EWN0uwwWoAA0PRn

Montenegro dolblij: 'Dank je Nederland voor betalen & verzorgen vervoer MONDKAPJES en andere bescherming'

Geen categorieapr 23 2020, 11:30
Er is een enorme schaarste aan beschermende mondkapjes en ander beschermingsmateriaal, aldus Hugo de Jonge in de Tweede Kamer op woensdag. Er is werkelijk niet aan te komen. Ondertussen bedankt het kleine staatje Montenegro Nederland voor de hulp bij het transporteren van... honderdduizenden mondkapjes en ander beschermingsmateriaal.
Op Twitter laat de regering van Montenegro weten dat er een enorme voorraad "medische uitrustingen" (of materialen) gearriveerd zijn in het land. Oké, geen probleem natuurlijk. Heel goed dat Montenegro dit soort materialen blijkbaar wél kan regelen voor zorgpersoneel en gewone burgers. Daar kan onze overheid het één en ander van leren.
Maar wacht. Montenegro was nog niet klaar. De tweet gaat namelijk verder: "Het transport is verzorgd en betaald door Nederland via het NATO-mechanisme. Dank aan onze NAVO-bondgenoot!"
https://twitter.com/MeGovernment/status/1252980454761865216
In een tweede tweet legt Montenegro uit dat het om materiaal geïmporteerd uit China gaat. Welk materiaal, vraagt een kritisch mens zich dan natuurlijk af? Het antwoord wordt gegeven in een derde tweet:
Dit is ronduit bizar. Minister Hugo de Jonge bleef gisteren in de Tweede Kamer volhouden dat het vrijwel onmogelijk is om aan dit soort beschermingsmateriaal te komen. Zelfs toen Thierry Baudet hem uitlegde dat dit onzin is hield De Jonge voet bij stuk. Uiteindelijk voelde Baudet zich zelfs gedwongen om de minister publiekelijk de contactgegevens te overhandigen van een Nederlandse importeur die in een week tijd 4 miljoen FFP2-mondkapjes kan regelen.
Maar ondertussen zorgt de Nederlandse overheid er dus (via NAVO) voor dat Montenegro bijna een miljoen mondmaskers en andere beschermingsmiddelen krijgt; middelen waaraan er volgens De Jonge een "grote schaarste" is. Wij betalen voor het vervoer. Wij verzorgen het vervoer. Maar vervolgens wordt het vervoerd naar Montenegro in plaats van naar óns land zodat óns zorgpersoneel beschermd wordt.
Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten