We zorgen zélf voor een enorme ramp: Nederlanders negeren advies om COVID-19 te bestrijden MASSAAL

Het is bijzonder ernstig. Uit onderzoek blijkt dat een grote groep Nederlanders de adviezen van het RIVM totaal en compleet negeert. Deze groep neemt de waarschuwingen totaal niet serieus en weigert de meest effectieve tactieken om verspreiding van het dodelijke nieuwe coronavirus COVID-19 te vertragen.

Het RIVM is een lachwekkend instituut. Vanaf dag één dat het coronavirus uitbrak in China heeft het instituut de crisis onderschat. Zie dit stuk van Wout Willemsen, waarin hij uitlegt dat het RIVM er naast zat en nog steeds zit. Het probleem met de aanpak van het RIVM is dus niet dat het ’t coronavirus overschat, maar onderschat.

Ongelooflijk genoeg is er een grote groep Nederlanders die dat nog veel meer doet. Uit een enquete van De Telegraaf blijkt dat 80 procent van de Nederlanders de handen niet lang genoeg wast, waardoor het virus gewoon aan de handen blijft zitten. Natuurlijk, Nederlanders zijn al nooit echt van het handen wassen, maar je zou denken dat ze 20 seconden schoonboenen geen al te groot probleem moet zijn in deze tijden.

Daarnaast zegt 70 procent van de Nederlanders niet te weten dat het virus zich ook kan nestelen als je je gezicht aanraakt met je vieze handen. Hallo, Nederlanders! Doe eens lezen en opletten als mensen je iets vertellen over dit virus!

En dan, en dit is ronduit schokkend, komt het ergste nog: meer dan de helft van de Nederlanders komt nog steeds bij elkaar in groepen van 20 of meer. 

Dat is onbegrijpelijk. Er is werkelijk geen enkel excuus om dit nog steeds te doen. Naast het wassen van je handen is social distancing een ontzettend effectieve methode om dit dodelijke virus te bestrijden. Maar wat doen Nederlanders? Die a) wassen hun handen niet goed en b) gaan vervolgens toch lekker met zijn alleen feest vieren. Want gezellig.

Mensen, wat jullie doen is levensgevaarlijk: voor jezelf, je (groot-)ouders én voor de rest van de bevolking. Jullie onverantwoorde gedrag zorgt ervoor dat wij in Nederland het Italië-scenario achterna gaan. Let wel, daar kwamen gisteren alleen al 627 mensen om door het virus.

Aangezien het virus een incubatietijd van een week of twee lijkt te hebben in veel gevallen is het zeker dat we over een week of twee getroffen worden door een ware ramp. Zelfs als mensen zich na vandaag opeens wél aan de voorschriften houden wordt het een slagveld, laat staan wat er gebeurt als mensen de “adviezen” en “richtlijnen” van dit onzalige kabinet en het RIVM naast zich neer blijven leggen.

Als er zich straks werkelijk een ramp voltrekt en honderden Nederlanders per dag het leven laten zijn deze mensen daarvoor verantwoordelijk. Het is ongelooflijk, maar zij zijn zó egoïstisch dat ze het belangrijker vinden om lekker “gezellig” met elkaar te zijn dan om een virus te bestrijden waar met name (maar niet alleen!) duizenden ouderen en zwakkeren aan kunnen overlijden.

Overigens is hier natuurlijk ook een taak weggelegd voor de staat. Er moet met onmiddellijke ingang een lockdown worden aangekondigd, en de politie én het leger moeten ervoor zorgen dat die lockdown wordt nageleefd. Blijkbaar is dat de enige manier om de andere helft van Nederland binnen te houden.

Rutte, kom in actie!

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 171 DDS-lezers gingen u al voor!

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Arbeider65

  Wij hebben een dat overkomt ons niet mentaliteit. Lezen niks, horen niks. bLaten er eerst maar flink wat besmettingen bij komen , liefst met veel doden, Sorry voor dit, Dan worden we, hopelijk, wakker.

  Maar het ligt ook aan onze “fantastische” regering. Er waren geen test, geen mondkapjes etc. Gewoon een lock-down of anders info inwinnen bij de Taiwanese regering.

  1. Peetjoh

   Ik ben best kwaad op die fantastische regering die er klaar voor was. En binnen een week door de artikelen heen waren. En dat zal in elk land zo zijn. Nergens waren ze er klaar voor. Al die jaren was Europa bezig met zinloze co2. Deze crisis zorgt dat Europa valt. Als dit over is en we mogen stemmen zal er wel wat veranderen. Misschien niet hier maar in Italië Spanje en Frankrijk wel. En ze gaan die 550 miljoen Europeanen echt niet in een keurslijf krijgen. Jammer dat geert en Thierry hier niet echt gebruik van maken het had ze veel stemmen op kunnen leveren.

 2. Maxks

  “Uit onderzoek blijkt dat een grote groep Nederlanders de adviezen van het RIVM totaal en compleet negeert”
  ———————————-
  Haha, tja…nu gaat men de mensen week kloppen en masseren om een lockdown te accepteren immers men “gehoorzaamd” niet. Ook de groepsdruk van omringende landen zal tot een ophokplicht leiden.
  Zoals eerder geopperd kan men enkel minachting opbrengen voor hen die gegijzeld willen worden.

  Politie kreeg een bevel en haalde gewoon de joden uit de huizen.
  Plots stond er een muur dwars door Berlijn.
  Zonder inspraak waren we verplicht lid van de vereniging EU.
  Iedereen verplicht zorgverzekering op straffe van.
  Opt-out-systeem voor orgaandonatie wat recht op zelfbeschikking en lichamelijke integriteit aantast.
  Referendum afgeschaft.
  Kan zo nog tig A-4tjes vullen.
  Mensen die hun vrijheid voor schijnveiligheid opgeven zijn hun vrijheid niet waard.

 3. Neutral

  Ik ga zo weer naar die blauwe supermarkt, en dat alleen maar omdat ze dingen in de aanbieding hebben die ‘wel handig zijn om in huis te hebben’ zoals extra pakken koffie (lang houdbaar) en pannenkoekenmeel (ik weet niet hoe lang houdbare melk houdbaar is, maar de oudste 3 pakken hebben een tht van april en ik heb nog appels).

  Verbied supermarkten mensen naar de winkel te lokken met aanbiedingen die de mensen niet echt nodig hebben, en de verspreiding gaat wat langzamer. Ik zeg niet dat ze dicht moeten, maar alle beetjes helpen.

  1. Fonz

   Hoeveel mensen in jou omgeving zijn besmet?

   1. Peetjoh

    5 de vader van een vriendin is gister naar dordt ic gereden. Kijk op alblasserdam nieuws

    1. Fonz

     In mijn omgeving 0 en in heel veel omgevingen is dat 0 inmiddels is 97% hersteld…

     1. Peetjoh

      Je hier nog maar 5 valt echt mee want zwaar gereformeerd hier. Polio toen raakte halve dorp. Net moslims die refo,s. Die man die opgenomen is weet niet waar ’t vandaan komt. Geen vakantie of carnaval. Dus even afwachten wat ’t word.

     2. Algiz

      In jouw omgeving NUL, @Fonz?
      Wat zegt dat. Dat jij in een uitgestorven gehuchtje woont, of dat je niet zo veel mensen kent?

      Hier in mijn omgeving zijn er al twaalf besmettingen.

     3. Fonz

      Weet algiz precies wat het virus inhoudt?

     4. Algiz

      Nee, absoluut niet!
      Waarom leg je het niet even uit, Fonz?

  2. Blitzkrieg

   Neutral : Pannenkoeken schuiven gemakkelijk onder de deur door.

   1. Neutral

    Ik zag niet veel mensen met grote voorraden in winkelwagens, de meeste mensen konden het met een mandje af, de deuren uit gaan (3 supermarkten bezocht), maar de lege schappen vielen wel op. Het pannenkoekenmeel was op (en nog wat meer schappen in die buurt), de eieren waren op, op de groenteafdeling was de keuze beperkt…

    Helaas, geen pannenkoeken vanavond 🙁

    1. Original NL

     Q…Helaas, geen pannenkoeken vanavond 🙁….
     Het leven is geen loempia!

 4. Fonz

  PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK.

  1. Koudewijn Pummelhuink

   En jij voorop waarschijnlijk!

 5. Marija

  Velen lezen/spreken geen nederlands.
  Velen zijn onhygienisch.
  Velen hebben schijt aan de voorschriften.
  Velen doen alleen wat zij zelf willen en houden geen rekening met kwetsbare mensen.
  Velen luisteren niet omdat zij alleen accepteren wat in de koran staat.
  Velen van die groepen mensen mogen van mij sterven hieraan, omdat ze stront-eigenwijs zijn en het de wil van allah noemen.

  1. Peetjoh

   Dat is wat mij stoort. Achmed 2 weken in NL gaat voor op oma Annie van 85. Maar Annie heeft premie betaald en Achmed niet. Dankzij die klote moslims zitten wij dadelijk vast.

 6. Fonz

  De machten achter COVID-19
  Door Pieter Stuurman op zaterdag 14 maart 2020

  Het is verbijsterend om te zien hoe de wereldbevolking zich laat meeslepen door een virus dat, vergeleken met normale griep, maar een fractie van het aantal slachtoffers maakt. Gaan we werkelijk alles dat we van belang vinden op het spel zetten? Alleen om iets dat qua symptomen vergelijkbaar is met een griep?

  Gaan we werkelijk onze samenleving laten vernietigen, vanwege ‘milde, griepachtige verschijnselen’ (RIVM)? En daarmee een ‘noodtoestand’ rechtvaardigen die al onze vrijheden en verworvenheden wegneemt?

  Als we meegaan met het tot stilstand brengen de samenleving en de economie, zullen de gevolgen (mega-crisis) enorm zijn. En vele malen ernstiger dan die van dit ‘virus’. We zullen dan letterlijk alles verliezen waaraan we waarde hechten (inclusief onze voedselvoorziening EN dus onze gezondheid).

  Hoe erg wordt het?
  Drie weken geleden stelde het tijdschrift The Economist zich op de voorpagina de vraag: How bad will it get?

  Ik schreef toen het onderstaande. Je ziet het nu in Italië ontvouwen, en volgens de NOS is het binnen 1 a 2 weken hier hetzelfde. Ik vind het vervelend om “zie je wel” te zeggen. Maar ik doe het toch, in de hoop dat mensen alsnog hun kop uit het zand trekken. Het is namelijk werkelijk dringend. Het gaat waarschijnlijk heel erg worden Niet omdat het virus een grote bedreiging is voor de gezondheid. (‘Corona’ is maar een naam voor een vrij normale seizoensgriep), maar omdat de hype wordt ingezet om een ongekende wereldwijde (economische) crisis te veroorzaken.

  En die crisis zal worden gebruikt om maatregelen te rechtvaardigen die zonder deze “overmachtsituatie” niet zouden worden geaccepteerd. Het is in werkelijkheid geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep. Ons laten meeslepen in deze hype is véél gevaarlijker dan het virus.

  Wat staat er op het spel?

  De belangrijkste beleidsdoelen van de afgelopen jaren:
  – Het uitbannen van contant geld

  – Het verplichten van vaccinaties

  – Het uitfaseren van het financieel en medisch ondersteunen van ouderen (lees: niet-rendabelen)

  – Het opvoeren van de lasten, en daarmee de armoede.

  – Het inperken van vrijheden
  Dit ‘coronavirus’ maakt het in één klap allemaal mogelijk. Het moet dus als geroepen komen, voor de beleidsmakers. Maar kennelijk vinden veel mensen het virus, dat tot nu toe maar een fractie van de slachtoffers van normale griep voortbrengt, toch bedreigender dan:
  – Het verlies van VRIJHEID (zie Italië),

  – Het verlies van VOORSPOED (door de crisis zal vrijwel iedereen zijn inkomen kwijtraken)

  – Het verlies van VREDE (er zullen rellen zijn waar politie en leger op afgestuurd worden)

  – Het verlies van GEZONDHEID (als de economie plat gaat, stagneert de voedselvoorziening, en verhongeren is niet goed voor de gezondheid)
  Wie niet beseft dat de draconische maatregelen onherroepelijk leiden tot een ongekende crisis en alle bovenstaande gevolgen, snapt werkelijk niets van hoe de wereld functioneert.

  Opzettelijke crisis
  De topbeleidsmakers die dit wel snappen, sturen opzettelijk aan op deze crisis. Of beter gezegd: de grootste misdaad aller tijden. Hun macht en rijkdom bestaan immers nergens anders uit dan uit de onvrijheid en armoede van de rest. En zo gemakkelijk kunnen ze hun slag slaan.

  Zo gemakkelijk zijn de meeste mensen bang te maken. En bange mensen zullen letterlijk alles inleveren in ruil voor ‘bescherming’. De truc is al zo oud als de weg naar Rome, maar blijft effectief zolang mensen erin trappen. Maar op deze schaal is het een primeur.

  Als we het nog kunnen navertellen, zullen we ons over enkele jaren hoofdschuddend afvragen hoe we dit in godsnaam konden laten gebeuren.

  Pieter Stuurman…

  1. Peetjoh

   Welke Pieter stuurman? ik vind een cricket speler meer niet. Geef een link.

   1. Fonz

    Heb je ook iets over de inhoudt?

    h**ps://hetmeestgevaarlijkebijgeloof.nl/nieuwe-tijd-podcast-de-machten-achter-covid-19-met-pieter-stuurman/

    1. Peetjoh

     Thnx

     1. Fonz

      Your welcome 😉

     2. Onslow

      @Fonz, de volgende keer : You’re welcome 😄

  2. Canta

   Fonz
   Misschien vergis ik me maar ik dacht dat jij ook een aanhanger was van Wilders en Baudet. Als ik dit stuk lees, dan staat daar precies het tegenovergestelde van wat zij zeggen te willen.
   In dit relaas lees ik ook dat jij kennelijk de economie belangrijker vindt dan de gezondheid. Wat wou jij: je geld mee het graf innemen?
   Verder zie ik iemand met een gefrustreerde achterdochtigheid. Dan lees ik dat één van de belangrijkste doelen zou zijn: het uitbannen van cash geld. Ik heb dat nergens kunnen vinden maar wat zou het bezwaar zijn. Dan hoeft niemand meer een overval te plegen want niemand heeft dan cash geld.
   Het verlies van vrijheid. Denk je nou echt dat dat langer dan noodzakelijk zal worden toegepast. Beleidsmakers sturen opzettelijk af op deze crisis.
   Nou, voor al deze beweringen heb ik maar één woord: GELUL!!!!!!!
   Misschien helpt een bezoekje aan de psychiater bij die belachelijke achterdocht.

 7. Peetjoh

  Op zich begonnen we laat maar goed. Geen totale lockdown maar iedereen zijn eigen verantwoording. Zwakkeren kunnen binnen blijven en de rest zou de besmetting laag proberen te houden. Daar zit het probleem. Een hele hoop mensen bagatelliserden en deden of ze vakantie hadden. Ten eerste maakt dat de nog werkende kwaad ten tweede is het dan zinloos. Begrijp wel dat dat de groep word waardoor we dadelijk inderdaad opgesloten worden. Iedereen bruld dat het rivm en de regering het fout heeft en dom lult. Komen de rechtse oppositie partijen met een ander plan is dat ook niet goed. Dan opeens gaat Jensen wilders en Baudet aanvallen. Ook Jensen creëert 2 strijd tussen rechts. Jensen is dus links.

 8. lumberjack

  Ik ben niet bang en raak ook niet in paniek kan het nieuws ook niet meer aanhoren. Maar probeer wel zo veel mogelijk afstand te nemen en zo.

 9. Pijnstiller

  Het RIVM is een fout instituut met pseudowetenschappers. Na de stikstofcrisis wentelen ze ons in de coronacrisis

  1. Peetjoh

   Ik denk dat deze corona crisis kan helpen om de Europese onzin te stoppen. Wie voor zijn leven vreest zal nooit het milieu boven zichzelf zetten. Heel veel mensen zonder problemen maken of zoeken problemen om aan te kaarten. Onder andere ss bijv. Nu de meesten zich zorgen maken over hun zelf valt rasisme milieu en ga maar door af. We hebben dadelijk heel veel mensen die een geliefde zijn verloren. Die schuld zal bij de leiders worden neer gelegd. Veel meer mensen zullen tegen imigratie worden. Mensen zien ook dat zelf produceren beter is dan wachten of China leverd. Deze crisis kan Europa 40 jaar terug brengen. Ja die tijd dat we allemaal Hollanders waren en de rest nog in hun eigen land zat. Ik zie het gevolg van de crisis anders dan de doom denkers ik hoop/gok op een wat meer nationalistisch Europa.

   1. Blitzkrieg

    Peetjoh :
    Quote : “Ik zie het gevolg van de crisis anders dan de doom denkers ik hoop/gok op een wat meer nationalistisch Europa.”
    Wat betreft de EU (iets anders dan Europa) zijn er maar twee smaken of er in of er uit. In Europa betekent een federaal Europa, Europa wil alleen maar meer macht niet minder.

 10. Maxks

  Overwegend de meeste zelfkastijders lijden aan het Stockholmsyndroom.
  Als ze worden gegijzeld dan houdt een gedeelte van Rutte en een ander gedeelte van Baudet of Wilders.

  Heb eergisteren Jensen eens bekeken en doen besluiten hem de komende week te volgen.
  Heb zijn cijfers en verwijzingen opgezocht en vergeleken… hij verteld geen onzin.
  Jensen mag dan bij vele gezien worden als dikke pad die alleen maar kwaakt (is niet van mij, zag hem ergens staan) neemt niet weg dat het een ongemakkelijke waarheid is wat hij vertelt.

  De waarheid is niet strafbaar maar voor de tegenstanders verdomd ongemakkelijk en hinderlijk.
  Vandaar dat verschillende krachten proberen er een wet er doorheen te krijgen dat fakenews verspreiden strafbaar maakt. Dat riekt naar communisme.

  Dat Jensen, Baudet en Wilders aanpakt maakt hem niet per definitie links.
  Ik pak ook alle soorten en maten aan en geloof me, ik ben links noch rechts. Voor vele vlees noch vis en daardoor onbetrouwbaar immers ik ben geen duidelijke brother in arms…wat ik wel ben voor de werkelijkheid en de waarheid.
  Het blijkt dat tegenwoordig voor velen perceptie en subjectiviteit de werkelijkheid is. Dat vertroebelt de visie.

  1. Blitzkrieg

   Maxks : Mag ik je aanraden (trouwens aan iedereen) om eens naar een oorlog reeds verloren te kijken. Als je wilt weten wat er aan de hand is, is dit wellicht een aanrader.

   Nederland in Crisis #1: Informatie is macht
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=1Bea7KgcYRk

   Nederland in Crisis #2: Redding op eigen rekening
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=YbRGidcfjQs

   1. Rammstein

    Bedankt Blitz, heb zojuist de twee afleveringen bekeken. Zeer de moeite waard. Natuurlijk gelijk geabonneerd op Hulleman’s YT-kanaal.

 11. Vee

  De milennials maar afgeven op de babyboomers maar als ik mijn hond ga uitlaten zie ik allemaal groepen studenten in het park (delft) Ze organiseren zelfs voetbalwedstrijden. Voelen zich onaantastbaar maar het kan hun dus niet schelen als ze het onder ouderen verspreiden.

  1. m.van.rosmalen

   Zit ook nog een groep tussen hoor die die eigenwijze oudjes mogen verzorgen.
   Die worden ook ziek van dit pubergedrag van die oudjes.
   Ouderen moeten juist het goede vb geven toch?

   1. Vee

    “eigenwijze oudjes”? Licht dat eens toe?

    1. m.van.rosmalen

     Waarom
     Kijk maar eens rond
     Overal lopen oudjes gewoon rond en trekken hun eigen plan omdat ze vinden dat de muren op hen afkomen .
     Alle adviezen slaan ze in de wind.
     Noem ik nogal eigenwijs vooral naar de mensen toe die in de vuurlinie werken zeg maar
     Dalijk niet janken als je Corona aan je flikker krijgt

     1. Rammstein

      Wat ben jij een onaangenaam mens, Van Rosmalen. En een grote schreeuwlelijk tegelijk. Heette je onder je vorige nick soms Aytas/Satya? Je bent even onecht als dat schreeuwwijf.

     2. Boudewijn Hummelinck

      Rustig maar, Groeneveld. Zo word je niet oud.

     3. Rammstein

      Ik BEN al oud, domme jongen.

     4. ervi

      Van Rosmalen is boos en gefrustreerd omdat hij als zorgwerker niet thuis mag blijven. Hij schreeuwt om erkenning maar krijgt dit niet omdat hij zelf niet in de vuurlinie staat

 12. m.van.rosmalen

  En de gefrustreerde oudjes zijn ook weer boos en voelen zich gediscrimineerd omdat Appie Happie een speciaal uurtje voor ze heeft vrijgemaakt
  Tis ook nooit goed.
  Dit eigenwijze clubje wil gewoon de hele dag doen waar ze zin in hebben zonder er iets voor in te leveren zoals altijd.
  Neem een vb aan mensen die jullie generatie verzorgen aub met gevaar om zelf ziek te worden.
  Egoïsme ten top

  1. ervi

   Uit al jouw rants blijkt dat je in de ouderenzorg werkt. Als je zo klaar bent met deze doelgroep moet je misschien een keer van baan wisselen. Nu doe je de oudjes en jezelf tekort.

   1. m.van.rosmalen

    Och daar heb je haar wéér.
    Ik werk met ouderen met een ernstige geestelijke aandoening die op een gesloten
    afdeling verkeren en die dus helemaal geen bezoek mogen ontvangen en de deur zelf niet eens meer uit kunnen.
    Dat is pas erg.
    De oudjes waar ik het over heb zijn gewoon jankerds met luxe problemen hetzelfde als die zielige thuiswerkers die menen dat ze het zo druk hebben

    1. ervi

     In een ander stukje noemde jij je cliënten ondankbaar. Vreemd.

     1. Rammstein

      Marietje van Rosmalen -die voorheen opereerde onder de nicks Aytas en Satya- is een pathologische fantaste die alles aan elkaar liegt. Ze is niet goed in haar bovenkamer, dus sla maar niet teveel acht op haar.

     2. Original NL

      Rosmalen..die elke dag geniet van het gespreide bedje dat de “ondankbare oudjes” voor hem hebben gecreëerd toont zijn ware wrange karakter.
      Zeker dom links.

     3. m.van.rosmalen

      Kan helemaal niet
      Mijn cliënten zitten vast in een verpleegtehuis dus wat lil je nou
      Ik heb het over zelfstandige oudjes die belangrijke adviezen in de wind slaan

   2. m.van.rosmalen

    Wat weet jij nou van in de vuurlinie staan ?
    Me dunkt dat de zorg in de vuurlinie staat
    Ook in een verpleeghuis
    Beter de krant lezen trut

    1. ervi

     Minnie van Rosmalen op dit moment loop jij in jouw verpleeghuis alleen kans op een Noro -virus.
     Verder zijn jouw reaguursels net als kringloop wc-papier :daar wil je je kont niet mee afvegen.

   3. m.van.rosmalen

    Rammstein die niet tegen de waarheid kan en zich verschuilt achter zelfverzonnen namen😂😂😂 is zelf niet zo goed aangedraaid
    Dat komt omdat ie al oud is en een beetje last heeft van Alzheimer
    Komt hard aan hè
    Die waarheid en dan gaan we het maar gooien op het liegen van een ander
    Slappe hap die Rammstein.

 13. Maxks

  Heb “Informatie is macht en Redding op eigen rekening” bekeken/beluistert.
  Glas helder en duidelijk uitgelegd zonder enige vorm van politieke vooringenomenheid.
  Het lijkt erop dat men de economie en de burger wilt resetten.

  Het plafond is bereik door economisch wanbeleid en maatschappelijke niets-nuttigheid. De burger is een lastig obstakel voor de mannen en vrouwen van de Derde Weg politiek.

  Een virus zal ze leren. Het virus is niet bewust de wereld in geschopt, dat is goedkoop complotdenken, maar het komt hen gelegen.
  We kennen dat wel…er komt iets op je pad wat je niet verwacht had wat, vervolgens along the way, een verwelkoming blijkt te zijn om andere wegen in te slaan.

  De politiek en ook de media maken bewust misbruik van de angst van de burgers. Paniek en angst zijn volksmenners. Nieuw woord…Viruspopulisme.

 14. Mireille

  Het is anders: We werden miljarden jaren geleden buiten het zonnestelsel gemaakt. De mensheid speurt de ruimte af met telescopen op zoek naar aliens, maar een buitenaardse boodschap kan net zo goed al in onszelf zitten.
  Vroeg of laat moeten we accepteren dat al het leven op aarde de genetische code van onze buitenaardse familie bij zich draagt en dat de evolutie anders is verlopen dan gedacht. Onze manier van leven is in disharmonie met de genetische code. Het virus is een boodschap dat het anders moet.

 15. C.A.Barstow

  Wanneer het volk door haar leider(s) al verschillende malen is misleid, voorgelogen en bedonderd dan volgt daar automatisch uit dat het vertrouwen terecht volledig is verdwenen.

  Stem FvD/PVV.

 16. Canta

  Zelfs als mensen zich na vandaag opeens wél aan de voorschriften houden wordt het een slagveld, laat staan wat er gebeurt als mensen de “adviezen” en “richtlijnen” van dit onzalige kabinet en het RIVM naast zich neer blijven leggen.

  Dit klinkt mij nogal tegenstrijdig in de oren. Het is een onzalig kabinet maar je bent dom als je hun adviezen en richtlijnen niet volgt.
  Bij een ramp is het belangrijk dat je één front vormt. Maar Wilders en Baudet proberen steeds weer om een deuk in dat front te slaan en er politiek gewin uit te halen.
  Gelukkig kist de premier een nieuwe man voor onze gezondheid die op dat moment het meest geschikt is en dat hij van de oppositie is, is op zo’n moment volkomen onbelangrijk. Jammer dat Wilders en Baudet oogkleppen ophebben en alleen aan zichzelf denken..

 17. Paardenmiddel

  Ruim 600 doden? Door corona, griep, chronische ziekte? Niemand die het weet, want er zijn geen testen.
  Mensen kun je geruststellen door hen testen te geven.
  De hysterie moet gaan liggen. Misschien is dan zelfs een lockdown niet nodig, omdat het iets anders blijkt te zijn.
  Juist de onzekerheid werkt funest.

 18. Paardenmiddel

  Tedros Adhanom begon als eerst over het coronavirus. Hij zei dat het virus in de meeste gevallen niet dodelijk is, maar het kan….
  Juist, weer een aanname. Zoek hem eens op internet op. Een ethiopische zakenman , werkzaam bij het WHO. Na zijn toespraak sloeg de media op hol.

 19. m.van.rosmalen

  Rammstein of hoe je ook heet
  Op je micropenis getrapt omdat ik een beeld schets wat helemaal op jezelf slaat?
  Ook zo’n gefrustreerd oudje zeker die zichzelf geweldig vind en meent overal recht op te hebben omdat ie toevallig wat ouder is?
  Ammehoela die vlieger gaat voor mij echt niet op
  Je dient respect te hebben voor elke leeftijdsgroep en zeker voor de beroepsgroepen waar je grotendeels afhankelijk van bent zoals de zorg ,winkelpersoneel en nog meer die hun nek uitsteken voor al die leuke oudjes
  En met je gezever over Nickname of whatever
  Nee hoor heb ik niet nodig

  1. Rammstein

   Marietje, je bent een smerig viswijf op de markt – je denkt met een groffe bek en veel kabaal anderen te kunnen intimideren. Dat lukt je niet bij mij: ik vloer je met een hand op mijn rug.

   Tot heden toe heb ik je nog niet kunnen betrappen op een inhoudelijke reactie Aytas. Met simpel in de contramine te zijn en iedereen uit te schelden, red je het niet. Ik lust je rauw voor m’n ontbijt.

   Respect voor jou? Een uitkeringstrekker met een grote smoel die alles aan elkaar liegt en geen flikker uitvoert? Jij werkt niet in de zorg – dat fantaseer je bij elkaar en nog slecht ook. Ik steek graag mijn vinger achter in mijn keel om over je heen te kotsen.

   1. m.van.rosmalen

    😂😂😂Drammstein
    Je zou eens naar je grote bek moeten kijken.
    En wat nou met je Aytas , Aktetas in wat voor sprookje zit jij eigenlijk met je domme fantaverhalen over uitkeringen
    Die zul je zelf wel 1 hebben
    Lekker AOW genieten zeker?
    Vertel es wat heb jij in je zielige leventje gedaan en hoeveel jaar heb je iets bijgedragen?
    Vertel es ben benieuwd
    Geen woorden maar daden zullen we maar zeggen.
    Ikzelf werk vanaf mijn 18de in de zorg
    Ben nu 48
    Kom op vertel wat doe jij voor de kost ipv helderziende te spelen

 20. Original NL

  Ook nu weer wordt mijn stelling dat 80 % van de bevolking te dom is om te mogen stemmen bevestigt.
  PVV en FVD kunnen daarom maar op maximaal 20% van de stemmen rekenen.((indien heel nederland zou gaan stemmen)
  “Held” van nl-volgens de dds trollen- m.rutte, heeft de verkiezingen nu al gewonnen..en die paar duizend mensenlevens.. ach…lenin’s commentaar over de vele doden tijdens de revolutie..” van dat vuil hebben we genoeg”.

  1. m.van.rosmalen

   Dat zgn gespreide bedje wat er trouwens totaal niet meer is
   Daar ebben die oudjes wel voor gezorgd is er voor ons allang niet meer hoor ORIGINAL.NL
   Verzin es wat nieuws
   Zo origineel ben je niet
   Al dat geblaat van Wij dit en Wij dat
   Zelf ben je natuurlijk ook zo’n oude zeurpiet anders reageer je niet zo geïrriteerd.
   Vele van deze oudjes hebben ervoor gezorgd dat de pensioenpotten ver leeg zijn
   En ze hebben zelfs meer ontvangen dan dat ze ingelegd hebben dus waar heb je het over bedje gespreid.
   Om nog maar niet te spreken dat velen vanaf hun 60ste of eerder thuishangen en hun echtgenotes nooit een dag buitenshuis gewerkt hebben
   Een beetje solidariteit maar vooral respect naar de volgende generatie zou wat meer op z’n plaats zijn ipv een grote bek
   De generatie die echte armoe heeft gekend zijn ver boven de 100 of liggen onder de grond
   Zij hadden het zwaar in de oorlog zoals mijn oma en opa.
   Hun kinderen die toen nog niet wisten van voren dat ze van achteren konden schijten lagen toen nog in de poepluier en zijn er later alleen maar beter van geworden
   Dus sukkel niet zo piepen en wat meer respect naar de zorg en de generatie van nu toe aub

   1. Pjotter

    van Rammelstein pas nu heb ik even tijd om vlug DDS commentaren te lezen, wat een gore en vunzige opmerkingen van je over de oudere, ik wens een zeer lang leven met zo veel mogelijk zorg vragende problemen, je heb schoften en schoften.

    1. Pjotter

     Correctie, van Rammelstein moest van Rosmalen zijn.!!

 21. harte385

  De grootste groep is de overheid die maar buitenlanders binnen blijft halen. En dat in deze tijden het zijn moordenaar van de Nederlandse bevolking Rutte en zijn troep

 22. SubTec

  Laat de regering eerst maar eens met (valide) cijfers zien dat Covid-19 beduidend meer (bv 2x) doden heeft gemaakt dan wat normaal is voor een griepgolfje. Voorlopig laten hun eigen cijfers zien dat er nauwelijks verschil is met een normale griepgolf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.