Montenegro dolblij: ‘Dank je Nederland voor betalen & verzorgen vervoer MONDKAPJES en andere bescherming’

Er is een enorme schaarste aan beschermende mondkapjes en ander beschermingsmateriaal, aldus Hugo de Jonge in de Tweede Kamer op woensdag. Er is werkelijk niet aan te komen. Ondertussen bedankt het kleine staatje Montenegro Nederland voor de hulp bij het transporteren van… honderdduizenden mondkapjes en ander beschermingsmateriaal.

Op Twitter laat de regering van Montenegro weten dat er een enorme voorraad “medische uitrustingen” (of materialen) gearriveerd zijn in het land. Oké, geen probleem natuurlijk. Heel goed dat Montenegro dit soort materialen blijkbaar wél kan regelen voor zorgpersoneel en gewone burgers. Daar kan onze overheid het één en ander van leren.

Maar wacht. Montenegro was nog niet klaar. De tweet gaat namelijk verder: “Het transport is verzorgd en betaald door Nederland via het NATO-mechanisme. Dank aan onze NAVO-bondgenoot!

In een tweede tweet legt Montenegro uit dat het om materiaal geïmporteerd uit China gaat. Welk materiaal, vraagt een kritisch mens zich dan natuurlijk af? Het antwoord wordt gegeven in een derde tweet:

 1. 726.000 mondmaskers
 2. 460.000 handschoenen
 3. 2.800 beschermende pakken
 4. 1.800 beschermende brillen
 5. 5.000 COVID-19 testpakketten
 6. 450 thermometers
 7. 20 medische kleppen

Dit is ronduit bizar. Minister Hugo de Jonge bleef gisteren in de Tweede Kamer volhouden dat het vrijwel onmogelijk is om aan dit soort beschermingsmateriaal te komen. Zelfs toen Thierry Baudet hem uitlegde dat dit onzin is hield De Jonge voet bij stuk. Uiteindelijk voelde Baudet zich zelfs gedwongen om de minister publiekelijk de contactgegevens te overhandigen van een Nederlandse importeur die in een week tijd 4 miljoen FFP2-mondkapjes kan regelen.

Maar ondertussen zorgt de Nederlandse overheid er dus (via NAVO) voor dat Montenegro bijna een miljoen mondmaskers en andere beschermingsmiddelen krijgt; middelen waaraan er volgens De Jonge een “grote schaarste” is. Wij betalen voor het vervoer. Wij verzorgen het vervoer. Maar vervolgens wordt het vervoerd  naar Montenegro in plaats van naar óns land zodat óns zorgpersoneel beschermd wordt.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Heinz

  Leuke reactie van Montenegro. Toch ook nog weer een Tell Sell actie van DDS om er een advertentie over mondkapjes doorheen te jassen.

  1. Vraagtekentje

   Ja als u niet doneert moet het van reclame komen.

 2. Lugor

  De 150.000 bestelde mondkapjes voor Andorra zijn volgens mij nog steeds niet geleverd. Duurt nu al 3 weken

 3. lotje

  Dan ben je als regering geestelijk erg ziek. Deze regering moet opgepakt worden voor landverraad

  1. Annie Klavan

   Lulkoek van de bovenste nsb-plank.

 4. Heras

  Lotje
  ++++++ je hebt helemaal gelijk. Dit is toch niet uit te leggen aan de bevolking. En weer zijn wij de pineut.

  NEXIT en de boel vervangen.

  1. Vraagtekentje

   Hoeven ze ook niet uit te leggen, dit land is ziende blind, en in een blind land is eenoog koning. Iedereen is in de ban van corona, massahysterie, opgehokt en bang om ziek te worden, en Rutte en zijn mensen zagen dat het goed was. Als het schapen waren konden ze nu netjes in rij (met 1,5 meter afstand natuurlijk) zo het slachthuis in lopen omdat de overheid dit gebiedt.

 5. Heinz

  Mooie reactie van onze partner. Hartverwarmend.

 6. plakband

  De EU wordt bijeengehouden met geleend geld.
  Wie gaan dat betalen ?
  De huidige maar vooral de toekomstige generaties.
  Zo wordt de huidige EU-dictatuur uitgerold over de toekomst.
  De meeste slachtoffers, bv uw toekomstige kleinkinderen, bestaan nu nog niet eens.

  Stem ze weg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  In Polen liggen de plannen al klaar om de EU te verlaten.
  Polen gaat geen netto-betaler worden.
  Net als Bulgarije, Roemenie en Hongarije nemen zij tijdig afstand van de tijdbom die EU heet.

 7. Willem Bever

  Dus hummeltje je hoeft je linkje niet meer te plaatsen het obscure figuur mbt de “Baudet”mondkapjes is dus de nederlandse staat ….Het Kabinet!!

 8. Willem Bever

  Tegen al die linkse grapjassen

  Je lacht dus keihard onze zorgmedewerkers uit en indirect wens je ze corona

  Met al je onpasselijke opmerkingen

 9. Duckday

  De politiek is gewoon corrupt LEUGENS BEDROG HOOGMOED.
  ALs je de boel kan opligten kom je aan een top baan in de politiek.Ze vullen hun zakken en overtreden alles .Als de normale burger zo iets zou doen staat het hele politieke circus op hun achterste. Ook in DEN HAAG de Gemeente verkoop een kapitaal pand aan een oplichter ze wisten van te voren dat het niet goed was .En weer straks kamer vragen verrast ongeloof en nog meer onzin.Groenlinks kan er ook wat van en alles doet men af met de andere kant uit kijken en het OM geeft niet thuis .Ga in de politiek en vul je zakken en je geeft het toe sorrie wist ik niet Deze politiek is ZIEK. En de bevolking blijft maar deze mensen op een voetstuk zetten.

  STEM PVV of FvD daarna direct uit de EU en EURO

 10. Lugor

  De aanwezige meute staat alweer te steigeren.
  Jammer dat het artikel niet vermeldt wanneer deze goederen tegen welke prijs besteld zijn.

  1. Willem Bever

   Lullo
   Gister dus
   h^^ttps://www.nato.int/cps/en/natohq/news_175372.htm?selectedLocale=en

   1. Lugor

    Dat is niet mis Willem.
    Gisteren bestelt en gisteren geleverd.
    Lijkt bol dot com wel.

    1. Wesley Benley

     Besteld.

 11. AS210854

  De Nederlandse regering is nu al aan het bezuinigen op de bevolking om alle kosten van het buitenland wat met het corona virus en economische wederopbouw van die landen te maken, heeft te bekostigen.
  ZUM KOTZEN Z’N REGERING.

 12. Kretoloog

  Heinz en Lugor, 2 linkse reaguurders, hebben hier geen weerwoord op. Dus gaan ze een beetje schijtlollig lopen doen.

  Maar de realiteit is natuurlijk dat die megalomane egotrippende minister, Hugo de Jonge dus, er een grote puinzooi van maakt. Was Bruno Bruins maar aangebleven, die maakte tenminste wel een serieuze indruk.

 13. Bullshit16

  Sinds wanneer moet baudet zorgen voor mondkapjes dat is zijn taak niet maar voor al die linkse ratten die zo jaloers zijn zou ik zeggen dat onze landverraders kabinet zo lui zijn dat ze er niet achter aan gaan het is de zoveelste bewijs dat die landverraders kabinet het verzaken om het een keer goed te doen
  Ze laten ons eigen volk doodvallen en helpen liever buitenlanders eerst
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. blank

   Ze werken het Express tegen. Uit de naam van Brussel

 14. blank

  Jaja,dit kabinet onder Rutte geeft heel veel om zijn belastingbetaler. Wat een schande,en de Jonge staat gewoon keihard te liegen. Aanklagen dit incompetente kabinet, verkiezingen en een harde NEXIT. Wat een oplichters. FVD NEXIT 🇳🇱🇳🇱🇳🇱👍

 15. rexm

  Blank: volkomen gelijk,stem FVD en Nexit.

 16. evil knievel

  Het wordt alsmaar frappanter!?😕🤯

  1. blank

   Evil knevel,het word steeds gekker. We worden belazerd waar we bijstaan. Hoop dat dit kenbaar word gemaakt door FVD of PVV.

  2. Annie Klavan

   Doe je wel voorzichtig met het gebruik van sjieke woorden? Straks struikel je er nog over.

   1. Politiek Profeet

    Vanochtend weer in duitsland lopen shoppen bij de netto en de lidl/aldi, getankt voor echte super…zonder ethanol…. voor 1,13 euro de liter.
    Geen gedoe bij de entree,s met washandjes,mensen in pakken…gewoon zoals altijd.
    Haren doet het goed bij de Ollanders.
    En kwiebus kan de pestpokken krijgen….

 17. Appeltaart

  En zo werden we voorgelogen door dds. Mondkapjes op de genoemde site kosten gewoon 72 euro per 20!

  Meer dan 2x zo duur als in de schaamteloze plug! Hoeveel geld wil dds verdienen over de ruggen van onze zorgmedewerkers?

  Nu weten we wie het inkopen van mondkapjes voor de zorg onmogelijk maken… Het is DDS zelf!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.