Let op! Pro-migratielobby wil coronacrisis gebruiken om hoeveelheid asielzoekers flink op te krikken

Als het aan voorstanders van open grenzen ligt, bewijst het coronavirus vooral één ding: dat het noodzakelijk wordt om massa’s migranten uit het buitenland te halen en die van verblijfsvergunning te voorzien in Europa. “Maar wat mij bij deze pandemie vooral opvalt, is dat migranten en vluchtelingen een deel van de oplossing bieden,” zo lezen we vandaag in Trouw.

Het klinkt misschien als een eenvoudige oplossing: er is een bepaalde nood op de arbeidsmarkt. Hoe kan je die invullen? Simpel: gewoon mensen van elders verleiden hiernaartoe te komen. Zij kunnen dan voor een laag loon werken, en klaar is Kees!

Dat was in ieder geval de gedachte achter de gastarbeiders van de jaren ’50, ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Hoe dat afliep, merken we nog met grote regelmaat: immigratie en integratie zijn al zo’n jaar of twintig politiek heet hangijzer nummer 1. In de tijd is de animo voor ongebreidelde migratie en losse migratieregels flink gezakt. De balans opmaken voelt als het stellen van een retorische vraag: was het invullen van wat vacatures al die problematiek van de afgelopen decennia nu echt waard?

Nu de coronacrisis wild om zich heenslaat en het alleen over gezondheidszorg gaat, zien de liefhebbers van open grenzen hun kans schoon. Het wordt weer tijd om vliegtuigladingen vol mensen naar Europa te verschepen, zo menen ze. Vandaag in Trouw:

“Niet alleen in Groot-Brittannië, ook in de rest van Europa worden laaggeschoolde migranten als de minst wenselijke migranten beschouwd. In de laatste paar jaar hebben we in Europa een heel gepolariseerd en giftig debat over migranten gezien. Van veel problemen kregen zij de schuld. Maar wat mij bij deze pandemie vooral opvalt, is dat migranten en vluchtelingen een deel van de oplossing bieden.”

Want in deze specifieke crisis zijn specifieke beroepen hard nodig. Neem de fruit- en groenteplukkers; door alle reisbeperkingen dreigt op sommige plekken een tekort aan mensen om asperges te steken en aardbeien te plukken.

Of de huidige crisis de kijk op migranten blijvend zal veranderen, durft Foresti niet te voorspellen. “Maar ik hoop dat het debat in de toekomst meer zal gaan over de rol die migranten kunnen spelen in onze maatschappijen en economieën.”

Opletten de komende tijd, dus. Het is niet alléén de regering die de coronacrisis wil gebruiken om allerlei ongerelateerde zaken vrijwel ongemerkt door de Kamer te rommelen. Ook de asiellobby ligt overduidelijk op de loer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Zo,
  Groen-Links, SP en PVDA zijn zich aan het voorbereiden! O ja, “ons” Jetje ook!

 2. lotje

  Deze virus is een geluk bij een ongeluk. Grenzen mooi dic

  1. lotje

   Grenzen mooi dicht en er komt geen rotzooi meer binnen. En de EU klapt gelukkig uitelkaar. En anders volgend jaar nexit. Ik ga me vast een Nederlandse vlag bestellen.

 3. Jack Flash

  Dit lijkt mij zo’n beetje het laatste waar Nederlanders op zitten te wachten Tim.
  Klopt dit wel beste kerel?

 4. Bullshit16

  Nee Nederlandse burgers zijn opgesloten maar de grenzen en het vliegverkeer uit die besmettelijk gebieden kan gewoon doorgaan hoe serieus moet je het nog nemen dan als het echt zo gevaarlijk is dan is het eerste wat je doet is grensen sluiten dus ja ik zet er nog een grotere vraagteken bij jensen heeft gelijk
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Adriaen van Bergen

  Als je Europa en Afrika gaat mengen, dan krijg je Afrika.
  Afrika 1,3 miljard inwoners en snel stijgend.
  Europa 744 miljoen en stagnerend/dalend

 6. ivanhoe

  Wel vreemd dat ze in die vluchtelingenkampen niet bij bosje omvallen .Iemand dit al opgevallen ?????????

  1. Bullshit16

   Ivanhoe
   ?????????????

 7. Paardenmiddel

  Zet nou maar eens statushouders aan het werk. Mensen die al jarenlang een uitkering krijgen, maar er niets tegenover stellen. Bonen plukken, kan iedereen.

  1. Neutral

   Inderdaad.

   Schuif de *zoekers die we nu al hebben de verpleeg- en ziekenhuizen in om de po’s en urinalen van de zorgvragers te vervangen, en andere simpele werkzaamheden in de zorg waar je eigenlijk geen opgeleid persoon voor nodig hebt.

   En in de land- en tuinbouw staan ze inderdaad ook om mensen te springen.

   Eerst de pot mensen opmaken die we al hebben voordat we weer een nieuw blik open trekken.

   1. Joshuak

    In de landbouw staan ze om GOEDKOOP personeel te springen.. Als je in Amerika kijkt nadat Trump keihard illegale migratie aanpakte en bedrijven die hen in dienst heeft dat ze allemaal Amerikanen aan begonnen te nemen met betere salarissen.

    Het probleem is dat ze goedkoop personeel willen en dus bijvoorbeeld exclusief Polen aannemen.. De gooien ze in een klein appartement met zen allen en je bent goedkoop personeel..

    Het geld dat ze verdienen nemen ze mee terug naar Polen en proportioneel is dat geld weer best veel gezien salarisen van paar honderd euro in de maand niet ongezien is daar..

 8. crimson1960

  Die gelukszoekers komen niet om te werken maar voor de soos.

 9. JFU

  Het is bewezen dat de grenzen wel degelijk snel dicht kunnen. Het smoesje dat dit niet zou kunnen kan de prullenbak in. Nu dus permanent dicht houden, zoals dat altijd is geweest. Aanmelden bij de douane, papieren controle…..geen geldige papieren…geen toegang.Wel geldige papieren…visa kopen voor maximaal 3 maanden. Gaat in de USA ook zo, en werkt prima.

 10. Vrijedenkert

  De komende 10 jaar hebben we een gigantische economische en financiele crisis te verwerken en dat gaat ons als Nederlandse belastingbetaler veel geld kosten maar mogen we daarnaast ook nog doodleuk opdraaien voor de kosten van Spanje, Italie, Portugal, Frankrijk, Griekenland en de nieuwe EU-leden Albanië en Noord-Macedonië…
  Simpel gezegd geld voor asielzoekers, illegalen, uitgeprocedeerden, veiliglanders, economische migranten of nieuwe gastarbeiders is er gewoon niet!

 11. Peetjoh

  Nood op de arbeidsmarkt?. Er zijn net honderdduizenden mensen ontslagen. En de nood bij de telers komt omdat die geweldige goedkope arbeiders snel naar huis rennen met een crisis. En dat gaan al die zogenaamde vluchtelingen ook doen. Buitenlanders in dienst is geen optie blijkbaar. De telers mogen weer gewone salarissen uitgaan betalen dan krijgen ze arbeiders zat.

 12. Pijnstiller

  Als we de migratielobby moeten geloven zijn alle kansenparels op de Griekse eilanden reeds overleden. Gezien de eerdere berichtgeving in de media moet zich daar de afgelopen weken een humanitaire ramp voldaan hebben met miljoenen doden als gevolg. Of was die berichtgeving gewoon fake news?

 13. P.Sisterons

  Nederland zou onderhand eens migranten terug naar hun eigen land moeten gaan sturen.

 14. Bes Tolen

  Die gereformeerden van Trouw zijn van hun oude geloof gevallen. Nou ja, de oude generatie, die nog iets van de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt of van de eerste tijd er na zullen het wel bij het oude hebben gelaten. Vele jongeren hebben het geloof vaarwel gezegd maar wat er over blijft, is zakelijk gezien uitschot van de natie. Ziekelijk, primitief. Maar dat is niet alleen bij gereformeerden zo, ook bij wat niet christelijke partijen zit een zelfde soort leeghoofden. Allemaal lieden, die vooral vatbaar zijn voor de meest onwaarschijnlijke verhaaltjes vol bedrog en zieligheid, en daaronder ook begrepen de vele verdraaiingen, leugens, laster en dergelijk die systematisch al decennia door extreem links de wereld over gaan. De vooral autochtone gevaarlijke gelovigen van deze tijd, onuitstaanbaar vanwege hun eigendunk, hooghartigheid en waanzin.
  De gemeente Stadskanaal heeft zo’n verzameling dwazen in overvloed en ze regeren daar: namelijk CU, CDA en SP te samen 14 van de 23 zetels in de raad. Wethouder Lianne Veenstra SP heeft te samen met oud burgemeester Froukje de Jonge het akkoord met de COA gesloten voor een azc in Musselkanaal. Vrijwilligers staan te popelen om te helpen, verklaarde Machteld Kuijken van de SP en de CU bij monde van Bert van Beek
  betuigde volop van het heilig christelijk geloof. Er was onduidelijkheid geweest over dat er ook asielzoekers uit veilige landen zouden komen maar dat klopte niet en met de COA
  konden afspraken (in meervoud dus) worden gemaakt volgens Veenstra. Ach die Veenstra toch! Er zijn immers vrijwel geen veilige landen op de wereld dus heeft COA vrij spel. Dat weet Veenstra toch? Bedriegt ze de kluit of ligt het anders bij haar?
  Het criterium en dan echte inhoudelijk, die COA er aan geeft, deugt immers voor geen moer, geen millimeter. Want dat criterium is ondeugdelijk. Zegt niets over wat er nu onveilig is, in hoeverre en voor wie. Bijvoorbeeld, in landen met stammen gemeenschappen is niemand veilig. Tenminste in principe niet als hij of zij zich buiten de stam (of verwante stammen en of nadere criteria) begeeft. Nou als men dit in aanmerking neemt, valt het grootste deel van de ”onveilige” landen al af. Of dit: er zijn ook een flink aantal landen, die niet erg vriendelijk zijn tegen het westen. Vaak is dat de schuld van het westen zelf en opzet en ook niet bepaald verstandig, handig enzovoort. En niet in het belang van het westen maar bijvoorbeeld van ja, de wapenindustrie of Rome of wat dan ook. Daar kan ook heel wat vandaan komen en dat is vaak een individuele kwestie. Maar goed het westen kan er weer mee pronken tegenover het stompzinnige deel van de eigen bevolking. Zelfs dat. Maar het zal COA niet hinderen. Ja, er zijn nog meer landen, die vluchtelingen kunnen leveren. Zo maar? Ja, zo maar. Goed, er mag wel eens wat loos zijn maar onveilig is het niet voor de heldhaftige aspirant vluchtelingen of te wel pure oplichters. Die worden ook door de COA geaccepteerd en als dat niet lukt, och dan kunnen ze hier toch verblijven. Juist ook in zulke oorden als Musselkanaal. Dat is al lang zo. Het feest blijft voor de gelovigen door gaan. Laten we dat soort Nederlanders verachten en afschrijven. Misschien dat het een beetje helpt. Misschien kunt u er zelf nog enig plezier aan beleven. Want ja, ze zijn verachtelijk.

 15. harte385

  De landverraders kommen weer in actie, nu iedereen bezig met de corona zullen zij wel even regelen dat er nog vele miljoenen Euro’s verloren zullen gaan aan niet werkende migratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.