VRESELIJK: Brexit Held Boris Johnson op Intensive Care

Het is ontzettend triest: Boris Johnson, de Britse premier en Brexit held, is vandaag opgenomen op de Intensive Care. Waar hij dit weekeinde hoegenaamd nog opgenomen werd in het ziekenhuis puur en alleen omdat hij al tien dagen last had van corona-symptomen — die verder niet erger werden, aldus de officiële verklaringen — blijkt nu dat hij er de afgelopen twee dagen wel degelijk keihard op achteruit is gegaan.

Je wil het eigenlijk niet zeggen, maar als je naar de dodencijfers kijkt van het nieuwe Chinese coronavirus is het wachten op de eerste hooggeplaatste politicus die het aflegt. Nou, in dat verband ziet het er nu heel, heel slecht uit. Boris Johnson, de Britse premier, ligt op de Intensive Care. Zijn lichaam lijkt niet in staat om de strijd tegen COVID-19 op eigen kracht te winnen.

Hij werd verplaatst naar de Intensive Care omdat het steeds moeilijker werd voor hem om te ademen. Het enige goede nieuws is dat hij op het moment van zijn opname op de IC nog steeds op eigen kracht ademhaalde én dat hij nog bij bewustzijn was.

Kort voor hij overgeplaatst werd van de gewone corona-afdeling naar de IC droeg Johnson de verantwoordelijkheden van zijn MP-schap over aan zijn nummer twee, Dominic Raab.

Laten we in vredesnaam hopen dat Boris het redt. Er zijn niet veel moderne politici waarvoor ik bijzonder veel waardering heb, maar Boris is wel degelijk één van de leiders die ik zeer waardeer. Hij is flegmatiek, altijd zichzelf, en bereid om grote risico’s te nemen. Daarnaast is hij er na het debacle van Theresa May in geslaagd om zijn land klaar te maken voor Brexit, wat natuurlijk geen geringe prestatie is.

Boris, houd vol jongen! Je land heeft je nodig — en dan heb ik het nog niet eens gehad over je vriendin… en over het kind waarvan ze zwanger is! Doorzetten, en gewoon adem blijven halen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Bijenzwerm

  Boris is een zeer waardig en kundig staatsman.
  Deze man heeft er deels voor gezorgd dat de Engelsen uit de EU zijn.
  Hij heeft dus het land behoed voor economische schade die Nederland overduidelijk nog gaat krijgen van de zuidelijke landen die het niet zo serieus nemen met de begroting en belasting inning van hun landen.

  1. Bijenzwerm

   Hoop dat deze man snel weer op de been is.

   1. Bijenzwerm

    Heb familie in Engeland en de meeste Engelsen leven mee met Boris.
    Boris de held van Engeland.

    1. Brenda Welsh

     Meeleven is gemakkelijk het kost namelijk niets. Waterverf ! De meeste Engelsen hebben hun eigen sores. Iedereen zal het moeten hebben van de wetenschap, de laboranten,viro,ogen, artsen, verplegend personeel.

     1. Bijenzwerm

      Brenda trollebolleke welsh kan helemaal niet meeleven.poep!
      De meeste dds’ers zullen het moeten hebben van Tim Engelbert Michael van galien ,niet van mislukte huistrollebollekes zoals Brenda trollebolleke welsh.

     2. CZ

      Brenda Boudezwijn Welsh?

   2. Sleipnir

    +1

 2. Lambieck

  DRAMA!
  De wereld is hopeloos verloren.
  Vrouwen en kinderen eerst.
  Ieder voor zich en Boris voor ons allen.

  1. Seneca

   @lamlul
   leuke reactie! fijn dat zelfs jij het belang van deze persoonlijkheid onderkent. BJ is absoluut noodzakelijk om het VK uit de handen van de satanische EU schoften te houden.

 3. Brenda Welsh

  Is het omdat hij een Brexit held is of omdat hij Boris is. Maar wie wil er zijn plaats innemen van de DDS’ers hier. Je kan naam maken, eeuwige roem. Er is een relatie tussen overgewicht en het virus.
  Het virus hecht zich aan vetcellen. Dat wel in gedachten houden !

  1. Bijenzwerm

   @brenda trolnick welsch doet haar middelmaat eer aan ,niks anders dan hersenloos en inhoudsloos gezwets ,niks meer niks minder.

   1. Bijenzwerm

    Middelmaat is middelnaam.

  2. CZ

   Brenda Boudewijn Welsh?

 4. Lambieck

  Er waren eens Belgische corona-feestvierders die na de lockdown op straat een feestje bouwden.
  Toen deze onbezonnenheid resulteerde in een IC-opname waren de commentaren hier niet mals.
  En nu?

  1. Bijenzwerm

   @lambiekje het trollebolleke mag hier gewoon lekker blokletters spugen..gewoon omdat het kan..

   1. Antihedo

    En nu, Bijenzwerm?

 5. -Bo-Realist

  Go, BoJo, go. Hopelijk zal de historische spreuk ‘I came through and I’ll ruturn.’ ook op Johnson van toepassing blijken.

  Voor degenen die niet weten wie dit uitgesproken heeft: dat was Douglas MacArthur, Generaal in Amerikaanse leger en veldmaarschalk in het Filipijnse leger. Die belofte deed hij nadat hij door Japan verslagen was op de Filipijnen in 1942. De belofte werd 2 jaar ingelost.

  1. Brenda Welsh

   Niet helemaal goed geciteerd, Bo ! Voor Boris is het “to be or not to be” (Hamlet)

   1. -Bo-Realist

    Brenda
    De quote klopt wel degelijk. BoJo heeft de Brexit voor elkaar gekregen, maar de uitvoering (hopelijk tijdelijk) uitbesteden. Hopelijk komt hij terug om de klus af te ronden.

    Wellicht een vergezochte quote of misschien te hoog gegrepen voor jou.

 6. Meriadoc Brandebok

  Snap niet wat Johnsons Brexit hiermee te maken heeft, eerlijk gezegd.

  1. Bijenzwerm

   @meriadoc brandewijntrol snapt gewoon niet.zo veel.

  2. Bullshit16

   Meri
   Huilbaby ik wist dat je een ezel bent

 7. Jack Flash

  Kokkie zit door te draaien daar in Spanje.
  Hij mag niet naar buiten hi hi…

 8. Bullshit16

  Boris Johnson ik wens je veel beter schap en ik hoop dat wij Nederland het voorbeeld gauw mogen volgen weg uit dit gedrogt en mafia praktijken
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. .NL

   Beterschap inderdaad!

 9. Steven Opti

  Wat erg. Boris op de intensive care. Een van de Brexit helden. En die doos van een “mama Merkel wir schaffen das Europa zu vernietigen”, heeft al geen last meer na het corona na besmet te zijn geweest. Wat is de wereld soms toch oneerlijk..
  Sterkte Boris, jij gaat ook deze overwinning boeken.

  1. Original NL

   Zelfs corona walgt van merkel!

 10. Cycle25

  h*tps://eu.freep.com/story/news/local/michigan/detroit/2020/04/06/democrat-karen-whitsett-coronavirus-hydroxychloroquine-trump/2955430001/

  Kijk eens aan, een democraat die Trump bedankt voor het redden van haar leven.

  Zo kan ’t ook, als democraten nu eens vol gas geven dan komt ’t goed met de wereld.

 11. Veteraan

  Hij heeft er mede voor gezorgd dat GB geen honderden miljarden weggooit aan ‘leningen’ aan Zuid Europa, giften aan Oost Europa.
  De engelsen gaan hun visserij lekker op Engelse gronden laten vissen waar ze een goede winst uit kunnen halen omdat de rest van Europa daar niet meer mag komen.
  En hij sluit lucratieve contracten af met de rest van de wereld waar de EU nu naast grijpt, binnen een paar jaar zijn de onkosten van de Brexit betaald en is het elk jaar vele miljarden winst vergeleken met een EU lidmaatschap.
  De EU was al jaren bang voor een Brexit omdat deze bewijst dat de EU een log en corrupt monster is die je als land wetten oplegt die je helemaal niet wil. Oost Europa incasseert alleen maar en heeft schijt aan wetten zoals het opvangen van asielmisbruikers en moslims. En ze hebben gelijk.
  Go Johnson en go GB, eigen land eerst.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Verbluffend inzicht van een S5 afgekeurde Veteraan die nooit in dienst is geweest…
   Ga er ook geen woorden meer aan vuil maken !

 12. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Volgens sommige is het geen toeval dan Boris / Merkel / Macron / Abe nu juist besmet zijn !

 13. Rosasolis

  Voor iedereen die op de IC moet opgenomen worden, gaat plotseling je leven stil staan.
  Ik heb het meegemaakt als kind van 9 jaar, toen ik opgenomen werd met longontsteking.
  Daar lig je met een zuurstof masker. Probeer te slapen gedurende al die angstige uren!
  Ieder uur komt de verpleegkundigen langs om je bloeddruk op te nemen en naar je hart te luisteren. En dan moet je ook nog een pijnlijke penicilline injectie krijgen om de kwaadaardige bacterie tegen te houden.
  Hoewel ik geen voorstander van Johnson ben, gun ik hem nu veel rust en vrede.
  Niet kunnen ademen is het allerergste dat een mens kan mee maken!!! Want hoewel pijn kan verdoofd worden, kan aangetaste longen niet altijd geholpen worden.
  Onze longen zijn ongelofelijk kwetsbaar. Zelfs meer dan het hart. Daarom zijn rokers meer kwetsbaar dan andere mensen die niet roken. Als je longen aangetast worden,
  dan ben je bijzonder kwetsbaar voor een virus zoals de Corona. Gelukkig hebben we
  de Long Stichting in Nederland die onze vele burgers met long klachten helpen en steunen. Gelukkig is er een nieuwe besluit van de regering: een pakje sigaretten van 20 stuk is nu met 1 Euro verhoogd, en nu gaat 7,20 kosten voor een pakje van 20 stuks. En in 2023 gaat het bedrag voor een pakje sigareten 10 EU kosten!
  Onze verzorgingsstad heeft nu te veel te maken van chronische IC longen patienten.
  Hopelijk dat voor al de vele gewone, niet rokende astma en hart patienten in ons land geen medicijnen te kort komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.