Spanjaarden zijn woest op Nederland: ‘Dit is oorlog! Mark Rutte moet zijn excuses aanbieden!’

De Spanjaarden zijn boos op Nederland dat volgens hen veel te veel eisen stelt aan een steunpakket voor het -door corona- zwaar getroffen land. ‘Dit is een oorlog en in een oorlog stel je geen voorwaarden aan hulp’, aldus de Spaanse premier Pedro Sánchez.

Terwijl Spanje langzaam ontwaakt uit haar lockdown en het dagelijkse leven in het Zuidwest-Europese land weer mondjesmaat op gang komt, is het gemekker over geld nog niet beslecht. De Spanjaarden vinden dat minister Wopke Hoekstra van Financiën een veel te harde toon heeft aangeslagen door niet meteen in te stemmen met een absurdistisch financieel noodpakket.

Tegenover de NOS zegt de Spaanse premier daarover:

“We steken ons in schulden om levens te redden. Hier hebben we maar een doel: als collectief, als land, levens redden. Daaraan kun je geen voorwaarden van buiten stellen.”

Volgens Sánchez blijkt nu wat solidariteit in Europa precies inhoud. “Dit is een pandemie die de Europese Unie vol getroffen heeft. Nu wil de burger weten waar die solidariteit is. Hoe gaan we het aanpakken?”, aldus de sociaaldemocratische Spaanse premier.

Het ergste vinden de Spanjaarden nog dat Mark Rutte niet namens Nederland excuses heeft gemaakt over hun starre houding: “Ik had daarna wel graag iets van de Nederlandse premier willen horen. Waarin hij iets had gezegd over Spanje. Iets waarin hij was ingegaan op die onterechte kritiek door zijn minister van financiën.”

Vooralsnog houden Wopke Hoekstra en Mark Rutte hun poot stijf en willen Spanje slechts gedeeltelijk financieel tegemoetkomen. Want ook het kabinet weet dondergoed: Na de Spanjaarden zullen de Italianen bij de Europese Unie aankloppen voor een financiële injectie, terwijl het begrotingstekort in eigen land inmiddels is opgelopen tot 92 miljard euro.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. lotje

  Moet Nederland verder in de schulden gaan om Spanje geld te geven. Zijn die helemaal door geslagen. Al hoewel ik Rutte niet vertrouw want die belazerd de boel altijd.

  1. Blitzkrieg

   lotje : Kijk deze column even, dan zal je je realiseren dat Rutte al lang geleden de kluit heeft belazerd.
   Nederland gaat straks betalen voor de rijkere Italianen: Column Arno Wellens
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=D2-aOToOlhA

  2. RvdBe

   De strijd is allang verloren, het enige wat overblijft is Nexit, gaat niet gebeuren, we zijn allang niet meer het volk dat de vloer aanveegde met oa Spanjaarden,Fransen en Engelsen.
   Nl is een soort castratenvolk geworden, braaf opvolgen wat de nieuwe wereldorde ons oplegt.

   1. hans-e-pans

    Daarom zal de nieuwe wereldorde steeds verder gaan in het opleggen van de meest idiote opdrachten omdat Nederland deze toch braaf opvolgt en zelfs niet voorzichtig tegensputterd.

 2. plakband

  Dankzij de Linkse partijen betekent solidariteit vooral zielig doen met een grote bek. Dan krijg je het meeste.
  Dat hebben de Spanjaarden haarfijn door. Hun selectieve gebazel over solidariteit zorgt voor de zoveelste tweespalt in NL. De hardwerkende Nederlandse belastingbetaler is de dupe.

  1. Blitzkrieg

   plakband : Het gaat niet eens meer over selectief gebazel. Mensen moeten snappen dat we al verkocht zijn. Wopke en de VVD kunnen gillen wat ze willen, echter hebben al lang geleden getekend. Mensen leven nog in de veronderstelling dat er nog iets te redden valt door de poot stijf te houden, wacht maar totdat mensen zich realiseren dat de kruisjes al lang gezet zijn.

   Nederland gaat straks betalen voor de rijkere Italianen: Column Arno Wellens
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=D2-aOToOlhA

 3. Blitzkrieg

  Ze kunnen stoere taal uitslaan wat ze willen, de VVD heeft ons lang geleden al verkocht. Wopke en de VVD kunnen pretenderen wat ze willen, er is al lang geleden bij het kruisje getekent en er is niks wat we hier nog aan kunnen doen.

  Nederland gaat straks betalen voor de rijkere Italianen: Column Arno Wellens
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=D2-aOToOlhA

  1. Annie Klavan

   Ik begin me gelukkig te realiseren dat de DDS-deelnemers en -redactie niet model staan voor rechts Nederland. Het is maar een kleine extremere subgroep. Maar anders zou ik het respect dat ik nu heb voor politiek andersdenkenden, zoals rechts, snel verliezen.

   1. Cootje

    Je mag het licht uit doen . En je begeven in je eigen wereldje

   2. CLoVis

    @lamlul

    Snel wegwezezen dan
    en nooit meer terugkomen.

   3. fisufisu

    annie is een anti-Nederlandse moslimistisch zwijn van deze site, iemand heeft ooit een naam voor dit soort gemaakt, annieantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

   4. Piet51

    @Annie Klavan
    Goed om dit nog eens onder de aandacht te brengen en dank voor het citaat. 😉

    1. Blitzkrieg

     Piet51 : Wat heeft ze precies onder de aandacht gebracht? De ene tr*l reageert op de andere, dat maak je nu zelf wel duidelijk want enige inhoud is niet te bekennen. Het feit is dat Rutte al lang geleden bij het kruisje getekent heeft, de verzonnen “noodtoestand” is genoeg om ons helemaal leeg te tanken. Dit weet Rutte, dit weet Wopke en jij weet dit ook.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Je gebruikt de term tr*l nu wel op een heel bijzondere manier. Als één deelnemer, wel of geen tr*l is niet relevant, wat van gedachten wisselt met een andere deelnemer, is dat toch altijd prima? Tr*llen is het met opzet verstoren of uitdagen/uitlokken op een blog. Annie en ik hebben een onderonsje dat alleen op deze manier kan, want we hebben elkaars gegevens niet. Ik begrijp Annie volledig en vind het leuk. Jij begrijpt het duidelijk niet en raakt geïrriteerd. Dat onbegrip wil ik graag zo houden. Volgende keer mag je weer meespelen; beloofd.

     2. fisufisu

      pietje gaat iedereen hier even uitleggen, alsof iedereen debiel is, wat een tröll is.
      pietje likt de hielen van annie, nou dan weten we precies wie pietje is natuurlijk met z’n gezuig en ge-nuanceer, je wordt er kotsmisselijk van…

   5. Alfred Bentinck

    Klopt, Annie, de meeste reaguurders op dit blog zijn extreem-rechtse eenzame losers, veelal met psychiatrische thematiek. Het betreft inderdaad een zeer kleine minderheid maar het is wel interessant deze pathologie te bestuderen.

    1. fisufisu

     alfred laat een zeer goed zelfbeeld zien en probeert die te projecteren

    2. Bolland

     Psychiatrische thematiek als in met diverse namen reageren? meervoudige persoonlijkheid?Zelfoverschatting?

 4. Antiglobalist

  Het is wachten tot de bom barst. #timesticking

 5. fusilier

  Rutte heeft de regie allang uit handen gegeven van ons vaderland. Merkel is de baas en niemand anders. Wij werken ons de pleuris, en daar in het zuiden zitten ze de helft van de dag op hun luie krent.

 6. Cootje

  Het dodelijkste virus bewind zich nog in Spanje is gelukkig haast uit gestorven maar bevind zich nog in alle bestuurslagen in de bevolkingen , en is in Spanje weer uitgebroken het socialisme , waar het socialisme heeft aangedaan groeit nooit geen gras meer , socialisme is een dodelijke cocktail van subsidie stromen en het frauderen er van de kunst op het in de verkeerde zakken te laten verdwijnen , en dan in een laagcultuur roepen om meer , gelukkig aardig uitgeroeid in Europa , maar nu er nog een de leiding heeft in een verdeeld land begint de roep weer om de subsidie stromen zonder dekking , alle middellandse zee Staten zijn onderhevig aan slecht bestuur en ouderwetse gewoontes , en ik blijf er bij dat Corona Europa uit elkaar gaat spelen want het is voorlopig niet weg , en de recessie gaat de boel laten exploderen , wij tegen zei uit het Europese ondemocratische gedrocht met die ondemocratische munt

 7. Cootje

  waar het socialisme regeert is België Wallonië tegen anti socialisme Vlaanderen dus een verdeeld land , het arme Spanje , waar het rijke Catalonië voor moet betalen en dan hebben we weer een middellandse zee land Portugal ook een duidelijk voorbeeld van het functioneren van het socialisme in een laagcultuur , de aankomende zeer zware recessie gaat de verschillen noord zuid duidelijk maken , net zoals Vlaanderen zijn verdiende geld moet exporteren naar Wallonië en ze door een gerechtvaardigde verdeeldheid al ruim een jaar geen regering kan maken . Zo is het in Europa ook en het wegkijken er van bevestig de tweedeling

  1. Alfred Bentinck

   Gelooft Cootje nog steeds dat Corona de EU gaat opblazen?

   😀

   1. LifeBuddy

    Als je een beetje kan denken en vooruitzien, dan zie je dat het al in gang is gezet.

   2. Seneca

    @bentink etter
    men mag altijd hoop houden!

  2. Piet51

   @Cootje
   Dat je een rechtse regering de voorkeur geeft maak je al langer heel duidelijk. Het is ook je goed recht, gelukkig kan dat hier, en je kunt dat bij verkiezingen tot uiting brengen. Maar kun je ook landen met “echte” rechtse regeringen noemen waar je liever zou willen wonen dan in Nederland?

   1. fisufisu

    mag ik even een lekbakkie voor pietje..

    1. Piet51

     @fisufisu
     Goed idee. Maar heb zelf net al een lekker bakkie gehad.

    2. Annie Klavan

     fisufise likt de hielen van cootje, nou dan weten we precies wie fisefisu is natuurlijk met z’n gezuig en ge-tr@l, je wordt er kotsmisselijk van……

     1. fisufisu

      annie dé antichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

 8. LifeBuddy

  Spanje moet eerst de Kinderarbeid eens gaan oplossen. Er werken daar minimaal 100.000 kinderen onder erbarmelijke omstandigheden. Dan moeten ze ook de pensioenleeftijd eens gaan verhogen, van 60 naar 67 jaar.

  1. Piet51

   In Spanje was de pensioenleeftijd tot 2013 al 65 jaar. Sinds 2013 stijgt die leeftijd per jaar steeds met 1 à 2 maanden tot 67 in 2027.

 9. fisufisu

  Spanje mag natuurlijk woest zijn daar zijn ze namelijk vrij in, het op orde houden van het huishoudboekje is een ander verhaal, dat moeten ze lekker zelf doen.

  Al moet ik wel zeggen dat Nederland volledig in paniek doorslaat als het gaat om de vrijheidsberoving van haar eigen burgers..

  Voor de uitpluizers hier even wat anders dan het NOS journaille…

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=8JbyeV-_5Lo (MUST SEE On CV: COVID Action Platform – ‘TELL ALL’ Site Re: NWO (Mirrored From Rooster’s House)

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=KVwz9QIXKOc (C.V.; THE NWO PLANS BEING IMPLEMENTED: WHAT’S NEXT?)

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=NAKr79WQsJ8 World Economic Forum legt uit wat er aan de hand is en wat ze gaan doen.

  h**ps://intelligence.weforum.org/

  Zelf meekijken bij Wefore: h**ps://intelligence.weforum.org/topics … s-fqU4sDnQ

 10. kees cup

  Wie staat er, met de bedelnap in de hand, eigenlijk bij wie op de stoep?
  Maar zoals een waar socialist betaamt zet Sánchez gewoon ook nog een grote back op en eist excuses, haha alsof hij wat te eisen heeft, zijn we anders geen vrienden meer? nou dan niet!

  Een uitspraak van Jeroen Dijsselbloem voorjaar 2017:
  “Als sociaal-democraat vind ik solidariteit heel belangrijk. Maar wie ze vraagt, heeft ook
  plichten. Ik kan niet mijn hele leven geld uitgeven aan drank en vrouwen om dan bij u mijn hand op te houden. Dat principe geldt op persoonlijk, lokaal, nationaal en evenzeer op Europees vlak.”
  Een wijze uitspraak, en dat voor iemand uit de weggeefpartij pvda.
  Naar aanleiding van deze uitspraak hebben betrokken landen hem, en daardoor ook Nederland, toen politiek zwaar genaaid.

 11. trutje

  En ik ben boos op de Nederlanders want de VVD heeft er weer 10 zetels bijgekregen. Als alles achter de rug is dan gaan ze weer zeiken op Rutte dat hij de boel besodemietert.

  1. Antiglobalist

   Peilingen zitten er vaak naast, bovendien zijn de verkiezingen nog ver weg.

 12. Bolkestein

  Dus Spanje wil het commando over onze hulptroepen opeisen in hun oorlog? Of ze stemmen in met onze voorwaarden of ze nemen het risico de oorlog te kunnen verliezen als ze onze voorwaarden niet willen accepteren.

 13. Rosasolis

  Hoewel Spanje zwaar getroffen is door de corona, kunnen individuele landen alleen een bescheiden financiele hulp bieden, omdat ieder land, groot of klein ook zwaar getroffen is. Zowel Spanje als Italie hebben dringend veel financiele steun nodig. Dat moet komen uit de kas van de EU. Begrijpelijk dat zowel W. Hoekstra als M. Rutte weigeren om veel geld aan Spanje te geven. Enkele dagen geleden heeft Hoekstra bekend gemaakt dat hij wat extra geld heeft gevonden. Deze geld wordt gegeven aan onze nationale zorg, die het hard nodig heeft. Nogmaals, het is de taak van de EU om op te komen voor lid landen die in een financiele crisis zitten. Maar niet welke individuele land dan ook. Een oude Engelse uitdrukking:
  Courtesy begins at home.

 14. Bes Tolen

  Cootje. De grootste achterlijkheid in Spanje wordt veroorzaakt door de Rooms katholieke kerk, die het Europese imperialisme en kolonialisme sinds de vijftiende eeuw heeft geïnitieerd. Wel zo, dat de kerk alle ruimte in kolonies kreeg. Ook dus in Latijns Amerika. Juist de kerk bedacht allerlei verhalen. bijvoorbeeld over uitroeiing van bevolkingsgroepen. De schuld ging dan bij voorbaat naar het wereldlijke deel van het kolonialisme, dat wel heel trouw was en bleef aan de kerk. De kerk steunt in Spanje en Portugal op een betrekkelijk kleine aristocratie, elite, die schatrijk is. Anderen worden altijd met vrome praatjes voor de gek gehouden en een voldoende groot deel van de bevolking trapt er al te graag in. In Europa des te meer?

  1. Mariposa78

   Wat Spanje nodig heeft dat is een nieuwe Francisco Franco.

 15. Cycle25

  Haha, die Spanjaarden toch, na 80 jaar zijn ze helemaal de draad kwijt. Dan is het elk jaar oorlog zodra de griep toeslaat. Zuid Europa kan niet omgaan met geld, en proberen door oorlogstaal hieruit een slaatje te slaan.

 16. Paardenmiddel

  Die Wopke toch.
  Er was door de EU in 2019 al bepaald hoeveel nederland en duitsland gaan betalen.
  En hij was erbij..o ja, de verkiezingen..

 17. slayer

  pedro sanchez is een socialist ,natuurlijk wil die geld van ons. en op zn 62 e met pensioen….maar dan werk ik wel door tot mijn 150ste pedro…..want ik ben solidair en super sociaal…….nee grapje pedro, go fuck yourself!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.