Huidige maatregelen lijken te werken! Steun voor een totale lockdown afgenomen!

Lockdown Nederland

Ondanks het feit dat Maurice de Hond had aangekondigd een kortstondige pauze in te voeren, komt hij vandaag toch met onderzoeksresultaten op de proppen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat steeds minder Nederlanders iets voelen voor een totale lockdown. De huidige maatregelen zouden genoeg zijn.

Volgens De Hond was vorige week nog precies een kwart van de Nederlanders er een voorstander van dat Nederland volledig op slot zou gaan om de coronacrisis te kunnen bedwingen. Dat aantal is inmiddels geslonken tot 21%. Veel Nederlanders geven aan al genoeg effecten te merken van de ‘vrijwillige’ lockdown die is afgekondigd door het kabinet.

Een ruime meerderheid (73%) is thans van mening dat de scholen tot na de meivakantie gesloten moeten blijven. Bij ouders met kinderen op de basisschool is dat iets minder, namelijk 64% procent.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. 777

  De wereld is onder hypnose!

  1. Peetjoh

   Lijken te werken of werken?. Het lijkt ook altijd of Nederlanders een van de gelukkigste volken ter wereld is. Tenminste in de onderzoeken die wc eend uitvoerd. De waarheid is anders maar ach who cares.

 2. Bockbeer

  Over een aantal jaar gaan mensen deze generatie uitlachen, om de corona-gekte. Net als wij moeten lachen om mensen die dachten dat de aarde plat zou zijn.

  1. Heras

   We weten nu wat een lockdown inhoudt.
   En nu weet Brussel en de grote bedrijven, hoe ze onze angst kunnen bespelen, dat is het enge aan alles.
   Dat noemt Jensen een “blauwdruk”.
   Daarom moeten we zoveel mogelijk gaan fietsen/wandelen. Weliswaar afstand bewaren, maar gewoon op straat kletspraatjes houden.

   Overheid: reken maar dat we dit onthouden in mei 2021.

 3. Lambieck

  Beste Kenneth.
  Ik snap dat het verplicht voor weekend-redacteur spelen uw voorkeur niet heeft.
  Ik snap dat het zaterdagavond veel gezelliger is dan zondagochtend.

  Maar de relatie tussen de “Voorkeur exitstrategie naar demografische kenmerken” en “Een ruime meerderheid (73%) is thans van mening dat de scholen tot na de meivakantie gesloten moeten blijven” gaat echt boven mijn toupetje.

  Kunt u wat duiding brengen ?

  1. Bullshit16

   Lambeck
   De enige wat jij kunt is DDS afkraken donder toch op klootzak waarom lees je DDS nog
   Zeike zeiken zeiken dat is wat jij kunt
   Huilbaby

   1. Lambieck

    Huilbabys worden liefdevol getroost.
    Stierenstront verdwijnt in de gierput.

    1. 777

     Zuigkok?

     1. Thierry Trollinator

      Huil777?

   2. Boudewijn Hummelinck

    Probeer het eens in het Nederlands, Stierenstront.

    1. 777

     Eeuwig gebande!

     1. Thierry Trollinator

      Nepgelovige.

    2. inert

     BH-
     Quispel, je blijft een vervelende oppervlakkige,Ctrl+C kwispel!

   3. Lambieck

    @Stierenstront:
    Op 26 maart 2020 schreef Michael v/d Galien de gedenkwaardige woorden:

    De media moeten letterlijk van alles kunnen roepen, inclusief leugens.
    Het is aan (u als) gebruikers om dat af te straffen,
    niet aan een rechter ergens in een ivoren toren.

  2. 777

   Huilbaby!

 4. Bullshit16

  Jensen.nl heeft gelijk we worden constant voorgelogen en bedrogen door onze overheid gisterenavond hoorde ik dat er een baby van een paar maanden en begrijp mij niet verkeerd ben blij dat de baby het overleefd heeft
  Punt die ik wil maken is hoe het kan dat een baby van een paar maanden dit overleefd heeft
  Een baby heeft een weerstand van 0.0003 procent weerstand dus als er íemand of iets zal moeten overlijden dan is het wel een baby
  Daarom zeg ik nog een keer brussel en onze overheid zijn een dictatuur aan het worden demonstreren is er niet meer bij
  Stikstof crisis is opgelost dat is ondertekend Albanië komt bij de eu wat vogt wand laten we wel wezen van het volk hebben ze geen last meer wand die moeten thuis blijven
  Ik ben al lang waker wie volgt
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Peetjoh

   Baby eibhelin. Hopelijk knap ze 100 % op. Maar net zoals sharaz en de andere kinderen wel van rond het midden van de aarde. Onze ouderen en dikkere worden getroffen maar van de jongere zijn er veel immigranten. Ook Italië en Spanje liggen op die grens Iran China New York ga maar door.

  2. Reinoud van Gelre

   Hehe!
   😁

  3. Bolland

   ik

  4. Piet51

   Bullshit16
   Je blijft ons verbazen. Je bent ook al medicus. Dan heb je vast wel eens gehoord van aangeboren afweer en afweer die via de moedermelk wordt opgebouwd.

   En Jensen moesten opgesloten worden. Ik ben tegen censuur, maar zou voor hem een uitzondering willen maken. Wat vinden jullie van de volgende tweet:

   De onnodige LOCKDOWN van HEEL Italie, Spanje, Frankrijk en alle andere landen zal leiden tot ongelovelijke depressie en zefmoord van vele, vele duizenden. Oudere mensen zullen het niet redden. Velen hier schreeuwen om zelf gelockdowned te worden. Be careful…very careful…

   Ze hebben inmiddels ruim 10.000 doden en de tweede golf staat in het zuiden op punt van uitbreken. En dat gebeurt allemaal tijdens een totale lock down.
   Ook Trump is een verspreider van nepnieuws. Jensen citeert hem graag. De USA staan op het punt van instorten.

   Tip: bekijk voor de “gein” eens de laatste shows van Jensen over corona. Je zou blijven lachen als het niet zo diep treurig was. Ik vind het misdadig en hem rijp voor opsluiting.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Het is aan te bevelen de tweets van Jensen te melden. Twitter reageert tegenwoordig scherp op nepnieuws.

    1. Bolland

     Ja ja NSBertje spelen als iemand andere mening heeft….

     1. 777

      @Bolland: Geen nood, Jensen heeft geen Twitter/YouTube/Facebook nodig!

      Uiteindelijk valt te verwachten dat dit soort politiekcorrecte kanaaltjes toch alleen maar doorlaten wat hen en de machthebbers welgevallig is. Op Jensen.nl is verder alles te vinden.

      🙂

    2. 777

     De eeuwige gebande, en terecht!

   2. Bolland

    USA heeft 2229 doden op bevolking van 320 000 is 7 mensen per 1.000.000, seizoensgriep dit jaar 50.000 doden.

    Punt van instorten laat me niet lachen,Jensen gaat gelijk krijgen

    Nederland 639 doden is 37 per 1.000.0000, seizoensgriep 3200 en stil counting is nl nog steeds griepepidemie bezig griepalert.nl

   3. Bullshit16

    Piet51
    Meneer betweter een baby van een paar maanden die heeft ondanks de moedermelk en dat is nog maar de vraag of deze baby dat krijgt niet zoveel weerstand om deze virus te overleven.
    Maar geloof wat je wilt ik denk de mijne er over
    En wie zegt dat mafia Italië de waarheid zegt
    .ik vermoed dat deze cijfers lager liggen dan wat ze zeggen
    Ze roepen nu heel hard voor miljarden steun ik hoop dat Rutte blijft weigeren
    Stem fvd of PVV uit de eu

    1. Boudewijn Hummelinck

     Probeer het eens in het Nederlands, Bullshit.

     1. Fonz

      Het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

    2. Piet51

     @Bullshit16
     Wat een onzin kraam je weer uit. Aangeboren afweer tegen corona zal wel niet zijn, maar meteen via de moedermelk opgebouwde zou kunnen, als de moeder afweerstoffen heeft. Ik weet het niet.
     Wat betreft Italië ben ik in detail op de hoogte. Ik woon en werk er namelijk half in het noorden, maar ben nu gelukkig in Nederland. Ik vermoed, dat de werkelijke cijfers veel hoger liggen, net als in Nederland. Ik weet ook, dat weet in Italië namelijk iedereen, dat de epidemie op punt van beginnen staat met een tweede golf, vooral in het zuiden. In Napels is de situatie nog redelijk (total lock down, volledig bezette medische zorg, maar toch), maar men bereidt zich inmiddels voor op het ergste.
     In Amerika begint men ook door te krijgen, dat het misschien toch niet helemaal geruisloos voorbij gaat. Trump is inderdaad niet dom, dat hij dat nu al doorheeft.

   4. Fonz

    piedtje komt hier even met z’n dedain vertellen dat pietje het allemaal wél denkt te weten.
    pietje is een enorme nuanceneuger die graag bagatelliseert en alles klein maakt of als het in zijn voordeel is juist heel groot.
    Gasten die denken en doen als pietje zijn een drama en ramp voor onze maatschappij…

    1. Bullshit16

     Fonz
     Daarom noem ik hem ook een betweter

 5. Drollevanger

  Ik vind dat het niks uitmaakt of 73% van onze inwoners de scholen gesloten willen houden. Zijn wij allemaal terzake kundigen?
  Pas als het aantal coronadoden serieus gaat zakken heeft men reden tot jubelen. Niet omdat een meneer de Hond staat te juichen.

  1. Politiek Profeet

   De hond moet nodig uitgelaten worden…de stront komt uit zijn mond….

   1. Thierry Trollinator

    Huilkok

  2. Bockbeer

   Wat is voor jou dan de grens wat doden betreft, dat bepaalde landen niet meer in total lockdown moeten. 0 doden, 2 doden?

 6. ET007

  De werknemer die nu op de bedrijfslocatie werkt, kan meer taken op zich nemen, loopt extra risico’s en kan dadelijk nog eens de rekening betalen. Welkom in de uitzendbranche waar de werknemer een moderne slaaf is.

  1. ET007

   Ook de vraag is: hoeveel Corona-gevallen zijn er werkelijk als artsen ouderen mensen opbelt om schriftelijk een keuze te maken?
   Als je niet meet, weet je gewoon niks. Dan is iedere bewering van RIVM gewoon bullshit. Maar mensen trappen er toch weer in. Kunnen we dadelijk als dank nog geld overmaken aan zuid europa die wel de gemeenschap in lockdown zette en daarmee mensenlevens spaart.

 7. Rosasolis

  Inderdaad hoeft niet…zoals het nu blijkt…geen totale lockdown in Nederland. Iedereen houdt aan de eenvoudige regels van onze medici personeel en onze regering. En volgens de nieuwste berichten werkt het. De ernstige gevallen van Corona ziekenhuis opnames lijken te dalen. (Voorzichtig door de NOS radio nieuws eerder vandaag verteld).
  Dus gaan we gewoon door met de huidige maatregelen. Liever gaan we boodschappen in onze gewone getrouwde winkels doen, dan on-lijn bestellen. Dus heel aanwezig in de bekende winkel blijven boodschappen doen, waar je alles ziet, en op je gemaakt kan kiezen wat je voor enkele dagen wil voor een aantal maaltijden wil gaan eten. Gelukkig kregen we nog steeds de kleurige folders van de supermarkten die onsvertellen van wat zij te bieden hebben aan verse producten. Morgen staat mijn man heel vroeg bij de Vomar omdat wij van verse groeten en andere verse producten houden.
  Omdat zowel mijn man als ik weten nog steeds hoe belangrijk de teelt van verse groente is. Af en toe een potje inmaak groente, maar deze Corona crisis moet niet
  de verse groente bedrijven gaan afsluiten. Anders komen er ook geen groenten
  in poten meer.

 8. Drollevanger

  Op 25-03-2020 :
  Italie (69.176 gevallen) : 113 doden / miljoen (heel slechte gezondheidszorg)
  Spanje (42.058 gevallen) : 64 doden / miljoen (slechte gezondheidszorg)
  Frankrijk (22.304 gevallen) : 17 doden / miljoen (matige gezondheidszorg)
  Zwitserland (10.171 gevallen) : 16 doden / miljoen (goede gezondheidszorg)

  Nederland (5.560 gevallen) : 16 doden / miljoen (SLECHTE gezondheidszorg)
  omdat er ongeveer evenveel doden zijn als in Frankrijk dat 4x meer gevallen heeft…

  Belgie (4.269 gevallen): 11 doden / miljoen (goede gezondheidszorg)
  Duitsland (33.952 gevallen): 2 doden / miljoen (uitmuntende gezondheidszorg)

  Misschien moet onze Rute zijn rancune richting Wilders en Baudet opzijzeten en het voorbeeld van Belgie en Duitsland volgen.

  Ik vind bovenstaande misleidende berichten tegen misdadig aan.

  1. Piet51

   @Drollevanger
   Dit zijn veel te simpele sommetjes. Het aantal doden gedeeld door het bevolkingsaantal van het hele land of een deel ervan zegt nauwelijks iets over de kwaliteit van de gezondheidszorg. Je zou daarvoor wel het dodental kunnen delen door het aantal besmette mensen, maar dan moet je wel goede cijfers hebben over het aantal besmettingen en die cijfers zijn er nu onvoldoende.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.