En ja hoor, het is weer zover! Lak aan lockdown: politie Dordrecht sluit recreatiegebieden

Lockdown Nederland

Het zal niet als een verrassing komen, voor ons bij DDS in ieder geval niet, maar de overheid moet de Nederlandse burger vandaag tóch in het gareel houden. Recreatiegebieden in Dordrecht worden nu door de politie afgesloten omdat er te veel mensen op afkomen. Naast Rotterdammers vertoonden Amsterdammers eerder ook al hetzelfde gedrag.

Burgemeester Wouter Kolff maakt zich zorgen, doet tevergeefs nog een oproep om binnen te blijven en retweet even later een bericht van de lokale politie dat de boel te druk is en op slot gaat of al is gegaan.

Op deze manier gaan we natuurlijk nooit van een lockdown afkomen. Ik snap dat het ontzettend vervelend is. We hebben al lang binnen moeten zitten, er is vrij weinig te doen en nu is het eindelijk mooi weer en dan mag je nog niks. ‘Ik hou wel voldoende afstand’ en ‘ach, de rest zit nu toch binnen’, meer reden om naar buiten te gaan heb je op dit moment ook niet nodig.

Zelf snak ik inmiddels ook steeds meer naar de buitenlucht. Even naar de supermarkt voor een lullig artikel of toch even kijken of de stad al weer een beetje leeft… Ik doe het ook. Alleen heb ik het voordeel dat ik mensen ruimschoots kan ontwijken. Ik zie ze aankomen en ik kan makkelijk naar de overkant van de straat. Dat heb je op een (druk) strand niet. Je houdt dat overzicht niet en áls er daar iemand besmet is, gaat het héél hard.

Dus ja, we worden lockdown-moe. Zijn strengere maatregelen en harder optreden het antwoord? Ik betwijfel het. Maar wat dan wel? Mensen testen en degene met een negatieve uitslag een vergunning geven voor een bepaald gebied? Dan duurt het minder dan een week voor we in dit land over fenomenen als coronashaming en coronadiscriminatie praten. Daar heb ik nou ook niet echt zin in…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Steven Opti

  Ja hoor. Daar gaan we weer. Wout moet weer sensatie en paniek zaaien. Ga voor de NOS of RTL werken joh. Enig idee hoeveel mensen keurig thuis zitten?? Altijd angst zaaien. Bah. Echt flauw word ik van dit soort bang makerij.

 2. Lambieck

  dagelijksestandaard.nl/2020/04/zondag-gaat-het-echt-uit-de-hand-lopen-mensen-zijn-de-intelligente-lockdown-zat/
  .
  Volgens Kennieth zou heel Nederland er op uit trekken.
  Krijgt hij na lang zoeken toch nog (5%) gelijk.

 3. Bockbeer

  De Telegraaf journalisten lagen al klaar in de bosjes zeker.

 4. -Bo-Realist

  Vrijheid wordt nooit vrijwillig gegeven door de onderdrukker; het moet door de onderdrukten worden geëist, aldus Franklin D. Roosevelt.

  De overheid ontneemt ons vrijheid vanwege corona, we zullen het zelf moeten terugeisen. Dat lukt echter niet met schaapachtig binnen zitten. Daarvoor zullen we massaal naar Den Haag moeten optrekken.

 5. Kretoloog

  Totaal knettergek, wat die burgemeester Wouter Kolff deed. Toevallig fietste ik daar vanmiddag. Een heel groot gebied met uitsluitend fietspaden, wordt zo in 1x afgesloten. Er ligt een klein recreatiestrandje de Merwelanden, met parkeerterrein. Het zou misschien te billiken zijn geweest als dat P-terrein met strandje was afgesloten. Maar nee, cowboy Kolff moet weer eens zijn ‘daadkracht‘ tonen. En blokkeert de toegang tot een gebied dat 20x zo groot is. Idiote vent!

  De feldwebel Kolff lastte eind vorig jaar ook al de Kerstmarkt in Dordt, de grootste in NL die 3 dagen duurt, in zijn geheel af, vanwege een beetje wind. Meneer krijgt acuut een stijfje als hij macht kan uitoefenen. De burgers en ondernemers in Dordt zijn er helemaal klaar mee.

  1. JochemX

   Buiten loop je veel en veel minder risico op besmetting dan in binnenruimtes. Heeft iets te maken met concentratie van deeltjes in de ruimte. Ook met zijn allen op dat kleine strandje loop je nauwelijks risico. Helaas zijn er weinig mensen die dat begrijpen. Vereist namelijk een heel klein beetje natuurkundig inzicht.

 6. Willem Bever

  Hoe meer repressie des te hoger de weerstand……

 7. Jack Flash

  Eerstdaags gaan mensen gewoon naar buiten.
  Dat wordt “lachen”

 8. NationalSniper

  Hallo je MAG gewoon naar buiten hoor! Wie vindt dat iedereen binnen moet blijft zelf maar lekker binnen tot december. In de buitenlucht iemand aansteken is ook nauwelijks mogelijk.

  Als mensen naar buiten gaan (wat mag) en zich niet aan de huidige communistische regels houden betekent dat er gewoon geen draagvlak is. Zoek dan maar een andere manier om dit vermeende probleem (dat veeeel groter wordt gemaakt dan het is) op te lossen. Meer capaciteit voor zorg en eventueel een lock in. En zoveel mogelijk testen.
  Je kan niet vrijheden gaan inperken omdat je als overheid hebt gefaald, dan los jij dat als overheid maar op een nadere manier op!

  Zijn dit niet weer gewoon leugens zoals eerst? Op de strandfoto’s van paar weken geleden zag je kleine groepjes (waarschijnlijk gezinnen) die enorme afstand van elkaar hielden op een enorm strand. En op die markt bleek het achteraf ook heel rustig te zijn volgens mensen die er waren geweest, de gebruikte foto in media was een oude.
  De media liegt continu.

  Ik ben vandaag stuk wezen fietsen in Noord-Holland. Kwam langs recreatiegebied vlak bij Alkmaar. Waren wat mensen maar het was erg rustig en veel afstand tussen mensen. Zag een politieagent op fiets die het blijkbaar in de gaten hield (soort van Stasi dus, ga boeven vangen). Verder gefietst naar de kust. Bij diverse strandafslagen even snel gekeken, uitgestorven! En ook in het duingebied tussen Bergen en Schoorl was het heel rustig m.b.t. wandelaars en fietsers.

  Egmond aan Zee ben ik zelf niet geweest vandaag maar hoorde van iemand die daar woont dat het strand daar uitgestorven rustig was en dat was duidelijk te zien op de foto’s. Normaal gesproken is het daar altijd druk op een warme dag.

  Maar de media liegt continu. De media is de vijand van het volk geworden.

  Stop toch met die maatregelen die grondwet en mensenrechten schenden. Vrijheid moeten we NOOIT opgeven. Daar zijn 75 jaar geleden velen voor gestorven. En wij geven het op voor een virusje? Hoe dom zijn we? Bij terroristische dreiging gaat het leven ook gewoon door ook al kan er in een massa een bom afgaan. Blijven we ook niet allemaal voor thuis.

  Je krijgt het virus toch niet meer weg zonder vaccin. Zelfs niet met 100% lockdown (tenzij alle noodzakelijke beroepen ook thuis gaan zitten). Stel je voor een stel, ene agent ander werkt in de zorg. Die werken dan door en kunnen het virus dus nog steeds doorgeven. Na einde lockdown gaat het dus gewoon weer verder. We moeten er gewoon mee leven en weerstand kweken. Zo ging dat in het verleden ook.

  Je kunt niet de vrijheden van alle Nederlanders inperken (en dus hun leven afpakken) om een kleine groep nog enkele jaren extra te geven. Vrijheid is het belangrijkste dat we hadden.
  Al die maatregelen dus direct van tafel. Eventueel een lock-in.
  Ik wil mijn leven terug en velen met mij. Binnen zitten is ongezond. Daarnaast: virussen zijn erg gevoelig voor warmte, hoge luchtvochtigheid en zonlicht: Dus allemaal naar buiten.
  Dit beleid is slecht voor de gezondheid van alle mensen in NL. Gewoon stoppen daarmee dus.
  En dan heb ik het nog niet eens over de enorme hoeveelheid mensenleed die nog gaat komen. Faillissementen, enorme werkloosheid, stress, psychische problemen, zelfmoorden, familiedrama’s. Dit kan een ergere crisis worden dan de jaren 30 (en we weten ook waar die toe heeft geleid).
  Het middel is erger dan de kwaal.

  Ik ben chronisch ziek. Maar ik offer mijn leven liever op dan dat dit land kapot gaat en de volgende 2 generaties in armoede moeten leven.

  Ik sterf liever vrij dan te leven als slaaf.

  Maar wie binnen wil blijven zitten: van mij mag je. Maar zeur dan niet als een ander een andere keuze maakt en wel naar buiten gaat. Dat heet een vrij land zijn i.p.v. een communistische of fascistische dictatuur.

  En ook niet zeuren als je straks in een kartonnen doos onder een brug woont, want dat is dan het gevolg van deze lockdown.

  1. JochemX

   Moet zijn: virussen verspreiden zich slecht in droge lucht. Verder geheel mee eens, zie mijn commentaar hiervoor.

 9. harte385

  DE overheden zijn al jaren onbetrouwbaar gebleken, en dat is nu door een virus niet anders ze proberen op grote schaal hun eigen belangen te rechtvaardigen terwijl xe geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Corona is een door ordinaire griep en niets anders dan dat. Er spelen alleen heel andere belangrijke dingen voor de elite en door deze gecreëerde paniek kunnen zij hun gang gaan omdat de meeste aandacht uitgaat naar de corona. Maar je ziet al dat er een stikstof wet is doorgedrukt in deze verwarrende periode
  en misschien nog wel een hoop andere dingen die we nog niet weten, maar zij zien hun kans schoon om nu dingen door te drammen waar we later enorm veel last gaan krijgen welke zeker van invloed zijn op onze vrijheden en welvaart. En dat we straks verbonden zitten aan de EU zonder ooit nog een kans te hebben er uit te treden en wat ons als noord Europese landen vele en vele honderden miljarden zal gaan kosten om de zuid Europese landen die ondanks de vele honderden miljarden welke zij al reeds hebben opgestreken en hun land en overige zaken nog steeds niet op orde hebben. vandaar ook de schreeuw van de zuidelijken om coronabonds zodat zij onbeperkt geld kunnen lenen waar wij voor gerand staan en dus mogen ophoesten. Dat is het spel dat er gespeeld wordt het zou ze normaal op veel tegenstand komen te staan maar nu iedereen bang is gemaakt voor de corona maken zij haastig MIS gebruik van de situatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.