Zware klap voor Nederland! RIVM: 175 nieuwe sterfgevallen en 722 nieuwe ziekenhuisopnames

Het RIVM levert met 175 nieuwe sterfgevallen het hoogste negatieve record voor Nederland tot nu toe. Verder zijn er al 4.712 coronapatiënten in het ziekenhuis terechtgekomen en kwamen daar 722 patiënten bij (gisteren waren dit er nog 507).

Dit record, samen met het feit dat 32 procent van de vastgestelde besmettingen in het ziekenhuis terechtkomt én dat er in totaal 12.595 coronapatiënten is vastgesteld, moet ook nog eens in een nóg blekere context worden geplaatst. Die geeft de Telegraaf:

“Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.”

Het is dus niet mooier te maken dan het is. Hier waarschuwde ik enkele dagen geleden ook al voor. Nu het nieuws ook naar buiten is gekomen over het enorme tekort aan ic-bedden dat ons te wachten staat (RIVM: ‘Oeps!’), staan we er absoluut slecht voor. Die maatregelen zijn dan ook niet voor niets verlengd. Het wordt tijd dat we daar een keer de effecten van beginnen te zien. Ik denk dat we daar inmiddels allemaal wel aan toe zijn. Ik wel in ieder geval.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Lambieck

  Het RIVM levert met 175 nieuwe sterfgevallen het hoogste negatieve record voor Nederland tot nu toe.
  .
  Hoe kan/durft iemand het op papier te zetten.

 2. Boudewijn Hummelinck

  “Hier waarschuwde ik enkele dagen geleden ook al voor.”

  Ik stel voor Wout te benoemen tot directeur van het RIVM.

 3. Kretoloog

  Als ik het goed begrijp, worden op maandag niet alle overledenen van de dag ervoor gemeld, maar komt een deel ook pas dinsdag terug in de statistieken.

  Dan zou je dus maandag en dinsdag bij elkaar kunnen tellen en delen door 2: (93 + 175)/2 = 134. Dit getal ligt opvallend dicht bij het aantal gemelde doden op zondag, dat bedroeg nl. 132!

  Ofwel: het aantal overledenen stabiliseert.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Juist, als je door de dagcijfers heenkijkt zie je een heel voorzichtig afzwakkende trend. Die afzwakking is echter veel minder dan verwacht en gehoopt.

   Er zijn ook cijfers die verontrusten, met name de ligduur van IC-patienten en het hoog blijvende aantal ziekenhuisopnames.

   1. rory

    hummel,
    Hetgeen u nu schrijft, is reeds iedereen bekend!
    Misschien weet u het niet, maar het merendeel van de Nederlandse bevolking kan zelf lezen, vertel iets nieuws danwel geef een mening!

    1. Boudewijn Hummelinck

     Kretoloog en ik plaatsen kanttekeningen bij de strekking van het artikel, rory.

     Zelf verder weinig te melden?

    2. Bijenzwerm

     @roy ons @boudewijtje het huistrolletje heeft vroeger geleerd GEEN eigen mening te vormen en braaf naar de staatsmedia te luisteren…

  2. Lambieck

   Kort door de bocht maar klopt wel.
   In Brabant lijkt de grootste druk van de ketel te zijn.
   Ziekenhuizen konden de toestroom goed aan.
   Op ICs blijft het wel vechten.

   1. Vee

    Ja als je je patienten veracheept naar andere provincies. Dan wordt de druk bij jou minder. Duh….

 4. struisvogelpolitiek

  Tja. Niet slecht voor een virus waarvan de nagenoeg de hele politiek dacht in januari dat het virus niet naar Nederland komt. En zie, zo wat de hele wereld is nu besmet.

  1. struisvogelpolitiek

   De intelligente lockdown gaat nog veel levens kosten. Een totale lockdown zal uiteindelijk minder levens kosten. Het is maar waarvoor Rutte en cs voor kiest.

 5. Cycle25

  Mooi weer buiten…, de linkse kerk doet gretig mee.

 6. Peetjoh

  Ja weekend patiënten mee gerekend. Rekening houdend met de Italiaanse cijfers lopen we nu inmiddels uit de pas. Ik had berekend dat we nu op zo’n 200/250 per dag zouden zitten. En aan het einde van de week 300. Dat gaan we gelukkig niet halen. Goed nieuws dus. Hopelijk neemt het af en kunnen we weer normaal verder.

 7. Adriaen van Bergen

  Nog maar eens peilen dan.
  Dit is het resultaat van het beleid.

 8. Bes Tolen

  Let goed op. 10 maart (stand avond 9 maart) waren er 4 doden en 321 gevallen van besmetting gemeld. Het gaat dus hard in drie weken tijd.
  Dat het in Nederland zo slecht gaat met de IC ligt aan de massa immigratie en derde wereldpolitiek, die hier dominant is. Daar zijn wel duizenden bedden voor al sinds jaar en dag. Uiteraard zijn de oude politieke partijen daarop te veroordelen en vooral D66 en CU in hun vernieuwde presentatie.

  1. Veteraan

   Allochtonen en gelukszoekers nemen de helft van de gezondheidszorg capaciteit [op alle fronten, van medische behandelingen tot thuiszorg] in beslag omdat het gratis is en omdat ze zelf geen verantwoording willen nemen.
   Daarnaast het structurele misbruik van alle voorzieningen die bedoeld zijn voor Nederlanders die gewerkt hebben en een verantwoordelijk leven beogen.
   Net als Tokkies met hun ongezonde levenswijze.
   En Links zag dat het goed was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.