Oh nee, de anderhalvemetersamenleving blijft mogelijk nog jaren bestaan! ‘Harvard-studie meldt dat we tot 2025 rekening moeten houden met corona-uitbraken’

De vooruitzichten zijn enorm negatief als we het onderzoek van Harvard moeten geloven. Tot 2025 zal de wereld nog vaker worden geteisterd door diverse corona-uitbraken. Wat dus betekent dat de anderhalvemetersamenleving langer blijft bestaan dan gedacht.

Harvard-hoogleraar epidemiologie Marc Lipsitch komt met deze negatieve boodschap. Het is naïef om te denken dat er maar één lockdown periode zal zijn. Het virus zal waarschijnlijk terugkeren, en ook moet men rekening houding met nieuwe varianten de komende jaren. Wat er dus op neerkomt dat we tot 2025 vaker in lockdown vast zullen zitten.

De studie van Harvard concludeert dat één lockdown bij lange na niet genoeg zal zijn ZOLANG er geen vaccin zal zijn. Komende zomer zal de overdracht van het virus inderdaad een stuk lager ligger, maar na de zomer zal er weer een nieuwe piek komen. We moeten dus serieus rekening houden met tal van ‘vervolgpieken’ als er geen geschikt vaccin wordt ontdekt op korte termijn.

De zomer zal de verspreiding van het virus licht vertragen, maar absoluut niet uitdoven. Wetenschappers zeggen dan ook dat men niet te veel ‘vertrouwen’ moet hebben in de zomer. Er moet een vaccin komen om af te rekenen met dit virus.

Anders blijven we nog enkele jaren last hebben van het coronavirus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. lotje

  Harvard studie??

  1. KokZonderKeuken

   Precies, stelt helemaal niets voor.
   Linkse nietsnutten club.
   Hebben nog minder gepresteerd ALS Bullshit15.

  2. hans-e-pans

   Men weet vrij weinig over dit zogenaamde pandemievirus, maar men neemt wel allerlei dingen aan, die zouden kunnen gebeuren.

   De mensen zijn door paniek volledig opholgeslagen, arm land waar degene die de ergste doemverhalen bedenkt heer en meester is.

 2. lotje

  Word zeker betaald door bil Gates en zijn familie. Hahahaha.

 3. Bockbeer

  Het nieuwe normaal, is niet normaal.

 4. Cootje

  Als het zolang duurt wordt Rob Jetten spontaan Hetero , je kan zolang niet bivakkeren in de strontlucht

  1. Boudewijn Hummelinck

   Trieste bijdrage, Cootje, maar ik vrees dat je je er niet voor schaamt.

   1. Mario44

    schaamteloos varken

 5. Bullshit16

  Natuurlijk komt de overheid goed uit ze hebben de smaak te pakken
  Jensen.nl krijgt gewoon gelijk die linkse ratten willen niet kijken omdat die vent met feiten komt en daar kunnen ze niet tegen.weg kijken is veel makkelijker
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. JochemX

  Natuurlijk helpt de zomer, een virus gaat dan o.i.v UV buiten kapot. Binnen is gevaarlijker, daarom de hele zomer flink ventileren, laat de virussen ‘wegwaaien’. Bij moderne gebouwen is dat lastig, daar kan meestal geen raam open.

 7. Bolland

  Serieus?

 8. marianne71

  Dit onderzoek wordt gesubsidieerd door NIAID, een organisatie die weer vaak wordt gesponsord door The Gates Foundation. Fauci is de director bij het NIAID, hij zit overigens ook in de ‘Leadership Council’ bij de Gates Foundation-sponsored vaccines collaboration’.

  Het onderzoek wordt ook gesubsidieerd door de Harvard T.H. Chan School of Public Health. Zij worden weer gesponsord door The Bill & Melinda Gates Foundation..

  Allemaal één pot nat als je het mij vraagt.

 9. fisufisu

  Nee hoor die blijft niet bestaan, althans niet in mijn wereld, het is namelijk van de zotte dat men dit van de mens vraagt, de mens is gebaat bij relatie/genegenheid/aandacht.
  Het nieuwe normaal is debiel en achterlijk en zeer ongezond

  1. Jack Flash

   Mensen doen dit tijdelijk, met het idee dat dit binnenkort voorbij is. Op een dag gaan ze gewoon naar buiten…omdat dit niet vol te houden is..en dan kan er van alles gebeuren.

   1. Maks

    Precies, zij laten zich vrijwillig opsluiten omdat ze druipen van angst. En dan komen de Bill Gates van deze wereld met de uitreding, daarna mag je weer naar buiten.

    Gaat er iets rinkelen?

  2. RvdBe

   Onzin, de aarde is al zwaar overbevolkt, een paar virussen loslaten komt de leefbaarheid alleen maar ten goede, je gaat de mensen niet zo gek krijgen dat ze een groot deel van hun leven in lockdown gaan door brengen.

 10. Tom Bombadil

  Nu alweer 2025….. Gisteren stond er nog 2022. Morgen zeker 2030 en overmorgen 2120…. Geloof er geen zak meer van

 11. Paardenmiddel

  Over een maand of wat, is het niet meer te handhaven.
  Dat merk ik aan mijn omgeving. Veel mensen naderen mij gewoon op de afstand van voor de corona onzin.

 12. Paardenmiddel

  Trump kondigt aan de eonomie op te starten. Dat is verstandige taal. Moet onze regering ook doen. En niet af gaan op dat gezeik van “wetenschappers” over , zoveel jaar, corona. Laten we praten over de schade die onze regering en wetenschappers hebben aangericht. Nexit graag, met een andere regering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.