Graaiers first. Henk Otten wil voorrang politici op Corona-tests, terwijl oudjes en zorgverleners creperen

Dat Henk Otten een bijzonder schaamteloze man is wisten we al, maar de leider van GO gaat nu wel héél ver. In een brief aan zijn collega’s in de Eerste Kamer eist hij dat zij allemaal getest worden op het coronavirus, Dit terwijl zieke ouderen en proestende en hoestende zorgverleners niet getest kunnen worden omdat er niet genoeg tests zijn.

“Wij als Eerste Kamerleden,” schrijft Henk de Graaier, moeten “onze rug recht houden.” Ja, ja, in het “landsbelang” moeten zijn hun “taak als volksvertegenwoordigers” kunnen uitoefenen. “Wij moeten nu als Eerste Kamer, als belangrijk en volwaardig onderdeel van de Staten-Generaal, nu stoppen ons nog langer in zelf-quarantaine te plaatsen.”

Zeg stuk stront, wie heeft je gescheten?

Bovenstaande is al hautain genoeg, maar Otten is nog lang niet klaar. Oh nee, het wordt nog veel erger.

“Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om te herhalen wat ik ook al diverse malen bij de Voorzitter heb aangekaart,” aldus Otten, “namelijk dat wij als fractie GO van mening zijn dat de leden van het Kabinet, de leden van de Tweede Kamer en de leden van de Eerste Kamer en griffie allemaal in de gelegenheid gesteld moeten worden om op korte termijn GETEST te kunnen worden op het Corona-virus zodat wij zo snel mogelijk onze taken als volksvertegenwoordigers kunnen gaan hervatten.”

Wat. Een. Arrogantie. Volgens de enorm strenge richtlijnen van het RIVM worden zieke oudjes én ‘grieperig’ zorgpersoneel niet getest, want niet ‘noodzakelijk.’ Dit terwijl de eersten een grote kans op overlijden lopen en de tweede het virus op grote schaal kunnen doorgeven aan anderen — en dan ook nog eens aan mensen die al ziek, zwak en misselijk zijn.

Zorgverleners redden mensen het leven — of maken patiënten per ongeluk ziek! — maar Henk is veel belangrijker. Want meneer zit in de (volstrekt nutteloze!) Eerste Kamer.

En dan zijn we er nóg niet. Oh nee. Otten is namelijk ook maar wat graag bereid om die tests zelf even te regelen. “Laten wij als Eerste Kamer nu niet te afwachtend zijn en het heft in eigen handen nemen en onze leden gaan testen op het virus. We hebben als Eerste Kamer genoeg medische expertise in huis om dat snel te kunnen organiseren lijkt me.”

Wat nou protocollen, Graaiende Henk doet het zelf.

Bij nader inzien is ‘schaamteloos’ toch echt veel te zacht uitgedrukt. Wat een vent.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Seneca

  deze man is werkelijk van God los. gezien zijn plofkraak zal hij wel teveel plofkippen verorberd hebben.

  1. Antihedo

   Ja ongelofelijk! De schrijver van dit stuk is helemaal van het padje. Dat hij dit uit zijn toetsenbord heeft kunnen krijgen.

 2. Bijenzwerm

  Henkie Otten, de dief en graaiers ,hij heeft het pas geleden tot op de cent hebben terugbetaald betaald,dat is dan ook echt het enige positieve wat je van deze man kan zeggen.

 3. Boudewijn Hummelinck

  “namelijk dat wij als fractie GO van mening zijn dat de leden van het Kabinet, de leden van de Tweede Kamer en de leden van de Eerste Kamer en griffie allemaal in de gelegenheid gesteld moeten worden om op korte termijn GETEST te kunnen worden op het Corona-virus zodat wij zo snel mogelijk onze taken als volksvertegenwoordigers kunnen gaan hervatten.”

  Ik vind dit een zinnig standpunt en begrijp niets van de verontwaardiging hierover.

  1. Bijenzwerm

   @boudewijntje kan er ook niks aan doen hij het niet snapt ,en geeft dat gelukkig ook ruiterlijk toe ,dat dan weer wel.
   Henkie Otten (de dief en graaiert) moet gewoon aan het werk net als ik en de rest van Nederland zonder corona test.
   Een politicus hoort zich in zo’n geval als voorbeeld op te stellen en niks anders.
   Net als een kapitein bij zinken van zijn schip ,het als laatste verlaat.
   @boudewijntje toch weer wat geleerd vandaag.

  2. Wim Vreeswijk

   Super domme streek van Otten om dit voor te stellen in de 1e kamer. Verder wil ik er geen woorden over vuil maken.

 4. Kretoloog

  Hahaha, wat lult die Henk Otten nou helemaal? De Eerste Kamer is al 4 weken niet meer bij elkaar geweest. En dat gaat nog minstens 4 weken duren. Henk loopt geen enkel risico. Hij kan thuis blijven en toch zijn centjes blijven vangen.

  1. Shadow1100

   De senatoren van de Eerste Kamer der Staten-Generaal zitten er echt alleen voor de centen en beslist niet voor het land.
   De kamerleden ontvangen een vergoeding van €. 2.105,88 per maand voor de werkzaamheden die voortvloeien uit de vervulling van het lidmaatschap, dat is incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering
   €. 29.801,09 per jaar.
   De kamerleden ontvangen een eindejaarsuitkering overeenkomstig de bepalingen welke daaromtrent voor het burgerlijk rijkspersoneel zijn vastgesteld.
   De kamerleden ontvangen een bedrag van € 2.511,20 per jaar waarmee zij voorzieningen kunnen treffen ter zake van arbeidsongeschiktheid, ouderdom en overlijden.
   De kamerleden ontvangen een vergoeding voor aan de uitoefening van het kamerlidmaatschap verbonden kosten die € 2.543,45 per jaar bedraagt.
   De prijs per kilometer van de dienstauto bedraagt niet meer dan € 0,60 exclusief BTW, berekend op de grondslag van een gebruiksduur van twee jaar en 60 000 gereden kilometers per jaar.
   De kamerleden ontvangen ter vergoeding van reiskosten een bedrag van € 3.640,- per jaar.
   De kamerleden ontvangen ter vergoeding van verblijfkosten een bedrag waarvan de hoogte afhankelijk is van de afstand van de woonplaats van het kamerlid of het door het kamerlid bewoonde deel van de woonplaats tot het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.
   0 km: € 350,15 per jaar; 10 km: € 3.486,33 per jaar; 75 km: € 6.974,05 per jaar; 150 km en meer: € 11.333,00 per jaar.
   De kamerleden komen slechts één dag in de week (op dinsdag) bijeen, met aftrek van het reces zijn het er 35 (14 weken vakantie!), om de wetsontwerpen die al door de Tweede Kamer zijn aangenomen, nog eens te bespreken en dit dan voor een bedrag van rond de €. 50.000,-, oftewel €. 1.428, 57 per dag oftewel 178,57 per uur!!!!
   Helaas voor hun hebben ze geen recht op wachtgeld, maar gezien de talrijke bijbaantjes, commissariaten en dergelijke, zullen ze niets te kort komen.

 5. Bullshit16

  Ik heb maar een woord voor die dief
  ZAK

 6. FJ

  Henk Otten zegt eigenlijk, dat zij (politici) voornaam en bijzonder zijn en dat de rest tweede rangs burgers zijn.

  Het wordt tijd, dat Folkert weer van stal wordt gehaald.

 7. Rogerio

  Wat FJ hier zegt kan eigenlijk niet… maar ik bent het wel met hem eens!
  Trouwens , whats new? De gevestigde orde heeft nooit anders gedaan dan de eigen belangen voorrang te verlenen. Het huis van Oranje voor op.

  1. P. Breetveld

   De personen waar heel veel mensen met diep respect tegenaan kijken blijken klinklare lafaards en gevaarlijke zwakkelingen als het erop aan komt. De normale man achter je bij de kassa die jouw voor liet gaan met alleen een zak chips is misschien wel een echte bikkel die talloze zware vuurgevechten heeft meegemaakt en dood in zijn nek voelde ademen. Die hoor je niet. Omdat dat de echte professionals zijn!
   Niet van die blaaskaken die elke avond bij die gekke wijven shows aanschuiven. Uitgerangeerde misdaad verslaggevers bijvoorbeeld.

 8. ET007

  Zijn ware aard?

 9. Kidogo

  Van mij kan hij zelf de immuniteit opbouwen, neem het virus tot je en ziek het uit.
  Hoppa en daar is je immuniteit !
  Dan draag je als zetelrover nog bij aan de groepsimmuniteit ipv met je plofkop onzin uitkramen.

 10. Ego-non-solus

  Ik wil niet te snel oordelen. Als zijn doel is het debat terug te brengen naar de publieke ruimte (= de beide kamers) dan vind ik dat als doel ook goed. Maar hoe stelt hij dat zich procedureel voor? Wie vandaag niet ziek is kan dat morgen wel zijn. Dus iedere dag of bij ieder debat een test? Zolang de middelen daarvoor schaars zijn ligt dat moeilijk. Maar ik zie niet in dat zijn voorstel vooral gericht is op extra bescherming van de politici zelf. Die exegese meen ik wel uit deze blog te lezen.

  1. Ego-non-solus

   Laat ik dit toelichten: het is waarschijnlijk dat Rutte alsnog akkoord gaat besteding van die Eurobonds. Een besluit waarvoor onze kleinkinderen nog zullen betalen. Mogelijk wordt hier via e-mail – dus onzichtbaar – over gediscussieerd. Maar dit is zó belangrijk dat ik het idee van de bij dit publieke debat betrokken politici BIJ UITZONDERING te laten testen wel zou ondersteunen. Het belang van het onderwerp moet dat dus wel rechtvaardigen!

 11. henk43

  Ik heb nooit een oordeel gehad over de kwestie Baudet-Otten maar ALS dit waarheid is dan mag FVD God op blote knieen danken dat deze man opgestapt cq. verwijderd is als partijlid.

 12. Duckday

  Ja het is gewoon een klootzak eerste orde Want denk hij nu dat hij meer is dan de gewone man.Zulke mensen moeten eens afgestraft worden en verdwijnen uit de politiek.
  Nee kan je goed merken wat een verdeeld hij zaait. De politiek is EGO ik ikike en de rest kan stikken.Wat een mentaliteit hebben ze.

  Stem PVV of FvD daarna nlexit
  Breek het KARTEL

 13. Meriadoc Brandebok

  “Zeg stuk stront, wie heeft je gescheten?”

  Michael reageert op niveau.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ja, met deze toon in de artikelen moet je niet vreemd opkijken als de commentaren een nog dieper niveau bereiken.

   1. Bijenzwerm

    Boudewijn Hummelinck 5 minuten ago Beantwoorden
    Ja, met deze toon in de artikelen moet je niet vreemd opkijken als de commentaren een nog dieper niveau bereiken.

    Ja klopt ,als het het niveau gaat worden van ons boudewijntje het huistrolletje dan heb je het dieptepunt bereikt.

    1. Klaus

     Waarom zou je hem geven wat hij wil? Iedere reactie aan zijn adres is koren op zijn trollenmolen.

   2. Bullshit16

    Boudewijn
    Ja Boudewijn zo denken mensen met gezond verstand daar kunnen jullie nog heel wat van leren
    Stem fvd of PVV uit de eu

   3. Meriadoc Brandebok

    Ja, dit is pure uitlokking.

  2. Fonz

   occult fantasietje en bh-tje vullen elkaar wel heel erg graag aan

 14. P. Breetveld

  Zorgpersoneel, militairen, technici, bouwvakkers, orde en hulp diensten hebben we nodig. Geen volgevreten politici. Die gaan maar in quarantaine in voormalig strafkamp Colditz in Duitsland voor een jaar. Die fout maken ze altijd om te denken dat ze het middelpunt zijn van de maatschappij. Kunnen ze lekker verder huilen over het klimaat in totale afzondering en niemand die ze mist.

 15. Peetjoh

  Dat is goed als we de nieuwe test gebruiken. En dat is we slaan met een moker op Henk z’n hoofd gaat hij dood had hij geen corona. Maar ging hij uiteindelijk dood aan onderliggend lijden. Ik stel voor dat we dat op het hele kabinet proberen. Gewoon voor het landsbelang.

  1. Ab Infinitum

   Joh , Peet. Kom op. “we” ? Dat doe je met Gods hulp toch wel alleen?

 16. Madpo

  Het is te hopen dat deze luizenbroeier zijn deel van het virus krijgt. Wat een vieze vent, maar dat was al wel bekend gezien de wijze waarop deze mesthoop aan zijn zetels is gekomen. Dat ie maar voor eeuwig in coronacoma moge overgaan!!!

  1. Boudewijn Hummelinck

   ‘Het is te hopen dat deze luizenbroeier zijn deel van het virus krijgt.’

   Triest.

   1. Bijenzwerm

    @boudewijntje het huistrolletje heeft net ook met zijn @beuktrol nickje mij de schuld gegeven van het verspreiden van kanker hier op dds.
    Hypocriet en ziekelijk tegelijkertijd.

   2. Klaus

    Uitgekotst, niemand moet hem!

 17. Vrijedenkert

  Kasgraaiert Otten weet dat hij flink overgrwicht heeft en daarom flink risico loopt en wil dus daarom als eerste in aanmerking komen voor een Corona-test!

  1. Kretoloog

   Exact, dat is wat Otten drijft.

 18. Bolland

  Jullie vergeten dat politici veel beter, belangrijker, intelligenter, doortastender zijn als wij het gewone volk

  Zij zijn de ruggegraat van deze maatschappij en zorgen in geval van calamiteiten altijd voor snelle effectieve maatregelen, zijn nooit onderdeel van het probleem(coronavirus/doden komen vooral door de aso s die buiten wandelen, niet door 10 jaren uitholling van de zorg)wel van de oplossing

  Eigenlijk zijn het een soort ubermenschen

  Ben dolgelukkig met een sterk, eerlijk, oprecht, intelligent leider als Mark Rutte, Jaap en zijn mensen, en bestuurlijke mastodonten als Martin van Rijn ( keiharde bezuiniger op gezondheidszorg, falend bestuurder, en ijskoude zoon van demente moeder)

  Om nog maar te zwijgen over Otten ( in het bedrijfsleven had hij met zijn gedrag niet alleen ontslagen geweest, maar was ook zeker vervolgd, op verduistering en stelen staat gevangenisstraf) wat een bestuurder

  Het zijn een kanjers, we zijn in goede handen.

 19. Hendrik_Groen

  DDS wordt steeds platter. Gaat op riool jour journalistiek lijken.

 20. Smek

  Ikke ikke ikke de rest kan stikken.

 21. Jetske

  Nu kan iedereen wel lopen schelden op Henk Otten, maar waarom hoor niets over Baudet.
  Als hij zijn wekelijkse filmpje vertoont mogen de mensen voor geld vragen stellen.
  Storten ze maar een klein bedrag, krijgen ze geen antwoord, Het is trouwens ten strengste verboden. Hopelijk komt de Kamervoorzitter erachte!

 22. kees cup

  Dat zorgpersoneel getest dient te worden en wel zsm staat als een paal boven water.
  Helaas dankzij het beleid van onze overheid is er niet genoeg mogelijkheid om te testen.
  Maar onze oudjes verrekken NIET door hen een test te onthouden, maar door hen de juiste zorg te onthouden, de kop boven het artikel vind ik op dit punt misleidend.
  De heer Otten vraagt om een aantal tests, voldoende om de eerste kamer te laten functioneren, 75 stuks plus een minimum aantal voor ondersteunend personeel. Aangezien de eerste kamer een ZEER belangrijk controlerend onderdeel vormt voor het functioneren van onze democratie vind ikzelf dat dit niet teveel gevraagd is.
  Ik krijg dan ook de indruk dat dds niet echt geinteresseerd is in democratie, ook al wegens haar herhaalde pleidooien niet zo lang geleden, voor een totale lockdown (=politiestaat ), zoals de heer Baudet toen nog betoogde.
  De felheid van bovenstaand artikel doet mij dan ook eerder denken aan een potje Otten bashen met als enig doel een niet welgevallige politicus door het slijk te halen.
  Het begint m.i bij dds dan ook steeds sterker naar lavendel te ruiken.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Klopt Kees, het verzoek van Otten is heel reëel maar DDS is een fanclub van Thierry Baudet. Dus elke aanleiding om Otten te bashen wordt aangegrepen en desnoods in strijd met de waarheid opgeblazen.

   1. trollenvanger

    “Dus elke aanleiding om Otten te bashen wordt aangegrepen en desnoods in strijd met de waarheid opgeblazen.”

    Mensen bashen, ook al is het in strijd met de waarheid, is jouw specialiteit, Hummelinck.

    Zoals zo vaak beschuldig je anderen van datgene wat je zelf doet.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Ik zie dat je al snel weer bent vervallen in je naargeestig oude gewoonte, Floris: elke bijdrage van mij aangrijpen om je persoonlijke rancune in mijn richting uit te leven.
     Ik heb dat stampvoetende gedoe van jou, ik geef het toe, in het verleden soms wel vermakelijk gevonden maar ik ga ik voorlopig maar even niet meer in mee.

     Blijf lekker tegen me aanzeiken, Floris, als dat je opluchting geeft, maar verwacht niet altijd een reactie. Ik spreek elke vlieg die me hindert ook niet altijd vermanend toe.

     1. Klaus

      Eeuwig gebande!

     2. trollenvanger

      De heer Hummelinck heeft er een hartsgrondige hekel aan dat hem regelmatig een spiegel wordt voorgehouden. Dat geldt trouwens voor alle narcisten en psychopaten.

      Vandaar dat hij zijn uiterste best doet om zijn critici weg te zetten als rancuneus, stampvoetend, naargeestig of dom. Hij hoopt ze op die manier de mond te snoeren cq weg te jagen. Zuivere intimidatie.

      Doch het wil hem maar niet lukken. Al ruim 15 jaar niet. En hij leert er NIETS van.

      …voer voor psychologen…

      Vermakelijk voer, dat dan weer wel.

 23. Marija

  Hij krijgt inmiddels wel een zelfvoldaan smoelwerk en plofkop.
  Ik is hem liever niet meer, de charlatan.

 24. harte385

  Deze man kunnen we missen als kiespijn

 25. J.Rademaker

  Het pas bij zijn mentaliteit een pure egoist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.