‘Bewierookte ondernemer’ Jort Kelder: ‘Ik blijf een coronalockdown onnodig vinden!’

Jort Kelder kwam afgelopen week negatief in het nieuws omdat hij even heel narcistisch had besloten dat mensen boven de 80 niet geholpen moeten worden omdat ze allemaal obesitas hebben of roken.

De Dagelijkse Standaard besteedde uiteraard aandacht aan de dubieuze opmerkingen van VVD-coryfee Jort Kelder.

Blijkbaar heeft dat niet geholpen, want Kelder blijft bij zijn standpunt:

“We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat is statistisch dus wel wat er gaande is. Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?”

Kelder moet zich schamen voor zijn opmerkingen. Het zou zijn eigen moeder maar zijn. Feit is en blijft dat de artsen in Nederland overuren draaien en er voor proberen te zorgen dat ELKE NEDERLANDER zo snel als mogelijk het ziekenhuis kan verlaten. We wensen immers iedereen beterschap, Jort!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. AnnaKlaver

  De kop lezende dacht ik… Mike?
  Tja en om nu ook Kenneth een geesteszieke te noemen, doen we niet.
  Bij Mike had ik dat wel gedaan, die accepteert geen andere mening

  1. Ego-non-solus

   Anna, wat bezielt je deze volstrekt irrelevante nonsens hier te delen? Heb je nog steeds niet door dat de wereld jouw pathetische schrijfsels goed missen kan? Het spijt me maar ik kan dit niet anders dan meelijwekkend noemen!

   1. AnnaKlaver

    @Ego lugar.
    Kom op, je kunt beter.

    1. CZ

     Anne Domme Klaver?

     1. Fonz

      Domme annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver?

     2. Thierry Trollinator

      Fonz666777?

  2. JochemX

   Beetje DDS, iemand die iets ter discussie stelt geestesziek noemen.

 2. inert

  Iedereen die levensbedreigend is geïnfecteerd met het Corona virus, heeft recht op behandeling!
  Maar de economie stilleggen totdat er een vaccin is ontwikkeld is ook geen optie!
  Het middel mag niet erger worden dan de kwaal, er zullen nu eenmaal slachtoffers vallen, afstand houden is een goed advies, oke!
  Maar de productieprocessen/bedrijfsleven zullen door moeten gaan, anders is totale chaos nabij!
  Ondanks de gevolgen!

 3. Bullshit16

  Als we geen peter r de Vries of Silvana Simons hebben worden we nu dood gegooid met jord kelder die kwal
  Heb het eerder gezegt omdat ik van vlees hou en geen vegetariër ben leef ik dan ongezond
  Je zou maar een arts treffen die vegetarisch is en zegt tegen mij dat ik ongezond leef omdat ik van vlees hou dus jij helpen we even niet hoe ziek moet deze samenleving nog worden
  En ja dit is allemaal de schuld van Rutte wand die is mede verantwoordelijk dat hij Nederland kapot bezuinigd heeft die geeft liefer elke week 20 miljoen aan die gelukszoekers uit hij geeft liever 7 miljard aan Brussel hij geeft liever weer 1 miljard aan Italië enz enz
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Piet51

   Die spanning kan ik me voorstellen bij vleeseten, waar de meningen over verdeeld zijn, ook wetenschappelijk. Maar wat dan bij roken, dat jaarlijks 20.000 sterfgevallen veroorzaakt, alleen in Nederland al?

   1. Fonz

    Onzin pietje, vlees is gezond voor de mens, roken niet net als druks overigens, die deze regering dan weer wil legaliseren.

    1. Thierry Trollinator

     Onzin Fonzje,

     Gematigdheid in alles is gezond, dus ook bij het eten van vlees.
     Lees het verhaal in het bijbelboek Daniel over de drie metgezellen die een tijd lang alleen maar groente aten er maar op na!

     1. CZ

      Thierry Brenda Willem Trollinator?

     2. Thierry Trollinator

      CZ:

      NEE, een nieuwe reaguurder. Dat had ik al eerder gemeld

     3. Fonz

      “Onzin Fonzje,

      Gematigdheid in alles is gezond”

      trolletje begrijpt niet wat hij leest, en praat onzin natuurlijk, gematigd in het roken is helemaal niet gezond en waar spreek ik van overmatig vlees eten? nergens!
      Over achterlijk en onzinnig gesproken zeg, wat ben jij een idioot zeg

    2. Thierry Trollinator

     Trolletje Fondzie, behoorlijk lezen kun je ook al niet. Wel teksten uit zijn verband rukken.
     Waar heb ik beweerd dat roken gezond is??

     Je lult er weer overheen zoals vaker.

 4. Jack Flash

  Eens kijken wat Kelder na 20 jaar roept.
  Zo jong is hij ook niet meer.

  1. Fonz

   Die heeft over 20 jaar een d666 t-shirtje aan in z’n kist, hij heeft immers gekozen voor een vroegtijdig einde…

  2. Mart

   Deze vet gevreten binnenbroekse rukker heeft duidelijk ”nazi ideën”,en zeer zeker .D66”voltooid leven”idialen.IK zit nu te bekomen van een blindedarm spoedoperatie hier in mijn mooie stad Campinas met vele superhospitaals,waar ook ouderen zeer goed behandeld worden….en nog gratis ook.Mart, deze mnd 84 mager,rookt al 25 jr niet meer, en nuttig alcoholishe dranken matig……Mag ik nog een teidje meedoen jordje?

 5. Piet51

  Jort Kelder formuleert het erg ongelukkig. Maar het vraagstuk dat hij onder de aandacht brengt is wel relevant. Vrienden in Frankrijk vinden ons standpunt over euthanasie, zelfgekozen dood, ondraaglijk lijden, psychische nood onbegrijpelijk. Maar toen ik zonder toelichting de benadering koos van gewonnen levensjaren, werd men een stuk genuanceerder. Als er gekozen moet worden tussen een reële kans op 50 gewonnen levensjaren (bij een 30-jarige) of slechts 2 (bij een 85-jarige) lijkt de keuze voor de hand te liggen. Maar het is exact hetzelfde als wat Kelder erg ongelukkig zegt en met veel te veel kwalificaties (obese, inactieve rokers) die hem geen snars aangaan.

  1. AS210854

   Voor mij mag een 85 jarige die Nederland mee opgebouwd heeft voorrang krijgen op een 30 jarige werkschuwe gelukszoeker die nog 50 jaar leefd op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Dit is goddank de afweging niet. Iedereen heeft, onverschillig de leeftijd, recht op optimale zorg. Dat is ook het beleid.

    1. Piet51

     @Boudewijn Hummelinck
     Toch worden er in Nederland ook al keuzen gemaakt v.w.b. het aantal te winnen levensjaren. Dat heeft niets met corona te maken en ook niet met het afpakken van een recht. Met die wel of niet te winnen levensjaren wordt het gesprek met de ernstig zieke gevoerd. Met info over de effecten en de last van een behandeling, de overlevingskans en de jaren die eventueel gewonnen worden. Maar tot nu heeft iedereen inderdaad het recht om behandeld te worden.
     Maar tijdens de corona-crisis kan de situatie ontstaan, dat er tussen wel of niet te behandelen patiënten gekozen moet worden en dan lijken me die te winnen levensjaren één van de factoren voor overweging. Nederland heeft al ervaring met een dergelijke benadering en gesprekken. Die andere niet-relevante factoren van AS210854 zijn niet van belang en zullen door Nederlandse medici nooit meegenomen worden in een beslissing, zelfs niet als een extreem-rechtse regering (ik moet er niet aan denken) de macht krijgt.

     1. AS210854

      Piet51, dus TOCH oudere , mensen met beperkingen discriminatie mag van de deugmens van de linksekliek wel. Maar bij meerwaarde voor de maatschappij ben je uitschot volgens jou. Zou morgenochtend gelijk een afspraak bij de huisarts maken, er is iets vreselijk mis met jou denkwijze.

     2. Piet51

      @AS210854
      Het enige wat ik wilde zeggen, is het volgende. Nu in iets andere woorden. het is nog steeds niet uit te sluiten, dat er een moment komt waarop moet worden gekozen wie op een IC wordt opgenomen. Doen we dat in volgorde van opkomst. Of doen we wat we in andere situaties ook wel als benadering kiezen. Namelijk het aantal te winnen levensjaren meewegen. Natuurlijk wel in gesprek met de patiënt of de familie, zoals in in mijn antwoord aan Boudewijn Hummelinck al aangaf. Andere landen zijn nu al jaloers op die Nederlandse praktijk.

   2. JochemX

    En iedere arts kan meteen zien of iemand werkschuw is?

    1. Fonz

     Er wordt zeer minachtend gedaan over ouderen hier

  2. Boudewijn Hummelinck

   Inderdaad, de kakfluim Kelder formuleert het onnodig bot en is daarmee contra-productief.
   Het thema wat hij aansnijdt is overigens terecht, we zullen deze lockdown binnen een paar weken moeten verzachten om het middel niet erger te laten zijn dan de kwaal.
   Volgens mij heeft Rutte als strategische lijn aangegeven dat we dat doen als we de curve aan nieuwe besmettingen zo vlak hebben kunnen maken dat onze (vergrote) IC-capaciteit de instroom aankan. Als ik de voortreffelijke prognoses van het RIVM volg is dat waarschijnlijk binnen twee weken het geval.
   Laten we hopen dat we daartoe ook de politieke moed kunnenopbrengen.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Het aantal nieuwe doden is vandaag 115 en het aantal nieuwe opnamen 253.

    Een forse daling. De prognoses van het RIVM kloppen opnieuw: het virus is snel op z’n retour.

    1. CZ

     Boudewijn Hummelinck?

  3. henkie

   @Piet51

   Alle vormen van discriminatie zijn wat mij betreft uit den boze. Als men deze leeftijdsdiscriminatie tolereert moet men elke vorm van discriminatie tolereren.

   Wat mij betreft, wie het eerst komt het eerst maalt.

   Als je er anders over denkt, discrimineer je, ben je erg onethisch bezig.

   1. Piet51

    @henkie
    Ik wilde niet beweren, dat ik die benadering zou wensen. Maar ik vind het wel een helse keuze die je dan als arts, maar vaak ook als patiënt moet maken. Wat ik zou kiezen? Ik zou in ieder geval niet alleen op leeftijd selecteren. En die te winnen levensjaren? Ik zou het nu niet weten.

    1. henkie

     @henkie

     Er is geen helse dilemma.
     Er hoort geen keuze gemaakt te worden.
     Wie het eerst komt het eerst maalt!

     En dan, elk individu, jong of oud, kan voor zichzelf bepalen of hij al dan niet in het ziekenhuis wordt opgenomen, met welke argument hij/zij maar wil verzinnen.

     Maar ouderen een schuldgevoel aanpraten, er op inpraten dat zij plaats moeten maken voor anderen, dat is ook onetisch, nee crimineel.

     1. Piet51

      @henkie
      \Maar selectie gebeurt nu ook al, meestal in minder dramatische situaties. In een wachtkamer gaan patiënten soms voor door hun gezondheidssituatie. Als je bij de huisarts in de wachtkamer zit, kan de huisarts weggeroepen worden voor en spoedgeval. Allemaal discriminerende situaties, met weliswaar meestal niet zo ernstige consequenties.

 6. Bockbeer

  Jort Schuilkelder?

  1. Maurits Dekker

   Jort Strontkelder.

 7. ikweetwatikwil

  Kelder is bang voor zijn faillissement. Verder zit hij veilig in zijn huis op Terschelling.

 8. Kretoloog

  Tragisch verhaal op Rijnmond Nieuws. Taxichauffeur vervoerde besmette mensen naar ziekenhuis en is nu zelf aan Corona overleden.

  “De Rotterdamse taxichauffeur John Molkenboer is overleden aan het coronavirus. De 66-jarige man was pas net met pensioen en had vorige week zijn ‘eerste AOW’tje’ gestort gekregen, vertelde zijn vrouw Martie eerder aan Nieuwsuur.

  Nieuwsuur bezocht afgelopen week de vrouw en zoon van Molkenboer, die met een coronabesmetting op de intensive care lag. “Ik hoop dat hij ooit nog van de intensive care afkomt”, zei zijn zoon Leroy nog in de reportage.

  Molkenboer raakte in maart besmet met het coronavirus, een paar dagen voor zijn pensioen. Hij vervoerde patiënten van een afdeling waar later besmettingen werden geconstateerd.

  John is zondagnacht rond 03.00 uur overleden, nadat zijn hart het had begeven. Zijn vrouw en zoon waren in zijn laatste momenten bij hem in het ziekenhuis en hielden zijn hand vast”.

  1. -Bo-Realist

   Ja, dat is ook tragisch en bij deze wil ik alle nabestaanden van coronadoden condoleren.

   Maar waarom moet het in de media bijna alleen over corona gaan?
   Het is vast niet enige belangrijke wat gaande is.

 9. Kristalix

  Over het paard getild snikkeltje. De aandacht niet waard.

  1. AnnaKlaver

   @K
   DDS leeft nog, dankzij deze figuren en het FvD.

 10. -Bo-Realist

  Ik ben het met Jort eens dat economische en psychologische gevolgen niet zijn afgewogen tegen de instroom op de IC beheersbaar houden.

  Is het verantwoord als het leven van miljoenen over hoop haalt en de belastinginkomsten verlaagt door de bedrijvigheid op een lager pitje te zetten vanwege een ziekte die minder doden heeft dan de griep in 2014 en 2018?

  Volgens mij worden hier meer levens beschadigd dan gered en is het middel lockdown erger dan de kwaal corona.

  1. Piet51

   @-Bo-Realist
   Heb je nu nog steeds niet door, dat het aantal doden tot nu beperkt blijft, juist als gevolg van die strenge ook de economie bedreigende maatregelen? Het lijkt niet mogelijk om de gevolgen van corona te beperken zonder economische schade. Dat maakt natuurlijk wel de keuze heel lastig hoe ver je met die maatregelen kunt of moet gaan. Gelukkig lijken ze in ieder geval het gewenste effect te hebben: op wereldschaal beperkt aantal doden. Maar Italianen en Spanjaarden zal dit niet overtuigen.

   1. -Bo-Realist

    Italianen en Spanjaarden hebben juist enorm te lijden onder de strengste lockdowns in Europa, helaas blijven het aantal nieuwe besmettingen en doden onverminderd hoog. Dat moet toch te denken geven. Dus wat jij zegt over Spanjaarden en Italianen slaat nergens op.

    1. Piet51

     @-Bo-Realist
     Ik heb hier vaker over de Italiaanse en Spaanse samenleving geschreven en waarom zo’n crisis als nu bijna niet is te vermijden door hun levenswijze. Ik woon en werk 50% van mijn tijd in Italië. Gelukkig ben ik nu hier. Het is daar een drama. Vandaag weer grote problemen, omdat Italianen een genetisch bepaalde behoefte hebben om op zonnige dagen met z’n allen naar hetzelfde strand te trekken. Ook vandaag, bijvoorbeeld aan de Bloemen- en de Palmenriviera.

     1. -Bo-Realist

      Piet
      Ik snap die wens wel, het heeft te maken met genieten van het leven. Ik geef ze gelijk, we moeten ons niet door de overheid laten opsluiten als we geen termijn hebben waarop de lockdown afsluit.
      Een crimineel weet wanneer hij/zij wordt vrijgelaten, wij weten niet wanneer de lockdown wordt gestopt.

  2. Dippaz

   Meneer kelder predikt voor eigen parochie. Bang dat zijn pakken lijn die door chinezen in elkaar is geflanst voor 10 euro per stuk naar de knoppen gaat. Ja en als die strkas met een jaar als de coronacrisis achter de rug is dan loopt jortje ook bij de voedselbank.

 11. P.Sisterons

  De NL regering laat de Nederlanders het liefst zo snel mogelijk doodvallen.
  Maar ja, dat kunnen ze niet hardop zeggen. Daar hebben ze de NPO voor.

  1. Fonz

   Nou dat doet de d666 wel hoor die schreeuwen het echt uit om mensen vroegtijdig de dood in te jagen…

 12. Neversaynever

  Helaas worden in dit land de verkeerde mensen beschuldigd van facistische denkbeelden. Bij Jort Kelder is het duidelijk maar niemand durft het bij deze omhooggevallen yup uit de Utrechtse achterbuurt te benoemen.

 13. yellow thread street

  Jort heeft altijd de confrontatie opgezocht en eigenlijk heeft hij groot gelijk.

  Waar kies je voor, bedlegerig zijn, 100 worden, en je hele leven alleen maar vegetarische troep gegeten hebben, en nooit genoten van alcohol of een sigaret.

  Of vind je het prima om rond de 80 aan je eind te komen na wel flink genoten te hebben van het leven.

  Aan iederéén de keuze.

  Nu staan vele ondernemers al op het randje en velen zullen het niet meer redden als we niet snel weer aan het werk gaan.
  Ons hele land zal kapot gaan maar dat snappen de mensen niet.

  Reken er maar op dat de ziektekosten premie volgend jaar flink omhoog gaat, alles moet wel betaald worden.
  En dan gaan juist de mensen piepen die nu zeggen dat we kosten nog moeite moeten besparen om mensen te redden die eigenlijk al aan hun einde zijn en waarschijnlijk het volgend jaar niet eens zouden halen.

  Persoonlijk zou ik nu toch na gaan denken over een soort van basis inkomen voor elke Nederlander.
  Te te krap om er van te leven, de meeste toeslagen kunnen dan weg.
  Bedrijven kunnen de salarissen wat verlagen en blijven concurrerend.

  En je moet dan wel een heel goed excuus hebben als steuntrekker of asielzoeker om niet aan het werk te gaan.
  De laatste groep zou ik overigens liever zien vertrekken naar hun thuisland.

 14. Bolland

  Vindt hem niet geestesziek, hij kaart iets aan wat een veel groter probleem wordt als gehele Corona gedoe.

  Heb veel zelfstandigen in mijn omgeving, die staan onder hoogspanning, en zien hun levenswerk in razendsnel tempo vernietigd worden.

  Dit wordt een ramp van ongekende proporties als we op deze weg doorgaan, buiten dat heeft Kelder duidelijk aan gegeven om zwakkeren uitstekend te verzorgen, en niet gepleit voor het laten afsterven van ouderen en zwakkeren

 15. Cootje

  Ik ben zelf 70 geweest maar die jort kelder heeft gewoon gelijk , geleefd als God in Frankrijk en altijd schat gehad tegen de gevestigde macht. Maar ik schreef hier in januari al / moet je ergens wel kunnen terug lezen / dat Corona een spoor van vernieling zou achter laten en een keiharde recessie we gaan wereldwijd van een pandemi naar een depressie , nu hoef er nog maar één ding uit te komen wat ik voorspelde dat Italië het eerste was die aan het infuus lag en dat komt uit zowel medisch al financieel en dat dit als eerste hun hand gingen ophouden komt ook uit , en ik schreef dat het ondemocratische gedrocht de eu unie uit elkaar zou spatten wegens het handje ophouden van de zuiderlijken staat die altijd boven hun stand hebben geleefd en het noorden wil laten betalen , ik heb geschreven dat daar geen draagvlak voor is en dat een ieder zijn eigen broek moet ophalen , dus als jort gelijk die lanterfanters uit het zuiden mee neemt krijg hij mij zegen. Laat de paus de boel maar opknappen in het zuiden zullen de Nederlanders wel aan de volkstuin moeten want de economie ligt in puin dus italiaantjes van een kale kip

  1. Cootje

   Schijt

  2. RPML

   Neem de tijd en bekijk op YT de volgende: Coronacrisis heeft ‘Weimar’ potentie: Arno Wellens en Sven Hulleman

   + De crisis is nu al ongekend in de US afgemeten naar het exploderend aantal werklozen
   + Eurobonds of Coronabonds is bewezen nutteloos; 97% blijft bij de banken hangen en 3% komt pas na 20 maanden terecht op de plek waar het de bedoeling is

   Mochten de zuidelijke landen blijven aandringen op Eurobonds zal dit het einde van de huidige EU betekenen; geeft Rutte toe aan de druk dan kan hij vanaf dat moment beter in een atoombunker gaan wonen…

 16. Maurits Dekker

  Als Jort Kelder ergens de woorden ‘empathie’ of ‘compassie’ tegenkomt moet hij de betekenis in een woordenboek opzoeken.

 17. Bullshit16

  Het valt mij op dat de meeste linkse ratten wel van die oudjes af willen omdat ze toch economisch niks meer bijdragen.wat moeten we dan met die geestelijkgehendicapten moeten we die dan ook maar een pilletje geven omdat ze niks bijbrengen aan de economie man man wat een volk
  Wat ik mis van die linkse ratten dat er niemand durft te zeggen dat Rutte en koozoten de boel kapot bezuinigd hebben als ze dat niet hebben gedaan dan was er niks te kiezen dan kon iedereen geholpen worden denk daar maar is aan
  Maar nee die linkse ratten blijven maar volhouden wat doet rutte het toch goed bah misselijk volk
  Stem fvd of PVV uit de eu

 18. J.Rademaker

  Om iemand met een andere mening geestesziek te noemen is het gebruikelijke armoedige op de man spelen.
  Naar mijn mening is deze afsluiting uitsluitend om dat de zwaar bezuinigde gezondheidszorg het anders helemaal niet aankan, dat is politiek onwenselijk en feitelijk onmenselijk.
  Na de afsluiting zal men verder moeten en tot een vaccinatie beschikbaar is komt er gewoon het uitgestelde aantal besmettingen.
  Wil men een economie en de nodige belastingen zullen weer moeten worden opgebracht.
  Het enige wat het volk van lijfeigenen mag hopen is dat het geld nu beter wordt besteed.

 19. C.A.Barstow

  Met zulke hersenloze idioten als deze Jort Kelder zou je haast gaan denken dat wij weer in het nazistisch Duitsland van de vorige eeuw beland zijn.
  Daar waren oa zieke ouderen hun leven ook niet zeker.
  Kunnen zij deze neo nazi de mond niet snoeren?

 20. Lieftinck

  Professor Knutt wittkovski , google hem maar viroloog, legt uit dat de lockdown de problemen GROTER heeft gemaakt. Het gevolg is geen groepsimmuniteit waardoor met de herfst opnieuw bejaarden om komen.

  Wat er moet gebeuren was het oorspronkelijke plan van het kabinet. Zwakkeren beschermen in ieder geval kinderen terug nasr school. Dan is dit snel voorbij. Helaas onder druk van de media is het kabinet overstag gegaan zodat we er nog lang niet vanaf zijn.

 21. kees cup

  Jort houdt van vintage.
  Maar Jort houdt het allermeest van
  JORT.

 22. Bes Tolen

  Wat TV programma’s gezien. Alle links en die lieden menen te weten hoe het kapitalisme in elkaar steekt en dan het een systeem is. Zonder er verder op in te gaan, het kapitalisme is geen systeem. Links betekent in deze tijd extreem links en is de grote dienaar van de macht van de grootste bankencentra, namelijk London City (aparte staat) met invloed op taxhavens op diverse eilanden en de verwante grootbanken in de USA, die de FED bezitten. Alle zijn particulier bezit en hebben bevoegdheden, die eigenlijk bij de bepaalde staten, Groot Brittannië en VS, behoren. De macht van een Amerikaanse president is dus nogal beperkt. Grote schuldige hieraan is Woodrow Wilson, die in 1912 president was. Ook vernietiger van Europa.
  De Democraten in Amerika staan onder invloed van marxisten, die al geruime tijd voor de ideologische misleiding (op veel meer terreinen) zorgen. Een juiste analyse van de werkelijkheid vindt niet, dat is nooit, plaats. Die werkelijkheid omvat heden ten dage juist de grote macht van London City en de FED.

  1. Boudewijn Hummelinck

   “Links betekent in deze tijd extreem links en is de grote dienaar van de macht van de grootste bankencentra, namelijk London City (aparte staat) met invloed op taxhavens op diverse eilanden en de verwante grootbanken in de USA, die de FED bezitten.”

   Een interessante definitie van links.

   1. CZ

    Boudewijn Hummelinck?

   2. CZ

    “Jammer pik, je hebt jezelf weer voor lul gezet.”

 23. Bes Tolen

  Volgens de diverse NPO programma’s van zondag 5 april zit de macht bij het bedrijfsleven. Dat is de marxistische opvatting. In deze tijd zit m.i. de grootste macht bij de genoemde grootbankenconcentratie. De ECB volgt de FED. De EU is vooral Rome.
  Links volgt. Volgt ook alle eenzijdige politieke laster opgeworpen in Amerika. De politieke tegenstellingen zijn daardoor verscherpt. Links is de behartiger van de belangen van grote geldwereld en het multiculturalisme als afkomstig uit besmet Amerika.
  Uiteraard is de macht van de grote nieuwe technologiebedrijven ook van belang. De eigenaren bedrijven ook politiek en hun keuzes zijn discutabel.

 24. RvdBe

  Kelder kan beter eens bij zn maat Rutte verhaal gaan halen, mag die kwal en Jineklover sowieso niet.

 25. Kristalix

  Het valt niet te ontkennen dat Kelder een punt heeft. Dat is meestal publiekelijk het dieptepunt. En zijn dieptepunt. Snel mensen testen en de samenleving opgang brengen en daarmee de economie is cruciaal. Het Rutte beleid nu brengt Nederland in een crisis die in omvang groter is dan de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw. Dat het kabinet denkt en zegt de klap wel op te kunnen vangen? Vergeet het maar, deze financiele klap is niet op te vangen uit Neerlands Rijksmiddelen.

  Rutte en politici zetten de burger volledig op het verkeerde been. Welbeschouwd is Nederland een dienst verlenend land en amper producerend op een schaal dat het economisch zijn eigen broek op kan houden. Het einde van een lockdown is inderdaad erg hard nodig.

 26. Bes Tolen

  Deze coronacrisis betekent wel het failliet van inmiddels veertig jaar internationale links”humane”, in wezen christelijke politiek als vertolkt door het multiculturalisme (het werk van neomarxisten in Amerika, veelal joods en voortgekomen uit de Frankfurter Schule) en ”cultuurmarxisme”. Het zal alleen niet zo, dat is als failliet gevoeld worden want de westerse bevolking is daartoe in meerderheid te zwaar geïndoctrineerd. Dus de maatregelen, die moeten worden genomen, zullen niet worden genomen. Dat betekent dat het westen veel ellende zal overkomen. Die komt voort uit de bevolkingstoename elders en die wordt niet keihard gepareerd. De gezondheidszorg is juist er op gericht om bijvoorbeeld zoveel mogelijk Afrikanen in leven te laten: totaal onvoldoende geboortebeperking maar het tegendeel, de grote bedragen aan ontwikkeling van vaccins en medicijnen worden uitgegeven aan kwalen uit Afrika. Terwijl de wereld groot risico loopt op ziekten als de huidige virusziekte waarvoor op korte termijn geen oplossing is. Zoiets als de coronavirus ziekte duurt twee jaar en korte tijd er na komt de volgende virusziekte. Dat risico wordt steeds groter omdat de wereldbevolking enorm toeneemt. Immense afslachting is perspectief omdat het westen verzuimt. Door karakterfout van de machtige goed georganiseerde maffiosi, die blijkbaar nooit ontmaskerd worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.