‘Ruim de helft PVV-kiezers heeft angst voor het coronavirus, GroenLinks-achterban is een stuk optimistischer’

Het coronavirus heeft inmiddels Nederland bereikt, maar bang zijn we allerminst. Nog niet eens de helft van de Nederlanders (44 procent) is bang dat het erger zal worden dan een gemiddelde griepepidemie.

De jaarlijkse griepepidemie verliep dit jaar milder dan de afgelopen vier jaar. Misschien wel daarom lijkt de gemiddelde Nederlander zich nauwelijks zorgen te maken over het coronavirus. Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat slechts 44 procent van de ondervraagden bang is dat het coronavirus een heftigere uitwerking zal hebben dan de ‘normale’ griep.

Kiezers van de PVV en Partij voor de Dieren zijn het meest pessimistisch over het coronavirus. Meer dan de helft (55%) van de kiezers op die partijen denkt dat het weleens helemaal uit de hand kan gaan lopen. De achterban van GroenLinks en de SP is een stuk optimistischer: 35 procent denkt dat het allemaal wel mee zal vallen.

'Het coronavirus wordt erger dan een normale griep-epidemie' Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
‘Het coronavirus wordt erger dan een normale griep-epidemie’ Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

60 procent van de ondervraagden is positief over het optreden van de Nederlandse regering met betrekking tot het coronavirus. Slechts 17 procent (waaronder een groot deel van de PVV-achterban) is sceptisch en 11% noemt de houding van het kabinet met betrekking tot het virus zelfs ‘ronduit slecht’.

In Nederland is het aantal besmettingen inmiddels opgelopen tot zeven coronapatiënten. De persoon die het meest recent positief werd getest op het virus ligt in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op de speciale COVID-19-pagina van het RIVM. Op de website van het Rode Kruis worden de actualiteiten rondom het virus ook bijgehouden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. inert

  Nou zeg, dát is pas nieuwsgaring, shocking, wauw, dat gaat in de analen!
  Muhammed Ali was bang voor spinnen, ook zo’n verpletterend weetje!

  1. Piet51

   Oei! “Dat gaat in de analen!” Bedoel je dat werkelijk te zeggen? Wel heel gewaagd eigenlijk, maar ook treffend om dat met zo’n artikel te doen. Wat het precies betekent weet ik niet, maar de hint is veelzeggend. En bij wie dan? Bij Wilders zelf misschien? En zou hij dat kunnen, of moet iemand anders dan bijspringen? Help! Mijn fantasie gaat met me op de loop.

   1. Beukman

    @Piet
    Misschien kan Fleur even een handje helpen, want pluchekever Geert heeft inmiddels een veel te dikke reet gekweekt om er zelf nog bij te kunnen. 🙂

    1. Piet51

     @Beukman
     Dat is inderdaad een bekende bijwerking van het z.g. plucheplakken.

     1. Rammstein

      Humor om te lachen!

 2. perry

  De Hond kan ook eens gaan onderzoeken of en in welke mate de favoriete schoenkleur van linkse en/of rechtse politici verschilt!
  Nu we het toch hebben over de geestverruimende prestaties van Maurice. de Hond.

  1. Ron

   Inderdaad weer weinig toegevoegde waarde.

  2. hans-e-pans

   Misschien zou De Hond ook eens kunnen gaan onderzoeken hoe het is gesteld met de geestelijke gezondheid van zijn zoon, die een ander kanker toewenst.

   1. Cycle25

    Gewoon symbolisch een spiegel sturen…

 3. perry

  Zijn er ook journalisten die ontdekt hebben, welke balletjes Rutte3 heeft opgegooid mbt de laadunits/laadpalen problematiek nabij hoogbouw, danwel betrekt Nederland in 2020 dezelfde hoeveelheid Russisch Nordstream gas als vorig jaar of zijn de contracten met Putin verruimd, en wat is het standpunt van het glorieuze kabinet Rutte3 mbt de snelheden op de Deutsche autobahnen, in samenhang met het feit dat het alsook een EU lidstaat is etc.
  Dit soort frisse journalistiek vind ik zinvoller!

 4. Kretoloog

  Tot op heden doet het RIVM het prima in de Corona-zaak: beheerste voorlichting, geen paniek. Wat een verschil met de media: hijgerig, sensatiegericht, buitenproportionele aandacht.

  Even afwachten hoe de politiek gaat reageren. Dat merken we dinsdag, als de Kamer voor het eerst na het reces weer gaat vergaderen.

 5. Gebande Kok

  Weinig positieve reacties op de negatieve houding van de PVV-stemmers.
  Vreemd, ik zou de Hond wantrouwen.

  1. Blitzkrieg

   Gebande Kok : Peilingen zijn nooit te vertrouwen. Ik zeg het nu maar alvast, anders zeg je zometeen misschien dat ik selectief ben.

 6. Hendrie1963

  Dat krijg je als je ook gewoon de normaal denkend mens vraagt en dan krijg je een duidelijk overzicht.

  1. Politiek Profeet

   hahahaha wat een nepnieuws is dat, zoooooo doorzichtig…maar ja….wanna bee journaille zou ik zeggen.
   Wij hier verwelkomen(!) jaja juist het virus, zal de randstad en de getto,s flink uitdunnen,
   het is gewoon een extreem griepvirus en al die wandelende brievenbussen en inteeltfiguren hebben minder weerstand dan de 0ER-hollander .
   Tel uit de winst….

 7. FJ

  Maar daarom zijn ze zo bedreven in Yoga, wnt daar wordt de wereld toch echt anders van, inclusief virussen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.