school zaten , maar ze er daarna vliegensvlug er van af haalde en niet wetende of het daar aan heeft gelegen maar hij liep later wel met pistolen te zwaaien. Die net als een hoop oude politici gebruik maken van het old boys netwerk en de bekende bananen carrousel maar as vrouw helemaal niet geschikt is of de juiste kwaliteiten geniet , net als haar aftredende Haagse collega die een brandstapel niet in de hand kon houde , of wat te denken van mevr broekers knol . Die weet niet dat ze van vore of van achtere leeft, allemaal onbekwaam maar wel een mooie baan

 11. FJ

  Kokkie, ik bevestig helemaal niets, ik constateer, dat jij de vrouwtjes niet al te clever vindt, want CEO van hun eigen bedrijf was volgens jou niet mogelijk en je bekent ook nog eens dat ze alleen goed zijn als babyfabriek. Intussen heb je bijna 1 uur nodig om jouw kop uit de lus te krijgen, maar helaas weer mislukt.

 12. DidiMadloba

  Er zijn minstens zoveel verhalen te vertellen over mislukte topmannen.
  Bovendien werkt het anders dan met politici. Die worden op alle foutjes afgerekend, de beruchte afrekencultuur.
  Managers die geen fouten maken nemen geen risico, en daar zijn ze wel voor aangenomen.

  1. Bullshit16

   Didi
   Je hebt nog geen antwoord gegeven idioot

 13. Ralnov

   “mannen verkondigen meningen, vrouwen stellen vragen.”

  Meent ze dit nou serieus? Lach me eigen een breuk momenteel , wat een stelling. Laat al zien dat het verstand in der kleine teen zit met dit soort uitspraken.

  1. Ron

   Klopt wel, vrouwen delegeren minder dan mannen ze vragen of je een taak wil doen ipv dat je het moet doen omdat het je werk is.
   Ook vragen ze omdat ze iets niet weten

   1. Ralnov

    Heb zelf een leidinggevende functie maar ben toch zeker geen dictator van jij moet zus en jij moet zo , zelf stel ik ook genoeg vragen om ergens de werking van te begrijpen want als je iets niet vraagt kom je het ook niet te weten dus het is complete nonsens wat jij nou uitkraamt.

    1. Ron

     Nee was gewoon grapje met wat sarcasme, ik zal de volgende keer een emoticon erbij zetten. ;). 🙂

 14. Baron von Munchhausen

  En wat te denken van Tante Sidonia? Vrouwtje Wollepop? Sneeuwwitje? De Boze Heks?
  Wereld wijven!!!
  Staan op gelijk niveau met Moslima Minister Kaag. Offe,..euthanasie/drion specialiste Pia Dijkstra. Offe…werken tot je 70ste en daar na drionpil, t.w. Ellen Meet.
  Nog meer van deze “baanbrekende” vrouwen?
  O ja…deze nog Voorzitter Clinton Foundation (miljarden geroofd) Hallery Clinton!

  1. Mikael Blomkvist

   Mannen die vrouwen haten en neerhalen zijn niet te benijden.

   1. Ron

    Geld dat ook als het over joodse vrouwen gaat? Want dan wordt het anders in jouw geval toch?

    1. Mikael Blomkvist

     Antisemieten die Joodse vrouwen neerhalen zijn evenmin te benijden.

     1. Ron

      Daarom benijd ik jou ook niet.

     2. Mikael Blomkvist

      Het is heel triest dat antisemieten hier nog steeds het hoogste woord mogen voeren.

     3. Ron

      Het is triest dat jij nog steeds niet door hebt wat ik geschreven.

      Lees nog eens als je het dan nog niet begrijpt moet je even bij je buren aankloppen of die het je uit kunnen leggen. Wel je buren dan jou plempsel laten lezen wat je normaal over joden schrijft.

     4. Mikael Blomkvist

      Sorry, Ron, maar op antisemieten die Joodse vrouwen minachten reageer ik niet meer.

     5. Ron

      Goed zo. Bevestig maar wat ik al aantoonde.

      Ook jouw moeder is vergeten door te spoelen. Wat een dom jochie ben je toch.

 15. Rosasolis

  Velen zullen met Frits Bosch eens. De enige juiste weg voor nu en de toekomst is voor een Man – Vrouw Maatschappij met gelijke rechten, plichten, en kansen voor mannen
  en vrouwen. De juiste mensen voor een hoge positie in het bedrijfsleven, in het militair of politie, en in het politiek. Geen vrouwendiscriminatie meer, maar ook geen bewuste “vrouwen quotum”. Mensen met kennis en talent moeten gewaardeerd worden als collega’s die deel uitmaken van een team.

 16. perry

  Vrouwen in topfuncties tengevolge van het vrouwenqotum?
  Dat wordt een ramp, een man met ietwat teveel `macho’ uitstraling komt bij een sollicitatie niet meer aan de bak of in aanmerking voor welke functie dan ook!
  Enkel genderneutralen, h*mo’s en transgenders krijgen de jobs!

  1. Rosasolis

   @perry. Het moet eindelijk een man-vrouw maatschappij worden met gelijke rechten,
   plichten en kansen voor mannen en vrouwen, Inderdaad een man die te veel “macho” gedracht tegen over zowel mannelijke als vrouwelijke collega’s toont, is niet gewenst in onze samenleving. Omdat onze moderne beschaving bestaat, met de bedoeling samen te werken en elkaar te steunen, en niet te onderdrukken.

 17. 1zeven1

  Het wordt pas echt leuk als onze linkse vrienden in Den Haag gaan besluiten dat elk bedrijf een percentage asieleisers in het bestuur moet krijgen…

 18. Eric Donkaew

  Met de strekking van het artikel – voor een topfunctie moet je de beste kandidaat hebben, dat kan best een vrouw zijn, maar niet OMDAT het een vrouw is – ben ik het best eens. Maar noem een artikeltje nou niet: “Extreem-links roddelblaadje NRC Handelsblad verspreidt onafzienbaar linkse bagger!”. Een dergelijke uiterst gekleurde kop brengt de geloofwaardigheid van het verhaal én de auteur in gevaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.