Toch horrorscenario! Ook Italië heeft te vroeg gejuicht: 743 nieuwe doden!

Net zoals men in Nederland even dacht de effecten van social distancing, en andere maatregelen, terug te zien in de cijfers van gisteren, leek het Italië ook weer beter af te gaan. Te vroeg gejuicht. Na twee dagen op rij een daling te hebben waargenomen, gaat Italië weer flink de verkeerde kant op: +743 nieuwe doden en +5249 nieuwe besmettingen.

Op 21 maart schrok men ontzettend van de Italiaanse cijfers die toen werden gepresenteerd: 793 nieuwe doden en 6557 nieuwe besmettingen in 24 uur. Was dat een teken dat het virus nu pas écht op stoom kwam? Of was dit slechts een piek en zou het hierna wel weer afzwakken? Ik hield m’n adem in.

Op 22 maart leek het tweede scenario waarschijnlijker te worden. Dit keer waren het ‘slechts’ 651 nieuwe doden en 5560 nieuwe besmettingen: respectievelijk 122 en 993 minder dan 21 maart!

En ook 23 maart gaf meer reden om van het tweede scenario uit te gaan: 601 doden en 4789 nieuwe besmettingen. 50 minder doden en 771 minder besmettingen geconstateerd dan de dag ervoor. ‘We zien nu de effecten van de lockdown twee weken geleden’ werd er nog gezegd. Italië’s ‘Patient No. 1′ werd gisteren, na een maand in het ziekenhuis te hebben gelegen, zelfs genezen verklaard!

En dan krijg je ineens dit: terug naar de bijna 750 doden per dag… Precies de reden waarom ik in dit artikel pleitte voor het op je hoede zijn voor je eigen verlangen naar optimisme en hoop. Het komt namelijk heus wel weer goed en het zal ook echt wel voorbij gaan, maar voor nu hebben we nog een ontzettend dikke, zure appel waar we nog doorheen moeten bijten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Bijenzwerm

  Mensen beseffen niet dat dit het begin is pas in Nederland..
  Hoop moeten we zeker houden…
  Een totale lockdown is nog beter dan dit halfbakken besluit van de overheid…
  Hoop dat de politie veel boetes uitschrijft en dat het dan enigzins gaat doordringen.

  1. AnnaKlaver

   Och gossie gossie, Ergo lugar Bijenzzwerm is teleurgesteld, zijn idool werd niet gehoord.

   1. Fonz

    annaantichristklaverbrendawatcher

  2. Peetjoh

   Nou voorlopig mogen kerken en moskeeën met 30 man. Beetje raar om mensen die met 6 lopen dan bekeuringen te geven. Totaal dom beleid. Juist die moslims en christenen zijn ontkenners die geen rekening houden. In België zijn het zelfs voor 70 % moslims die het hebben. In genk in het ziekenhuis is dat percentage zelfs hoger dan 90%. Ik zeg op het vliegtuig en weg met die gasten. Nu nemen ze plekken in van autochtonen.

 2. 777

  Ook hier geen nieuws meer!

 3. van Urk

  Tussen vorig jaar en dit jaar zijn er 22.000 Amerikanen gestorven door griep. Gelijk daarna melde de Werelgezondheidsorganisatie dat er 69 Amerikanen aan corona stierven. Durft Italië en de rest van de oproerkraaiers en angsthazen ook met dit soort cijfers aan te komen? Las net een artikel uit de AD uit 2018 waar mijn vrouw van schrok. Ook zij is nu overtuigd dat de gewone griep tweemaal dodelijker en besmettelijker is!

  1. 777

   Aantal inwoners = 17.200.000
   Aantal corona-doden = 213

   0,001%

  2. Fonz

   Ja van Urk, er moet gehypt blijven worden want er is na de klimaatreligie weer een nieuwe religie gemaakt

  3. Julian

   Je snapt het echt niet he! Niemand ontkent dat ook. Het gaat erom dat dit een virus waar geen vaccin voor is (griep wel) en het is 3x besmettelijker dan griep. Dus er zullen in een korte tijd veel meer zieken zijn. Doordat sommigen IC/ziekenhuis behandeling nodig hebben zal er een ongewoon hoge druk op de gezondheidszorg komen.
   Maar u zegt liever laat maar gaan die doden vallen toch wel..Als ik het goed begrijp!

   1. Doperwtje

    Is het écht besmettelijker dan de griep? Je kunt er wel echt goed ziek van worden. En gezien het aantal mensen op de IC, kun je niet om maatregelen heen. Maar zo erg als nu, doet misschien wel meer kwaad dan goed. We moeten in NL hoe dan ook veel meer gaan testen, zodat we beter weten waar we over praten, ipv in paniek ad hoc beleid te maken.

 4. Mar

  Sprak vanmiddag zoonlief, die in Texas in een stadje boven Dallas woont. In het district is nu ook de boel op slot gegaan. Precies dezelfde maatregelen en beperkingen als in Nederland.

 5. Buzz68

  Ik zag vandaag een eerste pinksterbloem in mijn tuin.

 6. Freewheeler

  Kijk even naar de uitzending van Jensen dan weet je hoeveel Corona doden er zijn.

 7. Julian

  Wie juichde er dan?

 8. RvdBe

  Het sterftecijfer zal pas gaan dalen als de zwakke bejaarden “op” zijn.

  1. Peetjoh

   Dus weg vergrijzing wil je zeggen. Ik hoorde dat een man van rond de 90 genezen was. Dus dat kan ook. En gelukkig maar.

 9. Maxks

  Na een dag vol chaos en onduidelijkheid over de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet, geeft het ministerie van Justitie en Veiligheid dinsdag plots nieuwe inzichten. Voor verreweg de meeste corona-beperkingen geldt dat zij tot 6 april van kracht zijn. Alleen voor vergunningplichtige evenementen is een andere datum van kracht: die van 1 juni.Bron telegraaf.
  =====

  Bericht daar dan ook even over…O nee!…da’s geen kommer en kwel en dat kunnen we niet gebruiken, stel je voor zeg, dat de burger zich niet meer zo angstig voelt…dan komen we toch nergens.
  Voordeel van NL on Hold is dat men de tijd heeft zich te verdiepen in wat daadwerkelijk speelt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.