Thierry Baudet: ‘Korte lockdown is nodig om mensenlevens te redden!’

Zoals u wellicht gelezen heeft zijn ze ook in bestuurlijk Den Haag momenteel bezig om een eventuele lockdown voor te bereiden. Volgens FVD-leider Thierry Baudet moet de overheid haast maken. Mensenlevens redden is nu het belangrijkste, aldus Baudet.

In een stellig statement roept Baudet de overheid op om een directe ‘lockdown’ te organiseren:

“De rekensom is simpel. We moeten zo min mogelijk besmettingen krijgen om te voorkómen dat zorg en Intensive Care overbelast raken. Wij vrezen dat het kabinet nu te weinig doet. Daarom pleiten we voor een korte #lockdown. Niet om politieke punten te scoren maar om levens te redden!”

In een eerder bericht schreef de goed ingelichte DDS al dat ook andere politici vandaag of morgen een lockdown verwachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. m.van.rosmalen

  Goed zo Bidet
  Nog meer van die vakantievierende klootzakken die op de kosten van werkend Ned lekker thuiszitten
  Dat zal je wel als muziek in de oren klinken VVD light

  1. Rammstein

   Marietje van Rosmalen is een agitprop-trol die uitsluitend op DDS komt om te flamen, schelden en provoceren.

   We weten allemaal de beste remedie: negeren dat gedrocht!

   1. m.van.rosmalen

    Och daar hebben we DRAMstein weer
    Kan het weer niet alleen af en noemt alles schelden , flamen en provoceren zolang het niet in zijn straatje is.
    Vreselijk hier dat groepsdenken 😂😂😂

  2. Vliegenvanger

   Goed zo van Rosmalen, je laat zien dat je een echte onbeschofte linkse rakker bent. Mensenlevens intresseren jullie niet. Jullie zien liever mensen sterven onder de ouderen. Lockdown is absoluut noodzakelijk. In Waalwijk heeft de politie het Lido park vanmiddag afgesloten, het krioelde van de mensen daar. Abnormaal hoe de mensen omgaan met dit virus.
   Daarom is een lockdown absoluut nodig. Mensen negeren waarschuwingen.

   1. m.van.rosmalen

    Ach man ga vliegen vangen in het park
    Zielige thuiswerkjankerd
    Moet je niet even gaan klussen thuis of Nee miss de zolder opruimen, en hoppa door naar de carwash
    Nog nooit zo druk geweest daar de afgelopen week😂😂😂
    Daar was u er vast 1 van Hoop tijd over zeker
    Tja thuiswerken is zwaar
    Of nee vertel zat u lekker in de tuin met de voetjes omhoog misschien?

   2. m.van.rosmalen

    Ach wat
    Die geweldige vitale oudjes 👵👴 lopen anders net zo hard mee in het bos
    En over straat en alles
    Lachwekkend gewoon
    En de zorg maar ploeteren
    Vrijwillige euthanasie 🤣🤣🤣

    1. Fonz

     en dit zegt m.v.r allemaal voor de bunhe, stiekem is m.v.r een d666 stemmer

     1. m.van.rosmalen

      Auw nee hoor Fonzie
      Verkeerd gokje
      Geef mij Wilders maar
      De enige met echte ballen
      Heel wat anders als die Derrie mietenkopjes hier op dit forum 🤣🤣🤣

 2. van Urk

  Daar is het nu te laat voor. Men had alles al op slot moeten zetten sinds de uitbraak in China en Italie. Het is zo en zo vreemd waarom onze overheid de aanpak van China niet nauwlettend in de gaten heeft gehouden wat uiteindelijk succesvol verlopen is.

  1. Willem Bever

   Misschien doet onze regering dat wel 😉

 3. Boudewijn Hummelinck

  Als een verdere aanscherping van de huidige lockdown noodzakelijk is zal de regering er toe besluiten.

  Het gekef van Baudet is irrelevant in deze afweging. Dat is het werk van professionele bestuurders.

  1. Pronounce

   Wim heeft weer eens een nieuwe nick, nummer 612. Zodra de lockdown een feit is zal hij de ‘professionele bestuurders’ daarvoor prijzen en wijzen op de noodzaak ervan.

 4. Meriadoc Brandebok

  Vandaag heb ik vijf columns gelezen waarin Baudets politiek wordt afgekeurd van verschillende dagbladen – van de NRC tot het Reformatorisch Dagblad, van Trouw tot een Fries krantje. Als linkse en rechtse columnisten je politiek unaniem afwijzen moet er toch wel iets aan schorten.

  Dat Baudet zegt geen punten te willen scoren is hilarisch.

  1. Fortiori

   Sterker nog, @Meriadoc Brandebok, buiten DDS heb ik nergens gelezen over instemming met de ideeën van Baudet en Hiddema.Buitensport, golf ook gesloten. De instrcteurs staan thuis met de kinderen achter de sjoelbak.

  2. Julian

   Baudet en Wilders voelen een mogelijke verkiezingswinst verdampen. Krampachtig proberen ze zich nu te profileren.

  3. Rosasolis

   @Meriadoc B. De typische strategie van Dandy Baudet is sensatie te creeeren rondom zijn uitspraken, om nog meer zieltjes te winnen. Gelukkig hebben de meeste beroepsmensen in alle vakken, inclusief de meeste journalisten, de strategie van Baudet helemaal door…Allemaal toneel. Onze huidige regering en medische personeel doet het goed om zo veel mogelijk de Coronavirus onder controle te houden. Het feit dat onze bevolking nog steeds durft massaal naar buiten te gaan en boodschappen te doen bewijst
   dat de meeste mensen onze regering nog steeds vertrouwt.

 5. Beukman

  En als dan die “korte lock down” dan weer wordt opgeheven, zijn er dus veel minder mensen resistent en krijg je gewoon een nieuwe coronagolf. Had die activist van Forum daar al aan gedacht?

  1. Rammstein

   Beukman, in Duitsland wordt getest en getest – bijna iedere huisartsenpost kan een test afnemen en het is niet centraal geregeld zoals Nederland. Daardoor kunnen lokaal sneller besmette patienten opgespoord, geisoleerd en behandeld worden op 1 van de 25.000 IC-bedden met beademingsapparatuur die Duitsland klaar heeft staan. Dat werkt blijkbaar, gezien het relatief geringe aantal doden.

   1. Boudewijn Hummelinck

    De oorzaak van de hogere besmettingsgraad in Nederland is Carnaval in combinatie van terugkerende reizigers uit Italië.

    Dat weet Groeneveld ook.

    1. Rammstein

     Dat had Duitsland ook. domme lulhannes: carnaval is in Duitsland groter dan in Nederland en naast terugkerende reizigers uit Italie waren er ook terugkerende reizigers uit Ischgl (Oostenrijk) waar een barman in een apres-ski hut duizenden mensen heeft geinfecteerd.

     Lees je eigenlijk wel kranten?

     1. 777

      “domme lulhannes”

      Waarom geef je de eeuwig gebande wat hij graag wil?

   2. Beukman

    Dat is mooi, @Ramm. Zulks heb ik ook in De Telegraaf gelezen. Ik vermoed dat het feit dat Duitsers door de bank ook wat gedisciplineerder zijn en beter naar hun overheid luisteren, ook een rol zal spelen.

    Maar het is geen antwoord op mijn vraag. Een lock down kan in een later stadium juist een nieuwe besmettingsgolf tot gevolg hebben, zegt de/een theorie. China zal ons de weg wijzen.

    1. Rammstein

     “Een lock down kan in een later stadium juist een nieuwe besmettingsgolf tot gevolg hebben.”

     Dat ben ik helemaal met je eens Beuk. We zijn er nog lang niet van af.

    2. van Urk

     Met een lock down verdwijnt de virus niet op straat. Mensen die na een maand opgesloten zitten, geen immuniteit hebben opgebouwd en uiteindelijk weer naar buiten gaan zullen altijd nog de kans lopen ziek te gaan raken. Het is uiteindelijk beter dat we normaal weer onze dingen gaan doen en ons lichaam laten werken aan zijn afweersysteem zoals wij dat altijd hebben gedaan tijdens de griep en verkoudheidsperiode.

     1. Boudewijn Hummelinck

      “Het is uiteindelijk beter dat we normaal weer onze dingen gaan doen en ons lichaam laten werken aan zijn afweersysteem zoals wij dat altijd hebben gedaan tijdens de griep en verkoudheidsperiode.”

      Dat is een mooie samenvatting van het regeringsbeleid, met de aantekening dat we het in de tijd een beetje moeten uitsmeren.

     2. Lefty

      @van Urk: Dat begrijpen Baudet, Wilders en hun aanhang helaas niet.

   3. m.van.rosmalen

    Goed binnenblijven dus DRAMstein
    Vuile jankbal en vanuit je luie stoel een beetje doorzeveren.
    Laat anderen het vuile werk maar opknappen BAASJE

   4. m.van.rosmalen

    Goed zo DRAMstein
    Ben je met je dikke zultkop mooi op tijd naar het juiste land geëmigreerd
    Altijd BAAS boven BAAS zullen we maar zeggen
    Niet meer zo klagen nu babyboomer

 6. van Urk

  Het is gewoon een seizoensgriep zoals alle andere griepsoorten en de klachten komen in het algemeen overeen met influenza. Gezonde mensen komen er weer met twee weken bovenop. Bij de andere griepsoorten als MERS, SAR, Mexicaanse en Vogelgriep werden toch ook geen al te hoge drastische maatregelen genomen dat een heel volk opeens allemaal thuis moesten gaan blijven? Influenza is veel besmettelijker en daar zijn de ouderen en zwakkeren ook altijd de pineut van. Jaarlijks worden er ongeveer 830.000 Nederlanders besmet aan de influenza virus en sterven er ongeveer 250 tot 2000 mensen aan de gevolgen daarvan! Daar maken Thierry en hysterisch Nederland toch ook niet zo verschrikkelijk druk om?

  1. Willem Bever

   Misschien moeten we dan ook iets aan influenza doen

 7. Maxks

  Dat wordt blanco stemmen komend jaar, want waarom gaan stemmen als er niets te kiezen valt.

 8. fusilier

  In Italië staat de teller op 4825.Doden wel te verstaan.Te laat begonnen met een lockdown.

  1. Lambieck

   Welk land was volgens u op tijd met maatregelen en wat waren de resultaten ?

   1. van Urk

    Bij de Aziatische landen waar de virus notabene ook vandaan is gekomen hebben ze het beter voor elkaar gekregen dan in Europa. Directe maatregelen was het antwoord. Maar in Europa is men automatisch weer blijven hangen aan hun open grens beleid en het niet willen torsen aan de vrijheid van haar burgers. De boel vlak na de uitbraak in China meteen op slot zetten en alle terugkerende burgers inclussief personen met wie zij in contact waen gekomen meteen bij de grens of luchthaven opvangen of opsporen d.m.v een dringend oproep om zich te laten melden voor een test en groepsquarantaine had al heel wat gescheeld.

 9. van Urk

  Krijg meer het idee dat men deze virus hysterie inderdaad gebruikt wordt als experiment om aan de belangen en vragen van de overheden te kunnen voldoen. Gaat het klimaat inderdaad verbeteren nadat het bedrijfsleven en het luchtverkeer stil staat? Zijn de burgers die tegen vaccinatie zijn nu wel bereidt zich te vaccineren? Raakt men gewend om meer te gaan pinnen i.p.v. met contant geld te betalen? In hoeverre is de burger gehoorzaam aan de oproep van de overheid? Hoe gaan burgers om met de inperking van hun vrijheid en hoe lang zal het duren voordat zij in opstand komen? Ziet men toch in dat ouderen toch belangrijk voor hen zijn waardoor zij meer de zorg willen gaan overnemen i.p.v. door het aan anderen te overlaten? Laat staan de crisis die daar boven op komt waardoor velen hun baan en inkomen verliezen maar ook minder gezond worden vanwege voedselgebrek. Vooral bij het laatste kan de overheid laten zien dat men niet zonder de overheid kan. Mensen zullen alles letterlijk inleveren in ruil voor bescherming.

  1. Boudewijn Hummelinck

   De heer van Urk weet het zeker, Corona is een complot van de Overheid.

   Dit soort fantasten heb je altijd.

   1. van Urk

    Ik zeg helemaal niets over een complot maar dat het voor de overheid een ideale uitdaging is om zich te bewijzen en of ze inderdaad gelijk hebben tegenover het sceptische volk.

 10. van Urk

  Laat die duizenden gestrande Nederlanders die nu lopen te jammeren ook maar zitten waar zij zitten. Dat je voor je werk in het buitenland bent oke maar bij al die sommige vakantievierders die het zo ver moeten gaan zoeken in dubieuze landen waar ik zo moe van word vindt ik dat zij opeens niet moeten gaan mopperen. Valt mij ook op hoeveel jongeren dat soort landen opzoeken. In mijn jeugd ging men na het behalen van een diploma meteen op zoek naar een baan terwijl de jeugd van tegenwoordig eerst nog eens van de wereld willen gaan zien. In mijn tijd was Spanje al ver genoeg tegenwoordig moet men naar Vietnam of Nepal. Landen waar juist al die exotische gevaarlijke souvenirs naar hier worden meegenomen. Mijn vader zei toen al: “Alles wat onder ons land ligt daar moet je gewoon bij vandaan blijven en niet mee in aanraking komen. Het is of oorlog of ziektes”

  1. Peetjoh

   Juist van Urk. Al deze mensen zijn de laaste 2 weken weg gegaan. Onverantwoord volk is het. Oppakken op Schiphol en in kampen plaatsen. 3 weken gevangen zetten, schijt aan de mensenrechten. Die gaven ze op toen ze op reis gingen terwijl alle landen al zieken hadden. . En niet zoals die wintersporters op eigen verantwoording loslaten.

 11. Noordoosterling

  Kijk fvd journaal afl 7 met nicki pouw-Verweij !Dit is nu de oplossing!1

 12. Peetjoh

  Waarschijnlijk zijn er meer corona doden dan gemeld

  De afgelopen weken zijn in het Dordtse ziekenhuis ook enkele patiënten overleden die verschijnselen hadden van besmetting met het virus. Zij zijn niet getest, maar wel in isolatie verpleegd. Het is volgens het ziekenhuis onmogelijk om te zeggen of zij aan corona zijn overleden. Ook achteraf is dat niet meer vast te stellen. ‘Wij wensen families en naasten van de patiënten veel sterkte’, laat het Albert Schweitzer Ziekenhuis weten.

 13. Lex

  Het grote probleem blijkt de afgelopen dag toch wel weer het niet naleven van de regels.

  Probeer mensen met mooi weer maar een binnen te houden. Vooral kinderen en jongeren. Dan moeten we in elke wijk op elke straat en hoek een agent neer zetten.

  Anno 2020 mag je van de medische wetenschap toch wel verwachten dat ze binnen korte tijd vaccine kunnen maken. Met al de kennis en peperdure apparatuur.

  We kunnen alleen maar bidden dat er snel vaccine komt.

  Anders is daaaag boze wereld.

 14. Maxks

  FvD journaal 7 van Baudet bekeken.
  Het is een komen en gaan van vergelijkingen met andere landen, daaruit komen aannames, die vervolgens leiden tot modelletjes, die quasi grafiekjes opleveren. Dat allemaal met een bedeesd bijna angstig gezicht gepresenteerd.

  Baudet heeft een goed verhaal wat betreft het klimaat en de EU en daaraan dient hij zich houden dat is zijn kracht, het ontkrachten van aannames, vergelijkingen, modelletjes en grafieken.

  Nu maakt hij zichzelf schuldig aan het verkondigen van glazenbol wetenschap.
  Waarheid is zwart-wit en niet grijs.
  10 indirecte bewijzen kunnen een bewijsaannamen vormen…dat iets aannemelijk kan zijn of kan worden, maar het is en blijft grijs, m.a.w. geen eenduidige realiteit.

  Hoe hoger de donatie des te eerder wordt je vraag beantwoord. Prioriteit aan een bedrag koppelen…de grote Baudet donatie quiz.

 15. Shadow1100

  Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666.
  Alle zieken, zwakken en 67+ers de pijp uit.
  Dus geen hoge ziektekosten meer.
  Geen uitkeringen meer aan jaren betaalde en opgebouwde AOW en gespaarde ingelegde pensioenen. Alles is voor Bassie.
  De lege plaatsen in de verpleeghuizen kunnen direct ingenomen worden door de asieleisers (meubeltjes kunnen blijven staan).
  De lege huurhuisjes kunnen naar de statushouders.
  Dan nog een kapitaal aan erfbelasting wat er aan zit te komen.
  Heeft u een zakdoekje…..?

  1. Baron von Munchhausen

   Shadow1100
   Zo is het en niet anders!
   D66 heeft de uitspraak van JC gepikt: “elk nadeel heeft zijn voordeel!”

   1. Shadow1100

    Ik hoor en zie net Robot Jetten op Op1. Nu praat hij Baudet helemaal na. Wat een vreselijke draaikont is het.

 16. Arbeider65

  Ik ben het niet nel met hem een, maar nu wel. Deze crisis is totaal onderschat door Politici, Medisch personeel, RIVM, WHO etc. Wat een “fantastische” bestuurder hebben we in de wereld, op Taiwan na. Dit land heeft zeer adequaat gereageerd op COVID. 19 .

  En nu krijgen sommige poltici kritiek van Hr. Meeuws. Maar ook SP en GL gaven kritiejk op Bruiyns…. Of is alles de schuld van Baudet en Wilders????

 17. Wim Vreeswijk

  We moeten een groot voorbeeld nemen aan onze vriend in het oosten, Poetin. Hij heeft het gepresteerd dat er in Rusland slechts één besmette Rus zou zijn !

  1. Thierry Trollinator

   Topreactie!

 18. Michael M

  Korte Lockdown dan ineens miljoenen mensen besmet en tienduizenden of honderduizenden doden in Nederland. Beste medicijn dat tot nu toe helpt is 1,5 meter afstand en een korte Lockdown. Proficiat voor de FVD.

 19. Rosasolis

  Een totale lock-down in onmogelijk. Gisteren en vandaag zijn er vele mensen naar de bekende badplaatsen geweest om eventjes buiten in de frisse lucht te zijn. Ook kwamen velen naar bouwwinkels en tuincentrums. De supermarkten zijn gewoon open. Overal zijn waarschuwing’s borden die boodschappers vragen tenminste 1.5 meter afstand van elkaar te houden. Wat meer kunnen we doen? Moeten wij nu ook nu ook onder
  huis-arrest leven met een uitgangsverbod tussen 8:00 s’avonds tot 8:00 s’morgens?
  Moeten mensen een hoge boete krijgen als zij durven bij iemand in de buurt langs te komen? Moeten alle supermarkten dicht, zodat wij kunnen alleen op internet
  bestellingen leven?… Voorzichtig leven, en de richtlijnen volgen moet voldoende zijn.
  Wij hebben geen paniek scenario van Baudet nodig.

  1. Peetjoh

   Daar zit je kompleet naast. We hadden het niet nodig. Aangezien half Nederland niet luisterd (voornamelijk links Nederland) gaan we het wel krijgen. Heel jammer dat er een groep is die het verpest voor de rest. Dat doen ze wel al 30 jaar want zolang rent Nederland al achteruit. Ze rennen voorop voor problemen die er niet zijn zoals co2. En kunnen ze een keer zich echt inzetten voor bestaande problemen. Nee dan niet dan gaan ze klitten en kloten zodat we uiteindelijk toch opgesloten worden. Ja dat wil links hé net als in 1940 toen hun voorbeeld de macht pakte.

 20. Meriadoc Brandebok

  Ondertussen wordt steeds meer duidelijk dat Baudet, voor de tienduizendste keer, de boel liep te belazeren.

  h**ps://twitter.com/karin_steensel/status/1241738899954810880

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.