Thierry Baudet legt uit: ‘Nu een korte lockdown! Daarna langzaam weer back to normal’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet blijft aandringen op een lockdown om Nederland te beschermen tegen het dodelijke nieuwe coronavirus COVID-19. Zal Mark Rutte zijn adviezen nou eindelijk serieus nemen? 

Op Twitter legt Baudet maar weer eens uit wat de voorgestelde strategie van FVD is: nu een totale lockdown die, hopelijk, niet al te lang hoeft te duren omdat je met zo’n plan-van-aanpak verspreiding van het virus stil legt.

Vervolgens kun je, als de situatie stabiel is, langzaam terug naar business as usual gaan. Dat is de aanpak waarvoor ze hebben gekozen in China (in Wuhan). Nu, twee maanden na dato, zijn er daar nul besmettingen op een dag en kan het leven weer opgepakt worden.

Een minuut of twintig later retweette Baudet een tweet van Wouter J. Keller. Die legt daarin uit dat a) Nederland slappere maatregelen neemt dan Italië nam, b) het aantal doden in Nederland sneller groeit dan die in Italië (en twee weken achterloopt op dat land), en c) dat het aantal Italiaanse doden afneemt maar nog steeds toeneemt in Nederland (dat is overigens een bizarre claim. Gisteren kwam er 627 doden bij in Italië, en dagrecord. Wellicht bedoelt hij dat de toename van het aantal doden percentueel gezien op dagelijks basis minder groot is dan de dag ervoor. (Update: ja, dat is precies wat hij bedoelt)

Hoe dan ook, punt c) daar gelaten is het duidelijk dat Keller zich enorme zorgen maakt, en dat Baudet die zorgen deelt.

Toch is er iets geks aan de hand: op Thierry Baudet en Geert Wilders na zijn alle andere partijleiders vooral druk bezig met het kabinet en het falende RIVM de hemel in te prijzen. Alleen FVD en de PVV zijn mensen aan het voorlichten over de ramp die er naar alle waarschijnlijkheid aankomt, en alleen zij pleiten voor een strategie (een totale lockdown) die duizenden mensenlevens kan beschermen.

Volg mij op Twitter en Steun mij (al vanaf 1 euro per maand!) op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. perry

  Alleen FVD en de PVV pleiten voor een `lockdown’!
  Allicht, `links’ Nederland denkt niet, maar reageert enkel op emotie!
  `Rechts’ denken is synoniem aan pragmatisch denken!

  1. Bockbeer

   Ik ben van mening dat de corona crisis niet een links rechts verhaal is. Macron is toch ook links.

   1. Blitzkrieg

    Bockbeer : Klopt, een wereld regering is niet links of rechts… die is gewoon.

   2. -Bo-Realist

    Het is mijn ogen ook geen links-rechts verhaal. Het is wel apart dat vooral globalisten hiervan profiteren. De prostesten in West-Europa zijn ‘ineens’ allen verstomd en luisteren 7 miljoen mensen naar Rutte. Bovendien stapt Bill Gates ‘opeens’ als leider van Microsoft om zich toe te leggen op een coronavaccin. Bovendien is Bill na de VS de grootste donateur aan de WHO.

  2. Antihedo

   Wat bedoelt tante Thierry met een, hopelijk, relatief korte lockdown? Wat is relatief kort? Minimaal 2 maanden anders heeft het geen zin. Bij een totale lockdown moet je wel wachten tot het virus de wereld uitgeroeid is, anders begin je weer van voren af aan. Wat wordt bedoelt met lockdown? Iedereen binnen blijven? Ook de mensen in de zorg, supermarkten, transport, energievoorziening, water? Wel essentieel omdat er bij te vermelden.

 2. Kretoloog

  Baudet valt in deze crisistijd door de mand. Blijkt een drammer, de filosoof die het beter denkt te weten dat de tientallen deskundigen op gebied van gezondheid en virologie.

  1. Stopperspil

   @Kretoloog. Baudet vroeg op 28 januari al om een kamerdebat met Rutte en Bruins om te praten over de Coronacrisis die toen alleen nog in China heerste. Hij werd bijna uitgelachen. Geen debat dus. Een dag daarna herhaalde hij zijn voorstel. Opnieuw geweigerd door zijn collega’s in de kamer. En over het RIVM te spreken, die heeft van begin af aan het virus onderschat waardoor er niet tijdig maatregelen zijn genomen. Het is allemaal achteraf gepraat, maar er mag ook best erkend worden dat Baudet als eerste publiekelijk heeft gewezen op het grote gevaar dan op ons af dreigde te komen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Op dat moment had de minister van Medische Zorg al een bijeenkomst van deskundigen georganiseerd – schreef hij in een Kmerbrief op de 22ste – en stond het onderwerp op de agenda van commissievergaderingen – waar Baudet uiteraard niet kwam opdagen. Hij vroeg een spoeddebat aan voor de bühne.

    1. JochemX

     Nee Bokkie, hij wilde toen al vergaande maatregelen. Hij zit daar als parlementariër met een eigen verantwoordelijkheid en niet om gezellig met ‘deskundigen’ te keuvelen. Die bijeenkomst heeft geen donder opgeleverd.

     1. Meriadoc Brandebok

      Als hij toen al vergaande maatregelen wilde nemen was hij ook wel op die commissievergadering komen opdagen.

    2. Stopperspil

     @brandebok. Een kamerdebat is iets anders dan een voorlichtingsbijeenkomst. Maar ja, je zou Baudet eens een keer gelijk moeten geven.

     1. Meriadoc Brandebok

      Wikipedia: “De Tweede Kamer der Staten-Generaal telt 150 kamerleden. Omdat niet alle leden zich in alle te bespreken onderwerpen uitgebreid kunnen verdiepen zijn er kamercommissies ingesteld. Een kamercommissie houdt zich bezig met behandeling van een bepaalde groep onderwerpen een beleidsterrein. Zo is er bijvoorbeeld een kamercommissie van Economische Zaken, Defensie, Financiën en Buitenlandse Zaken, die alle aangelegenheden op dat beleidsterrein behandelt. Dankzij dit systeem kunnen Kamerleden zich specialiseren in bepaalde zaken, deze deskundigheid zou er toe moeten leiden dat er door de Tweede Kamer betere besluiten genomen worden.”

      De aanvraag van een spoeddebat was dus simpelweg voor de bühne. Er stond een overleg met de gespecialiseerde kamerleden gepland. Als Baudet werkelijk zo veel belang hechtte aan het Corona-virus dat het hem een spoeddebat waard was, dan had hij ook wel een afspraak dan wel ander debat afgezegd om de commissie-vergadering bij te wonen.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Ik vind je als-dan-redenatie zeer bijzonder! Als “quote van wikipedia” dan “aanvraag voor spoeddebat voor de buhne”. Valt me op dat jij nogal graag aannames doet voor iemand anders, zo kan je alles wel betogen en constateren (jij constateert nogal vaag/graag).

     3. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Ik geloof best dat logica je bijzonder in de oren klinkt. Maar dat geeft niet, ook jij mag berichten plaatsen.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Of jouw “logica” is niet de mijne, zou dat misschien ook kunnen?

     5. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Nee, logica is logica. Het is onlogisch om eerst een hoop heisa te schoppen over een spoeddebat en vervolgens weg te blijven als dat onderwerp wordt besproken tijdens een vergadering. De conclusie moet dan zijn dat men in werkelijkheid niet geïnteresseerd is in het onderwerp.

      Zo moeilijk is dat niet.

     6. Stopperspil

      @brandebok. De kamerleden die wel bij de commissievergadering zijn geweest hebben daar kennelijk weinig of niets opgestoken. Bij de echte debatten bleek dat ze de toon van het debat belangrijker vonden dan de feiten, ze liepen klakkeloos achter Rutte/Bruins/RIVM aan. En nog iets. Toen donderdag Baudet samen met Wilders voorstelde de scholen te sluiten was het niet nodig. Twee dagen later ineens wel. Het is in de politiek net als hier bij DDS: alles wat Baudet voorstelt is op voorhand verdacht. En als hij achteraf gelijk blijkt te hebben gehad wordt hem nog van alles verweten.

     7. Meriadoc Brandebok

      @Stopperspil

      Het is zeer terecht dat de politiek handelt op basis van het advies dat de RIVM en de externe wetenschappers van het Outbreak Management Team afgeven. Het is niet terecht om opzettelijk twijfel te zaaien over het RIVM en het OMT.

      De scholen werden gesloten onder maatschappelijke druk. Daar hadden PVV en FvD verder geen zak mee te maken. Dit was niet het plan van het kabinet en zou zonder die maatschappelijke druk niet zijn gebeurd.

      Net zo min als Thierry en co het gevaar van corona voorzagen. Thierry zag althans geen aanleiding aanwezig te zijn bij de relevante vergaderingen. Hij slaat zichzelf nu wel op de borst. Ach ja.

    3. Stopperspil

     @brandebok. Wat de sluiting van de scholen betreft: op last van het RIVM was dit donderdag niet nodig. Zondag plotseling wel. Wie zat daar nu naast: Baudet of het kabinet en verder de meeste partijen in de kamer. En als de maatschappelijke onrust dan de doorslag gaf dan blijkt dat Baudet en Wilders in de maatschappij eerder worden geloofd dan het RIVM dat van begin af aan achter de feiten heeft aangelopen. Maar het is me duidelijk, u luistert niet naar argumenten en bewijzen. U wilt altijd gelijk hebben. Waarvan akte.

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee, wat ik kan vaststellen is hetgeen iedereen kan vaststellen en dat is dat Baudet de urgentie vsn het virus helemaal niet inzag.

  2. leukeditter

   en die weten het allemaal wel???? ze weten helemaaaaal niks…zekere voor het onzekere nemen en daar heeft Baudet helemaaal gelijk in.

 3. Bockbeer

  Greta Thunberg krijgt haar zin. Een total lockdown is goed voor het klimaat.

 4. Lambieck

  Wouter Jacques Keller is een Nederlands econometrist en informatiekundige. Keller studeerde elektrotechniek en wiskunde aan de Universiteit Twente en sloot beide studies cum laude af. Vervolgens trad hij in dienst van de Erasmus Universiteit, waar hij in 1979 cum laude promoveerde. Het proefschrift Tax incidence. Wikipedia
  .
  Duidelijk een deskundigen, helaas wel op een ander terrein.

  1. JochemX

   @lambieck, duidelijk wel iemand met gezond verstand en dat kunnen we niet van de meeste ‘deskundigen’ zeggen.

   1. Piet51

    @JochemX
    Ik krijg de indruk, dat je wilt zeggen dat deskundigen die een andere mening hebben dan de jouwe, geen gezond verstand hebben. Klopt dat? Als dat klopt, vind je vast ook, dat er in Nederland niet veel deskundigen rondlopen, op welk gebied dan ook.

 5. Vee

  Zodra Wilders en Baudet gaan roepen dat de scholen, verenigingen, horeca etc weer open moet dan gaat het kartel pas een lockdown afroepen. Want stel je voor dat je die twee gelijk gaat geven. Dan liever een paar duizend doden.

 6. Vit

  Het leven is net als fietsen, als je niet doortrapt val je om.

  1. Blitzkrieg

   Vit : Corona is net als een wiel, het heeft maar weinig vrijheden… namelijk voor en achteruit.

   1. Thierry Trollinator

    Het leven is een pijp kaneel, ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel.

 7. Meriadoc Brandebok

  De deskundigen van dat “falende” RIVM zijn externe deskundigen die deel uitmaken van het Outbreak Management Team (OMT). Michael blijft maar wantrouwen zaaien over een “falend RIVM”. In werkelijkheid verdient dit instituut en haar adviserend orgaan alle steun.

  “Naast de vaste OMT-leden (vertegenwoordigers van Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB), de Nederlandse Vereniging voor Infectieziekten (VIZ), de Nederlandse Vereniging voor Internist Infectiologen (NVII), de Nederlandse Vereniging van Medische Microbiologie (NVMM) en het Landelijk Overleg
  Infectieziektebestrijding (LOI)) waren ook deskundigen van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), de Vereniging van de Specialisten Ouderengeneeskunde (Verenso), regionaal arts-consulenten en artsen M&G van regionale GGD’en, een vertegenwoordiger van het referentielaboratorium, diverse centra van het RIVM en andere specialisten (internist-infectioloog, viroloog,
  artsen-microbioloog)”

  Let wel: de Vereniging voor de Intensive Care. Dat zijn de deskundigen die het kabinet hebben geadviseerd in de IC-zorgcapaciteit.

  Daartegenover staan een handjevol deskundigen en een wiskundige die blijven roepen dat Nederland het niet goed doet. Maar Wilders/Baudet zijn natuurlijk alleen bezig met het proberen punten te scoren. Wilders/Baudet zitten volledig ingegraven in hun eigen gelijk en zoeken naar deskundigen die hun gelijk bevestigen, in plaats van dat zij willen handelen naar het advies van de deskundigen.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Jij moet in de kont gaan wonen van Rutte.

   1. Beukman

    Wat een ingewikkelde manier om te zeggen dat je Rutte gelijk geeft, en dus de laatste alinea van Meriadoc beaamt.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Of ons bokkie zit te trollen of het denkt niet zelf na, simpel. Oogjes open in deze tijd, heel erg belangrijk.

     1. Beukman

      Bokkie zit niet te trollen. Bokkie wijst erop dat het RIVM niet kan worden bestempeld als een stelletje beunhazen, zoals men in populistisch/activistische kringen graag doet.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Dan is er maar één conclusie mogelijk, het bokkie is net zo dom als het rivm. Ik ben er nog niet uit voor wie deze gelijkstelling het meest beledigend is, voor het rivm of ons bokkie. Ik zou zeggen Beukman… maak me los.

     3. Beukman

      Bescheidenheid is niet je beste kwaliteit, @Oorlog. Ook in dat opzicht imiteer je de Leider.

     4. Blitzkrieg

      Beukman : Klaarblijkelijk deel je mijn conclusie niet… en dat mag uiteraard. Om dan maar gelijk mensen aan te gaan spreken op hun bescheidenheid vind ik nogal typisch Beukman. Uiteraard zou ik hier ook kwalificaties aan kunnen verbinden, dat doe ik echter niet zoals dat een wijs man betaamt.

     5. Beukman

      Jouw kwalificatie “het bokkie is net zo dom als het rivm” duidt zonder twijfel op een gebrek aan nederigheid en op een overmaat aan arrogantie, @Oorlog. Waarom ga je niet inhoudelijk op zijn uitspraken in zoals het hoort in een discussiegroep?

     6. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Jouw kwalificatie “het bokkie is net zo dom als het rivm” duidt zonder twijfel op een gebrek aan nederigheid en op een overmaat aan arrogantie, @Oorlog.”
      Een gebrek aan nederigheid… wie denk je wel niet dat je bent, een soort godheid of iets dergelijks? Neem me niet kwalijk maar het zijn juist dit soort uitspraken die je werkelijke karakter laten zien.

      Wat betreft de arrogantie kan je beter naar Brandebok kijken, als iemand denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft is zij het wel. Ik hoop dat je je terdege beseft dat je door mij te beschuldigen van arrogantie een grote hypocriet bent. Even voor de duidelijkheid, dit is geen kwalificatie maar een zuiver logische redenering.

   2. Original NL

    Doet ie al jaren Blitz!

  2. Vee

   Zoe het misschien kunnen dat Wilders en Baudet gewoon het beste met ons voor hebben of heb jij bewijzen anderzijds

 8. Vit

  Enfin, de werknemers van bedrijven die voedsel verwerken moeten dan ook thuisblijven, ik zie een probleem aankomen.

  1. Vit

   Ps, voor een kleine 18 miljoen Nederlanders.

 9. Duckday

  Breek het KARTEL en stem PVV of FvD daarna direct uit de EU en EURO.
  Wat voor voordeel heeft de normale man vrouw nu van dit MONSTERVERBOND de EU gehad Wat zijn we er op vooruit gegaan Dit land is vol De Eu wil een superstaat zijn met de overheersing van de onderdanen dat moeten we verkomen .
  Stem PVV of FvD

  1. Vit

   De EU is tot nu toe bijzonder stilletjes.

   1. Rammstein

    “Waarom nam de EU niet direct de moeite om een gezamenlijk productieplan voor de fundamentele instrumenten zoals mondkapjes en handschoenen op te stellen en voor de beademingsapparaten, die in China beslissend bleken te zijn? Nu zijn alle landen wanhopig op zoek naar beademingsapparaten en beschermende kleding, terwijl de industriemacht EU binnen een maand vitale voorraden had kunnen aanleggen. Voor Italië, voor iedereen.

    Zelfs in deze situatie, de meest dramatische sinds de oprichting van de EU, lijkt de EU ver verwijderd van de problemen van haar burgers: een bureaucratisch complex, niet in staat tot concreet handelen. Er is noch sprake geweest van solidariteit, noch van toezicht. Het is een les, die niet vergeten wordt: als de epidemie eindigt, zal niets meer zo zijn als voorheen. En ook de EU zal zichzelf ingrijpend moeten vernieuwen, uitgaand van de behoeften van de mensen.”

    1. Beukman

     Tja. Het zal ongetwijfeld niet hebben geholpen dat gezondheidszorg niet onder de EU valt maar onder die van de staten afzonderlijk. Precies zoals degenen die geen voorstander van de EU zijn dat willen.

     1. Rammstein

      Het gaat om een totaal gebrek aan SOLIDARITEIT Beukman. En dat zal de EU opbreken: “de EU is een bureaucratisch complex, niet in staat tot concreet handelen. Er is noch sprake geweest van solidariteit, noch van toezicht.”

      De EU heeft totaal gefaald. Dat is de enige conclusie.

     2. Beukman

      @Ramm
      Een aantal maatregelen die de EU wilde nemen uit solidariteit werden door afzonderlijke lidstaten geblokkeerd. Conte bijvoorbeeld deed een beroep op het Europese Noodfonds, maar dit werd geblokeerd door Nederland en Duitsland. Daar sta je dan als EU met je solidariteit.

      Verder stelde ieder land zijn eigen maatregelen in; de EU kon daar weinig tegen doen omdat ze nu eenmaal de bevoegdheid niet hebben.
      Wat de EU wél voor elkaar heeft gekregen: de buitengrenzen van de EU sluiten en losse maatregelen van afzonderlijke landen om de binnengrenzen te sluiten zodoende ongedaan maken.

      Ook door de EU gedaan: verbod op uitvoer van mondkapjes naar buiten de EU zonder exportvergunning. Krediet verstrekken aan Duits bedrijf dat op jacht is naar een antivirus, om te voorkomen dat het bedrijf door de VS zou worden gekocht.

      Er valt ongetwijfeld van alles te leren over wat er nu gebeurt, en zeker is de EU een bureaucratische kolos.
      Maar vergeet niet dat dit een unieke situatie is waarop niemand goed was en is voorbereid.
      Belangrijkste leermoment zal eruit bestaan dat de EU meer bevoegdheden moet krijgen om eendrachtig dergelijke rampen te lijf te gaan. Precies het soort bevoegdheden waar anti-EU-ers niet van willen weten.

     3. Blitzkrieg

      Beukman : Jij verwijt me nogal eens niet met je in discussie te willen gaan.
      Quote : “Precies het soort bevoegdheden waar anti-EU-ers niet van willen weten.”
      Dit is gewoon puur en zuiver getrol waar ik geen enkel woord aan vuil zou moeten maken. Je klaagt over een gebrek aan macht… binnen zijn bevoegdheden heeft de EU ook helemaal geen reet gedaan. Niks, noppes… nada. Het zal uiteindelijk wel uitdraaien op een systeem crisis en de burger weer mag gaan betalen. Weet je Beukman, laat ik niet klagen. Het feit dat de EU niks heeft gedaan is alleen maar goed zodat mensen zien dat de EU echt helemaal nergens goed voor is. Je predikt alleen in de parochie van machtsgeile technocraten en dat maakt je tot een verrot soort mens.

      Daarstraks noemde je me arrogant… weet je, als mensen zoals jij dat zeggen is dat alleen maar een groot compliment te noemen.

     4. Beukman

      @Oorlog beweert:
      binnen zijn bevoegdheden heeft de EU ook helemaal geen reet gedaan.

      Kennelijk heb je mijn bericht pal boven het jouwe niet gelezen.

    2. Blitzkrieg

     Rammstein :
     Quote : “Zelfs in deze situatie, de meest dramatische sinds de oprichting van de EU, lijkt de EU ver verwijderd van de problemen van haar burgers: een bureaucratisch complex, niet in staat tot concreet handelen.”
     Je snapt het niet… de EU heeft nog niet genoeg macht om dit soort crisissen te bedwingen, hiervoor moet de EU nog meer macht krijgen en moet er nog meer soevereiniteit worden afgedragen. We worden geprepareerd voor een totale machts afdrage.

     never waste a good crisis
     – Winston Churchill

    3. Bijenzwerm

     @rammstein juist ze hebben altijd de mond van in de eu wij regelen zus en zo, wij weten alles beter wij willen uw geld voor onze projectjes maar zijn volledig incapabel tav het coronavirus.
     Precies wat je zegt er komt geen enkel geluid uit Brussel muisstil.
     Paar weken geleden nog wel het geluid dat ze meer geld van ons willen.. Voor wat dan?

     1. Beukman

      Tja @Zwerm, gezondheidszorg en openbare orde vallen nu eenmaal niet onder de EU.
      Maar ik begrijp dat jij vindt dat de afzonderlijke lidstaten hun souvereiniteit zouden moeten afstaan op dit gebied?

     2. Peetjoh

      Eu heeft net gesproken. 36 biljoen komt er vrij. Om landen te helpen. Hopelijk uit Frans z’n potje en niet de onze

   2. Lambieck

    Degene die riepen dat de EU zich nergens mee moesten bemoeien, hun zelfstandigheid moesten eerbiedigen, vragen zich nu af waarom de EU hun wensen heeft ingewilligd.

    1. Vit

     Als het zo uit komt is de EU selectief.

     1. Lambieck

      Als het zo uit komt is de DDS-reageerder net zo selectief.

     2. Beukman

      Er vallen ongetwijfeld lessen te trekken door de EU.
      Maar dat geldt ook voor de afzonderlijke lidstaten: het is misschien niet zo’n gek idee om bij internationale gezondheidsrampen een deel van hun souvereiniteit af te staan aan de EU.
      You can’t eat the cake, and have it.

     3. Blitzkrieg

      Beukman : Heeft iemand eigenlijk ooit wel eens gevraagd of we uberhaupt eigenlijk wel cake wilde? Eeh… ja, in de tijd dat er nog referendum waren zijn we vrij duidelijk geweest, “geen cake”!

   3. -Bo-Realist

    @Vit
    De EU reageert altijd pas als het kalf reeds is verdronken. Eurocrisis en vluchtelingencrisis hebben dat wel aangetoond. Ook de coronakwestie wordt dit duidelijk.

    Juist op een non-issue als klimaat wil de EU initiatief nemen. Ook daar wordt onze vrijheid aangetast, net zoals met de quarantaine.

 10. Maxks

  Alleen FVD en de PVV zijn mensen aan het voorlichten over de ramp die er naar alle waarschijnlijkheid aankomt, en alleen zij pleiten voor een strategie (een totale lockdown) die duizenden mensenlevens kan beschermen.
  ———
  Sjo sjeg…dat is even een statement. Omdat Baudet verwijst naar iemand die een kei is op een geheel ander gebied moet het wel juist zijn. Barneveld is goed in darten laten hem ook meteen vragen.

  Ook al zou Baudet nu inzien dat zijn lockdown missie een miskraam is dan nog zal hij blijven doordouwen immers gezichtsverlies is binnen het politieke speelveld en eigen ego, gelijk aan zelfmoord.
  Hij dient te begrijpen dat hij partij euthanasie aan het plegen is. Ken vele Baudet aanhangers die klaar met hem zijn.

  1. Vit

   Metoo.

  2. Dropje

   Thierry zoekt altijd naar die ene spelt in de hooiberg
   En dan zeggen: zie je nou wel !

 11. Cootje

  Het is wel een eerlijk virus . Kijk niet naar de bonus cultuur maar gaat een grote invloed hebben op onze solidariteit gevoel . Heel Europa is al bezig met ikke ikke ikke . Alle benodigde materialen voor zich zelf houden en voor mij Baudet en Wilders de juiste ingrediënten om het vingertje in de wonden te douwen . Na de crises komen de Europese lanterfanters uit zuid Europa weer hun hand op houden ze zijn nu al bezig met het garantie fonds EMS waar 420 miljard in zit in een richting het zuiden te exporteren . Onze 1500 miljard pensioen staat ook in Brussel en kunnen ze annexeren in het belang van EEN Europa en de pensioen uit lopende rekeningen gaan betalen. U kinderen zijn in de toekomst kansloos want het zuiden doet zijn hele bestaan aan potverteren we staan er bij en we kijken er na . Dus na Corona komt het totale down virus Europa / die Engelse lachen zich te pletter na vijf jaar / ECB heeft alleen monopolie obligaties die in de echte wereld niets waard zijn . Dus een totale lockdown kan een Corona virus bezweren . De recessie en de daaraan benodigde kosten raak je niet meer kwijt ondanks dat wij jaren hebben bezuinigd en geploeterd voor zo mooie begroting gaan zetje in het zuiden helpen aan een armoede virus samen spelen samen delen

 12. 777

  Er is de laatste tijd geen nieuws, jammer!

 13. Cootje

  100€ voor een bed in een kamertje op de camping S, morgens met 10/15 man in een busje opgehaald met ze allen naar het werk. In Nederland kan alles schijtende oost Europese vrachtwagens chauffeurs op de lokale parkeer plaatsen en de bosjes daar van .baudet heeft gelijk een totale lockdown maar wie gaat dat handhaven in deze bananen republiek. Waar België een hogere staatsschuld heeft maar een dubbele intensive care bedden dan Nederland maar in België hebben ze wel 5\7 criminelen op een cel . Verschil moet er wezen

  1. Marija

   Las ergens dat militaire verloven met weekeinde worden ingetrokken.
   Dan wordt lockdown aangekondigd en mogen militairen meehelpen met handhaven.
   Zouhetwaarzijn?

 14. Bijenzwerm

  Toch is er iets geks aan de hand: op Thierry Baudet en Geert Wilders na zijn alle andere partijleiders vooral druk bezig met het kabinet en het falende RIVM de hemel in te prijzen. Alleen FVD en de PVV zijn mensen aan het voorlichten over de ramp die er naar alle waarschijnlijkheid aankomt, en alleen zij pleiten voor een strategie (een totale lockdown) die duizenden mensenlevens kan beschermen.

  Heel helder gezien.
  Het falende rivm.
  het
  kabinet beschermt ons niet.

  1. Blitzkrieg

   Bijenzwerm :
   Quote : “Toch is er iets geks aan de hand”
   Na de corona crisis ga je wellicht geluiden horen als, “als de EU nu meer macht gehad was dit niet gebeurd”. Voilla… de hele wereld is gelijk klaar gemaakt om amas zijn vrijheden af te geven.

   1. 777

    Een ‘geluk’ bij een ongeluk!

   2. Bijenzwerm

    @blitz daar heeft u zeker een punt.
    Het is een goed moment van Brussel om die boodschap te verkondigen.
    Maar uiteraard zullen ze ook uitleggen dat populisten (zoals zij dat noemen) als Le pen wilders etc charlatans zijn die het alleen maar nog slechter hadden gedaan. Ook zullen ze het grijsgedraaid monotone riedeltje verkondigen als zonder eu geen veiligheid en geen oorlog lablabla.
    En vervolgens vliegt ons geld in de vorm van pensioen en noodfondsen(leesbgratis geld naar de zuidelijke landen, want iedereen even arm tja socialisten he en ultra linksgekkies zoals timmerfransje sofietje spring in ’t veldje en dat soort zieke dwaalgeesten zijn we liever kwijt dan rijk.

 15. -Bo-Realist

  Nog nooit is een economie stilgelegd vanwege een virusuitbraak. Uiteindelijk is corona een mutatie van het griepvirus. Met wat statistisch gegoochel door de WHO-voorzitter wordt de bevolking banggepraat.

  Vervolgens nemen in eerste plaats de media en in de tweede plaats de regering het bangpraten over. Ten slotte legt het grootste deel van de bevolking zich neer bij de massale vrijheidsontname die quarantaine heet, terwijl we elk jaar in de aanloop naar 4 en 5 mei continu te horen krijgen dat we onze vrijheden moeten koesteren en beschermen.

  Het grootste wapen van deze tijd is niet militair van aard, maar psychologisch, namelijk angst. De gevestigde orde stond op omvallen, overal was massaal protest, maar door de quarantaine is alles vanuit het niets verstomd. De gevestigde politieke en economische elite spint hier garen bij.

  Zonde dat FvD en PVV nog strengere quarantaine willen, ik ga echter niet mijn FvD-lidmaatschap opzeggen vanwege deze kwestie.

  1. Bijenzwerm

   @bo dus u denkt dat de gevestigde orde het virus de wereld in heeft gebracht?

   1. -Bo-Realist

    Nee, ik weet niet of de gevestigde orde het virus de wereld in heeft gebracht. Dat zeg ik nergens.

    Ik zie wel dat de angst via de media en politiek de samenleving heeft overgenomen en waar angst regeert, verliest gezond verstand.

    Ook stonden Rutte, Macron, Merkel en anderen onder sterke maatschappelijke en politieke druk, terwijl in ieder geval de politiek eensgezind.

    Tevens zie ik dat de Democraten corona misbruiken om de positie van Trump te verzwakken. Idem met Johnson in het VK.

    Het lijkt mij zodoende een veldslag tussen de globalisten en de nationalisten.

  2. Blitzkrieg

   -Bo-Realist :
   Nederland in Crisis #1: Informatie is macht
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=1Bea7KgcYRk

   Nederland in Crisis #2: Redding op eigen rekening
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=YbRGidcfjQs

 16. fusilier

  De regering wil geen lockdown, maar nu het uit de klauwen loopt, krijgt de burger de schuld, omdat die de discipline niet opbrengen om afstand te houden. Stelletje draaikonten daar bij het rivm. De zittende regering heeft het onderschat, meende vorige nog te hebben gezien dat Rutte gewoon doorging met handjes schudden ,onder andere met Jaap van Dissel .Hij lachte het gewoon weg,zoals altijd.

  1. Thierry Trollinator

   Fusilier huilbaby

   1. Bijenzwerm

    Trollinator Huiltr@l..

 17. m.van.rosmalen

  Whahaha
  Zal vies tegenvallen voor vakantievierend sorry thuiswerkend Ned om strakjes weer te moeten beginnen
  Of toch niet miss?
  Thuis hebben ze zo te zien legio’s tijd over om massaal in de zon te zitten ,te wielrennen te hardlopen
  De auto te wassen in de carwash de zolder op te ruimen en vervolgens naar de millieustraat te racen.
  Zo’n belangrijk en gewichtig werk hebben ze dan en maar dik doorbetaald krijgen ook nog
  Een schande naar mensen toe die wel werken🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  Mag hopen dat deze personen straks geen werk meer hebben
  Totaal overschat en veelal nutteloos

 18. van Urk

  Er is inderdaad te veel onduidelijkheid over het precieze ziektebeeld van corona. Er is namelijk een grijs gebied tussen daadwerkelijke corona besmettingen en mensen met milde klachten. De meeste besmettingen blijken achteraf gewoon te maken met een verkoudheid of een doodgewone griepgeval. Mensen met corona hebben waarschijnlijk in mijn ogen een link met wintersport en Italie. In mijn dorp zijn maar drie gevallen van corona terwijl het overgrote deel last heeft van in deze maanden normaal geteisterde rhino en influenza virussen. Daardoor ontstaat inderdaad het paniek dat deze patienten besmet zijn met corona. Ondanks bepaalde beperkingen gaat het dagelijkse leven gewoon door net als bij een gewone griepepedimie. Dat is waarschijnlijk ook het beste dan de boel dicht gaan gooien. Er ontstaat daardoor geen immuniteitsopbouw tegen deze ziekte en men roeit de corona virus ook niet mee uit. Een lockdown voorkomt extra besmettingen maar als alles stabiel is en iedereen die daardoor geen immuniteit hebben opgebouwd langzaam weer naar buiten gaat dan kan de virus dat net als influenza en rhino alsnog aanwezig is alsnog op deze mensen gaan toeslaan.

 19. Rosasolis

  Merkwaardig is het dat zowel Baudet als Wilders het niet kunnen laten om gebruik van hun politieke standpunten te maken om nog meer zieltjes te winnen, tijdens deze
  dagen van ernstige crisis. Terwijl de meeste partijen, ook de oppositie, de aanpak
  van de regering wel steunt.

  1. Bijenzwerm

   @rosasolis de huistr@l schrijft hier dat wilders en baudet hier hun politieke standpunten uitbuiten, uiteraard heeft de huistr@l daar overweldigend bewijs voor.
   En er mag natuurlijk niet kritisch naar de aanpak van het kabinet gekeken worden, je zou maar durfen.

   Zoals bij iedere post van de huistr@l, legt hij zijn kleine beperkte geest bloot hahaha

   1. Rosasolis

    Bijenzwerm. Typisch nieuwste gedrag van jullie extreem-rechts trollen: om te proberen de niet-aanbidders van Baudet en Wilders te vernederen:
    Ik heb NIET geschreven dat “Wilders en Baudet hier hun politieke standpunten
    uitbuiten”.
    Maar hopelijk hebben de vele DDS abonnees het wel door: van jullie nieuwste domme trollen techniek: Het PROBEREN wat niet Baudet-Wilders aanbieders hebben geschreven, om te draaien tot het heel wat anders wordt omdat u het heeft BEWERKT.
    Ja, we weten het al lang: het is een zeer bekende techniek dat jullie domme trollen uit Amerika hebben overgenomen. Bewust om te proberen niet exteem-rechtse denkers te vernederen. Zo gaat dat dagelijks nu in al die extreem-rechts sites in Amerika. Voorbeeld: Front-Page Magazine.
    Hopelijk worden steeds meer DDS abonnees bewust van deze goedkope manier om niet extreem-rechts abonnees te pesten.

    1. Bijenzwerm

     Merkwaardig is het dat zowel Baudet als Wilders het niet kunnen laten om gebruik van hun politieke standpunten te maken om nog meer zieltjes te winnen, tijdens deze
     dagen van ernstige crisis.

     De huistrol kan niet begrijpen wat hij zelf neertikt…
     Het word met de dag leuker hahaha

 20. Fortiori

  Baudet legt het uit. Neen, Trouw legt het uit :”Wilders roept op hoge toon dat er geëxperimenteerd wordt met mensen en beweert dat zijn complete ‘lockdown’ mensenlevens redt. Indirect beschuldigt hij Rutte van de moord op 40.000 tot 80.000 mensen. Baudet tapt uit hetzelfde vaatje. Maar als doctor straalt hij uit dat hij de feiten beheerst en gaat in debat over statistieken en strategieën. En passant serveert hij ook de EU af als een krachteloos instituut.”
  Dat is het, dat steekt er achter. Politiek gewin.
  Een gevaarlijke man ! Schermen met een scala aan namen van wetenschappers.

  1. Bijenzwerm

   @fiotiori de huistr@l lijd aan schizofrenie en waandenkbeelden en meent in elke letter wel weer een andere te zien, zoals hij zelf hierboven schetst en zwetst

   1. Thierry Trollinator

    Bijenzwerm?

   2. Brenda Welsh

    Bij u in de korf is het ook niet helemaal koek en ei bemerk ik.

  2. Rosasolis

   Fortiori. De meeste Nederlanders waren onder de indruk van de speech van
   Rutte van enkele dagen geleden. En blijkbaar hebben de velen geluisterd naar wat hij vertelde over 1 1/2 meter afstand van elkaar in supermarkten en winkels. Wij hebben
   afgelopen week twee keer boodschappen gedaan vroeg rondom 9:00 uur in de Vomar gedaan. Volgens het bericht van Rutte, Afstaand houden. Gelukkig was er alles te kopen. En de weinige mensen zorgden dat zij snel doorliepen zodat zij snel uit de winkel konden komen.
   Geen tijd voor de gewone babbeltjes tussen de buurtbewoners. Maar ook geen enkele problemen; de Vomar heeft alle levensmiddelen aanwezig. Er is een bord die klanten waarschuwen om 1 1/2 meter ruimte van elkaar te houden tijdens het boodschappen doen. Wat moet er nu nog geburen? Moeten wij a.s. maandag de deur niet meer uit?
   Vandaag zijn er vele klanten van bouwfirma’s en tuinwinkels geweest om alles op te
   hallen voor hun voorjaar’s plannen. Moeten wij ook de voorjaar vergeten wegens de overdrijven politieke “waarschuwingen” van Baudet en Wilders?

 21. Dippaz

  Kan die narcist niet zijn nek houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.