Paniek neemt toe in Italië! 475(!) doden in één dag, 4207 nieuwe besmettingen!

Italië gaat op dit moment door één van haar grootste nachtmerries, waar het dodenaantal gisteren nog in de 300 lag doorbreekt het nu bijna de grens van 500. Verreweg de meeste doden zijn gevallen in Lombardije, waar de lokale autoriteiten nogmaals oproepen dat mensen echt thuis moeten blijven anders worden er nog striktere maatregelen genomen. 

Dit is opnieuw een record voor Italië qua dodenaantallen op één dag. Zelfs China had op haar piek – afgaande op de cijfers die we wél weten – niet zo’n hoog dodenaantal.

In Italië lijken ze radeloos, autoriteiten hebben al een complete lockdown ingesteld. Verbetering lijkt voorlopig nog niet in zicht.

Autoriteiten willen nu nog meer maatregelen nemen om mensen binnen te houden, zelfs het sporten in je eigen tuin overwegen ze nu.

In Lombardije sprak een treurende gouverneur die het afschuwelijk vindt dat het nodig is dat gepensioneerde dokters en zorgpersoneel volle bak meehelpen in het helpen van besmette gevallen. Met man en macht probeert men van alles te doen om de crisis op te lossen, maar Italië lijkt stuurloos.

Voor nu lijkt er nog steeds geen verbetering in te zitten, en het is maar afwachten wat de cijfers van komende dagen zullen zijn.

Wat een verschrikking.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Peetjoh

  Alle voorstanders van een imuun opbouwen sucses ik blijf in lockdown.

 2. Lambieck

  In Italië lijken ze radeloos, autoriteiten hebben al een complete lockdown ingesteld. Verbetering lijkt voorlopig nog niet in zicht.
  Voor nu lijkt er nog steeds geen verbetering in te zitten, en het is maar afwachten wat de cijfers van komende dagen zullen zijn.
  .
  Begint DDS een lockdown in twijfel te trekken ?

  1. Willem Bever

   Aha de zwetser

  2. hollandse-bier92

   ik blijf ook in lock down tijdelijke even genoeg eten en drinken
   dus zal ik de eerste weken me best doen met overleven

 3. Jack Flash

  So what Lambiek?
  Mag dat niet?
  Wat er gebeurt in In Europa momenteel doet me sterk denken aan een fascistische EU.
  Of mogen we zelf niet meer nadenken hierover?

  1. Peetjoh

   Gelukkig is het ook in China en andere landen gebeurd. En allemaal door een vooralsnog onbekend virus. Er zit echt geen groter plan achter. Mocht zo’n plan er zijn, brengt dit het alleen maar in gevaar. Het gaat ook weer over en dan gaat alles weer goed komen. We moeten er ff doorheen gewoon.

   1. Fonz

    Dat is juist het probleem, er gebeurt iets wereldwijd en dat gebeurt met een reden, je kunt jezelf eens goed afvragen waarom dit gebeurt?
    Ik bedoel, winkels willen geen cashgeld meer aannemen,(in het kader van cashloos) elkaar geen handen schudden,(erg islamitisch) afzonderen, China….enz enz

    1. 777

     Cijfers? Laat me niet lachen en rekenen!

 4. Jack Flash

  Zet alle onheilsprofetie op een rij die vanaf jaren 60 na de ontkerkeling tot 2020 met klimaatverandering eens op een rij.
  Het aantal klimaatontkenners dankzij meer rechts geluid nam toe.
  Toen kwam de stikstof waarvan iedereen weet dat het larie is opeen paar idioten na.
  De EU wordt bang en onzeker,ik ben de laatste die de aanwezigheid en het gevaar van Corona ontkent,maar het komt de linkse fascisten wel toevallig heel goed uit.
  Een onzichtbare vijand,waar iedereen bang voor is…

  1. Fonz

   +++

   1. Brenda Welsh

    @Fonz, …Heb je die vergissing van Jack ook gezien en is het daarom dat je maar 3 sterren geeft? Lezen Fonz, lezen.

  2. Peetjoh

   Begrijp wel dat dit gewoon rechts in de hand werkt. Mensen zijn nou simpel weg meer tegen reizen. Mensen hebben even hun land terug (geen toeristen). In Venetië zijn ze blij. Dus mensen zien dat minder( drukte en reizigers) fijn is dat ga je zien met stemmen. Tenminste daar ga ik vanuit.

  3. jeki

   Jack Flash, als je de stikstof-problematiek niet snapt, kan ik dat begrijpen. Dat kun je niet 1-2-3 met een MAVO-diploma snappen (ook VWO niet denk ik). Maar als je de klimaatverandering ontkent, ben je zelfs je strikdiploma niet waard. Dat is verstoppertje spelen op kleuter-niveau : als ik mijn ogen dicht doe, is het er niet.

   1. Kretoloog

    Het klimaat verandert al zo lang de aarde bestaan (miljarden jaren voor de evolutionisten, 6000 jaar voor de creationisten). Daarom is de term klimaatprobleem totaal nietszeggende. Sterker nog, klimaatverandering is geen probleem, want dat suggereert dat je het kunt oplossen. Klimaatverandering is een gegeven, en daar moet je je op instellen. Niet meer en niet minder. Al het andere zoals die gekke Green Deal van Timmermans is quatsch.

   2. Jack Flash

    Het klimaat veranderd altijd.
    Invloed vd mens is te gering en de Green Deal is bullshit.

  4. Brenda Welsh

   @Jack…”ik ben de laatste die het gevaar van Corona ontkent” Dat lijkt mij niet juist. Kijk dat nog even na !

   1. Jack Flash

    Goed lezen Brenda;Ik ben de laatste die de AANWEZIGHEID en het GEVAAR van Corona ontkent.

    1. Brenda Welsh

     Zou het NIET ontken moeten zijn. ? Ik ontken niet het gevaar van…

 5. Robert75

  Overheden hebben het niet onder controle. In het ene land is het misschien iets beter als ik het andere maar het algemene beeld wat ik krijg is dat overheden niet echt weten wat ze nu moeten doen om dat virus onder controle te krijgen. En dat is eigenlijk best zorgelijk.

  Dit corona virus is weliswaar gevaarlijk waar je aan kan overlijden maar de meeste mensen overlijden er niet aan. Het is globaal gezien nog niet 1 procent denk ik wat er aan overlijd. Maar overheden zouden hier wel leringen uit moeten trekken, want wat zal er gebeurden als er ooit eens een virus uitbreekt wat wel ontzettend dodelijk is waar zo’n 50 procent van die mensen die het krijgen aan overlijden?

 6. yellow thread street

  Niemand weet hoe het af gaat lopen maar de angst in de media, aangevuld met onheilspellende afbeeldingen van het virus maakt vele mensen compleet gek.
  De situatie in Italie is ernstig, feit blijft wel dat de gemiddelde leeftijd in de betreffende regio hoog is.
  In China schijnt de situatie stabiel te zijn.
  Ons land volledig op slot doen lijkt mij onmogelijk, de economie zal tot stilstand komen en alles en iederéén zal failliet gaan.
  Groepsimmuniteit opbouwen, ik had er nog nooit van gehoord, en of het werkt, ik heb geen idee, het lijkt mij echter de enigste oplossing.
  Rutte&Co. zwalkt aan alle kanten, ze weten het ook niet meer, maar wie weet wel de remedie, lieg de bevolking echter niet voor.
  Het is nu doorbijten, hou je aan de regels voor zover mogelijk, het is nu zoeken naar een vaccin.
  Niemand kan voorspellen hoe het afloopt en of je het overleeft, t.z.t. zal er controle zijn over het virus en zal het echte leven weer opgepakt gaan worden.

  Een kaarsje branden in de vensterbank lijkt mij niet de oplossing, typisch een gevalletje van niet nadenken, maar Klaver is ook dom.
  Voor je het weet staan de vitrage of de gordijnen in de fik, dan heb je er weer een probleem bij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.